Billiga paraplyvagnar – Sex vagnar under 700 kronor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lekmer.se, Pinkorblue.se, Bamba.se, och Jollyroom.se

Paraplyvagn, resevagn, och sulky – ja, kärt barn har verkligen många namn. Även om man ibland anser att det finns skillnader mellan dessa vagnar så är det ändå i stort sett detsamma: enkla vagnar som är lätta att fälla ihop och tar lite plats när de är ihopfällda.

Därför passar dessa bra att ha med på resan, därav namnet resevagn. Men självklart finns det många andra tillfällen då en paraplyvagn kommer väl till pass.

Om man behöver en smidig vagn, oavsett om det är till en resa eller som extravagn eller till och från förskolan, listan kan göras lång.

En paraplyvagn är helt enkelt svaret på många frågor och de flesta behöver en sådan någon gång. Utöver tidigare nämnda egenskaper så väger de oftast väldigt lite, vilket också är en stor fördel – såväl på resor som hemma.

En sittvagn då, är det samma sak? Både ja och nej egentligen. En paraplyvagn är en typ av sittvagn. Alla paraplyvagnar är alltså sittvagnar, men alla sittvagnar är inte paraplyvagnar.

Det finns väldigt många olika typer av sittvagnar och vanligast är väl kanske en kombivagn eller duovagn med ligg- och sittdel, men dessa hör inte till paraplyvagnar.

Dock är paraplyvagnar också väldigt vanliga och inte minst populära, såväl som extravagn eller resevagn som till vardags.

Därför har vi gjort en djupdykning bland paraplyvagnar och plockat ut hela sex stycken bra vagnar som har en sak gemensamt (utöver smidighet), nämligen att alla kostar under 700 kronor. Så om du letar efter en billig paraplyvagn så kommer du nästan garanterat att hitta någon du gillar bland dessa sex.

Safety 1st Paraplyvagn Crazy Peps

Safety 1st Paraplyvagn Crazy Peps

Från Safety 1st kommer dessa fina paraplyvagnar som har roliga mönster och ser ut som olika djur samt en dinosaurie. Väldigt fina och roliga, men det finns inte särskilt mycket funktioner här. Ingen förvaringskorg eller liggläge, men det finns en liten sufflett.

Och det finns många andra fördelar, till exempel att den väger så lite som 4,5 kg. Den har svängbara framhjul, fempunktssele, och central broms – och den blir väldigt liten när man fäller ihop den.

När det gäller utseende så kommer den här vagnen definitivt först av alla eftersom utseendet är såväl roligt för barn som estetiskt tilltalande. Här har man lyckats göra en snygg vagn, trots att den fokuserar på att vara skojig, vilket förstås är ett stort plus!

Det blir nästan svårt att välja mellan de olika alternativen. När det kommer till funktioner så hamnar den däremot långt ned, tyvärr. Att kunna fälla ned ryggen något om barnet somnar hade varit en fördel.

Men om man inte ser det som något problem, och inte heller avsaknaden av förvaringskorg, så kan detta vara ett bra val. Priset skiljer sig lite mellan olika varianter, från en liten bit över 500 kronor till närmare 600 kronor.


Moweo Civi Paraplysulky

Den här paraplyvagnen har verkligen allt man kan önska hos en paraplyvagn och lite till. Här finns en rejäl sufflett i fyra steg med tittlucka och solskärm, en stor förvaringskorg, en avtagbar bygel, reglerbart fotstöd, avtagbar mugghållare, fempunktssele, vadderat handtag, fällbart ryggstöd.

Ja, som sagt, här finns allt och lite till. Trots detta är den samtidigt lätt, smidig, enkel att fälla ihop, och tar väldigt lite plats ihopfälld. Och den kostar strax under 700 kronor.


Carena Grinda Paraplysulky

En enklare paraplyvagn än så här går nog inte att hitta och förmodligen inte billigare heller. Och dessutom är den otroligt smidig och tar knappt någon plats ens uppfälld. När den är ihopfälld tar den förstås ännu mindre plats och den väger bara 5 kg.

Dessutom har den ett smart bärhandtag som man kan bära den i när den är ihopfälld. Den har 5-punktssele och är såväl stabil som säker, trots att den är liten och smidig.

Perfekt vagn för trånga utrymmen och för den som behöver en vagn som är så smidig och lätt som möjligt. Och priset är faktiskt svårslaget – runt 400 kronor, så lite kostar denna lilla vagn!


Beemoo Simple Travel Sulky

Om man behöver lite mer än det föregående vagn erbjuder, men ändå inte behöver precis alla funktioner, då kanske den här vagnen är perfekt. Det är en ”mittemellan” vagn som har väldigt mycket, men ändå inte riktigt allt.

Och prismässigt så kan detta vara den allra mest prisvärda vagnen i den här listan, då den är bland de billigaste, men ändå har betydligt mer än vagnar i ungefär samma prisklass.

Det som saknas här är liggläget, men om man klarar sig utan det så är det här förmodligen en helt perfekt vagn. Det finns en sufflett som kan justeras i tre lägen och som även är justerbar.

Det finns även en rymlig förvaringskorg, perfekt om man handlar eller behöver ta med sig mycket saker. Den har dubbla hjul både fram och bak, vilket gör den stabil och ihopfälld står den av sig själv.

Den väger bara 5 kg, så den är lätt att bära och tar dessutom väldigt lite plats. Dessutom är den väldigt enkel att fälla ihop och fälla ut. Och prismässigt är den som sagt svårslagen med tanke på allt den erbjuder – cirka 500 kronor kostar den.


NN Paraplysulky Asia

När det gäller den här vagnen ska man inte låta sig luras utav utseendet. Den ser nämligen väldigt enkel ut, visserligen har den både sufflett och bygel, men det är svårt att tro att den har mer än så. Men det har den!

Bland annat finns här fullt liggläge – eller närmare bestämt så finns hela fyra lägen. Den har även en liten förvaringskorg. Utseendemässigt ser den som sagt lite simpel ut, men den har faktiskt allting man behöver – och är ändå enkel.

Den tar lite plats, är lätt att använda, och väger 6,5 kg. När det gäller priset så ligger den strax under 700 kronor, närmare bestämt 679 kronor.


Safety 1st Rainbow Sulky

Här ska ni inte luras utav att denna vagn presenteras sist för det här är faktiskt lite av en favorit för oss. Precis som den första vagnen så kommer även den här från Safety 1st, men här har man lagt krutet på funktionerna istället för utseendet.

Vill man ha en enkel vagn så är den första att föredra, med sitt charmiga utseende som går hem hos alla barn, men om man behöver lite mer än så är den här att föredra.

Utseendemässigt är den snygg, men mer stilren, och lite tråkigare om du frågar oss – men det är ju en smaksak. Men istället finns här nästan allting man kan tänkas behöva.

Den är smidig, den är bekväm, den är stabil, den är lätt att fälla ihop, den tar lite plats, den väger lite, och den har som sagt en hel del användbart.

Bland annat finns sufflett, justerbart ryggstöd med flera lägen, och en rymlig förvaringskorg. Den har ett automatiskt lås som håller ihop vagnen när den är ihopfälld, en tittlucka i suffletten, centrallås och låsbara svänghjul fram.

I princip allt man kan tänkas behöva, och lite till, helt enkelt. Och priset är helt klart överkomligt med tanke på vad man får här, 650 kronor kostar den.


När behöver man en paraplyvagn?

Det finns många olika tillfällen då en paraplyvagn passar bra. Kanske behöver man en extra vagn att ha i sommarstugan, i husvagnen, hos mormor och morfar, eller någon annanstans.

Eller så vill man ha en vagn som kan ligga i vagnen, så man slipper komma ihåg vagnen när man ska iväg – eller tvärtom, man vill lämna den vanliga vagnen i bilen, och ha en extra hemma.

Kanske vill man ha en enkom vagn till förskolan, som kan lämnas där så att man slipper släpa med den hem – eller till jobbet. Ofta kan det kännas jobbigt att lämna den vanliga vagnen utanför förskolan, och då är det bra att ha en billigare vagn som kan användas till och från förskolan.

Då finns dessutom många fördelar med just paraplyvagn – de är lätta ifall man måste bära den upp och ned för trappor, de tar väldigt lite plats om man behöver förvara dem inomhus och de är lätta att fälla ihop och upp om man behöver göra det.

Och så det självklara; resor. På en resa har man sällan möjlighet att släpa med en stor vagn. Även om man åker på bilsemester och barnvagnen brukar få plats i bilen, så kan det bli svårare när man dessutom ska få plats med packning.

Och om man flyger så är det förstås viktigt att ha en vagn som är lätt att ta med på flyget, åker man tåg så vill man inte heller ha en stor vagn att släpa på, och på en kryssning kan det vara riktigt svårt att komma fram med en stor vagn.

Dessutom rekommenderas mindre vagnar för alla dessa transportmedel. Så oavsett hur man reser är en paraplyvagn nästan ett måste. Inte bara för att de är lite mindre och smidigare att ta sig fram med, utan även för att de väger väldigt lite och blir väldigt små när man fäller ihop dem.

Men vi måste ändå inflika att en paraplyvagn även fungerar alldeles utmärkt till vardags, i alla situationer, när som helst. Många väljer att ha en paraplyvagn som enda vagn just eftersom de är så smidiga och praktiska.

En del för att de inte använder vagn så mycket, en del för att barnet är lite äldre och man bara behöver en enklare vagn, en del för att de bor trångt, och en del bara för att det är smarta och smidiga vagnar. Och de fungerar trots allt alldeles utmärkt att använda för dagligt bruk, precis som vilken annan vagn som helst.

Men om man använder den ofta så vill man kanske ha en med liggläge och sufflett eftersom sådant förmodligen kommer att behövas ibland. Använder man vagnen mer sällan, till och från förskolan eller liknande, så är kanske inte sådana funktioner lika viktiga.

Vilken paraplyvagn ska man välja?

Den man behöver och vill ha, helt enkelt. Om man känner att man inte behöver några funktioner och endast behöver en enklare vagn med endast sittläge, då är det kanske onödigt att köpa en paraplyvagn med många olika funktioner – om man inte väldigt gärna vill ha dessa funktioner.

Om man däremot kommer att använda vagnen regelbundet och längre sträckor, då behöver man kanske en del funktioner så som sufflett och liggläge samt förvaringskorg.

Så det är bara man själv som vet vilken paraplyvagn som passar bäst. Men det handlar till stor del om när, var, och hur man kommer att använda vagnen.

Generellt kan man säga att om den endast ska användas till och från förskolan, och man bor relativt nära, så räcker det oftast med en enklare vagn – vilken som helst egentligen.

Billiga paraplyvagnar

Om man däremot kommer att använda den ofta, till vardags eller på många och långa resor, då är det smartare att välja en lite bättre vagn. Men som sagt, det vet man bäst själv.

Men om man är osäker på om det duger med en enklare eller om man ska satsa på en lite bättre, då är det oftast bäst att välja en ordentlig.

Överlag så är vagnarna väldigt lika, alla är smidiga, lätta, och tar lite plats. Så hellre en funktion för mycket än en för lite, om man är osäker på vad man behöver.

Sammanfattning

Det finns otroligt många olika paraplyvagnar och det kan vara svårt att veta vilken man ska välja. Det alla har gemensamt är enkelheten; de väger lite, de är smidiga, de är lätta att fälla ihop, och de tar väldigt lite plats.

Men utöver det kan de skilja sig lite åt. En del paraplyvagnar erbjuder just precis det, men inget annat. Andra har sufflett, liggläge, förvaringskorg, och så vidare.

En paraplyvagn kan användas på många olika sätt; som resevagn, som extra vagn, hos mormor och morfar eller farmor och farfar, i bilen, i sommarstugan, i husvagnen, till och från förskolan eller till vardags. Som komplement till den vagn man vanligtvis använder eller som enda vagn.

Och det finns som sagt många olika att välja mellan, så även om man redan vet ungefär vilken paraplyvagn man vill ha så kan det vara svårt att veta vilken man ska välja.

Därför har vi presenterat dessa 6 paraplyvagnar som alla kostar under 700 kronor. Förhoppningsvis kan detta hjälpa dig att hitta rätt.

Missa inte vår stora barnvagnsguide med allt ni bör tänka på innan ni köper någon typ av barnvagn.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals