Bästa fleeceoverallen 2024 – Praktiskt skalplagg med många användningsområden

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Funderar du på att köpa en fleeceoverall till ditt barn, men är osäker på hur du ska välja rätt? 

En fleeceoverall är ett praktiskt plagg som kan användas en stor del av året. Eftersom det är ett så populärt plagg, bestämde vi oss att göra en djupdykning i ämnet och vi önskar dig därmed välkommen till vår stora köpguide om just fleeceoveraller!

Håll ditt barn varmt och torrt med en fleeceoverall

Alla som har småbarn vet hur viktigt det är att reglera temperaturen på barnet, men också hur svårt det kan vara. Det är lätt hänt att barnet blir för varmt. Det gäller både spädbarn som ligger i vagn och äldre barn som rör sig mycket och leker utomhus. Det gäller att snabbt och smidigt kunna anpassa och reglera temperaturen efter hur väderleken ser ut. 

I vår artikel har vi fördjupat oss i olika modeller av fleeceoveraller och vilka olika användningsområden de kan ha. Vi går också närmare in på vad fleece egentligen består av och hur du sköter om ett fleeceplagg. Vi har också valt ut 10 stycken produkter, varav fyra är våra favoriter. 

I premiumklassen vann Reima Lauha Fleeceoverall. Vår mellanvinnare heter Småfolk Fleeceoverall Svan och en jättefin budgetprodukt vid namn Nordbjørn Lilledal Stickad Fleeceoverall finns också presenterad här. 

När det gäller miljötänk finns det få företag som slår svenska Mini Rodini och därför var det självklart att placera deras overall Mini Rodini Leopard Zip Fleece-Onesie i specialkategorin.

Premium: Reima Lauha Fleeceoverall

Finska Reima tillverkar kläder i hög kvalitet och ofta kan du ha samma plagg till en hel syskonskara, eftersom de har otroligt hög hållbarhet. De har flera overaller i fleece i sitt sortiment som passar under skalplagg. Deras modell Lauha är en värmande och söt overall för våra allra minsta användare.

Fördelar

 • Tunn men varmt
 • Smart funktion som värmer händer och fötter

Nackdelar

 • Finns inte i större storlekar

Mellan: Småfolk Fleeceoverall Svan

Fleeceoverallen Svan är en lika gullig som bekväm fleeceoverall från danska Småfolk. Eftersom den är extra varm tack vare det ulliga fleecefodret, kan den användas som overall ganska sent in på hösten av en bebis som ligger i vagn. Overallen är väldesignad och gullig med sin svan på bröstet.

Fördelar

 • Mjuk och skön
 • Varm

Nackdelar

 • Blixtlåset går inte ner till benslutet

Budget: Nordbjørn Lilledal Stickad Fleeceoverall

Svenska Nordbjørn har tagit fram en härlig fleeceoverall, som är otroligt bekväm och lätt att ta på och av. Detta inte minst tack vare de dubbla blixtlåsen som går ända ner till mudden på benet. 

Noteras bör att Nordbjørns plagg är stora i storlekarna och att det är lätt att köpa för stor modell. Men har du bara det i åtanke, får du en otroligt prisvärd fleeceoverall i svensk design.

Fördelar

 • Svensktillverkad

 • Dubbla dragkedjor

Nackdelar

 • Stora i storlekarna


Special: Mini Rodini Leopard Zip Fleece-Onesie

Mini Rodini är ett miljömedvetet klädmärke för barn och det är också ett helt svenskt varumärke. Därför fick de en given plats i vår specialkategori och deras fina overall är gjord i återvunnet fleecematerial. Separat kan du också köpa en speciell tvättpåse, som gör att inga mikroplaster släpps ut i vattnet när du tvättar fleecen.

Fördelar

 • I återvunnet material
 • Företag med stort miljöansvar

Nackdelar

 • Ej avtagbar huva

Köpguide

Vad är en fleeceoverall och vad används det till?

En fleeceoverall är en typ av overall som passar perfekt att använda som ett extra lager under kyligare utomhustemperaturer. Fleece är ett syntetiskt material som håller dig väldigt varm, samtidigt som det andas och håller därför också användaren torr. 

Plagget är verkligen multifunktionellt och kan ha flera användningsområden. Under den tidiga hösten när det blivit svalare ute men ännu inte blivit blött och regnigt, är den perfekt att använda som overall för de minsta barnen. Med en fleeceoverall håller barnet sig vältempererad och varm trots att den sitter stilla i en vagn. 

En fleeceoverall drar till sig ganska mycket smuts och är kanske inte den mest optimala höst- och våroverallen för lite äldre barn som är mycket aktiva utomhus. Men som funktionellt skalplagg är den perfekt och även som mysig och värmande inomhusoverall kan den fungera bra.

Vad är fleece?

Eftersom fleece är ett väldigt funktionellt och värmande material, är det vanligt i barnkläder. Fleece är i sig inte en typ av tyg, utan en beskrivning av hur tyget är stickat. Fleece är material som oftast är tillverkat av polyester. 

Det finns också fleecematerial som är tillverkade av återvunnen plast, som exempelvis pet-flaskor. Det finns också mer sällsynta alternativ, där fleecetyget är tillverkat av ull eller bomull

Av miljömedvetna har fleeceproduktionen börjat få en hel del kritik, eftersom det går åt stora mängder energi att tillverka det.

Fleece släpper även ifrån sig plastpartiklar när det tvättas, som sedan hamnar ut i vårt grundvatten och i våra vattendrag. Bland annat klädföretaget Mini Rodini har tänkt på det här och tillverkat en speciell tvättpåse som förhindrar plaggen att släppa ifrån sig mikropartiklar från fleecen.

Vem behöver en fleeceoverall?

De flesta som har spädbarn och barn i förskoleåldern har stor glädje och nytta av en fleeceoverall. En liten bebis har svårt att själv reglera temperaturen och kan lätt bli både för varm och kall. 

Att använda sig av en fleeceoverall gör att det går snabbt och smidigt att anpassa klädseln så att barnet hålls lagom varmt. Den är tunn och smidig, men ändå mycket värmande när det behövs. 

En fleeceoverall är praktisk, eftersom den kan användas som ytterplagg till de allra minsta barnen, så länge det inte är alltför kallt ute. Därefter kan den fungera som ett skalplagg att ha som mellanlager och den kan dessutom användas som mysplagg inomhus om det behövs.

Vad ska jag tänka på när jag köper en fleeceoverall?

Som vanligt när det gäller barnkläder är storleken viktig att ta i beaktande. Ett fleeceplagg blir otympligt och klumpigt om det är för stort, inte minst om det ska användas under en overall. 

Eftersom en fleeceoverall sällan är den största investeringen när det gäller ytterplagg, är det bättre att satsa på en fleeceoverall som sitter bra, istället för att tänka på att den ska kunna användas så länge som möjligt. 

Fleece är ett mycket slitstarkt material och är plagget i övrigt av någorlunda kvalitet så håller det länge. Men naturligtvis finns det kvalitetsskillnader och här gäller det titta på guider, recensioner och omdömen för att bilda sig en uppfattning om plagget har bra kvalitet eller inte. 

Har du ett favoritmärke för barnkläder, finns det goda chanser att de har en fleeceoverall i sitt sortiment.

Det finns också så miljövänliga fleecematerial som är tillverkade av antingen återvunnen fleece eller petflaskor. Om miljöaspekten är viktig för dig, är det en sådan du ska välja. 

Priset varierar väldigt mycket när det gäller fleeceoveraller. Det du kan vara säker på är att du kommer att hitta en fleeceoverall i en prisklass som passar dig. Det finns fleeceoveraller från ett par hundralappar och uppåt. 

Fleeceoveraller är sällan fodrade, förutom att de möjligtvis kan vara förstärkta i armbågar och stuss. Fleeceoveraller kan också vara justerbara i midja och benslut.


Fleeceoverallen Bäst i Test 2024 - Barnlandets favoriter

För att komma fram till vilka overaller vi ville placera i våra huvudkategorier, har vi i första hand läst en stor mängd kundrecensioner. Vi har också läst fakta om produkterna på företagens egna hemsidor. På basen av den samlade informationen har vi kunnat välja ut och rangordna fyra favoritoveraller.

Premium: Reima Lauha Fleeceoverall

Lauha Fleeceoverall är en overall av från finska Reima. Företaget är välkänt av många småbarnsföräldrar som ett kvalitativt varumärke med hållbara och bekväma plagg. 

Den här fina fleeceoverallen är för våra allra minsta och är tillverkad i ett polarfleece som är mycket lätt och tunt, men samtidigt väldigt varmt. Materialet andas och torkar snabbt och håller värmen effektivt.

Som så ofta har Reima även tagit fram en smart funktion som gör plagget extra funktionellt. I ärm- och benslut finns en kant som kan vikas över och på det sättet behövs inga extra sockor eller vantar. 

Dragkedjan är i full längd ända ner till benslutet, vilket gör av- och påklädning enkel. Den är är perfekt att ha som mellanlager under overallen på vintern eller som lätt utomhusplagg tidig höst- och senvår. 

Overallen är väldesignad och har även förstärkningar på knäna. Materialet består av 100 % polyester.

Fördelar

 • Tunn men varmt
 • Smart funktion som värmer händer och fötter

Nackdelar

 • Finns inte i större storlekar

Mellan: Småfolk Fleeceoverall Svan

Småfolks fleeceoverall i rosa och med en guldig svan på bröstet är en bekväm overall med muddar runt ärm- och benslut. Den har även en mjuk och bekväm mudd runt halsen. Det finns en dragkedja på bröstet som går från halsringningen till grenen.

Materialet är luddigt och väldigt mjukt. Den har samma mjuka material på insidan, vilket innebär att det här också är en väldigt varm overall. Det är en stor fördel när det är kallt ute. 

Men du bör också lägga på minnet att den kan bli för varm vid till exempel bilåkning eller om du är och handlar och promenerar inomhus med en vagn. 

Materialet består av 100 % rosa polyester. Den tvättas i 40 grader och tack vare det luftiga materialet är den mycket snabbtorkande.

Fördelar

 • Mjuk och skön
 • Varm

Nackdelar

 • Blixtlåset går inte ner till benslutet

Budget: Nordbjørn Lilledal Stickad Fleeceoverall

Den här superfunktionella fleeceoverallen med dubbla dragkedjor ända ner till benslutet gör den inte bara mjuk och bekväm att bära för barnet, utan även väldigt praktisk. 

Ärm- och benslut är designade så att det går att vika över fötter och händer. På så vis skyddas barnet från att bli kallt. Den har också en stor skön luva, som fungerar som extramössa vid behov. 

På ärmen sitter den fina loggan med den lilla björnen. Det är en väldigt väldesignad overall som det syns att tillverkarna lagt ner sin själ i. Många tycker också att färgerna är härliga.

Fördelar

 • Svensktillverkad

 • Dubbla dragkedjor

Nackdelar

 • Stora i storlekarna


Special: Mini Rodini Leopard Zip Fleece-Onesie

Rodini Mini Rodini är det svenska företaget som sedan 2006 skapat miljövänliga och väldesignade plagg för barn mellan 0-11 år. Det här är plagg med starka färger och mönster för barn och föräldrar som inte är rädda för att sticka ut. Men framför allt är det kläder för alla som vill ha plagg i material som är snälla mot djur och natur. 

Deras klädsortiment är tillverkat av återvunnet material. I sortimentet finns också särskilda tvättpåsar som du kan tvätta dina fleeceprodukter i. Tvättpåsarna fångar upp alla mikroplastpartiklar så att ingenting sköljs ut i våra vatten. 

Den här fina leopardmönstrade fleeceoverallen är tillverkad i återvunnen polyester. Den har elastiska muddar och kan tvättas i maskintvätt i 40°C. Overallen är utrustad med en dragkedja som går ner ungefär i knähöjd. Den har en mjuk och skön huva som är fastsydd på plagget.

Fördelar

 • I återvunnet material
 • Företag med stort miljöansvar

Nackdelar

 • Ej avtagbar huva

Fleeceoverallerna som utmanar 2024 - Barnlandet gillar

Som de flesta säkert vet och förstår finns det en uppsjö med fleeceoveraller av allehanda slag på marknaden. Det gör också att det finns en hel del riktigt bra produkter. Eftersom vi hittade ett antal intressanta alternativ har vi också plockat ut sex stycken utmanare, som vi tycker är väl värda att titta närmare på.

Reima Oloisa Fleeceoverall

Reima Oloisa är en tunn och följsam overall i återvunnen polyester. Den andas väl och håller barnet torrt hela dagen. Overallen har bekväma och elastiska ärmar och benslut som gör passformen skön och perfekt att leka och busa i. 

Den fungerar att använda som extrafoder i alla Reima-overaller och fästs då med hjälp av tryckknapparna. Overallen kan användas som separat plagg eller som ett mellanlager under ett regnställ blöta dagar.

Fördelar

 • Återvunnen fleece

 • Bekväm passform

Nackdelar

 • Dragkedja som slutar i grenen


Hummel Jamie Fleeceoverall

Hummel är ett annat märke som ofta förknippas med kvalitet och som idag är känt för sportkläder. Men de har även funktionskläder för våra allra minsta och deras snyggt designade och praktiska fleeceoveraller är en av dessa. 

Dragskon går ända ner till benen och overallen har härliga, breda muddar som gör den bekväm att bära och optimal att leka i. Men den är också perfekt för hemmamyset. En stor Hummel-logga finns på ryggen.

Fördelar

 • Breda muddar

Nackdelar

 • Väldigt stor logga på ryggen


Kuling Livigno Wind Fleece Overall

Svenska Kuling har designat den söta overallen Livigno Wind Fleece. Modellen har avtagbar huva och muddar som går att vika över händer och fötter. Materialet är tillverkat av återvunna pet-flaskor. 

Overallen har två dragkedjor framtill som gör den bekväm att ta av och sätta på. Den har också en huva som är avtagbar med hjälp av små knappar.

Fördelar

 • Återvunnen fleece

 • Avtagbar huva

Nackdelar

 • Inte så mjuk insida


Lindberg Vindel Fleeceoverall

Lindberg Vindel Fleeceoverall kan också användas som utomhusoverall vid svalare väder. Den har reflexdetaljer och två blixtlås framtill, som gör den enkel att ta på och ta av. Trots att den kan användas som overall är den tillräckligt tunn för att kunna fungera som ett bekvämt mellanlager i kyligare väder.

Designen är snygg och genomtänkt som de flesta av Lindbergs barnkläder. Overallen är mjuk och och bekväm att bära.

Fördelar

 • Finns i fler färger

 • Med reflexer

Nackdelar

 • Kan bli varm

Petite Chérie Atelier Nour Bubbelfleece Overall

Den här otroligt söta overallen från Petite Chérie Atelier är en mjuk och skön fleece som passar bra att använda som en overall innan det blivit riktigt kallt ute. Tyget är tunt och följsamt och kan användas som ett extra lager i kallare väder. 

Den roliga bubbelfleecen bildar ett väldigt dekorativt mönster som gör att overallen ser extra söt ut. Finns från storlek 56 och är således avsedd för våra allra minsta.

Fördelar

 • Finns i små storlekar

 • Ovanligt fleecetyg

Nackdelar

 • Dragkedja endast till grenen
 • Huvan är inte avtagbar

Ver De Terre Double Face Baby Fleece Overall

Ver de Terre är ett fransk märke och det här är deras enkelt designade fleeceoverall som är perfekt att ha som mellanlager under ytterplaggen. Den här två dragkedjor framtill, vilket gör den väldigt praktisk att använda. 

Även den här modellen har vikbara muddar i ärm- och benslut och det gör att värmen hålls kvar inne i overallen om barnet sitter i vagn. Overallen har också huva. Tillverkad av 100 % polyester och kan tvättas i 30 graders maskintvätt.

Fördelar

 • Två dragkedjor

 • Övervikbara muddar

 • Passar bra som mellanlager

Nackdelar

 • Kostar relativt mycket

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals