Recension: Carena Väddö – Spjälsängen du har tätt intill din egen säng

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

10/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
8/10
KVALITET

Köpguide

Carena Väddö är en så kallad Bedside Crib och är den perfekta första sängen för din bebis. Det är en fristående spjälsäng som du kan fälla ner ena långsidan på och sedan placera den i direkt anslutning till din egen säng. På det sättet ligger du så nära barnet det är möjligt. När barnet blir äldre passar den perfekt att ha som en barnsoffa i barnets rum. Carena Väddö har små smidiga hjul som rullar tyst och är en spjälsäng som är avsedd för barnens första tid i livet. Den passar för barn upp till ettårsåldern, beroende på barnets vikt och längd givetvis.

Att sängen är höj- och sänkbar är praktiskt på många olika sätt. För det första kan du ha spjälsängen högre om den ska vara fristående, då slipper du att böja dig ner långt när du ska ta upp det nyfödda barnet. När barnet är större och börjar sitta upp eller stå, kan du sänka sängbotten. Då kan du placera sängbotten i samma höjd som din egen säng.

Carena Vaddo

Att ha barnet med sig i sängen är det många som vill ha, men det kan också kännas nervöst och otryggt. Carena Väddö är genial på det viset eftersom du kan ha spädbarnet alldeles intill dig nattetid, utan att bebisen ligger direkt i din egen säng.

Bebisen känner din närhet och du kan också ha en hand intill barnet och öka tryggheten. Du kan sedan väldigt enkelt flytta barnet till dig när det är dags att amma och sedan bara flytta tillbaka barnet i sin spjälsäng igen när du är klar och ni kan båda somna om i lugn och ro.

Kontrollera alltid att spjälsängen och sängens botten är i absolut perfekt läge mot din säng, så att du kan vara 100% säker på att barnet inte kan fastna mellan sängarna eller att sängen glider iväg när du ska flytta över bebisen.

Carena Vaddo

I köpet ingår ingen madrass utan det handlar du enskilt. Men Carena Väddö har standardmått på spjälsängen, så det blir därför inga problem att hitta en valfri madrass.

Låsbara hjul

Att Carena Väddö dessutom har hjul på benen gör ju såklart att den är väldigt lätt att få exakt där du vill ha den. Den första spädbarnstiden kan det vara skönt att också kunna flytta på spjälsängen, så att du får bättre uppsikt över barnet när du är vaken och vill pyssla i köket eller fixa med något annat och samtidigt ha uppsikt över barnet.

Att enkelt kunna flytta spjälsängen eftersom den har hjul är supersmidigt eftersom du då kan flytta spjälsängen dit du är och låta barnet tryggt sova på sin bekanta plats, medan du fixar med annat i dess närhet.

Carena Vaddo

Smakfull design

Så lite om designen. Carena Väddö är formgiven på ett sätt som gör att den passar in i stort sett alla hem. Den enkla raka formen på sängen och spjälorna ger ett modernt intryck och har du ett hem med minimalistisk inredning kan du vara säker på att Carena Väddö passar in där.

Den övre listen på Carena Väddö har en mjukt och vackert rundad form och smart nog gör det också att den passar även dig som har en mer lantlig inredning och bor i ett gammalt hus eller en herrgård. Även då smälter Carena Väddö in och du får en säng som inte avviker mot den övriga inredningen.

Sängen är målad i vitt, vilket också är tacksamt oavsett vilken färg du än har på rummet i övrigt. Vill du kan du naturligtvis måla om sängen, men kom då ihåg att du måste vara 100% säker på att det är giftfri färg.

Carena Väddös föregångare heter Troll Bedside Crib och den här modellen är vidareutvecklad från den sängen. Den modellen är visserligen lika praktisk, men på Carena Väddö har man snitsat till designen en aning och därför har den övre listen tillkommit. Den ger sängen ger ett elegant utseendet samtidigt som den döljer skruvhålen som den har på ovansidan.

Carena Troll

Carena Troll Bedside Crib

Det går också alldeles utmärkt att använda Carena Väddö utan hjul om du vill. Hjulen monterar du på själv och det är också lätt att skruva av dem när du inte behöver dem längre. Kanske vill du fortsätta använda den som en liten söt soffa i barnrummet och då är ju hjulen inte nödvändiga och det är dessutom säkrare att i det stadiet skruva bort dem så att ditt barn inte får för sig att rulla omkring på sängen på egen hand.

Nackdelar

Carina Väddö har ingen funktion som gör att du kan förankra spjälsängen i din egen säng. Spjälsängen kan i värsta fall glida ifrån din egen säng, även om du har hjulen låsta. Men det finns givetvis många kreativa lösningar för att fixa till det här och det bör inte vara några problem om du är lite påhittig. Du kan ställa något tungt mot sängen på baksidan, det är den absolut enklaste lösningen.

Har du sänggavel på sängen kan du, eller någon annan händig, fixa till en vinkel som du bara sticker ner och kilar på så sätt fast din egen säng samt i spjälsängen. Alternativt fixa till två hakar med öglor i din sängsida och spjälsängen, det är heller inte särskilt svårt. Eftersom det här är en otroligt prisvärd säng är det definitivt värt att klura ut något i den här vägen, om det är så att man tycker att det är det enda som sängen saknar.

Carenas filosofi är att tillverka prisvärda och högkvalitativa produkter som gör att du får så mycket det bara går för pengarna och vi kan glädjande konstatera att så är fallet med Carena Väddö också. Det är en väldigt fin säng och vi kan varmt rekommendera den för alla småbarnsföräldrar.

Produktfakta

  • Bäddmått: 40 x 89 cm 
  • Höjd madrass: 38-56 cm
  • Höjd madrass m. hjul43-69 cm
  • Mått81,4 x 94,6 x 45,6 cm
Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals