Här är de 4 minsta barnvagnarna (Uppdaterad 2024)

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Angelica Johansson
Mats Maatson
REDAKTÖR
Mats Maatson

Letar du efter en barnvagn i kompaktformat? Vi vet hur svårt det kan vara att veta var du ska börja eftersom marknaden är enorm och det finns så många funktioner på barnvagnar att det är svårt att hålla reda på dem alla. I den här artikeln har vi listat de fyra minsta barnvagnarna på marknaden och listan utgör en bra utgångspunkt för dig som letar en vagn av den här typen.

Man vill ofta ha en lätt och smidig vagn när man ska ut och resa, här hittar du vår artikel om de bästa resevagnarna.

1. Phil & Teds Go

Phil & Teds Go är en framåtvänd sittvagn i reseformat och tillsammans med Britax Holiday är den testets lättaste barnvagn. Och den är inte bara lätt utan också väldigt smal och mäter som ihopfälld 54 x 44 x 19 cm. 

På bredden är den endast 44 cm och totalt gör måtten att den går som handbagage på flyget hos många flygbolag. Vikten på 5 kg gör naturligtvis också att den verkligen i praktiken går att bära med sig, precis som en vanlig väska. 

Eftersom vagnen är väldigt liten är det lätt att tro att det knappt ska finnas något utrymme för ett barn att sitta i den. Men så är det definitivt inte, utan sitsen är generös och det finns dessutom gott om plats under suffletten för längre barn.

2. Britax Holiday

Britax Holiday är ännu en vagn som är ultralätt och väger endast fem kilo. Yttermåtten ligger på 24 x 60 x 43 cm. Det här är en resevagn för den som vill ha med sig en riktigt lätt och enkel vagn som går snabbt att fälla ihop och är smidig att bära iväg på. 

De allra flesta flygbolag tillåter också att du tar med Britax Holiday ombord på planet när den är ihopfälld, eftersom måttet på den hopfällda enheten är så litet.

En svaghet med vagnen är helt klart att ryggstödet inte går att fälla ner, men som tillfällig plats att vila benen på under semestrar eller på kortare utflykter är den alldeles utmärkt för barn i olika åldrar.

3. Bugaboo Ant

Det är faktiskt omöjligt att inte vara otroligt imponerad av Bugaboo Ant. Det här är den smalaste vagnen vi kunde titta på marknaden som också otroligt kompakt i formatet som helhet. Bredden är 40 cm och ihopfälld har den måtten 55 x 38 x 23. 

Vid ihopfällning blir den som en hård väska med ett yttre skal och kan till och med rullas, precis som en vanlig kabinväska på hjul. Det är på det stora hela en otroligt smart och innovativ konstruktion. Kunderna har länge frågat efter en klassisk resevagn från Bugaboo och när de äntligen bestämde sig för att tillverka en sådan var det sannerligen med bravur.

Bugaboo Ant är optimal på många fler sätt annat än att den bara är smal och blir kompakt som hopfälld. Den har faktiskt en vändbar sittdel med fullt liggläge och det gör att den här vagnen kan användas för spädbarn från ca 6 månader.

4. Babyzen Yoyo² 0+

Så till det franska barnvagnsmärket Babyzen och deras kompletta barnvagnspaket i kompakt format: Yoyo². Barnvagnen är verkligen innovativ i ordets sanna bemärkelse och det märks att slutprodukten är tillverkad utifrån behovet av en barnvagn för den moderna och urbana föräldern som reser mycket, både lokalt och på längre resor. 

Babyzen Yoyo² har som hopfälld måtten 52 x 44 x 18 cm och är också synnerligen lätt att bära iväg på eftersom den omvandlas till liten hård väska. En annan detalj som är anmärkningsvärd är att vagnen har en maxvikt på 22 kilo. Det är standardvikt på vagnar i normal storlek. Med andra ord är det här är verkligen en ganska exceptionell egenskap för en så liten vagn. 

Författare
Angelica Johansson
Medgrundare & marknadsansvarig på Evolving Media. Småbarnsmamma med stort intresse för barnvagnar och produkter som gör livet som förälder smidigare.
Mats Maatson
Redaktör
Mats Maatson

Missa inte dagens deals