Bästa fodrade gummistövlarna 2024 – Torra och varma fötter i regn och rusk

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Är du på jakt efter riktigt bra, fodrade gummistövlar till ditt barn? Då önskar vi dig hjärtligt välkommen till vår stora guide om just fodrade gummistövlar! Här får du lära dig allt om hur du ska välja rätt typ av fodrade gummistövlar och vi har också några bra köptips. 

Smidigare vardag med fodrade gummistövlar

Fodrade gummistövlar är otroligt praktiska att ha i beredskap inför höstens blöta dagar med många väderväxlingar. När temperaturen kryper neråt är det skönt att ha ett rejält foder i gummistövlarna, så att fötterna hålls varma. 

I vår köpguide kommer du att få lära dig allt om hur du väljer riktigt bra, fodrade gummistövlar till ditt barn. Vi önskar dig hjärtligt välkommen och god läsning!

Under höstmånaderna kan det ofta kännas alltför klumpigt att ha vinterkängor och till och med allvädersstövlar. Gummistövlar är mjuka och smidiga och praktiska att använda. Därför är det fantastiskt bra att det nu finns så många gummistövlar med ett bra foder också. 

Vi tipsar också våra läsare om några riktigt bra, fodrade gummistövlar av etablerade varumärken, som alla är bra köp. Premiumvinnaren blev vår storfavorit Kavat Gimo WP Fodrade Gummistövlar

I mellankategorin har vi en utmärkt stövel som heter En Fant Fodrade Thermostövlar. En otroligt bra budgetstövel kommer från svenska Nordbjørn och heter Blizzard Fodrad Gummistövel. En specialare i 100 % naturgummi har vi också med: Tretorn Chelsea Fodrade Gummistövlar.

Premium: Kavat Gimo WP Fodrade Gummistövlar

Kavat Gimo WP Fodrade Gummistövlar är en gummistövel av återvinningsbart gummi och med ett ullfoder. Kavat är ett svenskt varumärke som tillverkar barnskor av hög kvalitet och det är även deras gummistövel Gimo WP. 

Stövlarna har också den ytterst smarta funktionen att de har ett avtagbart foder, som kan tvättas. Stöveln är mycket mjuk och följsam, trots att den har en rejäl sula.

Fördelar

 • Miljövänliga
 • Med avtagbart foder
 • Foder i ull

Nackdelar

 • Finns bara i två färger

Mellan: En Fant Fodrade Thermostövlar

Företaget En Fant har tagit fram en en stadig typ av gummistövel i ett extra mjukt gummimaterial och med foder i ullblandning. Resultatet blir en slitstark stövel som också tål kyla extra bra, utan att bli sådär stela som gummistövlar kan bli.

Fördelar

 • Slitstarkt gummi
 • Sula med bra grepp
 • Tål kyla bra

Nackdelar

 • Den breda lästen passar inte alla

Budget: Nordbjørn Blizzard Fodrad Gummistövel

Det är verkligt roligt att få presentera ett svenskt märke i budgetkategorin! De mycket prisvärda och supersnygga, fodrade gummistövlarna håller ditt barns fötter varma och torra under utevistelsen. Den grovt räfflade sulan gör också att stöveln har ett mycket bra grepp.

Fördelar

 • Svensktillverkad

 • Prisvärd

 • Snyggt mönster

Nackdelar

 • Inga reflexer


Special: Tretorn Chelsea Fodrade Gummistövlar

Tretorn Chelsea Fodrade Gummistövlar håller företagets exceptionellt höga standard och är också gummistövlar som är helt och hållet tillverkade i naturgummi. De är mjuka och följsamma och så lätta att att de knappt känns i lek och stoj utomhus. De är också väldigt värmande och innersulan i EVA-material formar sig mjukt och följsamt efter foten.

Fördelar

 • Tillverkad i naturgummi
 • Snygg design
 • Mjukt och värmande foder

Nackdelar

 • Kort skaft
 • Finns bara i svart

Köpguide

Vad är fodrade gummistövlar och vad används de till?

En fodrad gummistövel är en helt vattentät stövel som klarar av regn, rusk och glada skutt i vattenpölar. Gummistövlar är som du hör på namnet, tillverkade av någon form av gummimaterial och är därför mjuka och följsamma. Gummistövlar har generellt en tunnare sula om vi jämför med en allvädersstövel. Den släpper därför in kyla snabbare. 

En fodrad gummistövel gör att du får samma smidighet som en vanlig gummistövel, men som håller värmen bättre. Med fodrade gummistövlar kan barnet vara längre utomhus utan att bli kall om fötterna och ni kan också använda dem längre in på höstsäsongen.

Men fodrade gummistövlar är fortfarande avsedda för regn och rusk och och passar aldrig för kyla och snö. Då är det en riktigt bra allvädersstövel eller en vinterkänga som gäller. Men i vårt klimat har vi användning för en fodrad gummistövel en stor del av året, särskilt om du bor i mellersta eller södra Sverige, där det inte blir så kallt. 

Gummistövlar består numera sällan av naturgummi, utan olika typer av plastblandningar. Vanliga material som gummistövlar kan bestå av är:

 • Polyvinylklorid (PVC). Ett slitstarkt material som klarar extrema yttre påfrestningar från sådant som rengöringsmedel, ammoniak och oljor. Materialet är vanligt på gummistövlar gjorda för jordbruk och olika typer av underhållsarbete.
 • Polyuretan är en vanligt förekommande plast i gummistövlar. Materialet har slittåliga egenskaper och klarar slitage och även kemikalier. Vanligtvis blandas olika material med i polyuretanet för att förbättra värmeisoleringen något. Polytron kan inte återvinnas och påverkar därmed kretsloppet.
 • Etylenvinylacetat (EVA) är ett mjukt och följsamt material och har blivit populärt både som tillverkningsmaterial för gummistövlar och som bekväma och följsamma innersulor. Materialet är lätt och mjukt även vid lägre temperaturer och blir inte så stelt som andra material kan bli. Etylenvinylacetat är också återvinningsbart.
 • Neopren är ett slitstarkt material som är ofarligt och även tillåtet att använda i livsmedelsförpackningar. Miljöpåverkan vid tillverkning är ganska stort, men eftersom det är helt ofarligt efter framställning och kan återvinnas så är miljöpåverkan som helhet inte så extremt stor.
 • Naturgummi. Stövlar i naturgummi är väldigt följsamma, mjuka och ger hög komfort. En sula i naturgummi formar sig runt foten och isolerar mot kyla till viss del. Naturgummi kan återvinnas, och gummistövlar i naturgummi är generellt dyrare än andra typer av stövlar.

Vem behöver fodrade gummistövlar?

Vi skulle vilja påstå att alla barn har glädje av ett par fodrade gummistövlar. Eftersom de är billigare än allvädersstövlar är det också smidigt och praktiskt att ha flera par av dem, exempelvis på förskolan eller hos mormor.

Särskilt yngre barn som gillar att leka ute får större frihet i ett par bra, fodrade gummistövlar. Det gör det möjligt att plaska i vattenpölar och gå i lera utan att bli blöt. Fodret gör också att fötterna hålls varma.

För de allra minsta barnen som nyss börjat gå, är det väldigt praktiskt att ha en fodrad gummistövel om barnet vistas ute mycket på förskolan. De yngsta barnen rör sig inte så mycket och kan lätt bli nedkylda. Därför är det jättepraktiskt att använda en fodrad gummistövel under hösten och våren. 

En fodrad gummistövel är inte absolut nödvändig, även om det är praktiskt. Det går förstås att använda en tjock, extra strumpa eller socka i kombination med en vanlig, ofodrad gummistövel. 

En fodrad gummistövel gör dock det hela rätt mycket smidigare och du slipper en massa extra moment i på- och avklädning. Har den fodrade gummistöveln dessutom en extra sula, värmer den definitivt bättre än en socka.

Vad ska jag tänka på när jag köper fodrade gummistövlar?

Ska du köpa en fodrad gummistövel till ditt barn, gäller för det första samma saker som du generellt bör ta i beaktande, när du köper skor till barn överhuvudtaget. 

Det viktigaste är att stöveln är i rätt storlek. Innermåtten på en fodrad gummistövel ska vara ca 1,5 centimeter större än barnets egen fot, för att den ska sitta bekvämt och inte hindra barnet från att springa och röra sig fritt utan att riskera snubbla. 

Så varierar förstås kvaliteten på fodrade gummistövlar precis som på andra plagg. Har du ett favoritmärke bland dina barnskor, har de kanske fodrade gummistövlar också, som kan tilltala dig. 

Priset varierar en del och här får du titta lite extra på kvaliteten, för det är inte givet att priset alltid återspeglar den. Det finns utmärkta, billiga fodrade gummistövlar till ett fördelaktigt pris. Generellt är heller inte gummistövlar det som är dyrast att tillverka och priserna brukar inte vara alltför höga överlag. 

Fodret brukar ofta bestå av någon typ av fleece-material, men det finns också gummistövlar som är fodrade med ull. Båda dessa är mycket värmande och bra på att avlägsna fukt och hålla foten torr.


Fodrade gummistövlar Bäst i Test 2024 - Barnlandets favoriter

Här nedan tipsar vi dig om några bra fodrade gummistövlar som är värda att kika närmare på. Vi har gjort urvalet på basen av omdömen och recensioner vi gjort, samt egen faktainhämtning om material och kvaliteter på tillverkarnas egna hemsidor. Alla stövlar är tillverkade av väl etablerade företag, varav ett flertal är nordiska.

Premium: Kavat Gimo WP Fodrade Gummistövlar

Gimo WP Fodrade Gummistövlar från det svenska märket Kavat är en fodrad gummistövel i återvinningsbart material. Gummistöveln är gjuten enligt en speciell metod och resultatet är en lätt och hållbar stövel. Gummistövlarna har ovanligt grova yttersulor, vilket gör dem stadiga att gå med och de har en utmärkt greppyta. 

En smart funktion i stöveln är att det varma ullfodret är avtagbart och kan tvättas i tvättmaskinen. Ull är ett väldigt värmande material som effektivt transporterar bort fukt och håller barnets fötter torra, även om fötterna är svettiga. Det här är en verkligt högkvalitativ stövel, som håller länge och som dessutom är miljövänligt tillverkad i återvinningsbart gummi. 

Kavat är ett svenskt, familjedrivet företag som varit verksamt sedan 1945. De har tillverkat barnskor från allra första början, med fokus på kvalitet och funktion. Kavat är också känt som ett företag som har ett ansvarsfullt och hållbart miljötänk och majoriteten av deras modeller har EU:s egen certifiering Eco Label.

Fördelar

 • Miljövänliga
 • Med avtagbart foder
 • Foder i ull

Nackdelar

 • Finns bara i två färger

Mellan: En Fant Fodrade Thermostövlar

De fodrade gummistövlarna från En Fant har en yttersula utan klack som ger ett riktigt bra grepp, även på hala underlag som löv och lera. Stövlarna har ett foder med 90 % ull och 10 % polyester, vilket gör att stövlarna är mycket varma och sköna, samtidigt som fodret är slitstarkt tack vare den lilla andelen polyester. 

Stövlarna är speciella på så vis att gummiblandningen gör att de klarar ända ner till -10 grader, utan att spricka eller bli hård. De har hög slittålighet och behåller även sin kvalitet och flexibilitet över tid. 

De bör dock inte användas som ett alternativ till vinterkängor, eftersom det trots sin goda greppförmåga inte har samma förmåga att greppa på riktigt hala underlag som vinterkängor har. 

Men för barn som är ute mycket och gillar att leka utomhus, är det här en väldigt slitstark stövel, som är mycket prisvärd. 

En Fante är ett danskt märke som varit verksamt sedan 2015 och sedan dess etablerat sig snabbt med sina söta, funktionella plagg, många gånger i fantasifulla mönster. Vid sidan om deras klädkollektion finns också skor av olika slag.

Fördelar

 • Slitstarkt gummi
 • Sula med bra grepp
 • Tål kyla bra

Nackdelar

 • Den breda lästen passar inte alla

Budget: Nordbjørn Blizzard Fodrad Gummistövel

Nordbjørn Blizzard Fodrad Gummistövel är inte bara köpguidens billigaste stövel. Det är också ett skodon med ett fint leopardmönster, som passar alla små djurälskare. Svenska Nordbjørn håller genomgående mycket hög kvalitet på sina produkter och tillverkar stövlar som är anpassade för vårt omväxlande, svenska klimat. 

Här får du en hållbar produkt för kalla och blöta dagar, med mjukt och skönt värmande polyesterfoder som är extra ulligt och mjukt. 

Nordbjørn är ett svenskt företag som tillverkar slitstarka ytterkläder, framtagna för vårt blöta och kalla nordiska klimat. Företaget är grundat av två småbarnsföräldrar som började designa barnplagg, eftersom de tyckte att de inte hittade det som de själva eftersökte på marknaden. 

Sagt och gjort, nästan två decennier senare är de nu mycket väletablerade på den skandinaviska marknaden och inte minst kända för sina snygga designer i kombination med hög kvalitet.

Fördelar

 • Svensktillverkad

 • Prisvärd

 • Snyggt mönster

Nackdelar

 • Inga reflexer


Special: Tretorn Chelsea Fodrade Gummistövlar

Tretorn Chelsea Fodrade Gummistövlar är tillverkade enligt företagets traditionella hantverksprinciper och resultatet är en högkvalitativ, fodrad gummistövel i tidlös design som kan användas av fler barn när ett vuxit ur dem. 

Stöveln har given special plats i specialkategorin, eftersom den är handgjord i 100 % naturgummi och helt PVC-fri. Fodret är ett extra mjukt och värmeisolerande foder i syntet, som håller barnets fötter torra och sköna. 

Innersulan är tillverkad i bekvämt EVA-material och formar sig efter foten efter en tids användning. Tretorn Chelsea Fodrade Gummistövlar har en stadig och bekväm yttersula, som ger en god greppyta. 

Gummistöveln har kort skaft och passar bra för de lite äldre barnen som stilmässigt kanske inte längre är bekväma med att använda stövlar med högt skaft. Passar också utmärkt att kombinera med overaller och regnbyxor. 

Tretorn har sedan slutet på 1800-talet producerat produkter som är anpassade för Skandinaviens tuffa väderlek. Produkterna har alltså alltid en funktionell aspekt, men är samtidigt väldesignade och rätt i tiden. Tretorns filosofi är även att tillverka stövlar och andra skodon i hållbara material som respekterar djur och natur.

Fördelar

 • Tillverkad i naturgummi
 • Snygg design
 • Mjukt och värmande foder

Nackdelar

 • Kort skaft
 • Finns bara i svart

Fodrade gummistövlar som utmanar 2024 - Barnlandet gillar

Det finns många bra fodrade gummistövlar på marknaden och därför har vi valt att tipsa om 6 stycken stövlar till som vi kan rekommendera, även om de inte tog sig ända upp till vinnarplatserna.

Tom Joule Gummistövel

Tom Joule Gummistövel är perfekt för alla som har lite äldre barn och som vill ha trendigare utseende på stöveln. Den är perfekt för skolbarn som fortfarande är ute en del och måste hållas torra om fötterna, men samtidigt inte är så sugna på att gå i gummistövlar. 

Stövlarna har ett mjukt och varmt innerfoder och en överkant med pälsimitation, som gör att de ser extra snygga och trendiga ut. De har en så kallad non slip-sula som ger bästa möjliga grepp, även när det är blött ute.

Fördelar

 • Trendig modell

 • Sula som greppar bra

Nackdelar

 • Pälsimitationen kan bli blöt vid lång utevistelse


Viking Jolly Winter Fodrad Gummistövel

Norska Viking har tillverkat det här jättefina gummistövlarna, som passar för alla barn som älskar att leka ute. Stövlarna är förstärkta i häl och tå och har en formpressad yttersula, som ger exceptionellt bra grepp.

Viking vet verkligen hur de ska tillverka vädertåliga kläder och stövlar, och det här är inget undantag. Materialet är helt i naturgummi och polyesterfodret är snabbtorkande, vilket gör stöveln till en praktisk vardagsstövel.

Fördelar

 • Med reflexer

 • Med snörning upptill

Nackdelar

 • Något klumpig


Hummel Thermo Jr Fodrad Gummistövel

Fodrade stövlar i termoplastiskt gummi, ser till att ditt barn håller sig torr och varm om fötterna vid utelek. Stöveln har också snygga reflexdetaljer baktill, som gör att barnet syns väl i mörkret. 

Den har dessutom en smart dragögla baktill, som gör det väldigt lätt att dra på stöveln. Fodret består av ett en kort, ullig fleece som samtidigt är mycket värmande.

Fördelar

 • Tål kyla bra

 • Mjuk och följsam

 • Snygg logotyp

Nackdelar

 • Endast reflexer bakpå stöveln


Kavat Pöl WP Gummistövel

Kavat Pöl WP Gummistövel är en varmfodrad gummistövel som är tillverkad av mjukt och följsamt gummi i ett giftfritt material. En smart funktion som stövlarna har, är att du kan tvätta dem helt och hållet i maskintvätt i 30°C. Det varma fodret är en snabbtorkande ullmix och stöveln har en mjuk och stötdämpande innersula. 

Som vanligt håller Kavats stövlar mycket hög standard och här har du en stövel som kommer att hålla för flera barn.

Fördelar

 • Tvättbar

 • Med uttagbar sula

Nackdelar

 • Inga reflexer

Reima Twinkle Fodrade Gummistövlar

Reima Twinkle Fodrade Gummistövlar har en sula med extra bra grepp. Stövlarna har en rolig funktion genom att de blinkar i sulan när barnet går. Det här är en funktion, som gör att barnet syns väldigt bra i mörkret. 

Stövlarna har också snörning upptill, vilket gör dem täta och risken minskar att vatten rinner in i insidan av skaftet. På baksidan av stöveln finns reflexer och stövlarna har ett värmande syntetfoder. Stövlarna är fodrade med extra mjuk pälsimitation.

Fördelar

 • Med blinkande sula

 • Varmt foder

Nackdelar

 • Kostar mer än genomsnittet

Tom Joule Dino Print Gummistövlar

Tom Joule Dino Print Gummistövlar är en bekväm, fodrad gummistövel för våra allra minsta. Stöveln finns från storlek 22, vilket gör att det här är en perfekt första gummistövel. Stövlarna är handgjorda i naturgummi. Sulan har grov räffling, vilket gör att de får ett bra grepp. Innersulan är löstagbar och det mjuka fodret torkar snabbt.

Fördelar

 • Små storlekar

 • Löstagbar innersula

Nackdelar

 • Små reflexer
Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals