Här är de 10 dyraste barnvagnarna just nu (Uppdaterad 2024)

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Angelica Johansson
Mats Maatson
REDAKTÖR
Mats Maatson

Marknaden för barnvagnar är enorm och det finns en uppsjö modeller och märken att välja mellan. För dig som älskar kvalitet och unik design och inte har något emot att betala en slant för det, finns det extra lyxiga och stilfulla barnvagnar att köpa. Här nedan listar vi 10 av de dyraste barnvagnarna just nu och vad du får för pengarna när du köper en av dessa.

Dyrast är inte alltid lika med bästa, här hittar du vår artikel om de bästa barnvagnarna.

1. Silver Cross Balmoral

Silver Cross är en brittisk barnvagnstillverkare som etablerades så tidigt som 1877. Deras barnvagnar har ända sedan begynnelsen använts av celebriteter likväl som kungligheter.  För den exklusiva skara som är beredda på att lägga ner en rejäl slant på sin barnvagn finns fortfarande originalmodellen i produktion! Silver Cross Balmoral tillverkas än idag hantverksmässigt och har ett antal helt handgjorda detaljer. 

Barnvagnen ser precis ut som de gjorde vid förra sekelskiftet, med överdimensionerade och väldigt smala hjul i kombination med en stor liggdel och en sufflett som sitter som ett spänt trumskinn över sufflettbågarna. Hela chassit är i kromad metall och får liggdelen att se ut som om den liksom flyter ovanför marken. 

För cirka 30 000 kr får du alltså en handgjord barnvagn som ser exakt ut som den som drottning Elizabeth II rullade sina barn i. Komforten invändigt har dock uppdaterats med en lyxig madrass med god andningsfunktion och även ett inbyggt sittstöd, lämpligt för de lite äldre bebisarna som vill sitta upp och se sig omkring.

2. Bugaboo Donkey 5

i samarbete med PriceRunner

 

Bugaboo har ända sedan start lanserat sig som ett exklusivt och trendigt varumärke. Förutom att designa eleganta barnvagnar av hög kvalitet och med smarta funktioner har de även format sitt varumärke genom olika typer av projekt. Bland annat har de samarbetat med designers och konstnärer som fått formge egna tyger till vagnarna. 

Bugaboo Donkey 5 är ett av företagets absolut populäraste produkter och det är inte alls svårt att förstå. Det här är en barnvagn som har den unika funktionen att du kan dra ut chassit i sidled och därmed omvandla barnvagnen till en syskon- eller tvillingvagn.  

Vill du inte använda vagnen med två enheter, kan du byta ut en sitt- eller liggdel mot en extra förvaringsväska. Det här är en riktigt innovativ vagn och det är lätt att förstå att det finns personer som inte vill använda något annat än Bugaboos barnvagnar. Priset för en ny Bugaboo Donkey 5 ligger på ca 20 900 kr, beroende på vad du väljer för tillbehör.  

3. Cybex ePriam

Cybex ePriam är en systervagn till barnvagnsmodellen Cybex Priam. Men vad är då skillnaden? Jo, Cybex ePriam är nämligen en eldriven barnvagn! Här får du assistans i uppförsbackar och i mjuk terräng som snö och sand. Men faktum är att Cybex ePriam också är till utmärkt hjälp i nedförsbackar.  

Då kan vagnen istället bromsa farten åt dig och du behöver inte oroa dig för att vagnen ska rulla iväg av sig själv. Det kan vara en enorm trygghet om du behöver promenera nerför branta backar med barnvagnen, när det exempelvis är snö och halt ute. 

Samma sak om du vill köra på besvärliga underlag som mjuka gräsmattor och sand. Här går det det galant ändå tack vare den lilla laddningsbara motorn som sitter i anslutning till bakhjulen. 

Cybex e-Priam har för övrigt i grunden samma funktioner som Priam i övrigt. Det är med andra ord en väldigt lyxig duovagn som passar för trendmedvetna storstadsbor och alla som vill ha en smidig men samtidigt robust vagn. För Cybex ePriam med sitt- och liggdel får du betala ca 20 000 kr. 

4. Cybex Priam

i samarbete med PriceRunner

 

Det många inte vet är att Cybex Priam rent formmässigt faktiskt är en hyllning till det amerikanska möbelformgivarparet Ray and Charles Eames. Barnvagnstillverkaren frågade sig helt enkelt hur deras förebilder skulle tillverka en barnvagn om de fortfarande var verksamma idag. Svaret på den tolkningen har vi alltså i Cybex Priam! 

Och visst är det här en magnifik uppvisning i elegans och dessutom finns det flera möjligheter att anpassa vagnens utseende genom att själv välja tyger och färg på chassit. Bland annat kan du välja chassit i färgen roséguld, vilket vi garanterat kommer att ge barnvagnen ett exklusivt och lyxigt utseende. 

Så här betalar du alltså definitivt för stilren design. Men faktum är att även teknologin bakom vagnens funktion är väldigt avancerad och enligt många mycket väl värd att betala för. I likhet med flera av Bugaboos barnvagnar är det här en vagn som är en kombination mellan terrängvagn och smidig cityvagn. Dessutom i ett mycket lyxigt utförande!

5. Bugaboo Fox 3

i samarbete med PriceRunner

 

När Bugaboo först lanserades i Europa ökade märket snabbt i popularitet och blev på några år ett av de trendigaste barnvagnsmärkena på marknaden. Bugaboo Fox 3 är en av deras barnvagnar som är oerhört populär och som använts av många kändisföräldrar, däribland Gigi Hadid, Victoria Beckham och Gwyneth Paltrow. 

Bugaboo Fox 3 är en barnvagn som kombinerar det kompakta formatet med sådan avancerad teknik att den även fungerar som en terrängvagn. Av den anledningen ligger också priset högre än genomsnittet. Så ska vi inte frångå det faktum att du också betalar för varumärket. 

Det här är en vagn som kräver minimal ansträngning att köra med och den rullar galant över svårare underlag såsom sand, grus och vältrampade skogsstigar. Trots det här svänger den i princip runt sin egen axel och kan precis lika gärna användas som en kompakt cityvagn.  Fox 3 har fjädring på alla fyra hjul, vilket gör komforten för barnet hög och här är det inga problem att ta sköna tupplurar, även när underlaget inte är optimalt. 

6. Emmaljunga NXT Twin

Emmaljunga har tillverkat barnvagnar sedan början av förra sekelskiftet och företagets syskonvagn är ett exempel på hur tålmodig och långsiktigt utveckling ger produkter som är överlägsna många andra. Trots att den kostar en del får du väldigt mycket för pengarna och Emmaljunga NXT Twin har hög kvalitet i jämförelse med många andra syskon- och tvillingvagnar. Priset i dagsläget ligger på ca 13-14 000 kr. 

Emmaljunga NXT Twin har en unik design när det gäller chassit. Styret har nämligen fästs på bakaxeln, vilket ger en väldigt bekväm körkänsla. Även om det är en relativt stor och robust vagn passar den alltså utmärkt att använda även för alla som bor i storstan. 

Emmaljunga är välkända för sina mjuka och ombonade liggdelar med tyger som går att ta av och tvätta. I liggdelen finns ett extra ryggstöd så att att den lilla bebisen som fortfarande mest ska ligga ner, även kan få sitta lite högre upp ibland och kika ut på omvärlden och sin förälder.  

7. TFK Duo Combi

TFK står för Trends For Kids och TFK Duo Combi är det tyska företagets lyxiga syskonvagn. För ca 13 000 får du en barnvagn med extra allt som dessutom klarar terräng. Barnvagnen har både hand- och fotbroms, vilket är en anledning till att den är extra lämplig att köra med på svårare underlag. 

Vagnshjulen är stora och robusta med grov räffling, något som gör att du kan ta dig fram på många ställen med barnvagnen. Hjulen går att ha både i rörligt och låst läge, så att vagnen med sin bredd på 78 cm ändå relativt smidigt kan köras där det inte finns så gott om utrymme och där du behöver manövrera snabbt och smidigt med vagnen i olika riktningar. 

Vagnens gedigna kvalitet och ingenjörskap för osökt tankarna till andra tyska varumärken där kvalitet och funktion kommit i första hand, samtidigt som även designen är viktig. Det ska hålla länge samt vara klassiskt och tidlöst.   

8. Joolz Geo2 Twin

Joolz Geo2 Twin är en väldigt smidig tvillingvagn som också kan användas som syskonvagn med ligg- och sittdel. Det speciella med vagnen är att barnen är placerade på rad och också på olika höjd, vilket gör att vagnen inte alls är så lång som om sittdelarna satt på chassit efter varandra. Här går delarna så att säga i omlott och resultatet är en vagn med en längd på 109 cm med båda liggdelarna på. 

Sittdelarna klarar av en maxvikt på 22 kg per del, så det här är med andra ord en vagn du kan ha så länge du behöver eftersom en normal femåring får plats i sittdelen. Förutom att kvaliteten på tyg och alla tekniska detaljer är hög har också Joolz Geo2 Twin en oerhört elegant design. Delarna nästan svävar över marken. Det finns möjlighet att välja mellan 4 olika färger på barnvagnstyget. 

En annan detalj som gör Joolz Geo2 Twin speciell är definitivt att den har en otroligt lätt hopfällningsfunktion. Den utför du genom att bara dra i två fästen på chassits sidor och trycka ner dem så att hela vagnen blir till ett platt litet paket. För att hålla körkomforten på en bra nivå har Joolz Geo2 Twin också fjädring under alla hjul, som också är punkteringsfria. 

9. UppaBaby Vista V2

Om du tycker att UppaBaby Vista V2 verkar vara en dyr duovagn med sitt cirkapris på 12 000 kr är det för att den har fler funktioner än vad ögat först uppfattar. Det här är nämligen en barnvagn som du kan bygga på till en syskonvagn när det är dags för det. Dessutom finns det gott om plats för en ståbräda. Så i praktiken kan den här barnvagnen transportera tre barn och dessutom en del prylar. 

Precis som Joolz Geo2 Twin byggs vagnen mer på höjden än på längden och bibehåller sitt smidiga format, även om två barn sitter i vagnen. 

Det som gör vagnen lättkörd är att den har mycket högkvalitativa däck som påminner om robusta lufthjul, även om de är punkteringsfria. Dessutom har den nyaste versionen av vagnen fått en förbättrad fjädring som bidrar till många sköna och bekväma barnvagnspromenader, både för dig och för barnet. 

10. Stokke Xplory X

Det är inte svårt att förstå att den som kör omkring med sitt barn i en Stokke Xplory X kommer att väcka en del uppmärksamhet med den unika designen. Det här är verkligen barnvagnen för den designintresserade föräldern som vill ha en verkligt skulptural form på barnvagnen. 

Barnvagnsmodellen har ett absolut unikt handtag som är cirkelformat och som gör att du manövrerar Stokke Xplory X framför dig snabbt och elegant, även i mycket trånga utrymmen. 

Stokke Xplory X kan användas med babyskydd, liggdel och vändbar sittdel. Det finns också en specialdesignad skötväska som matchar varukorgen och färgen på textilierna. En annan detalj är att sitsen är högt placerad vilket gör att vagnen fungerar utmärkt att använda som barnstol på restauranger och fik.

Författare
Angelica Johansson
Medgrundare & marknadsansvarig på Evolving Media. Småbarnsmamma med stort intresse för barnvagnar och produkter som gör livet som förälder smidigare.
Mats Maatson
Redaktör
Mats Maatson

Missa inte dagens deals