Recension: Carena Fårö – Den multifunktionella åkpåsen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

9/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
9/10
DESIGN
8/10
KVALITET

Carena Fårö är en åkpåse som är väldigt värmande och skön för barnet när det ska åka vagn i kyliga temperaturer. Carenas åkpåse är smal i utförandet utan att vara trång.

Det lite slankare utförandet gör att den sitter bra i vagnen även på mer slimmade barnvagnsmärken som till exempel Bugaboo, men barnet har ändå gott om plats i åkpåsen.

Påsen har också fler funktioner som gör att den sitter stadigt i vagnen utan att glida ner om barnet exempelvis halvsitter eller sitter upprätt i vagnen. Åkpåsen är utrustad med säkerhetskrokar som du kan fästa i vagnen.

På baksidan har den ett antihalkgummi som gör att den stadigt sitter på plats. Åkpåsen har också hål för en fempunktssele, så att du kan spänna fast barnet som vanligt i vagnen.

Men det allra smartaste med Carena Fårö är nog att den har en slags ficka på baksidan som är till för att du ska kunna trä den över ryggstödet på barnvagnen. Det här är en helt suverän lösning man inte ser på alla åkpåsar och det gör att det verkligen känns tryggt att använda den för att du vet 100 procent säkert att den inte halkar omkring, utan sitter säkert på plats. Men notera att den givetvis passar lika bra i en liggvagn som i en sittvagn. Den täcker verkligen alla behov.

Carena Fårö Lux är tillverkad i polyester och är tjock med ett skönt fleecefoder på insidan. På utsidan är den glansig i tyget och lite puffig, vilket ger ett snyggt och lyxig intryck. Fyllningen är värmande men samtidigt väldigt lätt, vilket gör att den här åkpåsen känns ännu mer smidigt och följsam. Måtten ligger på 100 x 45 cm, vilket är passande för nyfödda upp till ca 3-årsåldern. Eftersom den är så smidig kan du lägga den i en ligginsats.

Carena Faro Lux

Material

Fördelen med ett fleecematerial är att det är ett av de varmaste materialen du kan använda för att hålla ditt barn varmt. Moderna material som polyester, vilket fleece är tillverkat av, är smutsavvisande och lätta att rengöra. Åkpåsar kan vara formade som en overall eller som en påse, men vi tycker att det är mest praktiskt om modellerna är formade som en påse, så som Carena Fårö Lux är. Har du en syskonvagn eller en tvillingvagn är det snyggt att ha två av samma modell och Carena Fårö förhöjer hela utseendet på vagnen också.

Ett tips om du vill använda åkpåsen till barnet när det blivit lite varmare ute är att sätta in ett bomullstyg i åkpåsen. Den blir då svalare, barnet får njuta av samma bekvämlighet och ombonade känsla som under de kalla månaderna.

Flera användningsområden

Den smarta föräldern har även åkpåsar på andra ställen än i vagnen. Ett annat ställe där en åkpåse kan behövas är i bilen. Att ha en åkpåse färdig i bilbarnstolen eller babyskyddet är oerhört praktiskt.  Att sätta sig i en kall bil är obehagligt som alla vet och att kunna placera barnet i en värmande åkpåse en tidig morgon när det är dags att åka iväg är väldigt bra.

Det är långt ifrån alla som tror att de behöver någon åkpåse när det är dags att investera i barnvagn och andra prylar, men den som har skaffat en vill inte vara utan den. Det är så oerhört mycket mer smidigt, praktiskt, och framförallt skönt och bekvämt för barnet.

Carena Faro Lux

En åkpåse med multifunktion

Locket är utrustat med två dragkedjor. Du kan ta av locket om du vill och på så vis använda åkpåsen som extra sittdyna, vilket är tacksamt om vintern när det är kallt. På det sättet kan du också använda åkpåsen till det lite större barnet. Du kan också bara vika ner öppningen och på så vis få en större öppning. Huvan har även den en dragkedja, så att du kan justera den i storlek efter behov.

Carena Fårö Lux är perfekt för att hålla barnet varmt under de kalla årstiderna. Med den här sitter barnet ombonat och hemtrevligt i både snålblåst och kyla. Den aktiva föräldern som gillar att vara ute kan definitivt fortsätta med det i trygg förvissning om att ditt barn kommer att ha det varmt och gott i vagnen i sin Carena Fårö åkpåse. En annan superfinurlig funktion är att du kan omvandla åkpåsen till en skön kudde som barnet kan ha bakom nacken eller ryggen. Carena Fårö Lux finns i svart och ljusgrått.

Carena

Carena är ett svenskt varumärke som från början tillhörde Brio, men som sedan köptes upp av Lekmer och vagnarna säljs i första hand på deras hemsida, men du kan hitta Carena-produkter i övrigt på många webbshoppar med barntillbehör. De kombinerar prisvänligt med skandinavisk, sparsmakad design och det syns att de ställer formgivningen i fokus.

Men man ska veta att trots den snygga designen satsar också märket all kapacitet på kvalitet och säkerhet. De testar alla sina produkter rigoröst och de är samtliga testade enligt EU-standard. Deras filosofi är att samtidigt som man levererar kvalitetsprodukter till föräldrar vill man hålla nere priserna så mycket som det går.

Carena Faro Lux

Deras produkter kan ibland vara 40% billigare än motsvarande produkt av ett annat märke. Det är en ganska avsevärd skillnad och det kan vara samma pris som de verkliga budgetmärkena, fast du vet här att du får en design och kvalitet som är något utöver det vanliga. Många som har möjlighet att köpa vilka vagnar de vill rent ekonomiskt köper Carena i  alla fall eftersom säkerhetsstandarden är mycket hög och designen dessutom är modern och tilltalande.

Nackdelar

Det här är en fantastiskt funktionell åkpåse som ger oerhört mycket för pengarna. Carena lever som vanligt upp till sin filosofi att det ska vara möjligt att köpa kvalitetsprodukter till ett barn utan att det ska kosta skjortan. Det har man verkligen lyckats med här.

En nackdel skulle möjligtvis vara att den endast kan tvättas i handtvätt. De flesta moderna tvättmaskiner har dock ett handtvättsprogram i 30 grader/kallvatten och du kan därmed tvätta den i maskin i alla fall, så länge du håller dig till skonprogrammet.

Produktfakta

  • Mått: 100 x 45 cm 
  • Material: Polyester
  • Livslängd: 0 - ca 2 år
  • Kompatibel: De flesta vagnar

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals