Recension: Baby Brezza – Hjälp med snabb tillagning av modersmjölksersättning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

7/10
PRIS
9/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
9/10
KVALITET

I den här artikeln om Baby Brezza Formula Pro ska du få lära dig allt om maskinen som helt förändrar tillvaron för de småbarnsföräldrar som flaskmatar med ersättning och välling. Du kommer att få lära dig exakt hur den fungerar, om den är värd pengarna och vad de som redan köpt Baby Brezza tycker och tänker om den.  

Baby Brezza är inget mindre än en svensk uppfinning, som nu sakta men säkert börjar etablera sig på den europeiska marknaden. Efter många marknadsföringsturnéer börjar fler och fler få upp ögonen för varumärket och produkten. 

Baserat på det stora antal recensioner och tester vi läst måste vi tillstå att de flesta användare är övervägande positiva. Den sparar en massa tid och energi för de som flaskmatar sitt lilla barn och du slipper också oroa dig för att ersättningen ska var feltemperared, för tjock eller för tunn. Men mer om det längre ner i texten.

Hur fungerar Baby Brezza? 

Baby Brezza Formula Pro är en mjölkersättnings- och vällingmaskin, som gör din välling klar på ett par sekunder, helt automatiskt. Här slipper du luftbubblor och klumpar och du får en slät och rätt tempererad välling med en gång. Grundtanken är enkel: du fyller helt enkelt upp den med välling eller mjölkpulver och vatten i varsin behållare. 

Sedan är det bara att ställa en flaska på en liten bricka, trycka på en knapp och välling i önskad mängd rinner ner ner i flaskan. Som en Nespressobryggare, fast för bebisar!

Baby Brezza

Nya Baby Brezza är mer tystlåten än sin föregångare och dessutom har den blivit snabbare och har några fler smarta funktioner. Du kan välja mellan tre olika temperaturer. Inställningen är digital och kan ställas in med bara ett knapptryck. Du behöver heller inte ha dyra specialflaskor, utan alla flaskor passar att ställa in i Baby Brezza. 

Detta tack vare att droppbrickan som flaskan står på är justerbar och du kan anpassa den efter flaskans höjd. Baby Brezza kan användas med all sorts mjölkersättning och vällingpulver.

Ersättning och välling

Det är en apparat du kan använda länge. Inte bara till ersättningen, utan även när du börjar fasa in fast föda och kanske fortfarande ger en flaska välling på natten. Vällingkok mitt i natten är ett minne blott!

Är Baby Brezza värd sitt pris?

Vissa personer hickar till när de ser priset. Men faktum är att använder du den under hela ersättningsperioden plus vällingperioden, är det inte en särskilt stor kostnad. För de flesta är det mycket värt att bara kunna kliva upp på natten och trycka på en knapp, för att få fram en färdig flaska med perfekt tempererad ersättning.

Vad ska jag tänka på när jag använder Baby Brezza?

Vattnet du sätter i behållaren bör vara kokt och avsvalnat. Det du kan göra är att koka upp vattnet på kvällen, låta det stå och svalna över natten och sedan fylla på Baby Brezza på morgonen. Gör du det här till en daglig rutin, är det ett litet besvär. 

Bröstmjölksersättning tar ganska mycket tid att koka, och det är något som bör göras om du inte är helt säker på vattenkvaliteten. Här är det bäst att rådgöra med BVC om du bör koka vattnet eller ej.

Baby Brezza
Baby Brezza

Baby Brezza sparar väldigt mycket tid under amningsperioden. För att inte tala om att det är räddningen på nätterna.

Att behöva kliva upp nattetid, ta fram rätt tempererat vatten och blanda i lagom mängd med pulver medan bebisen gråter, kan vara påfrestande för de flesta föräldrar. Här slipper du det momentet och kan i ett kick tillaga vällingen rätt tempererad och i lagom mängd.

Fördelar med Baby Brezza

Många barn äter och dricker välling innan läggdags och nattetid under en rätt lång period. 

Efter en lång dag med hämtning på dagis, matlagning och hushållssysslor, kan det vara väldigt skönt att slippa temperera välling på kvällen. 

Samma sak gäller för att fixa vällingflaskan på natten. En Baby Brezza håller både dig och bebisen vaken kortare tid, eftersom den är så snabb på att göra en portion välling. Den står redo att med ett knapptryck snabbt fixa en flaska välling till ditt lilla barn.

De positiva lovorden är översvallande och väldigt många mammabloggare och användare har gett den oerhört positiva recensioner. Ett stort plus får den nya modellen också för att de har lagt till fler alternativ när det gäller portionsstorleken. Bland annat den av många önskade 150 ml, finns numera färdiginställd.

Nackdelar med Baby Brezza

Trots att den har otroligt många fördelar, har den också några minus i kanten. För det första är Baby Brezza inte 100 % tystgående och det kan vara ett störningsmoment på natten. Den nya, uppdaterade versionen som finns ute på marknaden är visserligen tystare än sin föregångare, men fortfarande låter den en del. 

Den har nu fler olika alternativ för portionsstorlekar, men för vissa kan det naturligtvis fattas något. Måste du ta för stora portioner åt gången, får du slänga varje gång, vilket naturligtvis är en nackdel.

Produktfakta

  • Du kan välja mellan 60, 90, 120, 150, 180, 210, 240, 270 och 300 ml vatten
  • Tre olika temperaturlägen: rumstemperatur, kroppstemperatur och varmare än kroppstemperatur
  • Passar alla typer av nappflaskor
  • Passar alla typer av vällingpulver och mjölkersättningar
  • Lufttäta behållare
  • Lätt att rengöra

Sammanfattning

Att Baby Brezza har kommit för att stanna är vi ganska övertygade om. Föräldrar med en nyfödd som matas med flaska och ersättning, kan uppleva det som stressigt och rörigt med att tillaga bröstmjölksersättningen - speciellt på natten. 

Det kan bli rätt kaotiskt att blanda till modersmjölksersättning, medan du har ett till barn som kräver din uppmärksamhet. Att då kunna ta till en Baby Brezza och få mjölk i flaska på några sekunder är guld värt! Det enda du behöver göra är att se till att behållarna är påfyllda och rena. 

Det blir helt enkelt en behagligare tillvaro för den lilla bebis som kan få sin mat snabbare. Du slipper också laborera med att vattnet ska vara en specifik temperatur. Här vet du att ersättning eller välling alltid är i perfekt konsistens och inte minst lagom varmt.

Trots det höga priset anser vi att Baby Brezza är en smart uppfinning som kan komma till stor nytta, både för mindre barn som dricker ersättning och större barn som övergått till välling.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals