Billiga (och bra) skötväskor under 300 kronor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

De kan ha en längre axelrem, kortare handtag, eller både och. De kan vara enfärgade, flerfärgade, eller mönstrade. De kan ha ett fåtal större fack, eller många fack i olika storlekar. De kan komma med eller utan tillbehör. De kan vara små och smidiga, eller gigantiska och rymliga. Ja, vi tänker förstås på skötväskor.

Och visst älskar vi skötväskor. Det finns ju så många att välja mellan, de kommer definitivt till användning – och det är ju väskor. Nästan alla älskar väl väskor? Men när vi väl börjar leta efter rätt väska, då älskar vi det inte lika mycket.

För det finns alldeles för mycket att välja på, och ändå hittar man ingen som är perfekt – eller så hittar man för många som är det. Och vilken modell vill man egentligen ha?

Vi ska vara fullkomligt ärliga. Risken är stor att du inte vet exakt vilken typ av väska du vill ha innan du har haft en. Eller två. Eller tre. Och det finns också en stor risk att det du behöver och föredrar kommer att förändras med tiden.

I början vill du kanske har en axelväska, sedan inser du att en ryggsäck är bättre. Därefter kommer du på att du behöver en större väska för att allt ska rymmas, och sedan vill du ha en liten och smidig.

Därefter kommer du på att det vore bra om det fanns fack för nappflaskan på utsidan så att du kommer åt den lättare. Men det kanske bara är vi. För det finns även de som köper en väska och sedan håller sig till den hela tiden.

Men en sak är i alla fall (nästan) helt säker; när du väl har använt en skötväska så kommer ingen annan väska att kännas lika praktisk igen. För det finns inte många väskor som rymmer så mycket, men samtidigt är så smidiga, och så praktiska, och snygga… på samma gång!

Men tillbaka till frågan – vilken skötväska ska man egentligen köpa? Om du söker svaret på den frågan kanske vi kan ge dig lite hjälp på traven. För här har vi listat fem stycken skötväskor som är såväl praktiska som snygga, och det finns garanterat någon för alla.

Och det bästa? Varenda en av dem kostar under 300 kronor. För man behöver faktiskt inte slänga ut en förmögenhet för att få en bra och snygg skötväska!

Fuzzies Skötväska

Fuzzies Skotvaska

Vi måste bara börja med den här skötväskan som verkligen har allt, men samtidigt kostar den nästan ingenting. Den är liten och smidig, men samtidigt rymlig och praktisk. Du får plats med allt det nödvändigaste och lite till, helt enkelt.

Det finns dessutom ett termofack för flaskan, som håller drycken varm (eller kall). Ett skötunderlägg ingår också, och det kan lätt torkas av. Det finns ett fack för blöjor, och faktiskt till och med ett separat fack för smutstvätt, men det kan ju förstås användas till annat också.

Denna väska säljs hos ”Babynapp” och finns endast i färgen lime, och den kostar vanligtvis trehundra – men är just nu nedsatt till hälften. Billigare än så blir det förmodligen inte.


Petite Chérie Mood

Petite Cherie Mood

Om man föredrar ryggsäckar så kanske det här är rätt väska. Den har en snygg färg (pink melange), och den är smidig att använda då man får bra översikt över väskans innehåll när man öppnar den.

På sidorna finns fack för flaskor och inuti finns några mindre fack. Även här ingår ett skötunderlägg. Väskan kan bäras på ryggen, förstås, men även med två handtag på väskans ovansida.

Det här är en perfekt väska för den som ofta lämnar vagnen hemma och kanske åker bil eller bär i bärsele, som ofta är ute i skogen eller som vill ha en skötväska som fungerar minst lika bra när barnet är äldre.

Eller för den som föredrar ryggsäckar, helt enkelt. Priset ligger på ganska exakt trehundra kronor – eller 299 kronor, för att vara exakt.


Bellotte Ebba

Bellotte Ebba

Även detta är en ryggsäck, men den här är snäppet snyggare med guldiga detaljer. En annan fördel med den här väskan är att den har öglor på baksidan, som kan användas för att hänga den på barnvagnen.

Handtaget på ovansidan är dock en aning litet, så den här bärs bäst på ryggen eller hängs på barnvagnen. Väskan är rymlig och har flera praktiska fack, och även här ingår ett skötunderlägg. En annan fördel med den här är att priset är något lägre, den kostar cirka 230 kronor.


Milki Tote

Milki Tote

Det här är väl egentligen ingen märkvärdig skötväska, utöver den annorlunda designen som säkerligen faller en del i smaken. Den är stilren och påminner om en datorväska.

Den har dock inte allt för många fack; inne i väskan finns fyra mindre fack, däribland två som passar för flaskor. Utanpå finns ett litet fack.

Den här väskan rymmer inte överdrivet mycket, men den räcker gott och väl för den som bara behöver ha med det allra nödvändigaste – och den passar perfekt för den som vill ha en lite mindre och smidigare väska, och föredrar en annorlunda men samtidigt stilren design. Även priset är ganska stiligt – 240 kronor.


Petite Chérie Skötväska Heritage

Petite Cherie Skotvaska Heritage

Det här är förmodligen den perfekta skötväskan för den som tycker att designen är viktigast, men samtidigt inte vill ha en allt för opraktisk skötväska.

Det här ser egentligen ut som vilken väska som helst – den är såväl stor som snygg, och ser egentligen inte alls ut som en skötväska. Samtidigt är den praktisk, dels på grund av sin storlek och alla fack, men den har mycket mer än så.

Den kan bäras med handtag eller axelband, och det finns även avtagbara öglor som kan användas för att hänga väskan på barnvagnen. En perfekt väska för den som tycker design är viktigt, och för den som behöver en väldigt rymlig skötväska. Och priset ligger strax under 300 kronor.

Varför behöver man en skötväska?

Innan barnet är fött är det svårt att föreställa sig hur mycket man faktiskt behöver släpa runt på när man har barn, och hur länge. Och man tänker kanske att en extra blöja och en flaska kan ligga i korgen under barnvagnen, eller i en ficka på vagnen om man har en sådan.

Och visst, om man bara ska ut på en promenad så räcker det. Men om ni ska vara borta i flera timmar, eller kanske dagar, så behövs en skötväska.

Och även om ni bara ska iväg på en långpromenad så kan du behöva ta med så mycket mer än vad du tror. Och ja, då är det helt enkelt väldigt bra att ha någonstans att lägga allting – och att ha allt på samma ställe.

Om du till exempel ska iväg med en bebis så behöver du kanske ta med en flaska, och kanske även extra mat. Du behöver förmodligen ta med några blöjor, samt allt annat som behövs till blöjbyten – våtservetter, blöjpåsar, och så vidare.

Ett ombyte kan förstås vara bra att ha med. Ja, listan kan göras lång. Och därtill har vi förstås din egen lista – mobil, plånbok, nycklar, och kanske någonting att äta eller dricka.

När barnet blir äldre behöver du förmodligen fortfarande ta med en hel del saker, så som ombyten och frukt och solskydd. Och våtservetterna används förmodligen fortfarande flitigt, till att torka av händer och ansikte, till exempel.

Billiga Skotvaskor

Ja, du kommer helt enkelt att behöva ta med en hel saker nästan varje gång du går ut under de närmsta åren. Antagligen under ganska många år.

En fördel med en skötväska är att allting är samlat på ett och samma ställe, och du kommer förstås att veta exakt vart det du behöver ligger någonstans. En annan fördel är att det mesta kommer att ligga däri hela tiden, förutom det som är drickbart och ätbart vill säga.

Du behöver helt enkelt bara lägga ned flaskan med dricka, eventuellt något mellanmål och sedan är du klar. Det blir helt enkelt mycket smidigare, och du slipper springa runt och samla ihop allting – och glömma hälften – varje gång.

Kan man inte använda en vanlig väska eller ryggsäck istället?

Jo, självklart kan man göra det. Fördelen med skötväskor är att den är anpassade för just detta ändamål – de är helt enkelt lite extra praktiska.

Ofta fokuserar man främst på förvaring – antingen är väskan stor och rymlig med mängder av fack, eller så är den liten och smidig, men har ändå flera fack. Nästan alltid finns det ett eller två fack för flaskor, till exempel.

Ibland finns det även fack som är anpassade efter blöjor, och till många skötväskor ingår skötunderlägg. Dessutom finns det ibland öglor för att väskan enkelt ska kunna hängas på barnvagnen.

Skötväskor är helt enkelt gjorda för att man ska få med allting som behövs till barnet, och har ofta många andra praktiska funktioner. De är anpassade för föräldrar, barn, och inte minst barnvagnar.

Men med det sagt så finns det givetvis många vanliga väskor som uppfyller många av dessa behov också. Kanske inte alla behov, men en hel del, och vilka funktioner man behöver varierar förstås.

Kanske kan du klara dig utan skötunderlägg och öglor, väskan kan ju hängas på barnvagnen på andra sätt, och det är långt ifrån alla skötväskor som har sådana öglor. Om man behöver ett skötunderlägg kan man ibland hitta sådana separat, eller ersätta det med en lite tjockare filt eller badlakan.

Det viktigaste är att man hittar en väska man själv trivs med, som har det man behöver och rymmer allting man behöver ta med.

Billiga Skotvaskor

Fack för flaskor finns till exempel på många vanliga väskor – såväl ryggsäckar som väskor med axelband och bärhandtag – och blöjorna kan läggas i vilket fack som helst eller i en separat, mindre väska som man lägger i skötväskan.

Så skötväskor är helt klart praktiska, men absolut inget måste. Däremot vill vi påstå att en väska nästan är ett måste, sedan om det är en skötväska eller någon annan väska spelar mindre roll.

Sammanfattning

Att hitta rätt skötväska är inte alltid det lättaste. Antingen hittar man ingen som känns helt perfekt, eller så hittar man alldeles för många som är det. Att de dessutom ofta kostar många hundralappar – eller ännu mer – gör att det känns ännu viktigare att köpa rätt direkt.

Man vill ju inte gärna köpa nya stup i kvarten när man har betalat så mycket för den. Men måste man verkligen betala så mycket för en bra skötväska?

Nej, det behöver man absolut inte. Det finns mängder med skötväskor som kostar betydligt mindre, men som ändå är såväl praktiska som snygga. Även om du inte vill betala mer än ett par hundra för en skötväska så kan du hitta en som har allting du behöver och vill ha.

Och skulle det ändå bli så att man efter ett tag kommer på att man hellre vill ha en ryggsäck, eller en med öglor, eller en med fack för flaskan på utsidan – ja, då är det väl kanske inte hela världen.

Det känns ju åtminstone betydligt bättre att byta ut en skötväska som kostat ett par hundra, än en som kostade flera gånger så mycket.

Och oavsett vad du söker när du letar efter skötväska nummer två (eller tre, eller fyra) så kommer du nästan garanterat att hitta även den för ett par hundra. Eller nåja, under 300 kronor åtminstone.

Om man är allt för velig eller inte alls vet vilken typ av skötväska man vill ha, då kan det faktiskt vara en bra idé att köpa en begagnad. Om inte annat så tills man har bestämt sig i alla fall.

Det går att hitta väldigt fina skötväskor i perfekt skick för nästan inga pengar alls, ibland är de knappt ens använda. Genom att köpa begagnade väskor så kan man prova sig fram lite innan man bestämmer sig. Det brukar dessutom gå att tvätta i princip alla skötväskor i tvättmaskinen.

Och det är egentligen inget måste med en skötväska – men en väska är nästintill ett måste. Men det går förmodligen lika bra med vilken väska som helst, så länge den har allt man behöver och är tillräckligt rymlig.

Det viktigaste är att man själv trivs med väskan. Så om du hittar en vanlig väska eller ryggsäck som känns helt perfekt, låt dig då inte hindras av att det inte står ”skötväska”. En skötväska är ju trots allt en väska som man främst har barnets saker i – oavsett vad den kallas i butiken.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals