Recension: MacLaren Techno XT – En nästan perfekt resevagn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
9/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Köpguide

Kanske är du på jakt efter en resevagn och kanske har du funderat på MacLaren Techno XT, men inte riktigt kunna bestämma dig? Eller också så har du inga kandidater ännu, utan vet helt enkelt inte vilken du ska välja.

Oavsett vilket så kommer du här att få all information du behöver om MacLaren Techno XT, så att du ska kunna avgöra om den är rätt val för just dig eller inte.

En resevagn kan behövas vid många olika tillfällen; vid resor, förstås, men även många andra situationer, för att hämta och lämna på förskolan, som extravagn, hos mormor och morfar, i sommarstugan eller husvagnen och så vidare.

Ja, det finns helt enkelt många tillfällen då resevagnen är ett bra val. Den är smidigare, väger mindre, tar mindre plats, är lätt att fälla ihop och fälla ut – den har helt enkelt många fördelar.

Många väljer även att enbart använda resevagn som enda vagn eftersom de oftast har allting man behöver om barnet är lite äldre.

Maclaren Techno XT
Maclaren Techno XT

Vi har kollat närmare på resevagnar och i synnerhet en resevagn – MacLaren Techno XT. Här kommer du att få veta allt och lite till om den och inte minst hur bra eller dålig den är. Du kommer få veta alla fördelar och alla nackdelar.

Du kommer helt enkelt att få veta allting du behöver veta för att kunna avgöra om detta är rätt val för just er. För visst kan det vara knepigt att hitta rätt bland alla vagnar som finns att välja mellan idag, men vi hoppas att detta ska göra det lite enklare.

Lite historia

MacLaren grundades av Owen MacLaren redan på 1960-talet och har sedan dess tillverkat innovativa paraplyvagnar. De fokuserar på säkerhet och design och det sistnämnda är ganska tydligt då de har ett ganska unikt utseende.

MacLaren erbjuder såväl singelvagnar som syskonvagnar och det finns såväl lite enklare modeller som betydligt mer avancerade. Nu ska vi dock fokusera på modellen Techno XT.

Underbara funktioner

MacLaren Techno XT har en låg vikt, tar lite plats, och är lätt att använda – men trots detta har den allt du kan tänkas behöva. Ett stort plus är att den kan användas väldigt länge, maxvikten är nämligen 25 kg.

Men det finns många fördelar med den här vagnen – och faktiskt väldigt få nackdelar. Prismässigt ligger MacLaren Techno XT någonstans i mitten, den är inte billig, men inte heller jättedyr.

Maclaren Techno XT
Maclaren Techno XT

Priset varierar också en hel del mellan olika butiker och i olika perioder, så här kan det vara en bra idé att kolla runt lite – eller avvakta tills priset är nedsatt någonstans, om man har möjlighet att vänta. Priset är i alla fall väl godkänt.

När det gäller livslängd och kvalitet så finns det egentligen ingenting att anmärka på, MacLaren har varit med länge och de vet hur man gör en hållbar och slitstark vagn.

Dessutom erbjuder de en livstidsgaranti, förutsatt att man registrerar vagnen på deras hemsida inom 60 dagar efter att man har köpt den. Perfekt om man har tänkt använda den till flera barn och vill vara säker på att slippa köpa en ny.

MacLarens vagnar har ett lite unikt och eget utseende och Techno XT är inget undantag. Det är egentligen ingen jätteskillnad mot andra vagnar, men visst utmärker de sig lite med sin design – vilket många märken gör.

Det är dock en snygg design och inte minst praktisk. Den har en stor förvaringskorg undertill och en väldigt stor sufflett med tittfönster.

Maclaren Techno XT

Den här vagnen har som sagt allt du kan tänkas behöva och lite till. Ryggstödet har flera lägen och fullt liggläge. I liggläget kan dessutom sidorna fällas upp och passar då perfekt för mindre barn.

Om man köper till en liggdel så kan man även ta bort sittdelen och använda liggdelen, på så sätt kan vagnen användas från första början. Och den kan som sagt användas länge också, upp till 25 kg.

Bekvämlighet och ergonomi för båda parter

Vagnen är bekväm för såväl barn som förälder. Barnet sitter bekvämt i sittdelen som har extra stoppning och den är även lättkörd och bekväm att köra för föräldrarna. Handtaget är ergonomiskt och kan ställas in i två lägen.

Vagnen är lätt att köra och fungerar på de flesta underlag. På väldigt ojämna underlag kan det dock bli lite skakigt, men stötdämpningen fungerar ändå rätt bra. För att vara en paraplyvagn med små hjul så tar den sig ändå an alla underlag bättre än förväntat.

Vad ska man tänka på när man köper en resevagn?

När man ska köpa en resevagn så är det viktigaste att tänka på vad man behöver, vilken typ av vagn man söker helt enkelt. Detta beror förstås på hur och var vagnen ska användas, hur ofta, och hur gammalt barnet är.

Behöver man ha fällbart ryggstöd och behövs i så fall fullt liggläge? Är förvaringskorgen och övriga förvaringsmöjligheter viktiga? Vilka underlag ska vagnen köras på?

Fokusera på sådant som är viktigt, om den till exempel ska användas på ojämna underlag så är det viktigt att tänka på hjul och stötdämpning.

Maclaren Techno XT
Maclaren Techno XT

Om vagnen ska användas till ett mindre barn är det kanske viktigt med fullt liggläge, vändbar sits, och kanske även att man kan använda liggdel eller babyskydd på vagnen.

Ska den däremot främst användas till och från förskolan eller vid enstaka tillfällen, då kanske det viktigaste är att vagnen är smidig och lätt att fälla ihop och så vidare.

Vem passar MacLaren Techno XT för?

MacLaren Techno XT passar förmodligen alla, men den passar framför allt om man behöver en stabil och pålitlig vagn med många praktiska funktioner. Om man kommer att använda vagnen ofta, eller enbart använda den, då är detta ett bra val.

Behöver man väldigt mycket förvaring så kan man dock bli lite besviken, men det finns egentligen inte många paraplyvagnar som har mer förvaring heller. Det kan ändå vara bra att ha det i åtanke och fundera över om förvaringsutrymmet räcker.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Livstidsgaranti
 • Fällbart ryggstöd och fullt liggläge
 • Sidorna kan vikas upp vid fullt liggläge
 • Kompatibel liggdel kan köpas till
 • Smidig och kommer fram i trånga utrymmen
 • Lättkörd
 • Väger väldigt lite
 • Kan användas länge, upp till 25 kg
 • Extra vadderad sittdel
 • Justerbart benstöd
 • Ergonomisk och justerbart handtag
 • Rejäl sufflett med tittfönster och SPF 50
 • Bärhandtag som gör det lätt att bära med vagnen

Nackdelar

 • Förvaringskorgen hade kunnat vara en aning större, men detta är egentligen bara en nackdel om man behöver väldigt mycket förvaring
 • Det kan vara lite svårt att nå förvaringskorgen när sittdel är i liggläge
 • Det kan vara lite krångligt att fälla ihop vagnen första gången

Produktfakta

 • Vikt: 6,5 kg 
 • Bredd: 49,0 cm
 • Djup: 77,5 cm
 • Höjd: 105,5 cm
 • Ihopfälld m. hjul: 29 x 28 x 108 cm
 • Maxvikt: 25 kg
 • Sele: 5-punktssele
 • Finns i färgerna: Blå, röd, svart, grå, silver, turkos, brun, orange, guld, grön, rosa, beige
 • Funktioner: Avtagbar klädsel, bygel, varukorg, ergonomiskt handtag, justerbart handtag, svängbara framhjul, låsbara framhjul, justerbart ryggstöd, liggläge, vindtät klädsel

Sammanfattning

MacLaren har varit med länge, och det märks. Deras vagnar håller en väldigt hög kvalitet och har alla funktioner man behöver. Faktum är att det faktiskt är svårt att hitta någonting negativt med Techno XT.

Här finns nämligen allting, och lite till – och trots det har vagnen en låg vikt, är lätt att köra, tar lite plats, och så vidare. Den perfekta kombinationen av smidighet och praktiska funktioner.

Det bästa med den här vagnen är förmodligen att den kan användas så länge, dels för att maxvikten är ovanligt hög – hela 25 kg. Men också eftersom de har gjort det möjligt att börja använda denna paraplyvagn tidigt, redan från första början om man köper en liggdel.

Men även utan liggdelen kan vagnen användas ganska tidigt, tack vare fullt liggläge och uppfällbara sidor som gör det bekvämt och ombonat för barnet.

Det finns som sagt inte mycket att klaga på här, möjligen att det kan vara svårt att fälla ihop och fälla ut vagnen innan man har lärt sig det. Men det går relativt snabbt att lära sig, och det är väl ett överkomligt problem med tanke på alla fördelar.

Det här är den perfekta vagnen, oavsett om man behöver en smidig och enkel vagn till resan, eller en vagn att använda till vardags som enda vagn.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals