Detta bör du ha med dig i BB-väskan

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lekmer.se

Väskan är packad och står i hallen ganska länge i de flesta hem, men vad man valt att stoppa ner i den är såklart olika från en person till en annan.

Jag hade till exempel med mig väldigt mycket av det jag åt under graviditeten, vilket var sådana där chips av äpple och saltlakrits. Det var ganska lätt att packa med sig, så det var ju lugnt!  

Det hade jag faktiskt med mig massor av, för det är lika bra att vara på den säkra sidan när man väl hamnar på BB. 

Ta hand om dina cravings

Just det här med vad man vill äta skiftar ju väldigt mycket och vissa gravida har inga särskilda cravings alls.

Att det är något man blir extra sugen på är dock vanligt och är du en av dem som har cravings är det smart att se till att det är med i väskan, så kom ihåg det!

Att känna sig någorlunda fräsch 

Att föda barn är extremt kraftigt och efter första förlossningen känner man sig som en superhjälte, så mycket är säkert! Det har ni att se fram emot mellan trötthetsattackerna och den smärre chocken som de hela ändå är.

Det är viktigt att hela tiden komma ihåg att inte lyssna på ”Syster Duktig”- personer, för även om de säger att det är så ”naturligt” och ”härligt” med barnafödande är det ganska sällan det när man är mitt uppe i de hela.

Efteråt, precis när man hör bebisen för första gången, då är det härligt och fantastiskt, men alla de timmar man spenderat på att vara en urkraft – det är inte den bästa tiden i ditt liv, direkt. Lika bra att vara ärlig, tycker jag, att föda barn är jobbigt, kladdigt, och ganska bisarrt!

Så, efter att man varit med om det här, där ens kropp är helt utan kontroll från ens egna sida och där man inte riktigt känner igen sin egna kropp, då är det trevligt att ha tvål och shampoo som luktar hemma och som man är van vid.

Man vill inte gärna använda sig av det som finns på sjukhuset, för det är ju onödigt att lukta mer sjukhus än vad man behöver.

Detta bor du ha med dig i bbvaskan

Packa alltså ner favoriterna i badrummet! Detta gäller även krämer och sådant, för även om du kanske inte direkt lägger en ansiktsmask timmarna efter att du fött barn kan det kännas lite som att man ”reclaimar” sin kropp som nu är ens egen igen genom att ha skönhetsprodukter till hands.

Det är tanken på att man har dem i väskan som är det viktiga, inte att använda dem! 

Allt för ”mamma”-brösten

Det här med att din kropp inte längre tillhör bara dig har du ju fattat de senaste månaderna av graviditet så det är ingen nyhet, direkt.

När det plötsligt sprutar mjölk från brösten och det ligger en pytteliten människa och suger på dem ständigt och jämt är nästa upplevelse. 

Här är det bara att förbereda sig på att man kommer att känna sig som en matstation med ömmande och sprutande jättebröst och torra bröstvårtor. Kul? Nej, det är det verkligen inte, men det är bara att förbereda sig!

Ta med bröstvårtskräm, amnings-bh, amningsinlägg, och allt annat du kan komma på, för nu är det du mot brösten som gäller och varenda liten vinst är värd mycket!  

Vinner du till exempel genom att hålla bröstvårtorna mindre nariga är det ju bara att tacka och ta emot, lyckas du hålla mjölken på plats så att den inte är på vartenda klädesplagg är det en vinst där också, så ta för dig!

Myskläder är ett stort måste

Du kommer knappast glida runt i högklackat och snyggt den närmsta tiden, utan nu är det mjuka och bekväma och smidiga plagg som gäller.

Här är det så att man kan passa på att köpa lite nytt innan förlossningen så att man känner sig lite fin ändå. Man kan till exempel köpa en lite lyxigare pyjamas och en lyxig morgonrock som både är snygga och sköna.

Detta bor du ha med dig i bbvaskan

Man kan också passa på att utöka garderoben med massor av fina och fräscha ”hemmakläder”, för det är vad som kommer att användas både på BB och hemma den närmaste tiden.  

Att slippa känna sig så förfärligt nyförlöst och sjukhusluktande är viktigt och det kan en ny snygg pyjamas som luktar det sköljmedel man använder hemma hjälpa till med! 

Packning till bebisen

Du har säkert redan valt ut den lilla body som kommer åka på först efter det att bebisen fötts, så den har troligtvis legat i BB-väskan ganska länge, eller hur?

Ta med dig ett par stycken så att du har att byta med för det är ju mysigt även för bebisen att få lite försmak på vad som komma skall när ni är hemma.  

Detta bor du ha med dig i bbvaskan

Ta också med er en mysigt filt som bebisen kan ha på sjukhuset, för även här är det så att ju mer ”hemma” man gör det där desto mysigare blir det att spendera den tid man spenderar på sjukhuset.

Kom också ihåg att packa ner en söt liten mössa och kläder för när ni ska åka hem.  

Skäm bort dig själv med mjuka och fluffiga saker

Nu är det så att den tid som följer direkt efter förlossningen inte är särskilt rolig. Det gör ont och det blir lite jobbigt med vardagliga saker som att kissa och så.

​​​​​Detta är du förhoppningsvis redan förberedd på, men det är viktigt att du verkligen vet att det kommer att vara lite svårt. Det är onödigt att få en stor chock när man istället kan vara förberedd.

Tänk på vad du använder för underkläder, se till att ha det mjukaste toapappret som finns, och gör det till lite av ett mission att hitta det mest behagliga för är det en gång i livet man förtjänar allt sådant så är det nu!  

Telefonen

Så till det sista, alltså telefonen! Nu är det ju knappast en särskilt stor risk att du skulle glömma den, för den har vi ju klistrad i handen mest hela tiden.

Men ändå, det är alltid bra att bli påmind om att ta med den! Utan den blir det varken sms eller massutskick av bilder på miraklet och det vill man ju inte missa! 

Slutord

Så, detta bör du ha med dig i BB-väskan, och andra saker som är viktiga för just din situation såklart. Det viktigaste att komma ihåg är att du kan inte börja förbereda för BB för tidigt, eftersom man inte vet vad som kan hända.

Det blir även bekvämare på BB för både den nyblivna mamman och det lilla busfröet om man har allt på plats redan från början.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals