Recension: Babybjörn Miracle – En ergonomisk bärsele till ditt lilla mirakel

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

9/10
PRIS
10/10
LIVSLÄNGD
10/10
DESIGN
10/10
KVALITET

Köpguide

Många undrar när de kan börja använda en bärsele till sin nyfödda bebis. Faktum är att bärselen kan du med fördel ha med dig till BB! En rätt konstruerad bärsele som till exempel Babybjörn Miracle kan du använda redan från bebisens första dagar. Om ditt barn är väldigt litet eller för tidigt född måste du dock kolla manualen för viktanvisningarna.

För ett nyfött barn är närheten till föräldrarna något som är det viktigaste av allt. Ett spädbarn ska man bära så mycket man kan den första tiden och det gör bärselen till ett fantastiskt praktiskt redskap att använda de gånger du inte kan ha barnet i famnen, utan behöver använda båda dina händer. Det kan vara för att du behöver ta hand om ett syskon till bebisen eller för att du vill sköta hushållssysslor, alternativt ta en vända till mataffären. Då sitter spädbarnet tryggt i din närhet och kan känna dina hjärtslag, precis som den gjorde när den låg i magen.

Babybjörn Miracle

En bra sele är också ergonomisk och omsluter bebisens kropp och ger ett lagom stort stöd för sits och rygg. Babybjörn är ett av de företag som har jobbat längst med att utveckla sina bärselar. De har brytt sig om spädbarns hälsa och trygghet i mer än 40 år och resultatet ser du i deras fantastiska bärselar.

Babybjörn Miracle

Babybjörn Miracle är speciellt anpassad för det nyfödda barnet och de har en ryggplatta och andra lösningar för bärandet som gör den ergonomisk och bekväm för dig som förälder. När du använder Babybjörn Miracle sparar du mycket på ryggen och kan därmed bära barnet mer. Babybjörn Miracle är förutom ryggstödet särskilt bra anpassad för att avlasta det övre ryggpartiet och axlarna.

Babybjörn Miracle är väldigt välsydd och barnet sitter i den med hängande ben. Axelbanden är breda och inte för vadderade för att kännas klumpiga. Det gör att bekvämligheten är optimal, samtidigt som du heller inte blir för varm och svettig när du använder selen. Selen är smidig att röra sig i och barnet sitter bra även om du pysslar med olika saker. Midjebandet skapar stadga och avlastar också ryggen från belastningen.

Att ta på sig Babybjörn Miracle

När du tar på dig Babybjörn Miracle så tar du på ryggplattan först och spänner åt frampå selen. Du kan sedan placera barnet i selen från vilket håll du vill. Sedan knäpps spännena fast vid bröstet och du drar åt banden under armhålorna. Nackstödet kan antingen vara uppfällt eller nedfällt. Har barnet hunnit växa och blivit några månader och kan stödja huvudet själv kan du fälla upp nackstödet när barnet sover. På det sättet är barnet i en bekväm position även då.

Babybjörn Miracle

​Eftersom barnet har hängande ben på den här modellen får du komma ihåg att vika undan benen när du sätter dig ner med selen och barnet i. Det går att använda Babybjörn både för att ha barnet vänt mot dig och framåtvänt. Vänta tills barnet är åtminstone 5 månader innan du vänder det framåt. Vid det laget har barnet en stadig nacke och börjar tycka det är kul att se sig omkring och upptäcka världen.

En väldigt smart funktion med Babybjörn Miracle är att om barnet sover och du vill lägga ner det, så kan du knäppa loss hela sitsen helt och hållet och lägga ner den tillsammans med barnet. Ett smart tillbehör som du kan köpa till Babybjörn Miracle är ett fleeceöverdrag som är både vatten och vindavvisande. Du kan också köpa en särskild haklapp till selen och på det sättet blir det lättare för dig att hålla den ren, så att du slipper tvätta den så ofta.

Babybjörn Miracle
Babybjörn Miracle

Babybjörn Miracle är lätt att använda och håller barnet i en upprätt position och gör att bebisen har fria andningsvägar och fri rörlighet att röra armar och ben, samtidigt som nacke och rygg har ett optimalt stöd. Alla Babybjörn bärselar är utvecklade tillsammans med neonatalläkare och medicinska specialister som barnortopeder med mera. Det här gör att du kan känna dig totalt trygg i din användning av Babybjörn Miracle och veta att du ger det bästa till ditt barn och att barnet inte får ont i ryggen, skadar sin rygg, eller något liknande. Notera att för barn mellan 3,5-4,5 kg ska medföljande benslejfar användas för att minska benöppningarna.

Materialet i Babybjörn Miracle

Materialet i Babybjörn Miracle, precis som i alla produkter från Babybjörn, är snällt mot huden och ofarligt att tugga eller smaka på. Alla textilier i produkten är Öko-Tex certifierade med den högsta säkerhetsstandarden som finns. Tyget innehåller alltså inga kemikalier eller gifter som barnet kan få i sig. Bärselen är tvättbar i tvättmaskinen på 40 grader, vilket är jättebra, för då vet du att du kan rengöra den ordentligt när du behöver det. Kom ihåg att spädbarn har väldigt känslig hud så använd ett parfymfritt och allergitestat tvättmedel.

Babybjörn Miracle
Babybjörn Miracle

Har du ett barn som kräks mycket ska det vara lätt och snabbt att rengöra selen och du måste kunna tvätta den i tvättmaskinen. Kommer du att bära ditt barn i sele under den varma årstiden, så blir det rejält svettigt om du inte har en bärsele i ett material som andas. Babybjörn Miracle är tillverkat med tanke på just detta och har ett tyg bestående av mesh som andas och tillåter en bra luftgenomströmning. Babybjörn Miracle finns också att köpa i bomull/polyester om du skulle föredra det.

Som tidigare nämnts bör tyget vara giftfritt och det är också alla Babybjörns bärselar. Bomullstyger är ett av de mest förorenade materialen vi har i vår värld idag och det krävs otroligt mycket kemikalier för att producera bomull. Så av den orsaken vill du verkligen veta att det du har mot ditt barns hud är giftfritt.

Att välja rätt bärsele

När du väljer din bärsele ska du tänka över vilka kriterier du har och vad du behöver ha den till. En sak som är bra att kolla upp lite extra är om selen går bra att använda av flera personer, om det är så att exempelvis både du och din partner vill bära barnet i bärselen. Då bör den alltså vara enkel och snabb att justera, så att ni kan alternera mellan er.

Är det så att du vill använda bärselen till något specifikt ska du också kontrollera så att du får en optimalt anpassad bärsele för detta. Du vill kanske exempelvis använda den på kvällen för att få barnet att komma till ro. Då är det viktigt att ha den funktionen som bland annat Babybjörn Miracle har, det vill säga att du enkelt kan knäppa upp hela selen och lägga ner barnet utan att väcka det.

Babybjörn Miracle
Babybjörn Miracle

Är du intresserad av att använda en bärsjal ska du komma ihåg att det kräver en hel del träning för att börja använda en sådan. Då kan det vara praktiskt att välja en bärsele som påminner om en bärsjal istället och som har liknande funktioner. Babybjörn Bärsele One Air är till exempel något som erbjuder samma eller till och med bättre ergonomi än en bärsjal.

För de allra minsta barnen är det givetvis viktigt att det finns ett bra nackstöd för barnet. Små barns nackar och ryggar har ännu inte mognat och blivit starka nog att hålla sig uppe av sig själva och kan skada sig som de inte får rätt stöd. Så nackstödet är en otroligt viktig funktion.

Designen

Så vill vi säga något om designen på Babybjörn Miracle. De flesta som är bekanta med varumärket vet att designen står högt i fokus och det inte minst för att varumärket vet att Babybjörns kundkrets till stor del består av svenska föräldrar, som är mycket designmedvetna. Säkerhet och ergonomi har absolut alltid kommit i första hand, men de har aldrig gjort avkall på designen och även fokuserat på att göra snygga, tidsenliga bärselar för den moderna föräldern som är noga med vad den omger sig med och som dessutom lever ett aktivt liv ständigt på språng.

Nackdelar

Det här är definitivt en av Babybjörns mest prisvärda selar och du får otroligt mycket för pengarna. Du vet att ditt barn får sitta i en ergonomiskt anpassad och bra sele, samt att barnet sitter tryggt och stadigt med det stöd hen behöver. I den här modellen sitter barnet med raka, hängande ben. Babybjörn har också bärselar där barnet sitter i så kallad grodställning, med den så kallade C-positionen på ryggen. Skulle du föredra det, så kan du helt enkelt titta på någon annan av deras modeller, som till exempel Babybjörn One Air eller Babybjörn Omni 360.

Produktfakta

  • Ålder: 0 - 15 månader 
  • Vikt: 3,5 kg - 12 kg
  • Tvättråd: Maskintvätt 40°C

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals