Recension: Baby Jogger City Versa GT – En vändbar sulky du kan ha länge

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

7/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
9/10
DESIGN
7/10
KVALITET

Köpguide

Baby Jogger City Versa GT är en sulkyvagn från Baby Jogger med den speciella finessen att den är vändbar. Vagnen är stor och generös i storlek och du kan använda denna i stort sett hela förskoleåldern om du vill det; vagnen har nämligen en viktkapacitet på hela 35 kg! Det är ju också suveränt om du har ett barn som är handikappad på något vis och du behöver köra vagn högre upp i åldern än vanligt eller om du har långa barn som därmed också väger mer.

Trots att det här är en sulkyvagn passar den faktiskt utmärkt till alla typer av körning, förutom möjligen den mest svåra skogsterräng, lera, eller snömodd. Men den fungerar alldeles utmärkt att köra på skogsstigar, i trång stadsmiljö där du behöver parera snabbt med vagnen, på gräs, grus, och asfalt. Ja, det är helt enkelt en alldeles utmärkt vagn och eftersom den är vändbar kan du ha den från det att barnet är relativt litet, alltså så fort du inte har behov av en ligginsats längre.

Baby Jogger City Versa GT

Vagnen blir liten när den är ihopfälld och fungerar alldeles utmärkt att snabbt och smidigt packa ner i bagageutrymmet på bilen. Den är perfekt att ha som resevagn och är lika smidig, men mer avancerad än de allra enklaste sulky- och paraplyvagnarna som är avsedda för resa.

Vändbar sittdel

Sittdelen är superenkel att vända när det är dags för det. Du trycker helt enkelt ner knapparna på sidan av sittdelen och lyfter sedan upp den, vänder på den, och klickar den på plats igen. Liggdelen är inte helt horisontell, även om den går långt ner och eftersom den är ergonomiskt uppbyggd så är den inte i plant läge. Så den här vagnen ska alltså användas som sådan och det är inte någon vagn som man ska ha för en nyfödd eller som är lämpad att ha en ligginsats i.

Vagnen har tre olika lutningslägen och det ändrar man genom att dra i ett handtag på ryggstödet. Det går att göra med ett enhandsgrepp. Om du vill ha extra skydd förutom selen kan du köpa en båge att fästa på sittdelen. Den klickas enkelt på plats.

Baby Jogger City Versa GT

Tack vare den generösa storleken på vagnen är den totala rygglängden i vagnen på hela 105 cm tillsammans med fotstödet. Den är dessutom så pass bred så att vid kalla vintrar när barnet har både overaller och filtar är det inga problem att få plats i den.

Notera att fotstödet inte går att fälla upp i helt och hållet horisontellt läge, men så pass högt att det är bekvämt för barnet att ta en tupplur i vagnen. Fotstödet ändrar du genom att trycka in en knapp på sidan av stödet. Fotstödet är i tyg och har en metallram längst ner.

Handbroms

Baby Jogger City Versa GT har en handbroms som sitter på sidan av handtaget. Handbromsen är lättanvänd och fungerar alldeles utmärkt. När du ska bromsa så skjuter du upp bromsen och för att låsa den trycker du in två grå knappar på spaken och fäller ner den. Fördelarna är att det är lätt för en vuxen att göra, men desto svårare för ett barn att lista ut hur det ska göras.

Baby Jogger City Versa GT

Hjulen

Hjulen på Baby Jogger City Versa GT är tillverkade i EVA-plast och är därmed stenhårda, vilket gör att det inte fastnar stenar i dem i någon större utsträckning. Framhjulen är svängbara i 360 grader, men kan också låsas för att köras med i fixerat läge. Det är jättepraktiskt om du är på ett besvärligare underlag, som till exempel kullerstenar, grus, eller i snömodd. Fjädringen finns endast i framhjulen på den här modellen, men det är å andra sidan väldigt rejält och dämpar på ett alldeles utmärkt sätt.

Ihopfällning

Hopfällningen är definitivt en av fördelarna med den här modellen på vagn. Den är väldigt lätt att fälla ihop och det gör man först genom att knäppa upp två remmar med tryckknappar på som sitter fast under sittdelen.

Dessa är endast en extra säkerhetsfunktion som alltid måste finnas ifall det ena låset går sönder. Efter man knäppt upp den kan man enkelt fälla ihop vagnen och den blir väldigt kompakt och ryms i bagageutrymmet på alla bilar.

Ligginsats

Det finns en liggdel att fästa på barnvagnen från samma märke, Baby Jogger. Då kan du använda sitt- och liggdel barnets första tid och sedan byta ut den mot sittdelen lite längre fram.

Baby Jogger City Versa GT

Handtaget

Handtaget går att justera upp till 107 cm och är ett så kallat knäledshandtag. Det här är väldigt ovanligt på sulkyvagnar som detta och ger en verkligt lyxig känsla förutom att det också är ergonomiskt.

Sele

Selen på Baby Jogger City Versa GT är av modellen fempunktssele och har ställbara axelband i fyra olika lägen. Selen är enkel att justera och fungerar utmärkt att använda tills barnet bli större.

Sufflett och regnskydd

Suffletten på vagnen har inga fasta lägen utan går att justera steglöst. Den är uppdelad i tre paneler och går att fälla ner hyfsat långt och skyddar bra i liggläge. Suffletten har också en tittlucka där du kan hålla koll på barnet när det sitter framåtvänd.

Accessoarer

För att förenkla vardagen lite finns det även en del tillbehör att köpa till om man så vill. Bland annat finns det en praktisk ståbräda om det finns ett storasyskon till barnet i vagnen och så finns ett av de bästa tillbehören vi har sett - en kylväska! Det är praktiskt för picknicken, men också om du vill ta med dig något kallt på den dagliga promenaden eller om du köper någon kylvara under promenaden, men inte planerar att gå hem på en gång.

Baby Jogger City Versa GT
Baby Jogger City Versa GT

Korg under vagnen

Korgen under Baby Jogger City Versa GT är verkligen generös och har, hör och häpna, en maxvikt på hela 9 kilo! Du får alltså en rejäl handling i korgen och också ett paket blöjor om du behöver det. Just liggdelen känns verkligen lyxig och den är perfekt för dig som uträttar ärenden tillsammans med barnet i vagn.

Även om den lämpar sig väldigt bra för den resande och bilkörande föräldern, så är den också alldeles utmärkt att använda för dig som promenerar mycket med vagnen och använder den väldigt ofta gående. Här kan du handla ordentligt när du går in i mataffären.

Nackdelar

Det här är en fantastisk sulkyvagn som verkligen lever upp till sitt rykte. Det är inte så lätt att lista nackdelar eftersom alla har olika krav och behov av vagnar. Det man kan ha synpunkter på är fjädringen på den här vagnen eftersom den inte är lika bra som på en vanlig sittvagn. Men anledningen till detta är ju förstås också att det här är en sulkymodell, så det är nog ingen som förväntar sig en perfekt fjädring när man köper den.

Produktfakta

 • Mått uppfälld: 56 x 96 x 100 cm 
 • Mått ihopfälld: 56 x 36 x 86 cm
 • Vikt: 13 kg
 • Viktkapacitet: 30 kg
 • Hjul: Punkteringsfria
 • Maxvikt på barn: 35 kg
 • Maxvikt varukorg: 9 kg

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

2 reaktioner på ”Recension: Baby Jogger City Versa GT – En vändbar sulky du kan ha länge”

 1. Hej, såg detta inlägg är från januari i år, så nyligen, nu hittar jag dock inte vagnen att köpa någonstans! Var kan man hitta den?

  1. Hej Malin,
   Vi valde att göra en fördjupad recension av denna vagn då den, med många år på nacken, fortfarande är en storfavorit hos både oss och många andra.
   Tyvärr har den slutat säljas i Sverige men jag rekommenderar dig att kika på Baby Joggers City Premier istället som är samma vagn fast i en nyare tappning 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals