Recension: Cybex Sirona Plus – Babyskyddet för framåt- och bakåtåkande barn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
9/10
LIVSLÄNGD
9/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Köpguide

Den som investerar i ett Cybex babyskydd kan vara trygg med att barnet kommer att få det bästa möjliga skyddet vid bilkörning. En bakåtvänd bilbarnstol minskar risken för skador med upp till 80% i en frontalkrock i jämförelse med en framåtvänd bilbarnstol.

Detta för att kraften fördelas jämnt och över en större yta över hela kroppen och stolen. Små barn bör sitta bakåtvänt så länge det bara går och i alla fall upp till fyra års ålder. Den här bilbarnstolen är alltså avsedd att ta i bruk efter det att barnet vuxit ur sitt första babyskydd.

Cybex Sirona Plus är en bilbarnstol som passar från det att barnet är ca 9 månader upp till ungefär 4 år. Stolen har vunnit många priser för sin rigorösa säkerhet och unika design. Stolen använder sig av en bas som man enkelt klickar bilbarnstolen på. Det här går väldigt snabbt och smidigt och basen ökar säkerheten ytterligare för barnet.

Cybex Sirona Plus

Detta eftersom basen ger en stadga till stolen och har ett eget ben som man skruvar fast mellan basen och bilgolvet. Bilbarnstolen ger maximalt skydd vid frontalkrock, men är även utvecklad för att klara krockar på effektivast möjliga sätt. Cybex är en av marknadens absolut största säkerhetsexperter när det kommer till bilbarnstolar och babyskydd.

Bas med rotation

Med hjälp av en särskild design finns det extra bra plats för benen även för större barn. Men inte nog med det; Cybex Sirona plus är utrustad med en exceptionellt smart rotationsfunktion. Med den kan du växla mellan framåt och bakåtvänd position genom att bara vrida stolen. Det är suveränt om ditt barn trots allt skulle tycka att det är väldigt obekvämt att sitta bakåtvänt när det blivit några år gammalt.

Cybex Sirona Plus

Du kombinerar stolen med en speciell säkerhetskudde som i princip fungerar som en airbag. Den gör alltså att ditt barn kan sitta framåtvänd utan att riskera omfattande nackskador om olyckan skulle vara framme. Den absorberar effektivt kraften vid en krock och minskar belastningen på halskotorna. Cybex har ett eget patenterat system som går ut på att stolens totala säkerhetssystem aktiveras automatiskt om olyckan skulle vara framme.

Det smarta rotationssystemet som nämndes tidigare gör det inte bara smidigt och enkelt att vända sätet framåt eller bakåt vid behov. Du kan lika enkelt vrida stolen mot dörröppningen och på så vis spara mycket av din egen rygg och underlätta för barnet att ta sig in och ur bilen på egen hand. En riktigt smart funktion som uppskattas av alla föräldrar och även av barnen. All den här tekniken gör naturligtvis inte Cybex Sirona Plus till den billigaste stolen på marknaden. Men definitivt till den bästa! Cybex Sirona Plus är trots alla de här rigorösa säkerhetsfunktionerna inte stor eller klumpig, utan en lätt och smidig stol. Den är inte krångligt att installera även på mindre bilar.

Anpassningsbar

Stolen är också justerbar på flera olika sätt för att ge ditt barn allra högsta komfort. Nackstödet är justerbart i elva lägen. Bakåtlutningen är justerbart i nio lägen och framåt kan du luta den i tre olika lägen. Allt det här gör du med ett enhandsgrepp och du behöver inte oroa dig för att behöva krångla med massa knappar och annat när du är fullt upptagen med att få ditt barn på plats.

Tyget är avtagbart och kan tvättas i maskintvätt på 30 grader. Det är ett extremt slitstarkt tyg och bleks heller inte i solen. Bilstolen finns i flera snygga färger och det är inga problem att matcha bilens klädsel med någon snygg färgnyans på Cybex Sirona Plus.

Cybex Sirona Plus

Stolen är bekvämt vadderad och Cybex har sett till att den är justerbar ända in i minsta detalj så att ditt barn kan få bästa möjliga komfort när den sitter i stolen. Axelbandet och bandet i grenen justeras enkelt via de spännen som finns på banden.

Design och funktionalitet

Cybex är ett företag som imponerar i alla lägen och hos dem hittar du allt från bärselar till barnvagnar och bilbarnstolar av varierande slag. De har två huvudlinjer i sin filosofi - det ena är att kvalitets- och säkerhetstänket ska vara på topp; och det andra är att anpassa produkterna till den moderna livsstilen som föräldrar och barn har idag. Här får du en kombination av absolut säkerhet, en unik och trendig design med oöverträffad funktionalitet och kvalitet. Just av den anledningen har de blivit prisbelönta för många av sina innovativa produkter och den här bilbarnstolen är en av dessa. En så här avancerad bilbarnstol går inte att finnas hos något annat varumärke.

Cybex Sirona Plus

Cybexs satsningar på säkerhet har som sagt givit dom många priser och utmärkelser, men något som definitivt får dom att sticka ut i mängden, och definitivt denna stolen, är designen. Det är inte ofta som en produkt av den här typen ser ut som ett designföremål. Dessutom strävar de efter att du som kund ska kunna skapa din personliga stil genom att erbjuda produkterna i många färgval och variationer.

Prisvärd säkerhet

Priset ligger säkert på det dubbla mot vad du betalar för en bilbarnstol av ett annat märke. Men det finns heller inget annat märke som kan erbjuda så här mycket säkerhetsfunktioner och så här extremt avancerad teknik på en bilbarnstol. Så med tanke på det skulle man kunna påstå att priset är fullt normalt, även om det ligger något högre än hos andra märken.

Men det finns som sagt en mycket godtagbar anledning till detta. Barns säkerhet är sist och slutligen som de flesta föräldrar prioriterar och har man bara möjlighet att välja den här bilbarnstolen är det inget man behöver tveka över ens en sekund. Du kommer att kunna köra bil med vetskap om att ditt barn sitter i en av de bästa säkerhetsutrustningarna som finns på marknaden.

Produktfakta

  • Mått: 68 x 44 x 63 cm 
  • Vikt: 15 kg
  • Maxvikt på barn: 18 kg
  • Säkerhetskudde: Justerbar
  • Nackstöd: Justerbart
  • Vilolägefunktion: Justerbar

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals