Recension: Britax Baby-Safe Plus SHR II – Det smartaste skyddet i bilen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
9/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Baby-Safe Plus SHR II är ett innovativt babyskydd med bland annat ett speciellt sidokrockskydd som gör att ditt barn sitter extra tryggt och säkert i stolen. Babyskyddet är otroligt enkelt att hantera och med en hand kan du frikoppla den från sin bas eller från chassit på en vagn. Britax har utvecklat en lutningsteknologi som de även har patenterat och på det sättet skapat en både säkrare och bekvämare resa.

Att avgöra det bästa sittläget för en nyfödd är inte lätt. Barnets muskler är ännu inte tillräckligt utvecklade för att kunna sitta alltför högt upplutad, utan en plan lutning i en mer bakåtlutad ställning är det mest ergonomiska och bekväma för barnet.

Ett upprätt sittläge ger dock den största säkerheten för barnet och det är just där den perfekta avvägningen kommer in i bilden och med sin uppfinning har Britax hittat en lösning på problemet. Trots ett bekvämt, bakåtlutat sittläge behöver du inte kompromissa med säkerheten och när huvudstödet justeras, så justeras också barnets position. Mjuka, speciellt utvecklade sidovingar ser till att din bebis får ett överlägset skydd vid en eventuell sidokrock eftersom sidoväggarna omsluter barnet i stolens skyddande hölje.

Du kan välja var du vill ha babyskyddet i bilen. Är du den som kör och är ensam med barnet i bilen vill du naturligtvis har ditt spädbarn intill dig. Då fäster du basen i framsätet och har den alltid redo när du och din bebis ska ut och åka bil. Mer om basen nedan. Vet du med dig att ni brukar vara fler och du eller den andra föräldern sitter tillsammans med barnet vid körning kan du ha babyskyddet placerat i baksätet. Det hela beror alltså helt och hållet på hur många ni är som kör bil i familjen.

Britax Baby Safe Plus SHR II

Bebisar åker bakåtvända

Kom ihåg att det här är ett babyskydd som alltid ska användas bakåtvänt. För det första ska nyfödda alltid åka bakåtvända och det här är extremt viktigt för säkerheten. Dessutom fungerar inte babyskyddet optimalt om du inte fäster det bakåtvänt i bilen. Det finns alltså inga garantier för att du ska ha full säkerhet om du vänder det fram. Med i köpet ingår tydliga och enkla instruktioner som förklarar hur ska fästa babyskyddet och det är ingen risk att du missförstår instruktionerna. Följer du bara dem kan du känna dig helt trygg med att det hela blir rätt.

Tack vare den patenterade lutningsteknologin kan du justera sittställningen så att det är perfekt i förhållande till barnets längd. Positionen justeras automatiskt när du ställer in huvudstödet och utrymmet ökar i takt med att barnet växer. När du ställer in huvudstödet justeras också axelbanden automatiskt. Som du märker är den här verkligen gjord för att du ska kunna transportera ditt barn så enkelt och smidigt som möjligt. Man har verkligen satsat på innovativa lösningar som gör det här till ett av de smartaste babyskydden på marknaden.

Basen och vagnen

Britax Baby Safe Plus SHR II är monterad på plats med hjälp av en babyskyddsbas. Basen är enkel att montera och den låter du sitta kvar i bilen och klickar bara i och ur babyskyddet. Tack vare speciellt integrerade fästen eller adaptrar kan du placera babyskyddet på alla Britax-chassin. Du lossar babyskyddet från chassin genom ett enkelt knapptryck på babyskyddets handtag. Allt det här gör du också utan att väcka barnet om det sover eftersom funktionen är tyst och det inte är fråga om några högljudda klick eller liknande. Den passar i stort sett till alla bilmodeller.

Britax Baby Safe Plus SHR II

Det är jättesmidigt att bara kunna lyfta ut babyskyddet med barnet i och placera det direkt på chassit och sedan gå iväg med den som en liten minibarnvagn. Handtagets funktion kommer även till användning när babyskyddet står på golvet. För att det skall stå stabilt och inte gunga vänder du helt enkelt handtaget hela vägen bakåt, så att den bildar ett stabilt stöd åt babyskyddet. Handtaget är mjukt vadderat, vilket även gör det bekvämt att bära på babyskyddet.

Nytt är bäst

Det finns även en ganska stor begagnatmarknad för babyskydd idag. Det du bör tänka på är att ett babyskydd ska vara okrockat för att du ska veta att det är 100% felfritt. Skyddet kan vara okej på utsidan men vara skadat på insidan. Det här går alltså inte att med säkerhet fastställa om du köper ett begagnat babyskydd. Det är därför vår starkaste rekommendation är att du köper ett nytt babyskydd och idag finns det väldigt bra och konkurrenskraftiga priser på nätet.

Sufflett

Babyskyddet är också utrustad med en sufflett, så att du kan ge bebisen nödvändig skugga när du promenerar i solen. Som extra tillbehör kan du också köpa solskydd att placera på bilrutan, så att inte direkt sol gassar in. När det gäller barn i bil i kombination kan det inte nog understrykas hur uppmärksam man måste vara. Temperaturen i en bil stiger till nästan hundra grader på några minuter. Så lämna aldrig ditt barn i bilen!

Britax Baby Safe Plus SHR II

Flygvänlig

Om du åker på flygresor med ditt lilla barn är också perfekt med ett babyskydd. Detta kan du placera i flygstolen och fästa med bältet. Kontrollera dock alltid detaljerna med flygbolaget så att du vet vad som gäller innan du åker.

Tygöverdrag

Ett babyskydd ska tåla en hel del. Små barn blir lätt åksjuka, drycker kan spillas ut, och bananer kletas in i tyget. Det här är Britax väl medvetna om som har tagit fram ett tyg som är enkelt att dra av och som du sedan kan tvätta i maskintvätt. Man har valt att förenkla så mycket som möjligt för dig att få loss tyget från överdraget och du behöver inte ens ta bort selen för att få bort tyget.

Britax Baby Safe Plus SHR II finns i några olika färgalternativ att välja mellan, vilka många är av mörkare färger. Det här är väldigt bra färger på babyutrustning eftersom skyddet med tiden blir smutsigt och med den här färgen syns inte fläckarna så mycket.

Nackdelar

Det är svårt att säga någonting dåligt om Baby-Safe Plus SHR II och vi hittade faktiskt ingenting negativt med den. Den är dessutom uppdaterad under 2018 och man märker att den är så modern och säker som möjligt.

Produktfakta

  • Mått: 57 x 44 x 65 cm 
  • Håll montering: Bakåtvänd
  • Vikt på barn: 0-13 kg
  • Vikt: 4,7 kg
  • Livslängd: Nyfödd-15 månader

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals