Recension: Baby Jogger City Mini 4W – En långlivad lättviktssulky i toppklass

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
9/10
LIVSLÄNGD
10/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Köpguide

Många föräldrar åker bort på somrarna; antingen utomlands eller till landet. Är du en av dem är det verkligen värt att ta en närmare titt på Baby Jogger City Mini 4W. Vagnen är också ytterst lämplig för den som helt enkelt kör mycket bil och har barnet med sig. Vi har kommit fram till att det här är en vagn där ägaren inte behöver kompromissa eller göra avkall på saker som är viktiga bara för att man vill ha en kompakt vagn.

Här har du en vagn som blir riktigt liten när den är ihopfälld och som har fyra hjul, vilket många föredrar eftersom trehjulingar känns ostadiga för många. Har du barn som själva klättrar i och ur vagnen kan det kännas stadigare och stabilare med en vagn på fyra hjul.

Baby Jogger City Mini 4W klarar också många olika typer av terräng. Den kör på grusvägar och skogsstigar utan problem samtidigt som den är tillräckligt liten och smidig för att vara perfekt i stadsmiljö. Vagnen har en viktkapacitet på hela 22,5 kg, vilket gör att den har en lång användningstid. Det gör den naturligtvis ännu mer prisvärd och du får utan problem plats med en normalväxt 4-5-åring i den här vagnen.

Ryggstödet

Ryggstödet är steglöst ställbart med den klassiska lösningen som Baby Jogger ofta har på sina sulkyvagnar. Den är perfekt att stillsamt sänka ryggstödet med när barnet somnat och man inte vill störa. Stödet har nästan fullt liggläge och vagnen är med sin ergonomiska sits alldeles perfekt för ett sömnigt barn att slumra till på.

Reser ni ute i Europa eller ännu längre på somrarna, alternativt på vintersemester, blir det rejält svettigt i en vagn. Det som är toppen med Baby Joggers barnvagnsmodeller är att bakstycket ovanför ryggstödet består av ett tygstycke som bildar en vägg när vagnen är i fullt liggläge. Tyget kan rullas upp och under finns ett nät i meshtyg som alltså gör att luften kan cirkulera fritt genom vagnen. Det här är verkligen en suverän funktion och vi har inte sett något annat märke som har utvecklat en sån här bra luftcirkulation på en vagn, men som samtidigt håller insekter som störande mygg och getingar borta.

Baby Jogger City Mini 4W

Vill du placera en åkpåse eller en sittdyna i vagnen har Baby Jogger detta som tillbehör. Du kan komplettera med det om du vill ha modeller som är speciellt anpassade för City Mini 4W. Det här grejerna är ju dock inget du behöver komplettera om du kör vagnen på sommaren eller är på väg på solsemester. Men för den kalla årstiden finns alltså de här alternativen.

Hjulen

Baby Jogger City Mini 4W har fotbroms och fungerar som en helt vanlig broms som man trycker ner och upp med foten. Den bromsar utmärkt och tar snabbt fäste på hjulen. Hjulen på barnvagnen är punkteringsfria plasthjul och av mellanstorlek. De tål definitivt en del terräng och det är inte något problem att gå med vagnen på grus och du behöver inte vara rädd för att stenar ska fastna i hjulen.

Baby Jogger City Mini 4W

För att vagnen ska vara lätt att parera med och kunna svänga snabbt på ett litet utrymme är framhjulen rörliga. De kan dock enkelt fixeras och du kan köra med fasta hjul om det, till exempel, är mer krävande terräng.

Kompakt ihopfälld

Baby Jogger City Mini 4W blir otroligt kompakt när den fälls ihop och har mått på endast 74 x 51 cm. Vill du ha vagnen ännu mer kompakt kan du enkelt klicka av hjulen. Den här ryms också i bagageutrymmet även på små bilar och är superenkel att checka in på flygplatsen.

Baby Jogger City Mini 4W

Du kan köra med den ända fram till incheckningen eftersom den går att fälla ihop med ett enda handgrepp. Vid hopfällning låser den sig automatiskt, så det är ingen risk att den fälls upp så att du kan klämma dig eller att den blir otymplig i största allmänhet.

Ligginsats

Du kan komplettera den här vagnen med alla produkter i City-serien. Detta inkluderar Baby Joggers egna sittskydd och liggdel bland annat.

Baby Jogger City Mini 4W

Handtaget

Kompromissen i den här vagnen sitter i handtaget. Den har ett fast handtag som inte är höj- och sänkbart. Dock är placeringen och vinkeln sådan att den är bekväm för olika långa personer, förutom möjligen de riktigt långa. Är du eller någon i din familj som ska promenera med vagnen längre än 190 cm bör ni prova att köra vagnen innan ni köper den. Ett tips är att prova i butik och sedan köpa vagnen online eftersom du får ett mycket bättre pris på webben.

Sele

Fempunktsselen på City Mini 4W skapar trygghet och det är enkelt att justera den efter barnets storlek. Den är lång och passar även för de äldre barnen. Vill du ha en bygel framför barnet går det att köpa till separat. Bygeln är enkel att klicka på och det finns färdiga fästen för detta på vagnen.

Baby Jogger City Mini 4W

Korg under vagnen

Korgen under Baby Jogger City Mini 4W är galet generös och kan ta ända upp till 5 kg. Sidorna är i elastiskt tyg och det gör att sakerna hålls på plats alldeles utmärkt. Här får du plats med allt från badgrejer till blöjpaket och matkassar.

Sufflett och regnskydd

Suffletten är som alla Baby Jogger-modeller lång och generös och tillochmed vind- och vattenavvisande. Trots att den justeras steglöst och även är konstruerad för att kunna vikas ihop i kompaktläge, så är den väldigt stadig.

Baby Jogger City Mini 4W

Den går att fälla ner hela vägen och det brukar vara uppskattat av barnen att skapa sig en ombonad liten koja inne i vagnen. Det blir en egen liten vrå för barnet, vilket kan vara väldigt skönt när ni är på resande fot och omvärlden kanske är full av människor och intryck överallt.

Nackdelar

Baby Jogger City Mini 4W är utan tvekan en av de mest överlägsna resevagnarna som kan köpas på marknaden idag. Kompromissen med den här vagnen är som sagt i handtaget som inte är ställbart. Men är man ute efter en fantastisk resevagn som är stadig och stabil och klarar de flesta miljöer och situationer kan det för de flesta definitivt vara värt att kompromissa med detta. Ett tips är att prova vagnen i butik och sedan köpa den på nätet eftersom priserna alltid är mer förmånliga där.

Produktfakta

  • Mått uppfälld: 101,5 x 61 x 105,5 cm 
  • Hopfälld m. hjul: 79 x 61,5 x 24 cm
  • Hopfälld u. hjul: 74 x 51 x 16,5 cm
  • Vikt: 8 kg
  • Maxvikt barn: 22,5 kg
  • Maxvikt varukorg: 5 kg
Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals