Recension: Easywalker June – En sulky som klarar det mesta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
9/10
DESIGN
8/10
KVALITET

Köpguide

Holländska Easywalker är en vändbar sulkyvagn utrustad med lufthjul, varav de två främre är svängbara. Fjädring finns på alla fyra hjulen, vilket gör att ergonomin vid körning och stötdämpningen är något utöver det vanliga. Det här är en väldigt avancerad sulkyvagn med egenskaper som annars bara brukar tillfalla joggingvagnar och duovagnar. Företaget har verkligen satsat på att ge komfort till föräldrar som är aktiva, mycket på språng, och behöver en vagn som lever upp till deras krav och behov av flexibilitet och kvalitet.

Sittdelen

Sittdelen har nästan fullt liggläge och sittläget är riktigt högt, vilket gör det bekvämt för barnet om du vill använda vagnen som barnstol när du är ute på restaurang eller kafé. Den är mjukt vadderad och väldigt bekväm för barnet. Trots att detta är en sulkyvagn är det gott om utrymme i sittdelen. Den här vagnen är endast 55 cm bred, men man har satsat på att ge nästan allt av det utrymmet till sittdelen i vagnen.

Easywalker June

Den som då blir orolig att de skulle ha gjort avkall på stabiliteten i chassit behöver inte oroa sig alls. Det här är en väldigt stabil vagn med skönt gung och aluminiumchassit gör dessutom vagnen väldigt lätt att hantera när den är ihopfälld. En sak som bör vara särdeles unik med en vagn av den här typen är att den väger endast 9,5 kg, men har en maxvikt på 30 kg! Jag har faktiskt aldrig stött på en barnvagn som tar så mycket maxvikt överhuvudtaget! Och hade jag gjort det så hade jag förväntat mig att den definitivt skulle väga mer än 10 kg.

Sittdelen kan kompletteras med en liggdel och även ett babyskydd. Det finns många babyskydd som kan fästas på det här chassit med hjälp av speciella adaptrar som du köper separat. Flera Maxi Cosis modeller passar, likväl som babyskydd från BeSafe. Alla tre delarna monteras separat på chassit. I sittdelen kan du placera en mjuklift eller en åkpåse om du vill.

Easywalker June
Easywalker June

Vagnen är utrustad med bygel, men observera att den endast kan användas när vagnen är framåtvänd. Man har nog på Easywalker räknat ut att en småbarnsförälder med yngre barn har sittdelen vänd mot sig och barnet fastspänt i sele. Då blir bygeln inte så viktig och kanske till och med kan vara i vägen.

Variation

En rolig sak med den här vagnen är att Easywalker har gjort det möjligt för dig att göra vissa färgval och kombinera färgerna på ett sätt som gör att vagnen blir personlig. Chassit kan väljas antingen i svart eller silverfärgat. Suffletten och liggdelslocket är något som ytterligare kan varieras i färg och kudden i sittdelen finns i rött och rosa om du inte vill ha den svarta som tillhör basutbudet.

Easywalker June

Chassit

Easywalker har utvecklat en speciell typ av konstruktion för att göra chassit extra stabilt och starkt. Man har tillverkat den med en centrerad tyngdpunkt, vilket gör vagnen väldigt stabil, trots att man samtidigt valt att att konstruera den med generös fjädring och skönt gung. Det här är definitivt en vagn du kan köra på alla typer av underlag, utan att det blir skakig för barnet. Gräs, grus, och till och med kullersten går alldeles utmärkt. Det är också en väl fungerande terrängvagn, så du kan utan problem köra på skogsstigar med den.

Kompakt ihopfälld

Uppfällningen sker snabbt och smidigt och även om det här är en stabil och stadig vagn med ett ställbart handtag blir den väldigt kompakt i formatet som hopfälld. Och vikten på strax under 10 kg gör ju naturligtvis att du lyfter den här lätt som en plätt. Jag vågar nog påstå att den här ryms i alla bilar som överhuvudtaget har ett bagageutrymme.

Easywalker June

Den är alldeles perfekt att resa med då den är snabb att fälla ihop och enkel att checka in på flyget eller stuva in i bagageutrymmet på tåget. Samtidigt som barnets sittkomfort inte kompromissas med alls, utan ni får med en vagn där barnet lugnt och skönt kan koppla av och att ta sina tupplurar precis som vanligt.

Om Easywalker

Easywalker har en väldigt intressant historia. Märket grundades i Amsterdam 1999 av en man vid namn Renee Floore. Meningen var att han skulle ta över sin fars rörelse, det vill säga en slakteributik i centrala Amsterdam. Men istället designade han den första trehjulingen i Europa: Easy Walker Classic.

Easywalker June

På den vägen är det och sedan dess har Easywalker tagit fram en rad härliga modeller som underlättar livet som småbarnsföräldrar. Dessutom är barnvagnarna kända för sin känsla för snygg design och formgivning. Deras produkter sticker ut och har en modern look som är smidig och elegant.

Ligginsats

Separat kan du köpa en ligginsats som du fäster på chassit. På så vis så får du en barnvagn som du kan ha från det att barnet är nyfött. Liggdelen är väldigt ombonad och ger en trygg och vilsam plats för det nyfödda barnet. Du kan använda samma sufflett som du har till sittdelen om du vill. Den går nämligen att ta loss och montera på.

Easywalker June
Easywalker June

Handtaget

Easywalker June har ett teleskophandtag som gör att även föräldrar av olika längd i en familj bekvämt kan köra vagnen. Höj- och sänkfunktionen sitter lite längre ner på handtaget än vad man är van med från andra vagnar. Du får böja dig fram en bit till låsmekanismen för att kunna skjuta upp dem en aning och sedan justera handtaget i den höjd som är lagom för dig.

Sele

Som alla moderna, uppdaterade vagnar är även Easywalker June utrustad med en fempunktssele. Den är väl vadderad och sitter inte åt någonstans. Axelbandet kan justeras till den storlek du vill ha så att du får exakt rätt passform för barnet.

Sufflett och regnskydd

Suffletten är lite speciell på den här vagnen eftersom du har möjlighet att välja bland flera färger om du vill. Suffletten är ett alldeles utmärkt solskydd och har tre paneler som du kan fälla ner eller skjuta bakåt. Regnskydd ingår i köpet.

Easywalker June

Korg under vagnen

Som de flesta kanske förstår är varukorgen på den här vagnen inte en av de allra mest generösa. Men den finns trots allt där och du får plats med en liten handling eller dina saker när ni ska ut på barnvagnspromenad. Om du saknar mer utrymme kan du alltid komplettera ditt köp med en skötväska som du kan hänga på handtaget.

Nackdelar

Det här är en fantastisk sulkyvagn för den som behöver något högkvalitativt men ändå kompakt. Fjädringen är mjuk och skön, tack vare den centrerade tyngdpunkten. Dock för den här funktionen med sig att hävkraften i vagnen är något sämre än på många andra vagnar och det krävs ett extra tryck när man ska vippa upp den på en trottoarkant.

Produktfakta

  • Mått uppfälld: 106 x 55 x 79 cm
  • Mått ihopfälld: 93 x 55 x 24 cm
  • Vikt: 9,9 kg
  • Vikt liggdel: 4,5 kg
  • Maxvikt: 30 kg
Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals