Recension: Babybjörn Balance Soft – Babysittern med naturlig gungning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

7/10
PRIS
9/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Köpguide

Babybjörn Balance Soft är företagets klassiska babysitter som har varit oerhört populär bland svenska föräldrar i flera decennier. Numera har även Babybjörn blivit kända internationellt för sin höga standard och snygga design och kunderna finns världen över. I USA har deras produkter blivit oerhört populära, inte minst när kändisar som Madonna och Melanie Griffith började använda dem.

Babybjörn Balance Soft är en babysitter som är tillverkad i en mix av bomull och jersey som gör tyget extra mjukt och följsamt. Babysittern är ergonomiskt utformad och stolen passar att användas redan från att barnet nyfödd. Observera dock att den nyfödda bebisen endast kan vara där begränsade stunder eftersom ryggen inte är tillräckligt stark än.

Naturlig gungning

Det speciella med Babybjörn Balance Soft är dess naturliga gungning som uppstår av barnets egna rörelser. Det blir ett skönt gung i babysittern som inte bara gör barnet lugnt och avslappnat, utan som även tränar barnets motorik och balans på ett skonsamt sätt. Babybjörns babysitter är känd för att få barnen att somna och slappna av. Den drivs alltså inte med batterier eller genom att du själv behöver gunga babysittern med foten eller handen. Barnets egna rörelser styr helt och hållet gungningen och gör att det blir ett naturligt flow som har en avslappnande inverkan.

Babybjörn Balance Soft

Under perioden när ditt barn är riktigt liten kan du själv hjälpa till att vagga barnet i babysittern genom att varsamt gunga den med foten eller handen. Eftersom babysittern är ergonomiskt utformad ger den precis det rätta stödet för rygg och huvud. Tygsitsen i bomull och jersey gör så att den formar sig efter kroppen på barnet och fördelar vikten jämnt. Det är något som är väldigt viktigt för en nyfödd. Spädbarn har ännu inte utvecklat sina muskler och ryggrad fullständigt och behöver stadga och stöd. Men det ger alltså Babybjörn Balance Soft Babysitter. Babybjörn Balance Soft babysitter har även tre olika lägen. Med en tyst och smidig manöver, kan du variera från upprätt läge till bakåtlutad i viloläge.

Enkel att använda

Babybjörn Balance Soft är väldigt enkel att använda. I babysittern finns en sele som alltid ska användas till spädbarnet. Kontrollera noga att knapparna är knäppta. Du kan välja mellan två lägen för knäppningen och således justera den så att den passar barnet på bästa sätt. När ditt barn sedan har lärt sig sitta upprätt utan stöd och kan ta sig i och ur stolen själv kan du börja använda den som barnstol. Det enda du behöver göra för detta är att vända på tyget. När du använder den som barnstol kan du fortfarande justera den i de olika lutningslägena.

När du inte använder Babybjörns babysitter kan du fälla ihop den helt och hållet så den blir helt platt. Det är superpraktiskt när du vill stuva undan den tillfälligt eller när du vill ha med dig den på resan. Observera att det inte är farligt att överskrida maxvikten; rekommendationerna beror på att gungfunktionen försämras.

Smarta funktioner

Det smarta med Babysitter Balance Soft är att det är en babysitter och barnstol i ett och kan användas ända upp till två års ålder. Den här kan du alltså ha från att ditt barn är nyfött tills hen har lärt sig att sitta upprätt och utan stöd. Du kan också enkelt vända på tyget när barnet blivit större så att det blir en vanlig sits utan bygeln. Det här är en supersmart lösning som gör att babysittern får en multifunktion och kan användas länge. Kvaliteten på stolen gör dessutom att du kommer att kunna använda den till syskon om sådana kommer så småningom.

Babybjörn Balance Soft
Babybjörn Balance Soft

Tyget i Babybjörn Balance Soft är skonsamt mot barnets hud eftersom det är helt giftfritt. De gör alltså tyget helt ofarligt för barnet att suga eller smaka på. Tygerna är godkända enligt Öko-Tex 100 klass 1. Det innebär att det inte överhuvudtaget innehåller allergiframkallande och hälsofarliga ämnen. Alla tyger i den här produkten är snälla mot barnets hud och helt ofarliga att smaka eller suga på.

Tvättråd

Tyget går att tvätta i 40 grader i maskintvätt. Det är väldigt praktiskt att kunna tvätta det här tyget i 40° eftersom den garanterat kommer att bli smutsig och få matfläckar på sig. Använd gärna ett skonsamt tvättmedel utan blekmedel. Torktumla inte tyget utan låt det lufttorka.

Design som funnits i generationer

Babybjörns Babybjörn Balance Soft har faktiskt sitt ursprung i en design från 60-talet. Stolen har alltså hängt med i 50 års tid! Babysittern har dominerat topplistorna på de flesta säkerhetstester på den svenska marknaden både vad gäller kvalitet och funktion. Babybjörn vet att en smart och funktionell babysitter ska vara enkel och lätt att ha med sig och Babybjörn har lyckats kombinera det här funktionen med produktens övriga fördelar perfekt.

Att flytta omkring den här i hemmet är hur enkelt som helst och att ta med den i bagageutrymmet i bilen när man ska iväg är lika enkelt eftersom den med ett snabbt och enkelt grepp fälls ihop och blir platt. Ska du ta en dusch eller liknande är den perfekt att ha barnet i på badrumsgolvet under tiden. Är ni på besök hos far- eller morföräldrar eller vänner är det jättepraktiskt att kunna ha den med sig. Dessutom är babysittern tyst när du justerar höjden på den, så du riskerar inte att väcka barnet.

Variera utseendet med en extra tygsits

Vill du förnya utseendet på din Babybjörn babysitter  utan att köpa en ny finns det ett väldigt praktiskt tillbehör i form av en extra klädsel. Med den kan du snabbt och enkelt ändra utseendet och fräscha upp din babysitter. Det är också väldigt praktiskt att ha ett extra tygöverdrag som du kan använda när den andra ligger i tvätten. På så vis kan du alternera dem och alltid ha en till hands. Du kan välja den här extra tygsitsen i tre olika material. Alla har sina specifika egenskaper. Till exempel så är meshtyget perfekt under sommaren eftersom de ger en andningsfunktion och håller barnet svalt och torrt.

Babybjörn Balance Soft

Precis som tyget i Babysitters originalklädsel är även den extra tygsitsen i certifierat Öko-Tex material. Tygen innehåller alltså inga farliga kemikalier och gör inget om ditt barn suger på eller biter i det. Något som antagligen blir svårt att undvika, då det finns en period i bebisens liv då den vill stoppa allting i munnen.

Varför en babysitter?

En babysitter är ett väldigt praktiskt hjälpmedel i en förälders vardag. Att kunna lägga ifrån sig barnet på ett ställe en stund där den trivs under spädbarnsperioden är oumbärligt för att vardagen ska fungera, speciellt om det finns större syskon till bebisen i familjen. Så förutom barnvagn, vagga, eller spjälsäng är babysittern ett oerhört praktiskt hjälpmedel som gör att du kommer att få det mycket mer smidigt och praktiskt hemma.

En bra babysitter skall också vara enkel för dig att placera barnet i och den bör också ha en gungfunktion. Det är praktiskt om den har flera lutningslägen och liggläget brukar vara bra och till och med nödvändigt för de allra minsta spädbarnen.

Det finns också babysitters som är batteridrivna. Det betyder att du kan ställa in den för automatisk gungning av babyn. Men har man väl provat en Babybjörn Babysitter kan man ganska snabbt konstatera att det inte behövs något batteridrivet för att få högsta komfort och bekvämlighet för bebisen.

För det större barnet kan babysittern vara ett bra komplement till andra platser som barnet aktiverar sig på, till exempel babyfiltar eller babygym. Placerar du en lekbygel på babysittern så har du flera ställen att aktivera barnet på, vilket är bra för barnets motorik och fysiska utveckling, likväl som för den mentala stimulansen.

Tillbehör

Som tillbehör kan du köpa lekbågar med roliga saker på. Det är roligt för barnet som är några månader gammalt att ha något att pyssla med och öva motoriken på.

Babybjörn Balance Soft

Att välja en Babybjörn Babysitter

Vi har ju redan nämnt den naturliga ergonomin och stödet för barnets huvud, nacke, och rygg som Babybjörn Balance Soft ger. Varumärket Babybjörn utvecklar sin babysitter i ett nära samarbete med barnortopeder, neonatalläkare, och andra medicinska specialister för barn.

När ditt barn vilar i en Babybjörn Balance Soft kan du alltså vara säker på att du har den högsta möjliga ergonomi för barnet. Att den dessutom har extra lång användningstid och du kan använda den ända upp till en vikt på 13 kg är ytterligare en suverän funktion som faktiskt gör den till en ekonomisk investering, även om priset i sig inte är bland det lägsta på marknaden.

Nackdelar

Vi var verkligen rörande ense om att Babybjörn Balance Soft är en babysitter som fungerar så bra att det verkligen inte finns behov av några förbättringar överhuvudtaget. Priset kan man säkert ha synpunkter på, men det du får för pengarna är mer än väl värt investeringen och det här är definitivt en riktigt bäst i test-vinnare.

Produktfakta

  • Ålder: Nyfödd - ca 2 år 
  • Vikt: 3,5 kg - 13 kg
  • Maxvikt som babysitter: 9 kg
  • Maxvikt som barnstol: 13 kg

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals