Bästa vinterskorna för barn 2024 – Torra fötter i ur och skur

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar .

Att testa barnskor brukar vara både nedslående och glädjande på samma gång. Det är för det mesta glädjande eftersom barnskor numera, oavsett säsong, oftast är av otroligt bra kvalitet oavsett prisklass.

Det blir ju inte riktigt roligt ute om ett barn inte får leka och busa i snön utan att bli kall och blöt om fötterna. Kalla fötter innebär att hela kroppen kyls ner. Så ett par ordentliga vinterskor för barn är en väl värd investering.

När det gäller storleken på skor till barn ska man alltid ha lite utrymme kvar framme i tån. 1,5 till 2 cm är lagom för att skorna ska räcka säsongen ut och för att du ska kunna sätta in en extra strumpa eller socka vid behov.

Känns skorna så stora att de är obekväma för barnet är det är bara att sätta in en extra sula och skorna kommer att passa perfekt.

På riktigt små barn är det viktigt att vinterskorna är rejäla för att barnet ska kunna hålla balansen. Skorna får gärna också gå upp en bit på vaden så att de bildar ett extra stöd och på så vis gynnar barnets balans. Dessutom förhindras väta och snö att hamna ner i skon. Vattenavvisande blir de genom att ha gore-tex material eller något annat membran på ytan.

Premiumklassens vinnare blev ett par jättesnygga Timberlandkängor. Inte långt efter kom Sorel Vinterskor i mellanklassen. Vårt härliga budgetval är inte mindre än ett par Crocs i vinterstöveldesign, spana in dem!

Så har vi en specialare som inte ens det äldre barnet kommer att kunna motstå: Victoria Vinterskor med formen av en tvättbjörn kommer att göra succé! Läs hela vår artikel och vi garanterar att du kommer hitta vinterskorna till ditt barn!

Premium: Timberland 6in Prem Wheat Nubuck

Kanske har du själv ett ett par snygga Timberlands och här har du en chans att klä ditt barn i samma fantastiska vinterskor. De är av samma höga kvalitet som skorna för vuxna och ser också identiska ut. De är helt oemotståndliga, minst sagt.


Mellan: Sorel Vinterskor Yoot TP

Även Sorel har ett par himla fina skor för den lilla vinteräventyraren. Dessa har extra högt skaft och är perfekta kalla och snöiga vinterdagar för lek i pulkabacken med mera.

De har ett skönt foder i ullimitation som håller barnets fot varm. Kompletterar du med en ullsula vet du att du har ett par riktigt rejäla vinterskor som tål många minusgrader.


Budget: Crocs Vinterstövlar Lodge Point

Här är en vintersko för de allra minsta och du får en sko som håller barnet varmt och torrt trots att det kanske ännu inte rör på sig så mycket när barnet är ute.

Mindre barn är inte alls i rörelse lika mycket som de större och blir väldigt lätt nedkylda, särskilt under utevistelser på dagis. Då är dessa perfekta. Dessutom är de mjuka och sköna så att barnet lätt kan lära sig att dra på dem själv.


Special: Victoria Serraje Animales Känga

Har du ett barn som kanske vägrar skor och vinterskor i synnerhet? Då kan vi ha lösningen för dig! Ditt barn kommer säkert att gilla de här kängorna som har utformningen av en tvättbjörn på plösen. Så supergulliga helt enkelt!

Varför ska du lita på oss?

När det gäller vinterskor för barn finns det massor med tester på nätet att tillgå. Det är bl.a. dessa vi har utgått från när vi gjort utvärderingen för detta test.

Vi har redan frågat oss fram i forum för småbarnsföräldrar och naturligtvis personal i butiker som säljer vinterskor för barn.

Bilden har blivit en verkligt komplett sådan och vi tycker att det här resultatet är väldigt relevant för dig som ska till att köpa ett par vinterskor för barn.

Vem behöver vinterskor för barn?

Alla småbarnsföräldrar behöver investera i riktigt bra vinterskor inför de kalla månaderna på året. Vi i Skandinavien har verkligen årstider och vi måste anpassa barnklädsel efter detta.

Hur kom vi fram till vilka vinterskor för barn vi skulle testa?

Som ovan nämndes tog vi del av den omfattande mängden test vinterskor för barn som redan finns på nätet. Detta gav oss en alldeles utmärkt komplett bild av vilka vinterskor som vi ville ha med i detta test.

Bra att veta inför ditt köp av skor

Riktigt bra vinterskor för barn måste också ha en effektiv andningsfunktion. Barnet är ofta i rörelse och fukt bildas i skon. Det är väldigt viktigt att den här fukten kan transporteras ut.

En bra vintersko för barn ska också vara enkel att sätta på och ta av. Helst ska barnet snabbt kunna lära sig att själv sätta på sig skorna och enkelt kunna se vilken fot som är höger och vänster. Enklast är det med kardborreband eller dragkedja.

Kardborrebandet har fördelen att det är lätt att få skon att sitta på ordentligt och du har också möjlighet att korrigera passformen så att den passar foten på bästa sätt.

Du bör också komplettera vinterskorna med ett par riktigt bra, tunna ullstrumpor. Du kan också med fördel låta sulan vara tillverkad av ull eftersom det är ett material som transporterar bort fukt och dessutom värmer foten.

Ullstrumpor fortsätter faktiskt att värma även efter att de blivit fuktiga. Tar du hand om ditt barns vinterskor ordentligt har du inte bara skor till ditt barn för säsongen utan även fina skor som barnets syskon eller andra släktingar kan ärva.

Nackdelen är att i vissa av skorna finns det ämnen i plasten som inte är så miljövänlig. Men från 2020 kommer många ämnen att bli klassade som farliga enligt EU:s regelverk och vi kommer sannolikt att se en stor förbättring på det här området då.

Vi ska också komma ihåg att de halter som finns av farliga ämnen i gummi och plast på barnskor inte är i sådana halter att man löper någon direkt hälsorisk. Men ändå.

Ämnena bryts inte ned av naturen och när de slängs kan det till sist hamna i vår mat. Nå, nog om detta. Som sagt; det positiva är att kvaliteten överlag är väldigt fin.

Hur testade vi vinterskorna för barn?

Vi testade dem alltså inte i ordets rätta bemärkelse utan det var så att säga redan testade i och med att vi läste på redan genomförda tester samt konsulterade småbarnsföräldrar och bad om råd om vilka som var deras favoriter i sammanhanget.

Det vi kan tillägga är att det kan bli väldigt förmånligt för dig att köpa vinterskor på nätet. Numera finns de detaljerade mot anvisningar på sajten, alltså vet du att du kommer få hem skor som passar barnets fot perfekt.

Våra favoriter

Premium: Timberland 6in Prem Wheat Nubuck

Här har vi en vintersko från Timberlands serie Premium och jag tror att de flesta vuxna håller med om att en Timberlandsko ser alldeles bedårande ut på ett barn. Dessa är funktionella skor som har väldigt hög kvalitet.

De har tejpade sömmar och vatten kan inte tränga in i skorna. En grovt mönstrad sula förhindrar barnet från att halka och hen står stadigt på marken med dessa. Materialet är helt igenom nubuckläder med ruggad yta.

Stadiga metallhål finns där skosnörena löper genom. En enda nackdel kan vara att det mindre barnet kan ha svårt att sätta på sig kängorna själv eftersom det är skosnören det är frågan om.

Så antingen får föräldern själv ta sig tid att göra det och samtidigt snabbt lära barnet att själv knyta rosett. Skorna har inget tjockt foder utan här kan du komplettera med en ullsula och en tunn och bekväm ullsocka.


Mellan: Sorel Vinterskor Yoot TP

Vi fortsätter helt enkelt på temat med snygga och funktionella vuxenskor i miniformat! Även Sorel har jättesnygga vinterskor som är vattentäta. Det smarta med dessa är att du kan ta bort innerfodret och enkelt rengöra stövlarna.

Överdelen är i svart läder med loggan snyggt placerat på sidan. Dessa vinterskor har högre skaft och är perfekta kalla vinterdagar när du inte vill att barnet ska få in snö under stöveln.

Yttersulan är mycket slitstark i rågummi. Snörningen består av gummiband med ett litet plastspänne där du så att säga knyter själva skon.

Sköter du om dessa skor på rätt sätt har du vinterskor till ett syskon i många år framöver. 


Budget: Crocs Vinterstövlar LodgePoint 

Japp, du läste rätt; ett par Crocs hamnar i budgetkategorin! De här är otroligt mjuka och sköna vinterskor som påminner i modellen om ett par Uggs.

De är inte till för det vildaste lekarna i pulkabacken, men för det mindre barnet som inte ännu rör sig så mycket när det är ute är dessa verkligen perfekta.

De har ett tjockt foder som värmer barnets fot och kompletterar du med en sula i ylle är det här perfekta vinterskor att ha på till exempel dagis om du har ett mindre barn.

Använd också en impregneringsspray när du köpt dem, så håller de riktigt bra också. Vinterskorna för barn finns ända ner i storlekar till 22 och i flera fina färger och utföranden.


Special: Victoria Serraje Animales Känga

Victorias vinterskor för barn är så otroligt gulliga och lekfulla! Det tjocka, luddiga fodret föreställer nämligen en tvättbjörn! Plösen frampå bildar här den underbara utformningen och gör att det helt säkert blir ditt barns favorit.

Även här har du vinterskor i ytterst kvalitativt material. Materialet på utsidan består 100% av läder och på insidan har de 100% polyester. Sulan är naturgummi.

Victoria är ett spanskt varumärke som tillverkar skor för både vuxna och barn. Det är ett märke med gamla anor; det härstammar nämligen ända från början av 1900-talet.

Märket är väl etablerat och välkänt i hela Europa. De har ett välkänt miljötänk och skorna tillverkas i naturmaterial och naturgummi.

I tillverkningsprocessen används bara färger som inte är skadliga för miljön. Du gör alltså en mindre miljöinsats om du köper dessa fina vinterskor till ditt barn.

Våra utmanare

Reima Reimatec Vinterkängor Visby

Här har vi en rejäl vintersko från finska Reima. De är lätta att dra på, tack vare det mycket breda kardborrebandet. Galoschovandelen är tillverkad i textil och mocka, vilket håller fötterna varma och torra.

Yttersulan är tillverkad i termoplastgummi som gör att barnet får ett mycket bra grepp. De har ett foder i fleece som håller fötterna varma och torra under hela vintern.

Detta hjälper även vattentäta sömmar till med.


Gulliver Boots

Bootsen från Gulliver är vinterfodrade skor för de allra minsta fötterna. De ger fin stadga åt den lilla personen som precis har börjat gå och ett värmande foder ligger bekvämt mot foten och vristen.

Sulan är mycket grovt fodrad och ger bra grepp och skyddar mot halka på hala underlag. Vinterskorna är också dekorerade med en jättegullig snöflinga på utsidan.

Vinterskorna är vattentäta och vinterfodrade med mjukt material. Gulliver vinterskor kostar ungefär 600 kronor och passar perfekt för våra små kompisar som ska lära sig gå ute i kylan.


Sorel Vinterskor Snow Commander

I mellanklassen placerade i vi ett par skor som även har vuxenstorlekar och här har vi deras upplaga för våra allra minsta. Den här modellen finns ända från storlek 21 och passar alltså den lilla som precis lärt sig gå.

Vinterskorna är fleecefodrade och har en kardborreknäppning som gör att du kan reglera skorna på ett smidigt sätt. Den helgjutna gummifoten ser till att foten definitivt är torr och skön hela dagen.


Viking Kängor Sludd

Naturligtvis blir det svårt att ha ett test av vinterskor för barn utan att ta med ett par Vikingkängor. Här har du en otroligt snygg vintersko som du kan ha hela säsongen.

Det som är anmärkningsvärt med Vikingkängor är att de är otroligt lätta samtidigt som de är vattenavvisande och väldigt varma. Du har två typer av snörning; en med elastiska gummisnören och en med kardborrefästen.

Det gör att skorna får exceptionellt bra passform. Vikingskor för barn kostar alltid lite mer, men håller verkligen i flera generationer om du sköter dem rätt. 


Tretorn Kuling Vinterstövel

Låt dig inte luras av utseendet för det här är verkligen inga regnstövlar! Dessa klarar av temperaturer ända ner till minus tio och fungerar således som vinterkängor i stora delar av Sverige.

Rågummisulan ger ett jättebra grepp när det är halt och de vikbara stövelskaften ger stadga åt fötterna. Komplettera gärna med en varm ullsocka och du kan gå ner några minusgrader med dessa skor.

De har dock även en gummistöveldesign som är mer passande för utevistelser i regn. Tretorns vinterstövlar är ett fynd med andra ord!


Frågor och svar

Är vinterskor för barn fodrade?

Ofta är de det. Men inte alls alltid. Är det så att skorna för barn inte har ett lager med foder får du se till att komplettera med en ny sula och ett par tunna, sköna, och välsittande ullstrumpor.

Är vinterskorna bara vattenavvisande, vilket de bör vara, så klarar ditt barn vintern galant i den här kombinationen. Sedan kan det bero lite på vart i Sverige du bor.

Kan man torka vinterskor för barn i torktumlaren?

Jag har aldrig hört talas om att man kan torka vinterskor i torktumlaren utan att förstöra det vattenavvisande skyddet på textilen. Så det ska man nog undvika; är mitt hetaste tips.

Kan jag tvätta vinterskor för barn i tvättmaskinen?

Det beror på vad det är för material. Vissa skor kan du faktiskt tvätta i skonprogrammet i tvättmaskinen på ett kortprogram. Detta gäller naturligtvis inte läder och nubuck. Är skorna av textil är det fullt möjligt. Läs instruktionerna noggrant!

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals