Recension: Easywalker Mosey+ – En kompakt modell i duovagnformat

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

7/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
9/10
DESIGN
8/10
KVALITET

Köpguide

Easywalker Mosey+ är en vän av varumärkets jättefina vagnar i smidigt och portabelt format. Det här är en kompaktvagn, men som trots det har den utmärkta funktionen att vara vändbar och dessutom kan användas med en liggdel. Du kan faktiskt kan ha den här från det att barnet är nyfött om du vill, med andra ord. Liggdelen placerar du på chassit och den har ett inbyggt bärhandtag som gör att du kan bära in barnet medan det ligger kvar i liggdelen. Du behöver alltså inte väcka eller störa barnet om det sover sött.

Det är antagligen ingen vagn du vill ha som huvudsakligt barnvagn när du till vardags ska ta dig runt, handla, och kanske hämta på dagis, men det är en fantastiskt fin kompaktvagn att använda som resevagn, shoppingvagn, och även en smidig vagn att ta med sig på bilturer och kortare utflykter.

Sittdelen

På sittdelen sitter ryggstöd och sufflett ihop och för att reglera ryggstödets lägen behöver du bara ta tag i ett litet handtag på baksidan. Ryggstödet har ett plant liggläge, två vilolägen, och ett sittläge som är nästan helt upprätt. Det gör att Mosey+ passar bra att använda som barnstol ute på caféer och restauranger. Ryggstödet får också ett djup tack vare att den är konstruerad med sidor när man fäller ner den och det gör vagnen väldigt ombonad och mysig för barnet. Stödet kan fällas ner lika långt oavsett om sittdelen är bakåt- eller framåtvänd.

Easywalker Mosey+
Easywalker Mosey+
Easywalker Mosey+
Easywalker Mosey+

Vagnen har en löstagbar bygel, vilket är en jättesmidig funktion när du på enklast möjliga vis vill lyfta i och ur barnet ur vagnen. Det är en väldigt bra lösning också för den förälder som har ett barn som vill klättra i och ur vagnen själv. Då är det enkelt att lösa det genom att bara ta loss bygeln och sedan sätta på den igen.

Både bygel och handtag har fått ett jättesnyggt överdrag av läderimitation som gör att vagnen ser lyxig och elegant ut. Det här är verkligen snyggt och i kombination med att det finns flera färger på vagnen att välja mellan, så kan du få en vagn som är i precis din stil och smak. Easywalker Mosey+ är som helhet lika snygg oavsett om du har sittdel eller liggdel installerad på chassit.

Easywalker Mosey+

Fotstödet kan du ställa in i flera lägen. Det gör att barnet får ett bekvämt och skönt viloläge när det är dags att sova middag eller ta en tupplur. Det reglerar du genom att trycka in en knapp på varje sida om fotstödet och placera det i önskad höjd. Det är enkelt och går snabbt att göra det.

Hjulen

Hjulen består av foamfyllda gummihjul, vilket ger en fantastisk komfort som är i det närmaste identisk med luftfyllda gummihjul. Du slipper få stenar och grus i hjulen så som det lätt kan bli med plasthjul, men får ändå samma fjädring och komfort i körningen som med lufthjul. Och sist men inte minst, så slipper du punktering och du behöver heller inte pumpa däcken.

Easywalker Mosey+

Ihopfällningen

När vagnen är ihopfälld blir det en riktig kompaktvagn och den ryms garanterat i bagageutrymmet på din bil. Behöver du ytterligare utrymme kan du alltid klicka av hjulen och stuva undan dem, så har du ännu mera plats. Den snabba ihopfällningen gör att vagnen är väldigt bra att ha med på resor och är utmärkt att ta med på flygresan eftersom du snabbt och enkelt checkar in den hopfälld. Flygbolaget brukar förse resenären med plastöverdrag som du kan packa in vagnen med. Det hela tar bara några minuter när du har en så snabbt hopfällbar vagn som det här.

Easywalker Mosey+

Något rätt otroligt som Easywalker har lyckats med är att konstruera en vagn som endast väger 10 kilo, samtidigt som den tar en vikt på 20 kg! Ett barn med genomsnittslängd kan utan problem sitta i vagnen upp till femårsåldern. Det här är en kompaktvagn i lättviktigt format som erbjuder allt som en vanlig duovagn har. Ganska otroligt, eller hur?

Ligginsats

Liggdelen som kan köpas till har ett inbyggt bärhandtag och är ergonomiskt konstruerad så att barnet har det ombonat och bekvämt i vagnen samtidigt som den är bekväm för dig att bära. Tack vare den här genomtänkta konstruktionen på handtaget är liggdelen i helt plant läge när du bär barnet i den. Ligginsatsen är utrustad med ett liggdelslock som gör det ombonat och mysigt för barnet att ligga i.

Easywalker Mosey+
Easywalker Mosey+
Easywalker Mosey+
Easywalker Mosey+

Handtaget

Handtaget har ett ställbart teleskophandtag och du och din partner kan justera höjden så att den är lagom för dig när du ska köra vagnen. Ett snyggt överdrag i läderimitation finns på handtaget och det gör det extra bekvämt att hålla i. Handtaget är också utrustat med krokar, så du kan hänga påsar där om du behöver det, så länge de inte är alltför tunga.

Sele

På den senare varianten av Easywalker Mosey+ har selen utvecklats en hel del. Spännet är mycket mer lätthanterligt och går snabbt att sätta fast och ta upp, samt få igenom exempelvis åkpåsar, som du även kan köpa till separat. Selen är justerbar i axelhöjd och på bredden.

Easywalker Mosey+
Easywalker Mosey+

Sufflett och regnskydd

Suffletten består av två paneler och den har även en solkeps, så att du kan ge barnet ett fullgott solskydd när solen står högt. Solkepsen fäster du med magneter och det gör den enkel att ta bort när du inte behöver den. Regnskyddet inhandlar du separat, antingen från samma märke eller en av de universalmodeller som finns på marknaden. Myggnät köps också separat.

Easywalker Mosey+
Easywalker Mosey+

Korg under vagnen

Varukorgen är utrustad med bottenplattor och buktar alltså inte ner med risk för att ta i marken när du fyller den. Den är inte jättestor, men du får ändå plats med det viktigaste du behöver ha med på barnvagnspromenaden, alternativt en liten handling.

Nackdelar

Det här är en fantastiskt bra kompaktvagn att ha som extravagn eller som resevagn, när det behövs. Den enda nackdelen vi faktiskt kunde hitta med vagnen var att liggdelslocket fästs med kardborreband, vilket kan vara ett rätt högljutt sätt att dra bort locket på med risk för att den lilla bebisen då vaknar. Men i övrigt är det här en utmärkt vagn som kan användas i många olika sammanhang.

Produktfakta

  • Mått uppfälld: 107 x 55 x 94 cm 
  • Mått ihopfälld: 99 x 55 x 29 cm
  • Vikt: 9,7 kg
  • Maxvikt barn: 20 kg

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals