Recension: Hauck King Air Plus – Ett barnvagnspaket för alla föräldrar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

9/10
PRIS
7/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
6/10
KVALITET

Köpguide

Vad sägs om en barnvagn med ställbart teleskophandtag, luftfyllda däck som klarar det mesta i terrängväg, vändbar sittdel, och ett helt barnvagnspaket som gör att du kan använda en och samma vagn från att barnet är nyfött. Dessutom kan du välja mellan flera snygga färger. Hauck är ett tyskt företag med stort kvalitetstänk som i flera år har gjort babytillbehör där säkerhet och kvalitet står i fokus.

Många drar sig för att köpa barnvagnspaket av mindre kända märken som Hauck och vi kan hålla med om att kvaliteten varierar avsevärt märken emellan. Men Hauck har lyckats med att göra hållbara och högkvalitativa vagnar som är riktigt prisvärda och du får en vagn som fungerar utmärkt för vardagsbruk och som gör att du har en säker vagn att köra omkring ditt barn med, från nyfödd till cirka tre, fyra års ålder.

Barnvagnspaket

Hauck King Air Plus är ett paket med sittdel, liggdel, babyskydd, och chassi. Med adaptrar fäster du de olika delarna på chassit. Sittdelen är lätt att hantera och går snabbt och smidigt att vända på när du behöver det. I köpet ingår också en liten pump att pumpa däcken med, vilket är supersmidigt. Sittdelen har ett ryggstöd som kan ställas in på flera olika nivåer. Det justeras genom att du använder dig av en hoptryckbar spärr överst på ryggstödet. Ryggstödet är högt och det finns gott om utrymme för huvudet även när chassit är uppfällt.

Hauck King Air Plus
Hauck King Air Plus

Chassit är relativt högt, så ligg- och sittdelen är relativt högt placerade. Det innebär att du inte behöver böja dig långt ner när du ska titta till barnet och vagnen passar därmed också för den person som är lång. Handtaget är dessutom ställbart, vilket bidrar ännu mer till att vagnen passar långa personer.

Chassit är tillverkat i aluminium, vilket bidrar till vagnens låga vikt. Designen på vagnen är modern och lever upp till den standard utseendemässigt som man förväntar sig av en vagn. Delarna är nätta i storlek utan att göra avkall på storleken. Sittdelen kan användas på barn upp till 15 kg, vilket fungerar för barn på ca 3-5 fem år, beroende på individuell storlek. Vagnen har ingen ståbräda med i köpet, men det går att prova ut en som passar för den här typen av vagn. Så kan även större syskon åka med en bit på vägen när det behövs.

Ihopfällningen

I kompaktläge blir den smidig i formatet och är enkel att lyfta i bagageutrymmet på bilen eftersom den har ett automatiskt lås som aktiveras när vagnen är hopfälld. På det sättet behöver du inte oroa dig för att du ska klämma dig på chassit när du lyfter upp det.

Hjulen

Körkänslan är en av de viktigaste sakerna på en barnvagn. Meningen med en barnvagn är ju att den ska rulla, så en trögkörd vagn har man inte mycket glädje av. Tack vare de riktigt stora hjulen får du en körkomfort som är i det närmaste perfekt. Vagnen kör lätt över trädrötter och stenar och att köra den på grus är heller inga som helst problem. Vagnen är stabil och känns stadig att köra även när det är riktigt ojämnt underlag. Fjädringen är väl avvägd och ökar körkomforten ytterligare.

Hauck King Air Plus

Framhjulen på vagnen är svängbara. Vid behov, så som när du ska använda dem i terräng, kan du fixera hjulen och på så vis få en vagn som klarar effektiv körning på komplicerade underlag. När du kör i trånga utrymmen eller i folksamlingar är de rörliga hjulen utmärkta eftersom du kan manövrera blixtsnabbt med vagnen tack vare dem.

Ligginsats

Liggdelen på Hauck King Air Plus har en egen sufflett med solkeps och ett bärhandtag. Liggdelen är ombonad och generös i storlek. Liggdelen är lätt att fästa på chassit med hjälp av adaptrarna och i den kan barnet ligga i åtminstone de sex första månaderna, beroende på barnets storlek. Suffletten är generös och gör att det blir ombonat och vill du ha mörkt i vagnen så kan du placera över ett tunt tyg för att skapa en ombonad plats.

Hauck King Air Plus

Handtaget

Teleskophandtaget är ställbart mellan 98-107 cm. Det har en bekväm vinkel och erbjuder skön komfort, trots att vagnen inte är utrustad med ett knäledshandtag, som oftast erbjuder den bästa komforten.

Sele

Selen är en fempunktssele med skön vaddering som går att ställa in i axelhöjd samt midjebälte.  Selen är lätt att ta isär och det är också enkelt att placera en extra dyna i vagnen.

Sufflett och regnskydd

Suffletten är väldigt generös, vilket brukar uppskattas av de flesta föräldrar. Det går då att fixa till så att vagnen blir riktigt ombonad och lätt för barnet att vila och ta en tupplur i. Tittluckan baktill på suffletten gör att du enkelt kan hålla koll på barnet vid behov. Suffletten har en extra solkeps som ger skydd för barnet när solen gassar på. Vindskydd ingår, men behöver du ett rejält regnskydd, så får du köpa detta separat.

Hauck King Air Plus

Korg under vagnen

Korgen under vagnen är inte den största vi sett och också ganska grund eftersom den inte har några höga kanter. Den rymmer dock en del och det är enkelt att få in och ut saker från vagnens alla håll. En mindre matkasse eller ett paket blöjor är inga problem att få ner i vagnen.

Nackdelar

Det här är inte en av de mest exklusiva vagnarna, men den håller ändå en hög standard med tanke på vad du betalar för vagnen. Den största nackdelen är kanske att den är svårare att fälla ihop om sittdelen är framåtvänd. Det går att göra, men är knöligare när den är bakåtvänd. Viktigt att komma ihåg är ändå att bakåtvänd används den ganska kort period. Vid nio, tio månader sådär kommer barnet att vilja sitta framåtvänd och upptäcka världen. Då är det inga problem för dig att fälla ihop vagnen så att den blir liten och kompakt.

Produktfakta

  • Mått uppfälld: 86 x 63 x 110 cm 
  • Mått ihopfälld: 93 x 63 x 47,5 cm
  • Vikt: 13,74 kg
  • Handtagshöjd: 99-108 cm
  • Maxvikt barn: 15 kg

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

2 reaktioner på ”Recension: Hauck King Air Plus – Ett barnvagnspaket för alla föräldrar”

  1. Hej. Köpte barnvagn Hauck king air plus.Jag vill köpa regnskydd till den vagn. Mitt fråga var jag kan köpa den? Lättade på många stället men tyvärr hittade inte.
    Bli väldigt tacksam för svaret 🙏
    Mvh Takhmina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals