Recension: Carena Lysekil – En smidig barnvagn i toppklass

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

9/10
PRIS
7/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
7/10
KVALITET

Köpguide

Carena Lysekil är en smidig och lätt sittvagn som har en sittdel som är ställbar i flera lägen, vilket garanterar maximal komfort för ditt barn när det är dags för en åktur med vagnen. Sittdelen är dessutom vändbar, vilket gör att du kan ha barnet vänt mot dig så länge som du behöver. Du kan också köpa flera tillbehör till Carena Lysekil för att få ett komplett barnvagnspaket som gör att du kan ha vagnen från att barnet är nyfött. Det finns även babyskydd från Carena som passar till chassit på Lysekil. Då är det bara att klicka på babyskyddet på chassit när du är ute och åker bil med ditt spädbarn.

I och med att du kan komplettera Carena Lysekil på det här sättet får du en extra smidig barnvagnslösning som är perfekt för dig som rör dig i stadsmiljö. Men kvaliteten på hjul och fjädring är sådan att du utan problem kan gå ut i terrängen med vagnen. Framhjulen är rörliga men går att låsa, vilket gör färden över stock och sten bekväm för dig och barnet. Samtidigt är de rörliga hjulen perfekta när du rör dig på shoppinggator och trånga utrymmen eftersom du kan svänga snabbt på små ytor med vagnen.

Carena Lysekil

Bakhjulen är punkteringsfria gummidäck och framhjulen är tillverkade i extra hållbar plast. Hjulen sköter du enkelt om genom att då och då torka av hjulaxlarna och smörja in dem med fett och chassit sköter du genom att helt enkelt torka av det med en fuktig trasa och torka det torrt efteråt.

Design

Carena Lysekil har ett nätt och elegant utseende och vagnen ser väldesignad och trendig ut. Även när du kopplar på liggdelen får den ett nytt utseende och det här är en vagn som passar perfekt för den trendmedvetna, men också för den som prioriterar kvalitet och bekvämlighet framför något annat. Handtaget är bekvämt och justerbart och garanterar komfort både för dig och din partner när ni kör vagnen.

Carena Lysekil

Carena Lysekil är en sittvagn i klassisk skandinavisk design där formgivning står sida vid sida med hög kvalitet och säkerhet. Tanken är att du ska ha råd med kvalitetsprodukter utan att behöva ruinera dig. Carena har satsat på att skapa sig sitt varumärke med principen att kvalitet inte ska behöva kosta extremt mycket. Carena har utvecklat många olika fina produkter för barn genom åren och de producerar allt från lära-gå-stolar till resesängar och syskonvagnar.

Anpassningsbar

Vagnen är enkel och smidig att fälla ihop och du gör det med ett par snabba handgrepp. Ihopvikt går den in i alla typer av bagageutrymmen och behöver du extra utrymme kan du enkelt klicka av bakhjulen. Ska du åka bil med barnet är det en smart lösning att bara ta med chassit och koppla på babyskyddet när du ska promenera. Vagnen passar från nyfödd till barnet är cirka 4 till 5 år, beroende på vikt.

Carena är även bekväm att åka för det lite äldre barnet och eftersom sittdelen är justerbar så sitter barnet alltid bekvämt och säkert i stolen. Fotstödet är också justerbart, vilket ökar komforten ytterligare och passar bra när det är dags för det lite större barnet att ta en tupplur. Du kan du höja upp liggdelen så att barnet får ett skönare och bekvämare liggläge.

Carena Lysekil

Carena Lysekil är en vagn som är perfekt att ta med sig i alla möjliga sammanhang. Lätt och smidigt fäller du ihop den och tar den med dig i bilen för dina shoppingrundor. När du vill gå ut i skog och mark och promenera längs vackra naturstigar, så passar Carena Lysekil precis lika bra. Deras fina liggdelar gör att ditt spädbarn kommer att ligga ombonat och bekvämt i sin vagn.

Ligginsats

Liggdelen Brännö spänner du upp med två metallbågar och detta gör den väldigt stabil och stadig när den sitter på chassit. Givetvis är ligginsatsen helt plan och ditt barn ligger bekvämt i den. Liggdelen har en egen sufflett som du kan ställa in i olika lägen när du vill skydda barnet från solljus och väder och vind. För varma dagar har suffletten en ventilationslucka. Den är utrustad med handtag som gör att barnet ligger absolut plant när du bär omkring på liggdelen med barnet i.

Carena Lysekil

Handtaget

Den överlägset bästa handtagskonstruktionen på barnvagnar är det så kallade knäledshandtaget. Det finns många olika varianter hos varumärkena, men knäledshandtaget är det mest ergonomiska som går att anpassa med störst precision för den som promenerar med vagnen. Konstruktionen är gjord så att handtagets övre del har en led på varje sida och du trycker in knapparna med pek- och långfinger samtidigt som du enkelt justerar höjden på handtaget.

Sele

Sittdelen har en fempunktssele som är justerbar både på höjden och bredden. Med denna sitter barnet tryggt och hakar gör att du enkelt kan ta loss selen om du behöver fästa en åkpåse eller ett sittunderlag i vagnen.

Sufflett och regnskydd

Suffletten på sittdelen är generös och kan fällas långt fram. Den har en ordentlig ventilationslucka som gör att du får luftcirkulation i vagnen under varma dagar, plus att du också får ett bra titthål där du kan kolla till barnet om du har vagnen framåtvänd. Även ligginsatsens sufflett är praktisk och smidig. Den går att fälla långt fram och har även den en ventilationslucka.

Carena Lysekil

Korg under vagnen

Under vagnen finns en förvaringskorg med lock, vilket är supersmidigt när du vill vara säker på att saker du förvarar där inte ska falla ut. Varukorgen är lätt att komma åt från alla håll och är dessutom utrustad med reflexer för extra synlighet i mörkret.

Nackdelar

Det är egentligen svårt att hitta några specifika nackdelar med den här vagnen eftersom du får verkligt mycket för pengarna om man ser till helheten. Det man kan ha synpunkter på är hjulen eftersom många inte gillar plasthjul och tycker att de slits fort och att stenar fastnar i dem. Plasthjulen är i det här fallet tillverkade i EVA-plast som är extremt slittåligt och dessutom gummiaktig i sin konsistens. Det här gör att plasthjulen ger stötdämpning trots att de är i just plast, men de är samtidigt så starka att de inte slits ut fort alls.

Prisbilden gör naturligtvis att man har fått kompromissa vid tillverkningen till viss del, men framförallt gäller det designen och att man inte lagt krut på dyra och exklusiva material, utan håller sig till enklare och rejälare val. Så att den här vagnen ger kvalitet för pengarna råder det ingen tvekan om.

Produktfakta

  • Mått ihopfälld: 95 x 61 x 44 cm 
  • Handtagets höjd: 97-108 cm
  • Vikt: 16,4 kg
  • Testad enligt: EN1888:2012
Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals