Recension: Babybjörn Bärsele One – Bärselen du kan använda länge

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
10/10
LIVSLÄNGD
10/10
DESIGN
10/10
KVALITET

Köpguide

Babybjörn Bärsele One är en ergonomisk sele som gör det enkelt för dig att bära ditt barn, ha händerna fria samtidigt som du ger barnet den viktiga närheten.

Tack vare Babybjörn One kan du knyta an direkt efter att barnet fötts och bebisen ligger tryggt nära ditt bröst och känner ditt hjärta slå.

Tyget är följsamt och det gör Babybjörn väldigt ergonomisk för barnet som sitter i bärselen i en så kallad C-position. Just den här ställningen är väldigt viktig för det nyfödda barnet som ännu inte har styrka i nacke och ryggrad vars kroppsdelar behöver mogna och växa till sig på bästa sätt. Det vet sker så länge du bär din bebis i Babybjörn Bärsele One.

Olika bäralternativ

Babybjörn Bärsele One kan bäras på fyra olika sätt. För det första har du möjligheten att bära ditt barn inåtvänt i två olika höjdlägen. Vidare kan barnet vara framåtvänd eller så kan du bära det på ryggen! Selens inbyggda höjdlägen är avsedda för att den nyfödda ska kunna hamna i den absolut bästa positionen i selen. Det nyfödda barnet ska sitta högre upp så att de har ett bra stöd för nacken. Den roliga tumregeln som Babybjörn själva tipsar är att huvudet ska vara tillräckligt nära så att du kan ge barnet en liten puss på huvudet. Ett fint mått, tycker vi! Den breda sittytan gör det lättare för barnet att få den perfekta och ergonomiska positionen.

Babybjorn Barsele One
Babybjorn Barsele One

Bärselen har en tjock och lyxig vaddering som gör att den sitter extra bra och axelbanden känns bekväma när de sitter på plats. Midjebältet är brett och rejält tilltaget, vilket ger en skön stadga. Det ger också avlastning som gör ergonomin alldeles utmärkt för dig och den avlastar rygg och axlar och nacke på bästa sätt.

Justerbart huvudstöd

En suverän funktion är det justerbara huvudstödet som ger ett effektivt skydd för det nyfödda barnet och stödjer nacken på ett korrekt sätt tills det kan hålla upp huvudet på egen hand. Om du bär ett större barn i selen kan du ha huvudstödet uppfällt när barnet tar en tupplur i selen och så viker du ner det när barnet är vaket och kan stödja nacken på egen hand. Du kan justera upp- och nedfällning samt hur spänt huvudstödet ska sitta mot barnets bakhuvud genom att knäppa fast det i önskat läge.

Babybjorn Barsele One
Babybjorn Barsele One

Ryggläge

När ditt barn blivit så där kring ett år eller så, behöver du inte sluta använda bärselen för det. Även om du tycker att barnet blivit rejält tungt kan du bära det ändå - och nu på ryggen! Det här blir mycket lättare för dig och du har fortfarande ett bekvämt sätt att bära barnet på och har händerna fria. Samtidigt som barnen brukar tycka det är jättekul att få åka på mammas eller pappas rygg.

Babybjorn Barsele One
Babybjorn Barsele One

För att placera barnet på ryggen går du tillväga på ett väldigt enkelt sätt. Du placerar barnet i bärselen vänd mot dig på magen och sedan vrider du helt enkelt runt hela bärselen från magen över till ryggen. Observera att du också kan göra det här helt på egen hand utan hjälp av någon annan. En viktig funktion, tycker vi!

Utvecklad med experter

Bärselen är utvecklad i samarbete med experter på barns fysiologi och den klassas som en av de absolut säkraste selarna på marknaden. Bärselen ger alltså rätt stöd för barnets höfter och främjar den naturliga mognadsprocessen i höftlederna som ett spädbarn har. Det här är speciellt viktigt under barnets första tid i livet. I övrigt är Babybjörn Bärsele One utvecklad i nära samarbete med neonatalläkare, barnortopeder, och andra medicinska specialister för att kunna framställa en så perfekt och ergonomisk produkt som möjligt.

Tyget i Babybjörn Bärsele One

Bärselarna är tillverkade i certifierat Öko-Tex tyg med klass 1 och standard 100. Det innebär att det är helt utan kemikalier och gifter och det är inte farligt om ditt barn skulle suga på eller bita i tyget. Bärselen kan tvättas i 40 graders maskintvätt. Många barnprodukter tål endast 30 graders tvätt, så det är väldigt tacksamt att du kan tvätta den i så pass hög temperatur. Tyget är en mix av yttertyg i polyester samt bomull och fodret består av 100% bomullsstoppning.

Hur du använder Babybjörn Bärsele One

När ditt barn blivit fem månader eller äldre kan du börja vända ditt barn framåt i Babybjörn. Vid cirka 1 års ålder kan du börja bära barnet på ryggen om du vill. Nyfödda barn mellan 3,5 och 4,5 kg ska använda de medföljande benbanden. Det här hindrar barnet från att glida ut ur selen från benöppningarna.

Förutom att den är maximalt ergonomisk och framtagen för att sitta så bra på ditt barn som det överhuvudtaget är möjligt är den också en fröjd för ögat. Babybjörn vet att svenska kunder har höga krav på hur en snygg bärsele ska se ut och de har jobbat hårt med att designa en lika snygg som ergonomisk bärsele. Och det har de verkligen lyckas med. Den ger ett modernt och exklusivt intryck i sin minimalistiska stil och trots att den har ett flertal spännband och diverse detaljer, så ser den ändå enkel och smidig ut. Formen gör också att du kommer närmare barnet som kommer att känna sig tryggare och mer avslappnad än någonsin i sin Babybjörn bärsele.

Babybjorn Barsele One
Babybjorn Barsele One

Det smarta med bärselen är att den är framtagen för att kunna användas på långa likväl som korta personer och anpassas efter folks kroppsbyggnad. Både du och din partner kan alltså båda använda samma Babybjörn bärsele utan problem. Oavsett kroppsform och kroppslängd så kommer den att avlasta på bästa sätt och ge er fria händer samtidigt som barnet sover tryggt och skönt intill dina hjärtslag. Det är helt enkelt perfekt när man ska fixa och dona hemma, gå en sväng till tvättstugan eller till mataffären.

Att välja barnsele

När du väljer bärsele är det viktigt att du funderar över vad som är viktigt för dig och din partner när det gäller användningen av den. Just det här att den är enkel att justera är viktigt om ni är två som ska använda selen. Vill du använda selen för att få barnet att somna och komma till ro ska det vara lätt att lyfta ur bebisen utan att behöva väcka den. Då kan det vara en bra idé att använda en sele som är enkel att knäppa upp. Om bärselen ska användas istället för en barnvagn ska du välja en bärsele som har maximal ergonomi för bebisen. Det innefattar bland annat ett huvudstöd som är så bra som möjligt för barnet.

Babybjorn Barsele One

Om Babybjörn

Babybjörn är ett fantastiskt svenskt familjeföretag som grundades 1961 av Lillemor och Björn Jacobsson. De ville då jobba för att ta fram praktiska och säkra barnprodukter som inte fanns i så stor utsträckning då. De har hela tiden haft ett personligt engagemang i sitt producerande av produkterna och det har familjen fortfarande, trots att det idag arbetar över 40 personer i företaget med produktutveckling, design, och försäljning.

Kvalitets- och säkerhetstänk står hela tiden i fokus och man strävar efter att hela tiden göra förbättringar och hitta på nya lösningar. De flesta som jobbar i företaget har själva barn och drivs av att göra skillnad och underlätta den vardagliga logistiken för småbarnsfamiljer.

Babybjorn Barsele One
Babybjorn Barsele One

Säkerhet står som sagt i centrum för Babybjörns tillverkning. Alla deras produkter uppfyller kraven för den Europeiska internationella säkerhetsstandarden. Samtliga material i alla produkter uppfyller Öko-Tex-standarden och testas löpande. Säkerhetsstandarden klass 1, standard 100, är den strängaste kategorin som finns på småbarnsprodukter.

Babybjörn Bärsele är hantverksprodukter tillverkade av högsta kvalitet och det finns verkligen få företag på marknaden idag som tillverkar bärselar och andra barnprodukter med sådan noggrannhet och omsorg. De tar säkerhet och kvalitet på allra största allvar och resultatet är den fantastiska Babybjörn Bärsele.

Babybjorn Barsele One

En Babybjörn-produkt har specifika kännetecken som gör att du kan veta 100% säkert att det är en äkta Babybjörn. I alla sömmar finns det parallella små linjer i en avvikande färg än tyget. Om du köper en Babybjörn hos någon av deras auktoriserade återförsäljare vet du att det är en äkta Babybjörn.

Du kan även se att färgerna är samstämda och harmoniska och att materialet är av hög kvalitet. Alla produkter med tyg är helt symmetriska och sydda med jämna och raka stygn. På alla produkter finns en tygetikett med produktens namn. På bärselen finns produktens serienummer på axelbandets insida. Prickarna på logon i namnet Babybjörn är också formade som romber.

Nackdelar

Den här produkten är det verkligen svårt att hitta nackdelar på. Babybjörn har lagt ner många decennier på att utveckla och ta fram de allra förnämligaste bärselarna som finns på marknaden. Priset är visserligen på den högre sidan, men du får o andra sidan inte så mycket för pengarna med någon annan produkt än Babybjörns Bärsele One.

Produktfakta

  • Ålder: Nyfödd - ca 3 år 
  • Vikt: 3,5 kg - 15 kg
  • Längd: 53 cm - 100 cm
  • Tyg: Bomull/Polyester
  • Tvättråd: Maskintvätt 40°C

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals