Recension: Britax Primo – Det populära babyskyddet med hög säkerhet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

9/10
PRIS
9/10
LIVSLÄNGD
9/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Under barnets första tid är det viktigt att ha ett babyskydd när det är dags för bilturer. Det finns en uppsjö olika babyskydd på marknaden. Britax är ett av de företag som har jobbat i många decennier med säkerhetsprodukter för barn och de gör egna tester och forskning för att kunna ta fram de allra bästa produkterna som kan tänkas.

Deras babyskydd Britax Primo är ett av dessa och med det kan du känna dig fullständigt trygg när du är ute och åker bil med barnet, vare sig det är i taxi eller i egen bil. Babyskyddet Britax Primo har blivit otroligt populärt tack vare den höga säkerheten och för att den varit testvinnare i ett flertal svenska babyskyddstester.

Nya modeller från Britax har alltid uppdaterats och moderniserats och du vet att du har den allra senaste teknologin när det gäller babyskydd och får det mesta möjliga för pengarna. Med Britax Primo får man ett speciellt spädbarnsinlägg som är en form av kil som gör sitsen grundare och det ingår även en nackkudde med stödkrage. Det här gör att den passar även den alldeles nyfödda bebisen.

Britax Primo

När barnet växer kan du plocka bort tilläggen en i taget efter behov. Babyskyddet är rymligt också på bredden och är det en kall årstid vet du att du får plats med tjocka kläder eller en overall. Det blir inte trångt ens för de lite större bebisarna. Lutningen på babyskyddet är väl avvägd och det resulterar i att huvudet inte faller framåt även vid kraftiga inbromsningar. Ett barn som sitter i ett Britax Primo babyskydd kan somna i lugn och ro och du behöver inte oroa dig för att barnet ska bli väckt av minsta stöt eller inbromsning.

Bas

Babyskyddet har en bas som du bältar fast i bilen och sedan fästs skyddet i basen. Basen är aningen omständig att placera i bilen, men det sitter å andra sidan som berget så du behöver absolut inte oroa dig för att det skulle lossna på något sätt. När du väl fått basen på plats är det enkelt att knäppa loss eller sätta fast babyskyddet. Priset för Britax Römer babyskydd är väldigt konkurrenskraftigt och det är ett mycket prisvärt och smart inköp för dig som vill ha ett kostnadseffektivt babyskydd till ditt spädbarn.

Britax Primo

Basen passar alla typer av bilar, så det är inga problem att placera babyskyddet i en annan bilmodell än din egen, om du skulle behöva det. Den mjuka, tvådelade klädseln är avtagbar och går enkelt att tvätta i tvättmaskinen. Det är ett slitstarkt tyg som inte påverkas av att man tvättar det; tyget ser nytt och fräscht ut ändå.

Bärhandtag

En annan bra sak med det här babyskyddet är också att bärhandtaget är bekvämt att bära med. Den känns inte alls tung på något sätt. Vinkeln gör att du får barnet i en lagom bakåtlutad position så att du enkelt kan bära på barnet i babyskyddet. Även fastmonterad i stolen är bilbarnstolen vinklad på ett sätt som är bekvämt för barnet. Solskyddet är smart nog inte monterat i handtaget, vilket underlättar när du ska bära det.

Britax Primo

Handtaget är också justerbart och enkelt att flytta på när du ställer ner babyskyddet. Med ett enkelt grepp för du den bakåt så att du kan lyfta upp barnet. När det är dags att bära babyskydd igen flyttar du bara fram handtaget i bärposition.

Lättviktare

Babyskyddet är också en riktig lättviktare trots den gedigna och starka konstruktionen. För barnet blir den som en skyddande kokong och vadderade sidovingar skyddar vid en eventuell sidokrock, men ser också till att det blir bekvämt för bebisen på resan. När barnet vuxit och blivit lite större kan du ta bort stödkudden.

Britax Primo

Sufflett

Britax Primo har en utmärkt sufflett som kan ställas in i många steg. Det blir ett effektivt skydd mot solens strålar. Babyskyddet har också en trepunktssele som du enkelt drar åt så att det passar barnets storlek perfekt.

Klädsel

Alla som sedan tidigare har barn vet hur smutsigt det blir i en bil där det vistas barn. Babyskyddet blir inte riktigt lika hårt ansatt som en bilbarnstol för äldre barn där det äts och dricks mjölk och saft, men även för det lilla barnet blir det en del spill, kommer du att märka genom vällinguppstötningar och så vidare; ett babyskydd måste därför också vara lätt att rengöra. Som tidigare nämndes är klädseln avtagbar och tvättbar i maskintvätt. Det här underlättar oerhört för dig att hålla babyskyddet hygieniskt.

Britax Primo

Extra stödben

Britax Primo babyskydd fungerar så att basen har ett extra stödben som ger stabilitet genom att den skruvas mot bilens golv. Det här gör att babyskyddet inte kan rotera eller tippa över och inte drabbas av den framåtriktade kraften som uppstår vid en krock bakifrån. Här har verkligen Britax tänkt till och det är en funktion som må vara lite besvärligare att montera fast, men som ökar säkerheten otroligt mycket.

Under spädbarnsåren har man en massa saker hemma som tar mycket plats. Det är allt från vagnar till spjälsängar. Därför har Britax verkligen bemödat sig om att designa ett babyskydd som tar så lite plats som möjligt och som är enkel att förvara.

Britax Primo

Nackdelar

Säkerheten är så otroligt hög på det här babyskyddet, så eventuella nackdelar kompenseras många gånger om genom detta. En av nackdelarna skulle möjligtvis kunna vara att den är aningen mer bökig att montera fast, men det är just därför den är så säker.

Det andra är att när man fäller upp suffletten har den ett knäppande ljud som kanske kan väcka det sovande barnet. Personligen tycker jag att det är bra att vänja barnet med ljud när det sover, så att sådana här moment inte blir känsliga och kan väcka barnet. Det kan man se till att göra genom att ha mycket ljud medan barnet sover hemma; ha TV:n på, radion, skramla med disken, o.s.v. Det gör att barnet blir mycket mindre lättstörd när det är sovdags.

Produktfakta

  • Håll montering: Bakåtvänd 
  • Mått: 53,5 x 44 x 62,5 cm
  • Vikt barn: 0-13 kg
  • Vikt: 4 kg
  • Kan användas med ISO-fix: Ja (köps skilt)

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals