Recension: Britax Max Fix II – Bilbarnstolen som används från födseln

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

7/10
PRIS
10/10
LIVSLÄNGD
9/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Med Britax Max Fix II kan ditt barn åka bakåtvänt från födseln upp till en ålder av ca 4 år eller 18 kg. Det här gör att du kan öka tryggheten för även det äldre barnet när du är ute och kör bil.

Det är inte många babyskydd och bilbarnstolar som kan erbjuda den här flexibiliteten utan ofta måste du byta vid kanske ettårsåldern, men här slipper du alltså det.

Britax Max Fix II är en prisbelönt bilbarnstol som har vunnit ett flertal bäst i test. Du fäster den i bilen med enkel installation tack vare funktionen Isofix. En särskild insats medföljer som används för den nyfödda bebisen och tack vare den är säkerheten på topp även för det lilla barnet.

Max Fix II är en extra kompakt stol som har låg vikt. Den tar upp mindre plats i bilen så att medpassagerare får plats utan problem. Nackstödet kan justeras i sex olika lägen, vilket gör att barnet får maximal komfort. Stolen har också ett framkantsskydd som ger ökad säkerhet och trygghet. Klädseln är avtagbar och kan tvättas i 30 grader i maskintvätt.

Britax har forskat mycket på stolens lutning för spädbarnsbilstolar och här har man tagit fram en bilbarnstol som ger maximalt skydd för barnet även om hen blir belastad av omfattande krockkraft. Stolen har också en frontbygel som ser till att babyskyddet hamnar i rätt position och även en indikator som visar när den är korrekt placerad och fastspänd.

Bruksanvisningen är enkel att läsa och du får en bra guide för hur du ska installera den utan att behöva bekymra dig över om det är rätt gjort eller inte. Eftersom skalet är en lättviktare trots säkerheten och stolen är lättinstallerad är det också enkelt att flytta den mellan olika bilar, vilket den får ett stort plus för.

Trygg bilfärd med Britax Max Fix II

Bakåtvända bilbarnstolar ger alltid det bästa skyddet för det lilla barnet. Barnets kontaktyta blir mycket större än i en bakåtvänd stol vid en eventuellt krock och kraften sprids över hela kroppen och belastar den mindre. Kraften pressar in barnet mot stolen och skyddar huvud, nacke, och hals och skaderisken minskar väldigt mycket.

Babyskyddet kan du placera i baksätet eller i framsätet på bilen. Kör du bil på egen hand tillsammans med barnet vill du ha barnet i framsätet, men är ni fler går det ju alldeles utmärkt att låta barnet åka i baksätet tillsammans med någon annan vuxen. Kom ihåg att om du har barnet i framsätet, så får du inte ha en krockkudde installerad på passagerarsidan. Kontakta en auktoriserad verkstad som kan koppla ur krockkudden åt dig.

Britax Max Fix II

Enligt lagstiftningen måste ett barn sitta i en bilbarnstol upp till att den är 135 cm lång. Efter att ditt barn har vuxit ur babyskyddet kommer du alltså att behöva byta till en framåtvänd bilbarnstol. Men så länge du kan köra med en bakåtvänd modell som passar det växande barnet, är det den absolut största fördelen.

Alla babyskydd och bilbarnstolar ska vara EU-märkta och naturligtvis är Britax samtliga modeller detta. När barnets huvud sticker upp ur babyskyddet ungefär så mycket som från öronens övre kant är det dags att byta till en större bilbarnstol.

De speciellt utvecklade axelbandsmuddarna gör att selen sitter bekvämt på barnet och ser också till att minska rörelsen framåt vid en kraftig inbromsning. På så sätt skyddar du barnets nacke ytterligare.

Justerbart huvudstöd och stödben

Det justerbara huvudstödet är väldigt enkelt att justera med ett enhandsgrepp och du vet att du har huvudstödet i exakt rätt position när de sitter precis ovanför barnets axlar, innan du spänner fast selen.

För att borga för absolut högsta säkerhet är bilbarnstolen utrustad med ett ben som ger stabilitet genom att stöta emot bilens golv. Den här är lämpad för alla bilmodeller och är ett suveränt och smart sätt att hålla stolen i absolut stabilt läge vad bilen än är med om. En indikator finns med som meddelar dig när du har passat in benet perfekt.

Britax​​​​

Britax grundades redan på 30-talet och tillverkade vid den tiden säkerhetsutrustning av många olika slag för personbilar. På sextiotalet lanserade de sin första bilbarnstol och i och med den framgången gick man över till att satsa helt på babyskydd, cykelsitsar, barnvagnar, och bilbarnstolar. Att öka tryggheten för föräldrarna och säkerheten för alla barn under bilåkning är deras signum.

Det händer i Europa

Största delen av deras produktion ligger i Storbritannien och Tyskland. Europeisk tillverkning prioriteras eftersom Britax vet att detta ger den största säkerheten som det bara är möjligt. Man har därmed full kontroll på produktionen och vet att produkterna blir enastående, samtidigt som Britax vet att de anställda arbetar enligt korrekta villkor för dem. Man kontrollerar även att mängden kemikalier i plasten som produkterna tillverkas av inte blir för stor.

Britax Max Fix II

Tillverkning och tester

Britax lägger ner mycket resurser på forskning och tester och är verkligen föregångare när det gäller praktiska produkttester. I Europa bedriver de två högteknologiska anläggningar för tillverkning av bilbarnstolar och de har också ett av världens tekniskt sett mest avancerade och moderna kraschtestcenter.

Varje produkt de tar fram har noggrant testats ut från olika förhållanden. Handtagen på babyskyddet genomgår speciella tester, så att du kan vara tryggt försäkrad om att deras handtag håller under alla omständigheter.

Från idé till din bil

För Britax Römer tar det 2-3 år att utveckla en bilbarnstol från skiss till färdig produkt. Britax har alla avdelningar i hela produktionsledet under sitt tak. Idéutveckling, design, krocktest, och produktion; Britax har egna resurser för allt detta och använder inga externa företag alls. Det är deras sätt att kunna vara säkra på att de kan producera de förnämligaste bilbarnstolarna i världen. Avdelningarna samarbetar med varandra från första början, vilket gör produkternas funktioner väl integrerade och grundligt utvecklade innan de sätts i produktion.

Design

När det gäller designen strävar man efter levande och vackra färger som skapas med omsorgsfull designrikedom. Tygerna och textildetaljerna i produkterna ska vara lätta att sköta och hålla länge utan att bli blekta eller se slitna ut.

Nackdelar

Vi tycker faktiskt inte att det finns några nackdelar med denna fantastiska bilbarnstol. Det enda är såklart om du vill kunna kombinera babyskydd och barnvagn, alltså föra över babyskyddet från bilen direkt till vagnen, exempelvis om barnet sover, men det kan man alltså inte här. Å andra sidan har du ett babyskydd och en bilbarnstol kombinerad som du kan använda mycket längre än ett babyskydd.

Produktfakta

  • Modell: Bakåtvänt 
  • Maxvikt: 18 kg
  • Vikt stolen: 12,2 kg
  • Sele: Fempunktssele
  • Ålder: Nyfödd - 4 år eller 18 kg

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals