Bästa blinkande skorna 2024 – Snygga och lysande skor för roliga lekar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

I den här köpguiden ska du få lära dig allt om något som kanske är en intensiv önskan hos ditt barn: blinkande skor. Om du funderar på överraska med ett par blinkande skor, kan vi varmt rekommendera att du läser igenom den här köpguiden. Vi listar de populäraste blinkande skolorna och tipsar också om vad du ska tänka på när man köper ett par. 

I köpguiden går vi in på olika modeller i detalj och deras för- och nackdelar. Tekniken bakom ett par blinkande skor kan se väldigt olika ut. Ibland består de av små små lampor på ett meshtyg på ovansidan skon och ibland är lamporna inbyggda i sulan. Blinkande skor kan både vara laddningsbara eller ha batterier som kan bytas ut. 

I premiumkategorin är våra favoriter Leaf Glava Blinkande Sneaker. Mellanklassvinnaren heter Leaf Tumba Blinkande Sneaker. För dig som inte vill lägga ut alltför mycket på ett par blinkande skor, har vi en riktigt bra budgetvariant: de heter Disney Frozen Blinkande Sneaker. Missa heller inte vår specialare Geox Xled Blinkande Sneaker.

Premium: Leaf Glava Blinkande Sneaker

Premium Vinnaren Leaf Glava Blinkande Sneaker är en sko av hög kvalitet, som klarar av rörliga lekar och aktiviteter utomhus. Yttersulan är slitstark och har en blinkfunktion, som automatisk går igång med ett stamp i marken.

Ett stort plus är också att skon är fleecefodrad samt har ett ventilerande meshtyg på ovansidan, vilket gör att att skon andas väl och håller foten torr.

Fördelar

 • Fleecefodrad
 • Ventilerande meshtyg

Nackdelar

 • Finns ej i större storlekar

Mellan: Leaf Tumba Blinkande Sneaker

Leafs färgglada, blinkande sneakers är något för våra yngre användare. Men det är definitivt en sko som också skulle tilltala de lite äldre barnen, så det är synd att den inte finns i större storlek än 30. Dessa har en blinkfunktion i sulan som aktiveras när bäraren går. Det behövs ingen på- och avknapp, utan skorna aktiveras av att barnet går.

Fördelar

 • Kardborreknäppning
 • Lamporna aktiveras automatiskt

Nackdelar

 • Ingen information om livslängd på lampor
 • Maxstorlek 30

Budget: Disney Frozen Blinkande Sneaker

Att få presentera en så här fint sko i budgetkategorin är verkligen roligt. Den här skon är tillägnad alla Frost-fans och naturligtvis alla andra som vill ha snygga, blinkande skor. 

Frost-fans brukar ju tillhöra den lite yngre ålderskategorin och här har vi en sko som finns i storlek mellan 24 och 30. Skorna är vackert glittrande och pryds av Elsa och Anna.

Fördelar

 • Prisvärda
 • Frost-tema

Nackdelar

 • Något dålig ventilation
 • Tillverkad av hög andel plastmaterial

Special: Geox Xled Blinkande Sneaker

Har ni sett så häftiga skor! De här skorna blinkar i sulan när du går med dem. Det här är också en sko i mycket bra material. Den är tillverkad i geox-material, som andas och är vattentåligt. Det gör de här skorna lämpliga som vårskor, eftersom de tål vatten till viss del. 

Vi gillar färgen skarpt, men skorna får ändå ett liten minus, eftersom vi tror att den annorlunda färgen inte tilltalar riktigt alla och det hade varit bra om det hade funnits ett färgval till av samma modell.

Fördelar

 • Vattentåliga
 • Material som andas

Nackdelar

 • Dyra
 • Finns endast i en färg

Blinkande skor - Succén som syns i mörkret!

Blinkande skor har blivit en riktigt stor succé bland våra barn. Blinkande skor är inte bara en jätterolig grej att imponera på kompisarna med, de är även jättebra att ha när du ute och promenerar i mörkret. Skor med inbyggda led-lampor syns mycket bättre än vad de flesta reflexer gör. 

Blinkande skor finns av varierande kvalitet. De senaste åren har det funnits möjlighet att beställa billiga produkter direkt från Kina och däribland blinkande skor. Det är något som vi starkt vill avråda från. 

Det är inte bara så att du inte vet vad du köper för kvalitet då. Du vet heller inte vad för de är tillverkade av. Köper du dem från någon av våra svenska nätbutiker, vet du att de är godkända enligt EU-standard. 

Blinkande skor är allt som oftast av sneakersmodell eller möjligtvis i form av sandaler eller gummistövlar. Det är alltså skor som du plockar fram när det är varmt ute. Om du nu inte låter ditt barn använda dem inomhus förstås.

Tips innan du köper blinkande skor till ditt barn

Först och främst ska du fundera på när barnen ska använda skorna. Ska de användes under vårperioden är det bra om de är av sneakersmodell med högt skaft i så kallad basketmodell. Det är bra om de har ett extra foder, men har de inte det, kan du se till att det finns plats för en extra strumpa i skorna. 

Ska de användas inomhus eller på sommaren finns det blinkande skor i helt vanlig sneakersmodell att köpa. För den som vill vara piffig på sommaren med blinkande skor i form av sandaler, har vi här även tips på olika modeller som finns.

Materialet i blinkande skor

Kan du hitta blinkande skor i naturmaterial är det bra. Skinn är ett bekvämt material som omsluter foten på ett bra sätt. De går också bra att ha både vår och höst. Är de lätt fodrade, håller de fötterna varma under kyliga dagar också. 

Tygskor är också bra, särskilt om det är under sommaren som de ska användas. Tänk på att barns fötter blir varma och svettiga på ett helt annat sätt, än för oss vuxna. Detta eftersom barn är i rörelse mycket.

Hur väljer jag rätt storlek på blinkande skor till mitt barn?

Om du köper skor på nätet, brukar det finnas detaljerade anvisningar om skons innermått och vilken längd på foten som passar för just den storleken. Det enklaste sättet att mäta är om du först ritar av ditt barns fötter, medan hen står på ett papper. Därefter mäter du från den längsta tån till hälen. På så vis kan du enkelt få exakt storlek.

Det är viktigt att barnet står så att hela tiden kommer ner mot pappret, annars kan måtten bli fel. Därefter ska du lägga till lite marginal. Räkna med ca 1,5 cm utrymme mellan skons innermått och fotens mått.

Blinkande skor för barn kan variera mycket i pris

Blinkande skor kan skilja sig väldigt mycket i pris. Vad finns det då för fördelar om du köper dyra? Ett högt pris är ingen garanti för att skona är bättre, men det kan vara en indikator på att materialet är bättre och att lamporna är av bättre kvalitet. 

Det finns även blinkande skor som har mer avancerade funktioner, när det gäller lampor. De kan exempelvis gå att ställa in på olika typer av av blink-intervaller och olika färger på lamporna.

Våra favoriter

Premium: Leaf Glava Blinkande Sneaker

Leaf Glava Blinkande Sneaker är en sko som inte bara har den roliga funktionen med blinkande yttersulor. Skon är är också faktiskt en funktionell och tålig höst- och vårsko med fleecefoder! Ovansidan har detaljer i läderimitation och partier i mesh, som ger ökad ventilation.

Leaf Glava Blinkande Sneaker har ett högre skaft och två kardborreband som gör att skon sitter stadigt på plats. Den är tålig och slitstark och väl anpassad för aktiviteter och utomhuslek. De blinkande ljusen i yttersulan, slår automatiskt igång vid ett nedstamp i marken. Förutom färgerna navy/pink, finns modellen också i svart/neongul.

Fördelar

 • Fleecefodrad
 • Ventilerande meshtyg

Nackdelar

 • Finns ej i större storlekar

Mellan: Leaf Tumba Blinkande Sneaker

Leaf Tumba Blinkande Sneaker är en urgullig modell för våra lite yngre användare. Här blinkar sulorna när barnet kommer gående. Genom att ha kardborreband som knäppning, är det också anpassade för yngre barn, som då kan ta på skorna på egen hand. Ovandelen är i mesh och pu-plast. Sulan är en blandning av nylon och gummi. 

Skorna finns i storlek 22-29. Skornas färgpalett finns i några olika färger och passar många tjejer och killar där ute, som gillar glitter och glamour. Lamporna aktiveras när trycket uppstår från foten. Tyvärr är skorna inte laddningsbara och vi kan inte få fram från tillverkaren hur länge dessa blinkar.

Fördelar

 • Kardborreknäppning
 • Lamporna aktiveras automatiskt

Nackdelar

 • Ingen information om livslängd på lampor
 • Maxstorlek 30

Budget: Disney Frozen Blinkande Sneaker

Vad sägs om blinkande sneakers med Disneys Frost-tema? Alla som älskar filmen Frost blir glada för här kommer det som motiv på skorna. Plus: blinkande sulor! Det här är ett par rejäla skor som passar mindre barn, som behöver stadga. De har kraftig, slitstark sula och kardborreband. 

Färgsättningen är bekant från filmen. Den går i isiga, glittrande och skimrande färger. Ett litet minus ger vi dock för att skorna är till stor del tillverkade i plast, det gör att skorna andas sämre och kan bli svettiga efter ett tag.

Fördelar

 • Prisvärda
 • Frost-tema

Nackdelar

 • Något dålig ventilation
 • Tillverkad av hög andel plastmaterial

Special: Geox Xled Blinkande Sneaker

Vill ditt barn ha ett par superhäftiga blinkande skor, medan du samtidigt vill att ditt barn ska ha bekväma skor, som håller foten lagom tempererad? Då behöver du inte leta längre, för här är den skon!

Geoxsulan är patenterad. Membranet är vattentätt och dessutom kan det andas. Temperaturen i skon regleras automatiskt av geox-materialet och fötterna hålls varma och torra vid utelek, även om det inte är helt torrt på marken eller om det kommer en liten regnskur. 

Några ord om designen. Det här är en sko i basketmodell och den har en underbar silverrosa färg, som säkert tilltalar väldigt många. Den spänns fast med två smidiga kardborreband. Lamporna sitter på sulan och är en dekoration på skons bakre halva. Belysningen går på batterier och de kan man byta ut från skons innersula. Batterierna ingår i köpet.

Fördelar

 • Vattentåliga
 • Material som andas

Nackdelar

 • Dyra
 • Finns endast i en färg

Bra att tänka på innan du köper en cykelhjälm för barn

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis vel orci bibendum, rutrum elit ac, pharetra felis. Donec ac feugiat lectus. Pellentesque sit amet felis euismod, ornare justo eu, bibendum metus.

In consequat eros eleifend magna aliquam pellentesque. Ut tempor augue quis erat ornare, vel congue nibh posuere. Donec cursus vel lectus rutrum suscipit. Aliquam vel vestibulum odio. Vestibulum posuere purus ipsum, id pharetra nisl venenatis eu.

Våra utmanare

Vi hoppas att du hittade ett par skor i någon av våra huvudkategorier som passade dig. Men om du händelsevis inte gjorde det, vill vi tipsa om några till som vi tror kan vara intressanta för många, trots att de inte landade bland favoriterna.

Geox Skylin Sneaker

Även den här fina utmanaren är från Geox. Märket borgar för kvalitet, som ni säkert redan vet, med hänvisning till specialaren. De här skorna är tillverkade av slitstark textil och med detaljer i läder.

I skon finns det inbyggda led-lampor, som lyser upp i flera olika färger. På sidan av skon finns en på- och avknapp, som gör det enkelt att sätta på belysningen och stänga av den. Skorna har dubbla kardborreband, vilket gör dem enkla att ta av och på. De har mycket bra passform. Sulan är tillverkad i ett antibakteriellt material, som också andas och håller foten torr. 

Yttersulan är i greppvänligt gummi och har ett vattentätt membran. Trots vattentåligheten har sulan ändå god andningsförmåga och transporterar bort fukt från foten. Batterierna i skorna kan inte laddas, utan nya batterier måste sättas in. Batterier ingår i köpet.

Ett litet minus i kanten blir det ändå för paljetterna, som lätt kan lossna från barnskorna och inte är den mest praktiska lösningen för att skapa en glittereffekt på skorna.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Vattentåliga

Nackdelar

 • Paljetterna kan lossna

Geox Blikk Sandal

Här har vi väldigt gulliga sandaler, som även de är från Geox. Ledlamporna sitter i sulan och och ger ett härligt blinkande ljus när barnet går i skorna. En mjuk innersula ger hög komfort, tyget på insidan är i mesh och håller foten lagom tempererad. 

De är utrustade med två praktiska kardborreband på framsidan. De är därmed väldigt lätta att ta av och på. Innersulan har också god andningsförmåga och transporterar bort fukt och förebygger svettlukt.

Fördelar

 • Sula som andas
 • Sitter stadigt

Nackdelar

 • Passar inte smala fötter

Geox Inek Blinkande Sneaker

Här är ett par superhäftiga, blinkande sneakers för alla små superhjältar som gillar fart och fläkt. Precis som alla andra Geox-skor, har den högkvalitativa sulor, med ett slitstarkt och vattentåligt membran som kan andas. Skorna är lätt vadderade och kan användas vår och höst.

Sulan är inte vattentät, men väl vattenavvisande. Det här är verkligen en sko med hög kvalitet, plus att barnet får en häftig, blinkande sula i orange! Skorna har snörning och ett kardborreband högst upp. Det bör noteras att de här skorna har ganska högt skaft, vilket vissa barn kan tycker är obekvämt.

Fördelar

 • Sula som andas
 • Vattenavvisande

Nackdelar

 • Kan vara svår att sätta på
 • Högt skaft

Batman Blinkande Sneaker

Batman Blinkande Sneaker Khaki är en jättesnygg sko i färgerna khakigrönt, svart och grått. Skorna är lätta att ta av och på, tack vare två rejäla kardborreband. Skorna finns även för lite större barn och kan fås upp till storlek 32. De inbyggda lamporna i sulan blinkar snyggt vid lek och spring! 

Nubuckdetaljerna på tå, häl och kardborreband är khakifärgade. Resten av skon har ett melerat mönster i svart och grått. Sulan är vit och i kombination med de guldfärgade lamporna känns den här skon riktigt lyxig och definitivt som om den ligger i en högre priskategori, än vad den egentligen gör.

Fördelar

 • Snygg design
 • Finns i många storlekar

Nackdelar

 • Batteri kan ej bytas

Baby Shark Blinkande Sneaker

Baby Shark Blinkande Sneakers passar våra allra minsta, tack vare sitt fina Baby Shark-motiv. Eftersom skon är förstärkt i tån, har den en hög hållbarhet och passar bra även för det aktiva barnet som sliter mycket på skorna. Det här är en sko som klarar äventyr i klätterställningar och annan utomhuslek utan problem!

Sulans bakdel är transparent med ett blinkande sken, som dessutom ger ökad synlighet när det är mörkt ute. Det här är en given sko för alla Baby Shark-fans!

Fördelar

 • Förstärkt tå
 • Med kardborreband

Nackdelar

 • Kan kännas stela och hårda på foten

ZigZag Ingosia Blinkande Sneaker

ZigZag Ingosia Blinkande Sneaker är snygga sneakers som även passar de lite större barnen, som inte längre vill ha disneymotiv och liknande på skorna. Den här sportiga modellen är bekväm och har både snörning och kardborrefästen. Bandet vid hälen gör det också lätt att dra på skorna. 

Utsidan är tillverkad av syntet och textil, medan insidan av skon är i mjukt syntettyg. Gummisulan gör skon mjuk och följsam för foten. Sulan har neongröna ljus som blinkar när barnet går. ZigZag är ett brittiskt varumärke, som i mer än 25 år tillverkat skor för barn och vuxna.

Fördelar

 • Snygg, enkel design
 • Bekväm på foten

Nackdelar

 • Liten i storlek

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals