Recension: Crescent Classic – Den kompakta och smidiga kombivagnen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
9/10
LIVSLÄNGD
10/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Köpguide

Att köpa en vagn till sitt första barn är en betydande sak för de flesta. Man vill ha det bästa till sitt barn och det finns en uppsjö barnvagnar av de mest varierande slag på marknaden. Dessutom ska man förstås också hitta en som passar ens budget.

Många tycker att kombivagnar kan kännas klumpiga och att de är otympliga att hantera med sina olika delar och dessutom inte blir särskilt små när man fäller ihop dem.

Men så är verkligen inte fallet med Crescent Classic. Detta är en fantastiskt smidig modell som har allt det som svensk design och kvalitet erbjuder. Den finns i flera färger, så att du kan välja en som passar just din personliga smak och stil.

Här har vi verkligen en modern vagn med innovativa lösningar som samtidigt har en klassisk och snygg design. Detta utan att göra det minsta avkall på säkerhet, komfort, och smidighet. Crescent har i mer än ett sekel producerat för den svenska marknaden och känner väl till svenskarnas kvalitetskrav och vana att föremålen ska ha både perfekt form och funktion.

Smarta funktioner

Crescent Classic kan du använda från barnets födsel till tre/fyraårsåldern. Handtaget har också den smarta lösningen att du med ett enda handgrepp kan vända handtaget och byta körriktningen. Det är jättesmart om du tillfälligt behöver ändra tyngdpunkten på vagnen, till exempel för att du ska dra dig igenom en massa snö eller ta dig upp för en hög kant.

Crescent Classic

Chassit är tillverkat i aluminium, men handtaget har ett mjukt och skönt grepp som gör turen bekväm för dig och barnet. Du får verklig körkomfort och hjulen är mönstrade på ett sätt som ger ett toppenbra grepp på alla underlag. Hjulen är tillverkade i slitstarkt gummi och är av extremt hög kvalitet precis som alla Crescents produkter.

En smart lösning är att sittdynan kan fästas i sitsens eget fotskydd och på så vis har du skapat en enkel sovpåse till barnet. Det här är verkligen en innovativ och smart funktion som vi inte sett någon annanstans. Ryggstödet kan ställas in med fyra positioner och det nedersta har fullt liggläge. Dynan i sittvagnen kan du använda som extra madrass i hårdliften. Du skapar då en skön och ombonad plats till det nyfödda barnet. Barnvagnen har vunnit bäst i test i ett flertal sammanhang och det kan vi verkligen förstå! Väljer du Crescent Classic väljer du också en av de säkraste vagnarna som finns i Sverige.

Chassit

Crescent Classic har ett innovativt chassit som är mobilt, vilket gör att bärigheten ökar och klarar mer. Chassit är också tillverkat i aluminium och är därmed en riktig lättviktare som dessutom inte rostar. Som jag nämnde tidigare är handtaget vändbart och inte bara det; det finns fotbroms på båda sidor om vagnen! I chassit finns också infällda reflexer.

Tyget har också insydda reflexer runt hela vagnen och sammantaget gör detta att vagnen syns verkligt bra, även under den mörkaste årstiden. Alla typer av låsmekanismer på chassit är metallförstärkta för att leva upp till säkerhetsstandarden.

Snabb tvättning

Klädseln är av en väldigt slitstarkt canvas och den är avtagbar så att du kan lägga den i tvättmaskinen. Tyget tål inte höga temperaturer, men kan utan problem tvättas i skonprogrammet på 30 grader. Fotstödet är även det överdraget med textil, men det är jätteenkelt att dra av skyddet och tvätta det när det behövs.

Crescent Classic

Och för de som redan har barn vet du sannolikt att tvättas kommer tyget att behöva ganska ofta eftersom barnskor har en tendens att ständigt vara leriga och smutsiga. Det är inte heller endast fotdelen som blir smutsig, utan hela tyget behöver oftast tvättas regelbundet. Barnvagnar blir med tiden fulla med matfläckar och smuts. Då är det viktigt att snabbt och smidigt kunna fräscha upp den vid behov.

Körvänlig

När det gäller körbarheten finns det inte mycket som Crescent Classic inte klarar av. Tack vare de räfflade gummihjulen och handtagets vändbarhet klarar Crescent Classic otroligt tuffa miljöer som till exempel grusvägar, snömodd, och gropiga skogsstigar.

Crescent Classic

Den är samtidigt smidig att köra i stan och manövrerar enkelt i små utrymmen och är snabb och smidig att fälla ihop. Den ryms utan problem i bagaget på i stort sett alla bilmodeller och den är också enkel att packa ner och stuva undan eller ta med på en resa med tåg eller flyg.

Ligginsats

Till Crescent Classic kan du köpa en hårdlift som du enkelt placerar på chassit, så att du kan använda vagnen från det att barnet är nyfött. Liggdelen är utrustad med handtag så att du kan bära barnet så att liggdelen är helt horisontell.

Crescent Classic

Handtaget

Handtaget har en knäledsfunktion och kan därmed justeras i den höjd som passar just dig. Är du och din partner olika långa är Crescent Classic ett bra val. Som tillbehör kan du köpa ett handtagsskydd i läderimitation som gör handtaget extra bekvämt att använda och dessutom gör att vagnen får ett väldigt exklusivt och lyxigt utseende.

Sele

Crescent Classic har en vadderad fempunktssele som går att ställa in exakt så som du vill ha den. Axelbanden går att ställa in i olika höjd och du kan även ta av dem om du bara vill använda midjebältet och bandet i grenen.

Sufflett och regnskydd

Suffletten är stor och generös och har en tittlucka i plast så att du kan titta till barnet när du behöver det. Öppnar du en dragkedja längst bak, så hittar du ett nät som gör att suffletten ombesörjer god luftcirkulation.

Crescent Classic

Korg under vagnen

Korgen under vagnen är verkligt generös och har höga kanter i textiltyg. Den är väldigt lätt att komma åt och du får enkelt ner en matkasse och ett paket blöjor i den. Givetvis kan du också förvara allt du behöver när du är ute på barnvagnspromenad eller utflykt, såsom mellanmål, drycker, varma kläder, och filtar.

Nackdelar

Här pratar vi alltså innovativ design på absolut högsta nivå. Det är verkligen svårt att hitta nackdelar med den här vagnen och dessutom är den svensk, vilket är extra roligt.

Produktfakta

  • Mått uppfälld: 99 x 60 x 76 cm 
  • Mått ihopfälld: 45 x 60 x 84 cm
  • Vikt: 15 kg
  • Maxvikt barn: 18 kg

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals