Att överleva sista veckorna innan förlossningen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

När det kommer till den där sista tiden innan det är dags att föda är det mycket man har att tänka på. Är det den första graviditeten är det extra mycket som händer i huvudet och det är mycket att oroa sig för.

Trots att det är mycket oro är det också mycket fantastiska känslor som faktiskt inte kan mätas med någonting annat i hela världen!

Oron man känner är såklart lite jobbig, men när man ställer den i relation till allt det underbara med att bli förälder så är det ingenting!

Precis innan det är dags är det mycket att stå i och här är det väldigt olika från en person till en annan. Vissa har relativt enkla sista veckor in i graviditeten medan andra har det betydligt jobbigare.

Att overleva sista veckorna innan forlossningen

Om man mår bra kan man använda denna tid till att boa, men om man inte mår bra är det mest sängläge som gäller.

Att fixa saker och ting innan det, precis i slutet av graviditeten, är därför smart, men som sagt, är det så att du har en jobbig graviditet blir det ju lite svårt att fixa mycket på egen hand.

Planera inför den sista tiden!

Be om hjälp så att saker och ting är så förberedda som möjligt när du kommer hem från BB, för det är inte kul med ett halvfärdigt barnrum, otvättade babykläder och lakan, noll blöjor, vare sig amningsbehå eller amningskläder och så vidare.

Jag hade aldrig klarat av allting under min första graviditet om jag inte fått hjälp från andra! Skäms inte för att be om hjälp, för alla vill hjälpa till så gott de kan både under graviditeten och precis efter.

De sista veckorna av graviditeten är egentligen mest en enda lång väntan, det får du räkna med. Man är trött på att gå omkring som en stor elefant och man längtar efter att se sina fötter igen och att kunna göra saker och ting på enklare sätt.

Man är faktiskt så trött på att vara gravid att man längtar efter att gå på bussen utan att andra reser på sig och erbjuder sin plats åt en!

Lyxa till det

Den sista tiden ska naturligtvis inte endast handla om att planera och jobba i hemmet för att det ska vara så fixat som möjligt inför bebisens ankomst, utan det ska också vara så att du ska lyxa till det.

Alla gillar olika typer av lyx, men de flesta delar åsikten att den bästa lyxen de sista veckorna innan man föder barn är praliner, tv-serier, filmer, glass, och annat härligt.

Att overleva sista veckorna innan forlossningen

Man unnar ju inte sig denna typ av mys varenda dag, men man ska i alla fall se till att vara med om det en gång under en sammanhängande längre period av sitt liv, och det är under den sista tiden av sin graviditet!

Passa också på att treata dig själv med alla möjliga typer av fixande som andra gör. Förläng ögonfransarna, gå på pedikyr och manikyr, med mera.

Att förlänga ögonfransarna kommer du att vara tacksam för att du gjort, för mascara kommer vara det sista du tänker på!

Det är ju lite trevligt att känna sig piffig, trots att man är nybliven mamma, så detta är definitivt en sak som jag rekommenderar!

Shoppa! Ja, gör det! Det kommer dröja lång tid innan du vill köpa någonting till dig själv efter att du blivit mamma. Passa därför på att shoppa medan du fortfarande har kvar lite intresse för att handla till dig själv.

Köp en lite extra snygg och lyxig kimono eller kanske kaftan, pyjamas, ”hemma-klänning”, eller liknande, för det är guld värt med bekväma, stora, och lite sladdriga kläder efter att du fött barn.

Gör saker som du känner för

Vid det här laget är det väldigt snart i ditt liv som saker och ting kommer att bli vända upp och ner.

De vanliga myshelgerna med popcorn och Netflix kommer inte finnas med på länge och sådana saker som att gå ut och käka, gå på bio, ta en fika, med mera ligger även de ganska långt fram i tiden.

Efter bebisen kommer och säger hej blir det inte mycket till uteliv, så passa på att ta vara på det nu! Överlag ska du passa på att göra mycket av det du gillar allra bäst och som du är förmögen att göra, trots att du är gravid.

Även om du inte kommer att vilja göra mycket annat än att vara med din bebis är det ändå bra för psyket att ha lite kul grejer innestående som fixas under de sista veckorna av graviditeten.

Vissa saker som du tar för givet innan du får barn kommer att försvinna när bebisen kommer, så passa på att slösurfa några timmar, drick en stor kopp te i lugn och ro, och njut av varenda droppe av ditt morgonkaffe!

Läs också böcker och dagstidningen, för denna typ av saker går från att vara vardagliga till att bli riktig lyx.

Delegera och njut

Bara för att du är gravid och snart ska föda barn stoppas ju inte världen även om man verkligen kunde önska det! Det kommer att finnas disk, tvätt, shoppinglistor, städbehov, byte av lakan i sängen, vattning av växter, och mycket mer att stå i.

Om du inte är en person som mår bättre än någonsin under dina sista veckor av din graviditet kommer hushållssysslor att kännas allting annat än lockande.

Att overleva sista veckorna innan forlossningen

Här är det nu dags för att göra det jag om och om igen tipsar er om – delegera! Att ge ansvar till andra närstående när man behöver hjälp är väldigt viktigt att lära sig när man har barn.

I synnerhet är det viktigt att detta funkar när man är gravid och att det också fungerar tiden direkt efter man fött barn. Om man själv ska ordna med denna typ av saker kommer det att bli kaos, så mycket är säkert!

Njut av din sista tid som gravid så mycket du kan och ge uppgifter till nära och kära medan du själv ligger på soffan med chokladaskar och lyxte!

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals