Recension: Britax Römer Baby-Safe² i-Size – Babyskyddet som är smidigt, snyggt, och säkert

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

7/10
PRIS
9/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
8/10
KVALITET

Britax Römer Baby-Safe² i-Size har utformats för föräldrar som är på språng och som vill ha flexibilitet. Den är avsedd för de allra minsta barnen och är också utrustad med solskydd, det vill säga en liten sufflett som gör att barnet slipper få gassande sol på sig genom bilfönstret. Babyskyddet passar från nyfödd upp till 15 månader.

Britax Römer Baby-Safe² i-Size babyskydds trepunktssele har en mjuk och skön axelvaddering samt ett vadderat huvudstöd som ger en naturlig ställning när barnet sover. Det går enkelt att bära babyskyddet i handtaget medan barnet sitter kvar i babyskyddet. Den vadderade klädseln kan kläs av och tvättas. Du kan fästa babyskyddet i antingen ett trepunktsbilbälte eller tvåpunktsbilbälte.

Första bilturen med din lilla bebis är ett verkligt stort ögonblick. Det är otroligt högtidligt att åka hem från BB med sin nyfödda, men det är sannolikt också då som du inser att det här med säkerhet är något som är livsviktigt. Även om du inte har någon bil behöver du sannolikt åka bil med ditt barn då och då vare sig det är med en bekant, en släkting, eller med taxi. Så att investera i ett babyskydd oavsett om du äger en bil eller inte är ganska givet för de flesta.

Britax Romer BabySafe iSize

Vad borde ett babyskydd ha?

Ett babyskydd ska också vara något att växa i. Ett första babyskydd för de minsta använder du tills barnet är några månader gammalt, uppskattningsvis ett halvår. Det beror på vad barnet väger. Förutom att det ska finnas utrymme för barnet att bli några centimeter längre i babyskyddet ska det också ha ett antal andra egenskaper. Det bör exempelvis vara lätt och smidigt att ta babyskyddet in och ut ur bilen. Det ska också vara enkelt att fästa i säkerhetsbältet. Det är givetvis en klar fördel om det är lätt att hålla rent och att du kan ta loss tyget och tvätta det samt torka av plasten.

En annan funktion du faktiskt också kan använda Britax Römer Baby-Safe² i-Size till är att använda det som en babysitter hemmavid. Det är ett bra sätt att vänja spädbarnet med att sitta i babysitter korta stunder och har din bebis större syskon är det också ett tryggt alternativ eftersom ett babyskydd är stadigt och står på golvet utan att halka omkring eller tippa om något äldre barn stöter emot det eller snubblar på det.

Britax Romer BabySafe iSize

Så på många vis har man nytta av ett babyskydd och det är verkligen en produkt med multifunktion. När barnet sedan blir större och får mer kraft i nacken kan du byta ut det mot en vanlig babysitter som trots allt har lite mera gung och där barnet kan se sig omkring mer. Men som en första sitter passar Britax Römer Baby-Safe² i-Size perfekt.

Det som är speciellt med babyskyddet från Britax Römer är att det är anpassat efter bebisens kropp. Ett babyskydd är smalare än en vanlig bilbarnstol och det lutar mer. När barnets huvud når upp till kanten på ryggstödet på babyskyddet, då är det dags att byta till en bilbarnstol.

Britaxs säkerhetstänk

Britax  har sysslat med säkerhet för barn i bilar ända sedan 60-talet. I mer än 50 år har Britax jobbat med att utveckla babyskydd och bilbarnstolar och annat som hör barnsäkerhet till. Britax Römer babyskydd är av kvalitet som i stort sett saknar konkurrens. Babyskydden är tillverkade i Tyskland och tack vare den tyska, överlägsna kvaliteten får du i deras babyskydd ett fullgott skydd som gör dig trygg på vägarna.

Britax Romer BabySafe iSize

När Britax tar fram sina modeller av babyskydd genomgår de rigorösa tester under produktionens gång. Man strävar efter att de ska överträffa minimikraven för säkerheten på den här typen av produkter många gånger om. Britax ställer alltså enormt höga kvalitetskrav på sin egen produktion, men även på sina samarbetspartners. Även när det gäller giftfria material utan farliga kemikalier ligger de i framkant.

Stolarna testas naturligtvis i krocktester grundligt och upprepade gånger. Handtagsbågarna kontrolleras och utsätts för extremt slitage innan det är redo att gå ut i tillverkning. Man satsar också mycket på designen och Britax har ett antal heltidsanställda designers med mycket stora kunskaper om ergonomi och säkerhet. Dessa kunskaper ligger till grund för de första skisserna som läggs fram på ritbordet när det gäller Britax Römer babyskydd.

Anpassningsbar

Den som är intresserad av att använda Britax Römer babyskydd som en del av ett helt komplett resesystem kan med fördel göra det om man har en Britaxvagn. Britax har nämligen tagit fram kompakta barnvagnar som man enkelt kan byta ut delarna på och med Britax Römer Baby-Safe² i-Size babyskydd är det bara att placera och klicka fast babyskyddet på chassit, så kan du även använda babyskyddet som en liten minibarnvagn. Det går naturligtvis inte att göra under särskilt långa stunder men för korta vändor, till exempel till och från BVC eller vårdcentralen, så är det perfekt. Även om man är ute och reser givetvis.

Britax Romer BabySafe iSize

Sele

Selen är en trepunktssele som ger stadga och ser till att barnet hålls på plats i alla lägen. Den sköna vadderingen på axlar och i grenen gör att den sitter på bekvämt och man behöver inte oroa sig för att det skaver någonstans.

Solskydd

I köpet ingår en sufflett som fungerar som ett effektivt solskydd för barnet. Suffletten sitter dock inte fast i handtaget, vilket gör att du obehindrat kan bära hela babyskyddet med barnet i när du behöver det. När du bär på babyskyddet kan du vara trygg med att barnet sitter säkert i babyskyddet som i en skålformad, bekväm viloplats.

Britax Romer BabySafe iSize

Nackdelar

Det var faktiskt svårt att hitta några direkta nackdelar med babyskyddet. Det omfattar all trygghet du som förälder vill ha när du ska transportera ditt barn i bil. För den estetiskt lagda och designintresserade lämnar Britax Römer Baby-Safe² i-Size heller inget att önska. Den är i snygg design och klädseln är diskret i färgen och av hög kvalitet.

Produktfakta

  • Mått: 53,5 x 44 x 62,5 cm 
  • Mått sitsen: 67 x 44 x 58 cm
  • Vikt: 4 kg
  • Maxvikt: 13 kg
  • Håll monterad: Bakåtvänd
  • Livslängd: Nyfödd-15 månader

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals