Recension: Candide Multirelax – Kudden med många användningsområden

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

9/10
PRIS
9/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
8/10
KVALITET

Köpguide

Den som går in i sin första graviditet får ofta höra att en gravidkudde är något som är värt att investera i eftersom det är bekvämare att vila, slappna av, och hitta kroppsställningar som är mindre obekväma för dig, inte minst den sista perioden av graviditeten.

Och vi kan bara hålla med om det - en gravidkudde är verkligen en väl värd investering som man har mycket glädje av och som kan användas när det väntas småsyskon i ett senare skede.

Om inte så finns det en stor begagnatmarknad för babyprylar av alla de slag och en sån här pryl är väldigt lättsåld om man inte har användning för den längre.

Men hur skulle det då vara med en amningskudde, gravidkudde, babysitter, och sittstöd i ett? Här pratar vi verkligen multifunktion på hög nivå och vid köpet av en enda kudde får du verkligen alla dessa funktioner.

Candide Multirelax

Kudden är framtagen för att fungera som den ultimata komforten för mamman under graviditeten och sedan för den lilla bebisen. Den blir en fantastiskt användbar basutrustning för småbarnsföräldrar och inte blir det sämre av att den är väldigt snygg och elegant till utseendet.

Färgen och tyget består av brun/beige eller grå/vit diskret plysch som går att tvätta i 30 grader i tvättmaskinen. Tyget är enkelt att dra av och placera på kudden.

Candide Multirelax

Många av oss som har varit gravida vet hur det är att uppleva sömnlösa nätter under olika perioder av graviditeten. Underbart nog finns det många produkter idag som är fantastiskt bra som utvecklats just för att den gravida kvinnan ska få bättre vila och bekväma sovställningar.

Särskilt i slutet är det väldigt välkommet med något som kan stödja kroppen och avlasta nacken, ryggen, och magen och om man inte redan har investerat i en gravidkudde av något slag kommer man säkerligen att göra det då.

Candide Multirelax

Candide Multirelax har en formbar fyllning som gör den mjuk och flexibel och formar sig efter kroppen. Fyllningen består av EPS-kulor, vilket gör den formbar så den anpassar sig perfekt efter kroppen vid vila.

Candide Multirelax som gravidkudde

Det finns inga speciella anvisningar på vilket sätt du måste använda kudden på utan du använder den på det sätt som passar dig bäst och den ger ett bra stöd mot både ryggraden och magen. Du kan också använda den mellan knäna eller som ett skönt extra nackstöd om du vill ligga extra högt med huvudet.

Candide Multirelax

För de flesta är det helt nödvändigt att under andra halvan av graviditeten undvika att sova på rygg eftersom det kan ge ryggsmärtor och sämre blodcirkulation och dessutom är det oftast mycket obekvämt. Candide Multirelax underlättar verkligen den gravida att kunna sova på sidan på ett bekvämt sätt.

Candide Multirelax som amningskudde

När du sedan kommer hem från BB med er nyfödda kan du omgående börja använda din gravidkudde som amningskudde istället.

När man ammar blir man väldigt lätt trött i ryggen även om man sitter ner i en soffa eller fåtölj och med Candide Multirelax får du en amningsställning som avlastar rygg, axlar, och armar. Bebisen ligger i rätt amningsposition och i rätt höjd intill bröstet.

Candide Multirelax

Det här har inte bara fördelar för din rygg och nacke utan det gör också att bebisen alltid ligger i samma position och inte behöver riskera att tappa taget om bröstvårtan för att armarna sjunker ner bit för bit utan att du märker det.

Med amningskudden får bebisen också automatiskt den rekommenderade mage till mage positionen och målet för tillverkarna har varit att utveckla en rogivande kudde som ger en lugn och avslappnande amningsstund och det får man verkligen säga att de lyckats med.

Candide Multirelax som babysitter

Så kommer vi till det verkligt unika konceptet med Candide Multirelax och det är att den även kan användas som babysitter från det att bebisen är en månad till ca 6 månader! Ur kudden kan du ta fram en sittdel som du knäpper fast i de tryckknappar som finns på kudden.

Den här lilla sittdelen har en mjuk sele, vilket gör att bebisen sitter på den säkert och bekvämt. Selen är tillverkad av ett väldigt mjukt tyg utan skavande sömmar och ligger mjukt mot barnet.

Candide Multirelax

Den blir ett utmärkt stöd under den första tiden även om den inte helt och hållet kan ersätta en vanlig babysitter eftersom Multirelax inte är ställbar på samma sätt. Men vill man ha ett lagom, bakåtlutat läge som bebisen kan sitta i en stund är den superbra. Det går även att flytta kulorna och forma den så barnet får en önskad lutning, det görs då innan man sätter barnet i den.

En bebis ska ju inte ligga eller halvligga i samma position för länge och då är det här ett alldeles utmärkt sätt att variera på.

Kudden gör att bebisen sitter stadigt och du behöver inte vara orolig över  att bebisen skulle tippa åt sidan. Den ger verkligen en ombonad känsla och den blir garanterat en mysig plats för bebisen.

Att resa med Candide Multirelax

Candide Multirelax levereras i en smart plastväska som skyddar kudden från smuts och damm och som du kan använda när du vill ta med den på utflykt eller resa.

Candide Multirelax

Väskan öppnas och stängs med en dragkedja och försluts därför helt tätt och ett rejält och praktiskt handtag finns högst upp så att du enkelt kan bära den. Produkten är lättviktig och det är inga problem att ta den med sig, inte ens i ett handbagage.

Materialet

Överdraget består av 70% ekologisk bomull och är därför en skonsam produkt som inte släpper ut en massa giftiga bekämpningsmedelsrester och liknande. Tyget består av hög kvalitet.

Candide Multirelax

Fyllningen är tillverkad av små kulor av polystyren och produkten är utvecklad så att det inte finns någon risk att det trillar ut kulor vid normalt slitage.

Fördelar

 • Multifunktionen med kombinationen av gravidkudde, amningskudde, och babysitter är helt suverän.
 • Tillverkad av ekologisk bomull.
 • Mjukt och skönt tyg som är bekvämt mot huden både för mamma och barn.
 • Lätt och smidig att packa ner i väskan och ta med.

Nackdelar

 • Babysitter-funktionen är inte komplett eftersom den inte går att ställa in lutningen på. Det här gör användningen begränsad.
 • Finns bara i två färgval; beige och grå. Fler färger och mönster hade varit roligt för den som gillar mer färgstarka tyger.

Produktfakta

 • Mått: 74 x 46 x 16 cm 
 • Överdrag: 70% bomull, 30% polyester
 • Foder: 100% polyester
 • Fyllning: 100% polystyren
 • Tvättbar: Överdraget tvättas i maskintvätt i 30 grader

Sammanfattning

Vi tycker att du som funderar på att köpa en gravidkudde definitivt ska ta en titt på Candide Multirelax eftersom du knappast kan få mer för pengarna än så här. Både som gravidkudde och amningskudde är funktionen väldigt bra.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals