Billiga barngrindar – 3 grindar under 300 kronor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom.se

Barngrind, säkerhetsgrind, skyddsgrind, eller trappgrind – namnen är många, men syftet är detsamma oavsett vad du väljer att kalla det. Nämligen att hålla ditt barn i ett rum, eller förbjuda tillträde till ett rum.

Det handlar alltså om säkerhet, helt enkelt. Om man har trappor så är en barngrind nästan ett måste – och förmodligen såväl uppe som nere. Men även om man inte har trappor så kan man ändå behöva en barngrind.

Men vilken ska man då välja? Generellt kan man säga att alla barngrindar är väldigt lika, även om de monteras och öppnas på olika sätt. Kvaliteten kan förstås också skilja sig åt och även andra detaljer.

Men utöver det så är de ganska likvärdiga, vilket kan göra det svårt att veta vilken man ska välja. Därför har vi valt att fokusera på priset här och kommer att presentera tre stycken billiga barngrindar.

Du kommer att få veta allt du behöver veta om dessa grindar, så att du kan avgöra vilken som passar er bäst. Grindarna presenteras inte i någon särskild ordning, varken baserat på pris eller betyg.

Det är helt enkelt bara en enkel presentation av tre billiga – men bra – barngrindar, så att du ska kunna hitta just din favorit!

Hauck Säkerhetsgrind

Det här är en väldigt praktiskt och smidig grund som dessutom ”justerar sig själv”. Den är väldigt lätt att montera och har dessutom en dubbelt säkrad stängningsmekanism – extra säkert för dig och ditt barn. Bredden kan justeras mellan 75 och 80 centimeter. Och priset ligger på runt 300 kronor.


Troll Sväng- och Fällgrind

Det här är också en väldigt praktiskt grind och den passar även för lite större dörröppningar – upp till 106 centimeter. Den är stabil, men samtidigt smidig; stabilare än Hauck, men kanske inte fullt lika smidig och inte lika lätt att montera.

Så här handlar det lite om vad man föredrar, men om man tycker att stabiliteten är viktigast så är denna ett bra val. Den kostar runt 300 kronor.


BabyDan Säkerhetsgrind MultiDan

Nu sätter vi visserligen inga poäng och ska inte utse någon vinnare, men hade vi gjort det så hade denna legat bra till. Den skruvas upp, men är ändå lätt att montera och framför allt lätt att använda.

Den kan öppnas med en hand och man kan öppna den åt båda hållen. Den är godkänd enligt den senaste standarden och den kan justeras mellan 62,5 och 107 centimeter. Det här är en väldigt populär grind och väldigt prisvärd – runt 300 kronor kostar den.


När behöver man en barngrind?

Barngrind kan användas i såväl hus som lägenhet och oavsett om man har trappor eller inte. De passar för såväl krypande bebisar som lite större barn som har börjat gå, och fungerar i såväl trappor som i dörröppningar.

Och man kan använda dem för att hålla barnet borta från ett specifikt rum, men också för att hålla kvar barnet i ett specifikt rum. De kan alltså användas på många olika sätt.

Billiga barngrindar

Självklart håller man koll på sina barn, men det kan vara svårt att vara med varje sekund. Om man då inte har barnsäkrat alla rum så kan det vara bra med en barngrind, om det inte finns en dörr just där.

Det kan också handla om att man ibland bara vill vara i ett rum och inte vill behöva jaga en krypande bebis som vill ut på upptäcktsfärd i hela bostaden.

Och om man har trappor i bostaden så behövs det garanterat barngrind, även om man kanske främst vistas på en våning och alltid har koll på barnet. För att inte behöva oroa sig, helt enkelt.

Många tycker att det känns lite bökigt med grindar i början eftersom de ska öppnas och stängas varje gång man passerar, men man vänjer sig väldigt fort – och med tanke på att man slappnar av åtminstone lite grann så är det värt det.

Vad ska man tänka på när man köper barngrind?

Det är svårt att säga generellt eftersom barngrindar som sagt är väldigt lika på många sätt, och vilken man ska välja beror helt på vad man vill ha. Men det är bra att tänka på att de kan monteras på olika sätt, så man bör fundera över vad man föredrar för metod.

Billiga barngrindar

Det är också viktigt att hålla koll på bredden, så att den passar där man ska ha den. De flesta grindarna går att justera, men det kan skilja sig lite åt när det gäller minsta bredd och maxbredd, så det är viktigt att mäta innan och att köpa en som passar.

Sammanfattning

En barngrind är oumbärlig i de flesta hemmen, inte minst när barnet börjar krypa och ger sig ut på upptäcktsfärd på egen hand.

Med en barngrind kan man förhindra att barnet tar sig in i rum som inte är barnsäkrade eller lämnar ett specifikt rum. Och inte minst så kan man förhindra otäcka olyckor i trappor!

Barngrindar kan användas på många olika sätt, i såväl trappor som i dörröppningar. Det finns många olika grindar och generellt är de väldigt lika, vilket kan göra det svårt att välja.

Det är dock viktigt att kolla så att de passar där man ska ha dem, samt ta reda på hur man sätter fast dem eftersom det kan variera.

Här har vi presenterat tre olika barngrindar som alla är billiga – samtliga kostar under 300 kronor. Så om du är på jakt efter en billig barngrind så hoppas vi att du har hittat en som passar just er och era behov.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals