Billiga amningskuddar – 5 amningskuddar under 150 kronor!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bamba.se

Att amningskuddar kallas för just amningskuddar kan faktiskt kännas lite missvisande. Dels för att en amningskudde är lika användbar om man flaskmatar, men också för att den har så många fler användningsområden.

Även om man bara sitter med bebisen i famnen så kan man använda amningskudden, till exempel. Därför kan amningskudden även användas under väldigt lång tid.

Även när bebisen blir för lång så kan kudden ligga under en del av barnet, till exempel under huvudet, eller för att avlasta mammans arm.

Den kan även läggas i barnets säng, som skydd mot kanter och liknande, och luktar dessutom som mamma (och pappa), vilket gör att barnet känner sig trygg och sover bättre.

Kudden fungerar även som sittstöd när barnet ska lära sig sitta – och som myskudde när barnet är äldre. Den kan helt enkelt hänga med väldigt länge, och har många olika användningsområden.

Men det främsta syftet med en amningskudde är förstås att både mamman och bebisen ska sitta och ligga bekvämt vid amning, eller flaskmatning.

Kudden ger ett bekvämt stöd och minskar belastningen på mammas armar, axlar, och rygg. En amningskudde är alltså en perfekt produkt för mysiga stunder under den första tiden med bebisen, men också vid andra tillfällen när barnet har blivit äldre.

Det kan dock kännas som en lite onödig utgift, och därför har vi samlat ihop fem stycken amningskuddar som kostar mindre än 150 kronor.

Beemoo Care Amningskudde Jessica

Beemoo Care Amningskudde Jessica

Det här är en ”falukorvsformad” amningskudde med en lite smalare sida, vilket gör det lätt att hitta en bekväm amningsposition. Den är fylld med PU-behandlad polyester och går att tvätta i tvättmaskinen på 40 grader. Och den kostar bara 130 kronor!


MiniMys Amningskudde Sprinkle

MiniMys Amningskudde Sprinkle

Den här amningskudden påminner väldigt mycket om föregående, med samma storlek och form samt fyllning. Egentligen är det väl mest märket och mönstret som är annorlunda, och priset är en aning högre; 150 kronor kostar denna.


BabyMatex Amningskudde

BabyMatex Amningskudde

Den här kudden är lite annorlunda, minst sagt. Den har en annorlunda form, så om man inte riktigt gillar falukorvsformen så kanske denna passar bättre.

Det yttre materialet är bomull, och fyllningen är mikrokulor. Till denna amningskudde ingår även en sjal som kan användas för att ge bebisen lugn och ro under matstunderna. Priset ligger på 150 kronor.


Bloomingville Amningskudde

Bloomingville Amningskudde

Den här kudden har en lite annan form, lite liknande falukorvsformen, men mer som en boomerang i formen. Den har ett gulligt prickigt mönster, och texten ”Don’t grow up it’s a trap”, och den finns i både rosa och blå.

Materialet är bomull på utsidan, med en fyllning av polyester. Det som skiljer denna mot övriga amningskuddar i denna lista är främst formen, och det gulliga mönstret. Den kostar 130 kronor.


Beemoo Care Amningskudde Star

Beemoo Care Amningskudde Star

Sist, men absolut inte minst. Den här mjuka och sköna amningskudden är inte bara bekväm för din lilla bebis, utan även formbar tack vare den rörliga fyllningen av styrolitkulor. Den har dessutom ett fint mönster med stjärnor. Men det allra bästa är kanske ändå priset – 100 kronor!


Varför behöver man en amningskudde?

Precis som med många, om inte alla, saker till bebisar så är amningskudde inget måste. Men det är onekligen en väldigt bra produkt som kan komma till stor nytta många gånger.

Hur mycket användning man kommer att ha av den är förstås svårt att veta innan, men just därför kan det kännas bra att köpa en billig.

Som vi var inne på tidigare så kan en amningskudde användas på många sätt, och under lång tid. Det är alltså inte bara vid amning som den kommer väl till pass. Många amningskuddar passar till exempel att använda som sittstöd när barnet börjar sitta själv.

Dessutom är de både fina och mysiga, så de kan användas i sängen eller soffan som dekoration och framför allt myskudde. Barnet, och även vuxna, kan ha den som ryggstöd eller att sitta på när man sitter på golvet till exempel.

Fungerar det inte lika bra med en vanlig kudde?

Visst fungerar det med en vanlig kudde, men det fungerar inte fullt lika bra. En amningskudde är ju trots allt anpassad för att använda vid amning, de har ofta en form som ligger bra mot din kropp och under bebisens kropp, de är fasta men samtidigt mjuka, en del är formbara och så vidare.

Självklart kan man hitta en vanlig kudde som uppfyller många av dessa kriterier, men inte alla. Sedan är det förstås inte säkert att man verkligen tycker att allt detta är viktigt, kanske tycker man att det räcker med att barnet kommer upp lite och att armarna avlastas lite grann, och då räcker det förstås med en vanlig kudde.

Om man inte vill köpa en amningskudde, men ändå vill ha någon kudde just för amning eller när man sitter med bebisen i famnen, så finns det avlånga kuddar som fungerar bra. De är inte lika bra som amningskuddar, men bättre än vanliga kuddar.

Oftast är det soffkuddar som är avlånga, så man bör tänka på att välja en som är mjuk och skön för bebisen att ligga på, och tillräckligt fast. Känns tyget obekvämt så går det förstås även att klä om kudden.

Sammanfattning

En amningskudde kan vara väldigt praktiskt, och en räddare för såväl rygg och nacke som armar. De gör dessutom att bebisen ligger bekvämare, och att amningen blir lättare.

Även om man matar med flaska så är amningskudde väldigt bra, och alla gånger man bara har bebisen i famnen när man sitter ned. För även om bebisen inte väger så mycket så blir det onekligen tungt och obekvämt att hålla upp barnet efter en stund.

Men många amningskuddar kostar alldeles för mycket, och visst kan det kännas tveksamt om det verkligen kommer att vara värt det för en så kort period.

Men de behöver inte alls vara så dyra, och man behöver faktiskt inte köpa en dyr. Därför har vi samlat dessa amningskuddar – fem stycken som inte alls är dyra, men ändå lika bra och praktiska.

Och de är inte heller förbrukade efter några månader, när bebisen blivit lite för lång, eller när man inte längre ammar. När barnet börjar sitta kan många amningskuddar även användas som sittstöd, och det finns många andra användningsområden.

Amningskuddar behöver alltså inte alls vara jättedyra, och de kan användas hur länge som helst, nästan. Hoppas du hittar en som känns rätt för dig och din bebis, och att ni får stor nytta av den!

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals