Bästa galonvantarna 2024 – Torra händer vid utelek året runt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Ett par galonvantar är den perfekta investeringen för barn som gillar att vara ute när det är blött och slaskigt – det vill säga för alla barn! Det bästa med galonvantar är att de är helt vattentäta och håller därmed barnets händer torra i alla väder. 

Somliga galonvantar är till och med fodrade för att vara extra varma. Ta del av vår köpguide om galonvantar och de bästa galonvantarna 2020!

Praktiska galonvantar håller barnets händer torra i alla väder

Det finns ingen tvekan om att ett par galonvantar verkligen kan komma till användning för barn som gillar att vara utomhus. Galonvantar, eller regnvantar som de ofta också kallas, är ett mångsidigt plagg. 

De allra flesta barn gillar ju att vara ute och leka, och det oavsett väder. Fördelen med galonvantar är att oavsett om det duggar, ösregnar eller bara är ruggigt och kallt kommer de se till att barnets händer håller sig torra och varma. Det är viktigt för att barnet ska trivas trots att ni är ute en längre stund. 

Tack vare att galonvantar är tillverkade av just galon innebär det att materialet håller tätt hela tiden. Materialet är också mycket slitstarkt och håller väldigt länge, vilket är värt en investering. Perfekt att ha med sig till dagis, förskola, på promenaden eller äventyret – ett bra komplement till regnstället eller barnets skalkläder. 

Köper du ett par galonvantar som även är fodrade med fleece kan de användas såväl i regniga som i snöiga väder. En stor fördel med galonvantar är att det idag finns en del olika modeller att hitta på marknaden. Vi har samlat de modeller av galonvantar som är de bästa på marknaden.

Vår vinnare blev Didriksons Pileglove i premiumklassen, medan Didriksons Glove Ofodrad Galonvante tog hem vinsten i mellanklassen. Ett riktigt prisvärt alternativ, och även vinnare i vår budget kategori, är Polarn o. Pyret Regnvantar Galon. Vi har ett litet kit som specialare, Nordbjørn Fjord Fodrad Regnmössa & Vantar, heter den.

Premium: Didriksons Pileglove Kid’s

Didriksons Pileglove är enligt oss den absoluta bästa galonvanten i premiumkategorin. De är helt vatten- och vindtäta, samtidigt är de mjuka och behagliga att använda tack vare det värmande fodret av fleece inuti. Med resårbandet kan du spänna åt vanten efter behov. Vi är verkligen nöjda!

Fördelar

 • Prisvärda galonvantar av hög kvalité
 • 100% vatten- och vindtäta
 • Fordrade med mjukt fleecefoder

Nackdelar

 • Kan inte användas året runt på grund av foder

Mellan: Didriksons Glove Ofodrad Galonvante

Som vinnare i mellanklassen är dessa galonvantar, återigen från Didriksons, både prisvärda och riktigt bra. Till skillnad från vår premiumvinnare är det här dock ett par ofodrade vantar som kan användas i princip året runt. 

Modellen är både tålig, hållbar och lätt att använda tack vare det flexibla resårbandet. Ett extra plus för att ytbeläggningen är PFC fri.

Fördelar

 • Fin modell som kan användas året om i alla väder
 • Skyddar mot både vind och vatten
 • Ytbeläggning är PFC fri

Nackdelar

 • Ser lätt smutsiga ut
 • Inte så varma

Budget: Polarn o. Pyret Regnvantar Galon

Polarn O. Pyret är kända för sina välgjorda barnkläder i alla kategorier – inget undantag gäller för deras galonvantar anpassade för mindre barn. Dessa är både riktigt prisvärda, lätta att använda och skyddande. 

Vattenpelaren är på hela 10 000 mm, vilket gör att de är helt vatten- och vindtäta. Något stora i storleken, men annars toppen. De håller väldigt länge och kan användas för det mesta. Hög kvalité rakt igenom!

Fördelar

 • Vattenpelare på 10 000 mm med svetsade sömmar

 • Justerbar passform med elastiskt band

 • Hög kvalité för långvarig användning

Nackdelar

 • Något stor i storleken


Special: Nordbjørn Fjord Fodrad Regnmössa & Vantar

Nordbjorn Fjord Fodrad regnmössa och vantar är enligt oss en perfekt specialare i det här testet. Det på grund av att vi tidigare inte sett några liknande set, speciellt inte i så skyddande och tåliga material.

Både mössa och vantar är vind- och vattentäta, har mycket hög vattenpelare, håller bra och har svetsade sömmar. På så sätt kan de användas i alla väder! Det vi fastnade lite extra för var också den ursöta designen. Dessutom är materialet PFC fritt och har reflexer på sig.

Fördelar

 • Kit med mössa och vantar i fin design
 • Tåligt, slitstarkt och hållbart material som skyddar
 • Hög kvalité till riktigt bra pris

Nackdelar

 • Något tight passform

Köpguide

Vad är galonvantar och vad används det till?

Galonvantar är, som vi tidigare varit inne på, en variant av regnvantar som är specifikt bra för barn som gillar att vara ute och leka, busa och plaska i det regniga vädret. Tanken med galonvantar är just att de ska vara extra hållbara, tåliga och helt vattentäta. 

På så sätt kan barnet plaska och vara ute i regnvädret bäst hen vill utan att varken bli blöt eller kall. Du som förälder kan då också känna dig extra trygg med att barnet trivs och är bekväm utomhus. Det är ett riktigt bra plagg att komplettera resterande regn- och skalkläder med. 

Oavsett om det är jätteregnigt eller om det bara är lite blött är galonvantar mycket bättre än vanliga vantar, just på grund av att de skyddar mot väta och inte blir blöta rakt igenom. Kort sagt en riktigt bra produkt som kan användas i de flesta situationer, väder och på de flesta barn.

Funktioner

Utöver att just materialet galon är vattentätt, slitstarkt och hållbart så är det också fördelaktigt då smuts inte fastnar så lätt. Om barnet är ute och plaskar i lera eller leker på marken behöver du alltså inte oroa dig för att vantarna är helt förstörda efteråt. Vantarna är lätta att skölja av. 

I och med att galonet inte heller blir överdrivet varmt kan barnet utan tvekan använda vantarna under både vår och höst. För kyligare men blöta dagar är ett par fodrade galonvantar bra, eller vanliga galonvantar med extra vantar under. 

Oavsett vad så ser det täta materialet till att händerna hålls torra och rena. Galonvantar är ofta också försedda med tejpade sömmar, det vill säga om de har några sömmar alls. Det möjliggör för vantarna att hålla sig helt täta trots slit och släng. Funktionerna är alltså många, riktigt bra och praktiska för användning i alla väder.

Vem behöver galonvantar?

Som vi tidigare poängterat så kan ett par galonvantar komma till användning för i princip alla barn. Det är inte helt ovanligt att barn gärna vill gå ut och leka en rätt bra stund oavsett vilket väder det är, till skillnad från oss vuxna. 

I och med att galonvantar skyddar mot väta och blask i alla lägen kan vantarna användas under alla årstider som bjuder på regn. Med rätt kläder så finns det inga dåliga väder – eller hur? 

Så kort sagt skulle vi säga att galonvantar är en investering som alla föräldrar bör göra för att alltid ha regnskydd för barnets händer. De kostar ofta inte heller överdrivet mycket, vilket gör det till både en användbar, prisvärd och hållbar investering för er båda.

När ska mitt barn använda galonvantar?

Galonvantar kan användas under alla årstider som kräver skyddande, hållbara och slitstarka ytterplagg. Så länge det regnar ute kan ett par galonvantar komma till användning för barnet. Oavsett om det är ruggigt, fuktigt eller riktigt regnigt kommer vantarna hålla händerna torra och rena. 

Galon är ett material som inte är så varmt, vilket gör det riktigt bra även för lite varmare dagar. Skulle det visa sig att galonvantarna kommer till användning även då det är kyligare ute kan ni välja ett par fodrade sådana, eller lägga till ett par vantar.

Är galonvantar nödvändigt?

Frågar du oss, och de flesta andra föräldrar som testat galonvantar för sina barn, så skulle vi säga att galonvantar är en nödvändig investering. De kan användas i nästan alla väder, de funkar bra för alla årstider, och de ger ett riktigt bra skydd för barnets händer. 

Det är sällan ett barn vill stanna inne bara på grund av att regnar lite ute – för att både du som förälder och barnet i fråga ska känna sig trygga, bekväma och trivas i vädret bör barnet skyddas från vätan så gott det går. Och det gör du riktigt bra med galonvantar som komplement. Vantarna tål också det mesta, vilket gör de användarvänliga och hållbara!

Vad ska jag tänka på när jag köper galonvantar?

Med tanke på att det finns en del olika galonvantar på marknaden kan det vara svårt att veta vilken modell som är bäst för just ditt barn. Galonvantar är dock en relativt ”enkel” produkt som inte kräver överdrivet mycket fundering eller val av specifika egenskaper baserat på användare.

Däremot finns det vissa galonvantar som är bättre än andra, som med allt annat. Och för att hitta de modellerna som är riktigt bra finns det vissa saker man bör veta om. Vi har samlat de viktigaste punkterna som du bör tänka på då du ska köpa galonvantar:

 • Vattentäthet/Vattenresistens
 • Kvalitet/Hållbarhet
 • Pris
 • Foder

Galonvantar Bäst i Test 2024 - Barnlandets favoriter

Nedan presenterar vi de galonvantar som vi anser är de bästa på marknaden, det vill säga våra vinnare i det här testet. Våra val baseras på mängder av research, noggrann efterforskning och flera timmar nedlagda på att gå igenom tester, recensioner och andra guider. Hoppas ni kan hitta en favorit!

Premium: Didriksons Pileglove Kid’s

Om du är på jakt efter en riktig höjdare när det kommer till galonvantar för barn kan vi verkligen rekommendera den här modellen från Didriksons. Att vi valde just dessa vantar som vinnare i premiumkategorin beror inte minst på att de är gjorda av ett mycket slittåligt och skyddande galonmaterial som håller barnets händer torra oavsett väder.

De är alltså både vatten och vindtäta! Galon är också ett material som är lätt att hålla rent, samtidigt som det håller sig fint länge. Vantarna är fodrade med ett mjukt material i fleece inuti. Det innebär att vantarna även är behagliga att använda, samtidigt som de värmer vid behov. På så sätt kan de användas även om det är väldigt kallt ute. 

Som en praktisk detalj är vantarna också utformade med ett justerbart resårband i nederkant. Det möjliggör för anpassningsbar passform och smidig användning, både när du ska ta av dem och sätta på dem på barnets hand. Resårbandet fästs med en enkel tryckknapp för ökad säkerhet. Trots alla kvalitéer är vantarna riktigt prisvärda!

Fördelar

 • Prisvärda galonvantar av hög kvalité
 • 100% vatten- och vindtäta
 • Fordrade med mjukt fleecefoder

Nackdelar

 • Kan inte användas året runt på grund av foder

Mellan: Didriksons Glove Ofodrad Galonvante

Didriksons Glove är ett riktigt bra alternativ för dig som vill investera i ett par galonvantar för användning året om. Denna ofodrade modell är både vatten- och vindtät, så trots att de inte är så varma kommer de se till att barnet håller sig torrt och skyddat från oväder.

Perfekt att använda då ni ska ut i vårleran eller under en regnig och ruggig höstdag. Med dessa på barnets händer kan hen leka, plaska och gräva i alla underlag utan att bli varken smutsig eller blöt utifrån. Tänk bara på att vantarna är otroligt täta – blir barnet varmt kan det bli fuktigt och blött inifrån. Vantarna i galon är dock lätta att rengöra. 

I och med att vantarna har ett justerbart resårband är det möjligt att både justera storlek och trä på dem utan problem. Resårbandet fästs enkelt med en tryckknapp. Kort och gott ett par riktigt bra och användarvänliga vantar som passar de flesta. Fin färg har de också!

Fördelar

 • Fin modell som kan användas året om i alla väder
 • Skyddar mot både vind och vatten
 • Ytbeläggning är PFC fri

Nackdelar

 • Ser lätt smutsiga ut
 • Inte så varma

Budget: Polarn o. Pyret Regnvantar Galon

Här har vi ett par riktigt tåliga och hållbara galonvantar för mindre barn från Polarn O. Pyret. Trots att prisklassen inte skiljer sig överdrivet mycket från våra vinnare i både premium- och mellankategorin anser vi att just den här modellen är lite extra prisvärd. Det även om modellen är för bebisar.

Anledningen till det är att galonvantarna kommer med en vattenpelare på hela 10 000 mm. Detta ser man inte så ofta, så därför sticker dessa ut. Tack vare att sömmarna också är svetsade är vanten 100% vind- och vattentät – riktigt bekväma och säkra för användning även i de ruskigaste av väder.

Som ett extra komplement kan du med hjälp av det elastiska bandet justera passform runt barnets handled. Är det något vi har att klaga på så är det just vantarnas storlek då de ofta upplevs som stora. Det gör att det kan vara något svårt för barnet att få grepp om saker, och hålla värmen. 

Utöver det är vi verkligen så nöjda. Vantarna från Polarn O. Pyret håller väldigt hög kvalité och är mycket slittåliga, vilket också gör att de håller länge. Verkligen ett bra alternativ!

Fördelar

 • Vattenpelare på 10 000 mm med svetsade sömmar

 • Justerbar passform med elastiskt band

 • Hög kvalité för långvarig användning

Nackdelar

 • Något stor i storleken


Special: Nordbjørn Fjord Fodrad Regnmössa & Vantar

Om du är på jakt efter ett komplett set med regnmössa och vantar till ditt barn har du verkligen hittat rätt! Här får du nämligen just det, en riktigt skyddande regnmössa och ett par mångsidiga, användarvänliga vantar. Just denna typ av set ser man inte så ofta, vilket innebär att detta är en perfekt specialare. 

Det bästa av allt är dock att detta set kommer i så otroligt söta mönster och färger - vi vill ha alla! Att klä sitt barn i matchande kläder är det gulligaste vi vet, och det kan du göra här. Utöver ett fint matchande set är både regnmössa och vantar riktigt bra.

De är vind- och vattentäta, samt har en vattenpelare på hela 8000 mm. Denna håller även i sig efter en del tvättar, vilket i sig är värt en investering. Båda plaggen kommer också med svetsade sömmar för extra hållbarhet och skydd, samtidigt som materialet är PFC fritt. Både mössa och vantar har också reflexer. 

Trots att dessa två plagg håller hög kvalité, är trygga och bekväma att använda och är så otroligt fina kommer de till ett väldigt lågt pris. Vi är utan tvekan så imponerade! Som pricken över i:et kan båda plaggen tvättas i maskin vid behov. Finns även i flera andra fina färger och mönster.

Fördelar

 • Kit med mössa och vantar i fin design
 • Tåligt, slitstarkt och hållbart material som skyddar
 • Hög kvalité till riktigt bra pris

Nackdelar

 • Något tight passform

Galonvantarna som utmanar 2024 - Barnlandet gillar

Om du inte hittade en personlig favorit bland våra vinnare har vi även samlat ihop ett par andra galonvantar i vårt test. Dessa håller också mycket hög kvalité, men nådde inte riktigt upp på prispallen.

Lindberg Regnvantar Varekil Mitten Fleece

Den här modellen av regnvante är perfekt för de barn som gillar färggranna och fina kläder. Just den här varianten kommer i en fin ljusrosa färg som verkligen förgyller grå, regniga dagar. Trots det är färgen mild och går bra med det mesta!

Utöver en fin design är regnvanten också specifikt utformad för att skydda barnets händer mot alla typer av väta. Riktigt bra att använda i lek i regn och rusk tack vare ett slittåligt material med hög vattenpelare. Sömmarna är också svetsade. Som ett plus i kanten är vantarna fodrade med fleece och kan därmed användas även i kyligare väder.

Vi gillar även att de har utformat vanten med ett extra långt skaft med resåröppning, samt att det finns ett resårband runt handleden. Vantarna kommer med all säkerhet sitta bra och stadigt runt barnets händer. Vid behov kan de tvättas i maskin på 40 grader.

Fördelar

 • Riktigt prisvärda

 • Fin färgglad design

 • Extra långt skaft med resår och reflex

Nackdelar

 • För varma att använda året om


Mikk-Line Fodrade Regnvantar

Dessa regnvantar för barn från Mikk-Line är ett riktigt bra alternativ för  barn som gärna leker och busar ute trots att det regnar, blåser och är kallt. Vantarna är nämligen utformade med ett värmande och extra skyddande foder i fleece som ser till att händerna skyddas oavsett väder och temperatur. Däremot är de något varma att använda året om. 

Utöver det har vantarna bra passform, sitter behagligt både på hand och runt handled, samt är lätta att trä på. Tack vare remmen med tryckknapp är det möjligt att anpassa passformen något. Samtidigt kan du vara säker på att vantarna sitter på sin plats. Vi uppskattar också att dessa har en fin färg samt tydliga reflexdetaljer. Vi är nöjda!

Fördelar

 • Fin färg och reflexer

 • Fodrade i fleece för extra värme och skydd

 • Band med tryckknapp för bra passform

Nackdelar

 • Något dyra

 • Kan inte användas året om


Reima Regnvantar Puro

Reima Puro är en modell av regnvante för barn som ser till att barnets händer håller sig torra och varma varje dag. Tack vare det behagliga fodret i polyester är vantarna extra varma även under de kyligare dagarna - något vi uppskattar. Dock får det plats med en extra vante under om så önskas. Vantarna skyddar men andas också rätt bra.

I och med de svetsade sömmarna och ett slittåligt material håller vantarna bra oavsett slit och släng. Inget vatten eller kyla läcker in, och vantarna kan användas i flera år framöver. Trots att materialet är tåligt och slitstarkt blir det inte stelt i minusgrader. Vi gillar också att materialet är PVC-fritt, samt att vantarna har reflexer. Något dyra, men bra och mycket fina!

Fördelar

 • Skyddande men andas bra

 • Kan anpassas efter olika väder och vind

 • Håller helt tätt tack vare slittåligt material

Nackdelar

 • Något dyra


Kuling Vilnius Regnvantar

Kuling Vilnius är ett par regnvantar från barn i en mycket praktisk och hållbar modell. Till att börja med kommer vantarna i en svart, stilren design som möjliggör långvarig användning utan att de blir så smutsiga. Vid behov är de dock lätta att skölja av eller tvätta i maskin på 40 grader. 

Vantarna i sig är också riktigt bra då de har hög vattenpelare som ser till att skydda händer från väta och vind. De är även vindtäta, har svetsade sömmar för extra bra slittålighet, och så är materialet rätt följsamt. Vi gillar också att de är fodrade med en mjuk, mysig fleece som värmer. 

För optimal passform har de valt att designa vantarna med justerbar resår på två ställen; ett i form av ett band med tryckknapp runt handleden, och ett längst ner på vantens öppning. På så sätt sitter vantarna åt och håller sig på plats under alla lekar och äventyr. Övriga detaljer är de säkra reflexerna. Dessa vantar kommer till ett väldigt bra pris!

Fördelar

 • Svart, stilren design för praktisk användning

 • Vindtäta, vattenavvisande och värmande med foder

 • Resår på två ställen för bra passform

Nackdelar

 • Kan bli rätt varma

Lindex Regnhandskar

Dessa regnvantar från Lindex kommer garanterat lysa upp i mörkret då ni ska ta er ut i det ruskiga vädret. Vantarnas fina, färgstarka design kompletteras i sin tur med ett vind- och vattentätt material som möjliggör användning i regn och rusk utan problem. 

Tack vare vantarnas slitstarka material kan du känna dig säker på att barnet håller sig torrt och varmt trots att hen gräver i lera, står i regn, hoppar i pölar eller bara traskar omkring. Den fodrade insidan i mjukt fleece ser till att händerna hålls varma även under kyliga dagar. Detta gör också att vantarna är lite extra bekväma att använda.

Precis som våra andra deltagare kommer dessa vantar med ett praktiskt resårband över handleden, en resår längst ner i öppningen, samt reflexer. De har även svetsade sömmar för extra bra hållbarhet. Kan tvättas i maskin och torkas i torkskåp för enkel hantering. Bra pris!

Fördelar

 • Färgstark design

 • Mjukt och mysigt foder som förbättrar användning

 • Hållbart material som kan tvättas i maskin

Nackdelar

 • Något svåra att få grepp med

Playshoes Regnhandskar med Fleecefoder

Dessa regnvantar från Playshoes är specifikt utformade för tjejer som inte är rädda för blåsiga, regniga och ruskiga väder! Regnvantarna är vattentäta, har ett värmande fleecefoder och ett skyddande långt skaft. På så sätt kan de användas i alla situationer utan att släppa in vätska, vind eller kyla!

Dock är vattenpelaren inte riktigt lika hög som hos våra andra utmanare. Trots det fungerar det bra och gör jobbet som beskrivs. Med det justerbara snöret är det enkelt att justera passformen efter behov, vilket i sig underlättar både av- och påtagning. Vi är nöjda och anser att vantarna håller god kvalité. Finns i flera fina färger.

Fördelar

 • Finns i flera fina färger

 • Långt skyddande skaft med resår

 • Värmande foder och vattentätt material

Nackdelar

 • Något enkel design
 • Lägre vattenpelare än andra deltagare

Playshoes Unisex Vind- och Vattentäta Babyhandskar

Den här modellen av regnvantar gör sig perfekt för bebisar och mindre barn. Trots det är storleken rymlig, och det finns gott om plats för att barnets händer ska hålla värmen eller ventileras vid behov. 

Det bästa med just den här modellen är att den kan användas av både tjejer och killar. Oavsett bärare hålls händerna torra, varma och skyddade från blöta väder utanför. Kvalitén är relativt hög då materialet både är vind- och vattentätt. 

Som ett plus på köpet är vantarna också mjukt fodrade - riktigt bra för barn och bebisar som mest ligger stilla i sin vagn eller håller dig i handen. Bomullet ser till att vantarna andas och släpper ut värme vid behov. Något dyra, men samtidigt väldigt bra.

Fördelar

 • Bra modell för bebisar och mindre barn

 • Värmande mjukt fleece som skyddar

 • Material som andas men håller tätt

Nackdelar

 • Rätt dyr

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals