Recension: Britax Adventure – En bilbarnstol som växer i takt med barnet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
10/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Köpguide

Det kan vara en riktig djungel att välja bilbarnstol. Det gäller ju att välja rätt och få en bilbarnstol som passar just dina barns behov. För dig som har ett större barn som ska börja sitta framåtvänd kan vi varmt rekommendera Britax Adventure. Britax Adventure är perfekt för er som behöver en flexibel bilbarnstol som dessutom är säker och en trygghet för dig som förälder. Bilbarnstolen är avsedd för det äldre barnet mellan 24-36 kilo och kan användas för barn till ca 12 år.

Bilbarnstolen för det större barnet är den bilbarnstol som du kommer att använda längst av alla. Babyskyddet eller bilbarnstolen för mindre barn växer barnet ur ganska fort och vid femårsåldern har barnet fått så pass långa ben att det brukar vara dags att vända barnet framåt. Då är det viktigt att ha bästa möjliga tänkbara bilbarnstol, så att barnet har ett fullgott skydd för sidokrockar och minimering av nack- och ryggskador om olyckan skulle vara framme.

En enkel bälteskudde förser dig inte med den här tryggheten alls. När du väljer din bilbarnstol ska du välja en som har hög rygg. Det är precis det Britax Adventure har och dessutom är den steglöst inställningsbar, så att du kan anpassa den efter lutningen på bilsätet helt och hållet. Det bidrar också med hög komfort. Bilbarnstolar med helt raka ryggar är ofta väldigt obekväma för barnet. Här får du istället en bekväm lutning.

Britax Adventure

Du använder bilens egna trepunktsbälte och fäster det längs med stolen så att barnet sitter fixerat och så att bältet ligger precis där det ska vara. Britax Adventure är lätt att använda och det är en fördel eftersom det sannolikt kommer att vara så att barnet tar på sig bältet själv. Då vill du veta att det görs på ett korrekt sätt och det får man automatiskt med Britax Adventure.

Lång livslängd

Barn kan sitta längre i en bilbarnstol än vad man tror. En bidragande orsak till att man slutar med bilbarnstolen för större barn är att de själva protesterar mot den, men där gäller det att vara konsekvent och stå emot. Det är begripligt att barn i den åldern vill känna sig stora och sitta på samma sätt som till exempel tonåringarna i familjen eller de andra vuxna, men här måste man bita ihop att tänka på säkerheten först. Man får helt enkelt påpeka för barnet att de större syskonen också har suttit i likadana stolar när de var mindre.

Barnet har vuxit ur sin stol när övre delen av barnets öron når kanten på ryggstödet och barnets huvud sticker upp över kanten. Det andra är givetvis om viktangivelsen på bilbarnstolen överskrids. Kom ihåg att det i Sverige är lag på att alla barn under 135 cm ska sitta i en bilbarnstol av något slag.

Det är alltid bäst att köpa en ny bilbarnstol. Visst finns det en omfattande begagnad marknad idag, men faktum är att vad säljaren än säger så kan du inte veta om stolen är okrockad eller inte. Du kan helt enkelt inte se utanpå hur stolen är inuti. Så att köpa en ny bilbarnstol är naturligtvis alltid det absolut säkraste sättet att veta att du får en stol som är trygg för dig att använda till ditt barn.

Växer med barnet

När barnet blir äldre behöver du en trygg och säker bältesstol som passar exakt i storlek för ett längre barn. Britax Adventure är en mycket stadig modell med vadderade sidoväggar där barnet är skyddad från höften hela vägen upp över huvudet. Detta också tack vare det justerbara nackstödet som gör att du kan få stolen att passa perfekt för ditt barn. Sidoskyddet ökar säkerheten vid sidokrockar och bältet skapar den övriga säkerheten. De vadderade axelbanden gör att barnet sitter tryggt och säkert. Britax Adventure är avsedd för det större barnet som inte längre kan åka baklänges.

Britax Adventure

Britax Adventure har ett trepunktsbälte som är enkelt att fästa. När du höjer nackstödet på bilbarnstolen anpassar sig den inbyggda bältesjusteraren automatiskt. Bältet kommer alltså alltid att vara perfekt anpassat efter ditt barn. Huvudstödet kan ställas in i hela 11 olika höjdlägen, vilket gör att ditt barn växer med stolen utan några som helst problem. Ryggstödet kan anpassas steglöst efter bilsätets lutning, vilket gör stadgan och säkerheten ännu större.

Enkel transport

Bältesstolen har ett extremt hållbart men lätt skal, vilket gör stolen flyttbar. Smarta mugghållare gör att dryck och tilltugg alltid finns tillhands för ditt barn. De gör det enkelt för dig som förälder eftersom du slipper bekymra dig om att det ska bli en massa spill och kladd i bilen när du är ute och kör. Det blir givetvis fort smutsigt i en bilbarnstol och klädseln bör alltid vara enkel att ta av och tvätta. Klädseln på Britax Adventure har precis de här egenskaperna och du kan enkelt köra dem i tvättmaskinen.

Britax Adventure

Huvudstödet är justerbart och med ett enkelt handgrepp kan du placera det i rätt position. Nackstödets nedre del ska vara strax ovanför axlarna. Det är väldigt enkelt att justera den även när stolen är placerad i bilen och barnet sitter i stolen. Stolen passar i alla personbilar där det finns ett trepunktsbälte.

Med Adventure visar Britax att det går galant att ha en stol som lever upp till säkerheten för de minsta och samtidigt är bekväm för barnet. Att den enkla installationen går väldigt snabbt är också ett stort plus. Det gör att den kan flyttas mellan bilar, vilket är perfekt om föräldrar och släktingar också ska köra barnet då och då. Det är då enkelt och smidigt att flytta den och installera den på en annan bil.

Sele

Britax Adventure är utrustad med en trepunktssele som har vadderade axelband. Det gör att selen sitter bekvämt på barnet utan att skava.

Solskydd

Ett solskydd ingår inte i köpet, men kan köpas separat och placeras på bilrutan.

Sits

Tyget finns i flera färger som du kan ta av och tvätta vid behov. Sitsen är steglöst justerbar för att kunna anpassas till bilsätets lutning. Huvuddelen går att justera i 11 olika lägen.

Produktfakta

  • Riktning: Framåtvänd 
  • Vikt på barn: 15-36 kg
  • Ålder: 4-12 år
  • Mått: 67–85 x 44 x 44 cm
  • Vikt: 3,9 kg

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals