Recension: Bugaboo Buffalo Classic – Klassisk barnvagn i modern design

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

6/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Bugaboo Buffalo Classic kan man säga är en släkting till Bugaboos modell Donkey. Bugaboo Buffalo Classic är en liten och smidig vagn som är mycket väl lämpad för att ge sig ut i terrängen med och även använda i city. Vagnen har en vändbar sittdel, är ergonomiskt utformad, och kan lutas i flera lägen med ett enhandsgrepp.

Bugaboo Buffalo Classic är högre än de andra modellerna genom att både sitt- och liggdel sitter högre upp. Vill du tillfälligt ha de större hjulen framtill kan du svänga handtaget över vagnen och på det viset köra den med stora bakhjulen framåt. Det här är alldeles utmärkt om du plötsligt måste ta dig igenom jobbig terräng eller snömassor.

Modellen är elegant och smidig och ger ett nästan svävande intryck. De lösa delarna består av sufflett, liggdel, och sittdel. Du börjar alltså med liggdelen när barnet är nyfött och byter sedan till sittdel när barnet blir större. Du kan välja mellan svart eller aluminiumchassit. Handtaget är lindat med läderimitation runt om och det gör att handtaget är skönt och bekvämt att hålla i. En skötväska kan inhandlas som tillbehör och det är en generös och stor väska med dragkedja som du kan hänga på handtaget.

Bugaboo Buffalo Classic

Bugaboo är en av de få barnvagnsmodeller där det är tillåtet att hänga saker på handtaget. Upp till 7 kg får du hänga där, vilket är en hel del. Det finns en massa extra tillbehör att köpa till, om du vill det. Mugghållare, mobilhållare, bilbarnstol, och krokar till handtagen är några exempel.

Detta är verkligen vagnen för dig som är en aktiv förälder. Den här kan du röra dig med ute i naturen med eftersom den är väldigt bra på att hantera terräng, men den är också perfekt i stadsmiljö. Den har en utmärkt fjädring och de skumfyllda hjulen i kombination med den utmärkta fjädringen gör att färden blir mjuk och bekväm för din bebis.

Vagnen fälls ihop i ett enda stycke och är väldigt lätt att fälla upp och ihop. Suffletten går långt över sitsen och du skyddar på så vis barnet effektivt för vind och regn. Den ryms utan problem i bagageutrymmet på en bil och är inte heller tung att lyfta. Ihopfälld blir den helt platt och du kan därmed även ta upp den i trånga hissar.

Vagnen ser väldigt lätt och liten ut med liggdelen i och ännu mer smidig blir den när du har på sittdelen. Rent designmässigt lämnar den inte mycket att önska och den som är intresserad av design och formgivning kommer säkert att falla pladask för den här skönheten. Så är det ju fantastiskt att den är extremt funktionell och genomtänkt också. Vagnen kan användas för ett barn upp till ca 3 år eller 17 kg.

Däcken på Bugaboo Buffalo är alltså större bak och för att klara tuffare terräng är det bra att använda svängfunktionen på handtaget för att låta de större hjulen placeras längst fram. På det sättet kan du få köra fram lättare i terrängen. Du kan också tillfälligt låsa framhjulens svängfunktion om du vill det. När det gäller barnvagnar är ju givetvis säkerheten en av de absolut viktigaste aspekterna. Bugaboo har därför en extra smart konstruerad fotbroms.

Om Bugaboo Cameleon var ganska besvärlig att byta ligg- och sittdel på är det väldigt lätt på den här modellen. Du kopplar ur den ena delen med ett enkelt knapptryck med en hand och kan sedan placera på den andra delen. Det är därmed också lätt att alternera mellan sitt- och liggdel om du av någon anledning skulle behöva detta. Madrassen har en andningsfunktion och gör att ligginsatsen håller sig fräsch och välventilerad och barnet torrt. Barn, precis som vi, svettas mycket när de sover, men tack vare den här madrassen förebygger man att barnet blir fuktigt, madrassen transporterar helt enkelt bort fukten.

Bugaboo Buffalo Classic

Fotbroms

Buffalo Classic är utrustad med en speciell fotbroms som gör den extra säker och är givetvis särskilt bra om du är ute och kör där det är backigt. I anslutning till det vänstra bakhjulet sitter en liten spak som du trycker ner med foten. När den är aktiverad kan inte vagnen rubbas.

Ligginsats

Ligginsatsen som medföljer är lätt att knäppa av så att du kan byta ut den mot en sittinsats när det är dags. Ligginsatsen i passar tills barnet är cirka nio månader gammalt.

Handtaget

Precis som på alla Bugaboomodeller kan du höja och sänka handtaget. Den sköna läderimitationen på handtaget gör att den är bekväm att hålla i och du blir inte heller lika lätt kall om händerna.

Sele

Även här märker man att Bugaboo prioriterar säkerhet och fempunktsselen är lika stabil som på de andra modellerna. Selen går att justera allt medan barnet växer och man har också utvecklat knäppningen för att göra den lättare och smidigare att knäppa. Det har man lyckats bra med. Du kan reglera höjden på axelbandet för att anpassa det till att barnet växer och blir större.

Sufflett och regnskydd

Suffletten påminner om den på Cameleon, men Bugaboo Buffalo Classics sufflett har en dragkedja på baksidan och om man drar upp den kan man dra fram suffletten extra mycket. Det gör att du får ett bra skydd och det blir en mysig liten grotta till barnet att få lugn och ro i när det är sovdags. Suffletten ger ett totalt solskydd på 50 SPF. I köpet ingår också ett regnskydd.

Bugaboo Buffalo Classic

Korg under vagnen

Korgen under den här vagnen är extra generös och tar upp till 10 kg. Eftersom du kan hänga påsar på handtaget också kan du alltså frakta saker med Bugaboo Buffalo Classic på upp till 16 kilo, förutom barnets vikt. Det är en riktigt suverän grej.

Nackdelar

Vi hade verkligen svårt att hitta några nackdelar på den här vagnen. Det vi inte riktigt gillat med de andra Bugaboo-modellerna är som bortblåsta på Bugaboo Buffalo Classic. Det gör att det här mer eller mindre känns som en komplett vagn.

Produktfakta

  • Mått ihopfälld: 88 x 54 x 34 cm 
  • Bredd uppfälld: 60 cm
  • Vikt: 12,3 kg
  • Swivelhjul fram: 10 tum
  • Bakhjul: 12 tum
  • Förvaringskorg: 35 liter eller 6 kg
  • Höjdjustering handtag: 88,5-108,5 cm

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals