Recension: Maxi Cosi CabrioFix – Ett säkert babyskydd för en prisvärd summa

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

10/10
PRIS
9/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Köpguide

Maxi Cosi CabrioFix är ett babyskydd som kan användas från nyfödd upp till ca 1 år. Det har genomgått alla nödvändiga och upptänkliga tester som görs när det gäller säkerheten på babyskydd. Babyskyddet har även vunnit bäst i test. Det här är ett babyskydd som har fått genomgående bra betyg. En av anledningarna är att den fördelar kraften på ett skonsamt sätt över barnets kropp. Detta har många testar redan visat. När den är rätt fastspänd sitter den som den ska på plats utan att rubbas.

Att ge sitt barn en så säker bilfärd det överhuvudtaget är möjligt är en av de viktigaste sakerna som finns för en förälder. Maxi Cosi CabrioFix är ett av detta säkra och smarta babyskydd som du kan använda från det att barnet är nyfött upp till 13 kg. EU-godkända babyskydd som finns på den svenska marknaden idag har genomgått rigorösa tester och kontroller och du kan vara trygg med att du får ett bra babyskydd om du väljer ett från Maxi Cosi.

Maxi Cosi CabrioFix
Maxi Cosi CabrioFix

Det finns flera saker som är väldigt viktiga att ta hänsyn till när det gäller babyskydd. Ett av dessa är att det inte ska finnas någon risk att barnet fastnar med fötter eller händer. Det ska heller inte finnas några klämrisker för fingrar och tår. Alla märkningar och varningstexter ska finnas i bruksanvisningen och på babyskyddet. När babyskyddet står på en plan yta, det vill säga inte fastställd i bilen, ska babyskyddet vara stabilt och inte riskera att tippa varken framåt, bakåt, eller åt sidan.

Maxi Cosi CabrioFix

Babyskyddet är en av de billigare modellerna på marknaden eftersom man har velat göra en prisvänlig modell som passar alla, utan att tumma på säkerheten. Babyskyddet är inte ett som har mest finesser på marknaden, men är rigoröst testad och har alla de finesser och saker på plats som behövs för att den ska utgöra ett fullgott och effektivt skydd för barnet. Det här är ett bevis på att det går att göra alldeles utmärkta babyskydd utan att de kostar en förmögenhet.

Lättviktigt babyskydd

Babyskyddet är lätt i vikt och fungerar också med de flesta barnvagnssystem där du kan koppla på ett babyskydd på chassit med hjälp av adaptrar. Barnvagnsmärken uppger alltid vilka modeller på babyskydd som passar till deras vagnar. Maxi Cosi är ett av de märken som brukar passa till de flesta travelsystem på barnvagnar.

Maxi Cosi CabrioFix

Maxi Cosi CabrioFix är utrustat med ett sidoskydd som är speciellt utvecklat av Maxi Cosi. Det här ger maximalt skydd vid sidokrockar och utgör också en extra stoppning som gör att babyskyddet blir extra ombonat. Det finns också en vadderad ring där det nyfödda barnets huvud passar in, vilket ger extra stabilitet åt det riktigt lilla barnet.

Enkel installering

Det finns flera sätt att fästa Maxi Cosi CabrioFix på ett säkert sätt. Du kan montera babyskyddet i bak- eller framsätet med hjälp av bilbältet. Du kan också använda någon av Maxi Cosis baser: FamilyFix, IsoFix, eller EasyFix. Dessa är babyskyddsbaser som du spänner fast i bilsätet och låter sedan detta ligga kvar även när du tar loss babyskyddet. Därefter klickar du i och ur babyskyddet när du är ute och åker. Basen har ett extra ben som du fäster mot bilgolvet och får på så vis en extra bra stadga.

Maxi Cosi CabrioFix
Maxi Cosi CabrioFix
Maxi Cosi CabrioFix
Maxi Cosi CabrioFix

Ett praktiskt sätt att gå till väga är att ha en babyskyddsbas monterad i sin egen bil för extra trygghet och säkerhet. Du kan sedan, när du emellanåt är ute och åker med en annan bil eller åker taxi, använda endast babyskyddet och låta basen fortfarande ligga kvar i din egen bil.

Maxi Cosi CabrioFix har ett inbyggt solskydd som alltid finns till hands när du behöver skydda ditt barn för sol. Solskyddet är lätt att vika undan och föra tillbaka när du inte behöver det. En smart funktion med Maxi Cosi CabrioFix är att sätet kan anpassas i takt med att bebisen växer. Stöden för huvud och rygg kan tas bort eftersom.

Kombinera med ett barnvagnschassit

Babyskyddet är utrustad med ett ergonomiskt handtag som gör att babyskyddet blir bekvämt att bära. Babyskyddet CabrioFix är lättviktigt och smidigt att ta med sig. Att skaffa adaptrar till chassit du har på barnvagnen är en alldeles utmärkt idé att underlätta vardagen på. När du är ute och kör bil med ditt spädbarn kan du helt enkelt plocka ur babyskyddet med barnet i efter att du parkerat och klicka fast det på chassit du har med.

Du får en funktion där du placerat babyskyddet på hjul och högt placerat. Sedan är är det bara att köra iväg, precis som du hade en liten kompaktvagn med dig, fast ännu smidigare! En annan fördel med det här är givetvis att du inte behöver väcka barnet om det skulle sova gott i babyskyddet. Du kan lugnt låta babyn ligga kvar i babyskyddet, medan du lyfter över det till chassit.

Maxi Cosi CabrioFix

Babyskyddet passar alla bilmodeller som är utrustade med trepunktsbälte, vilket är alla bilar i dagens läge. Kom ihåg att alltid använda Maxi Cosi CabrioFix babyskydd bakåtvänt. Detta gäller inte bara den här modellen, utan av säkerhetsskäl ska man se till att så här små barn alltid åker bakåtvänt. Anledningen till det är att skaderiskerna minskar avsevärt på det här viset, om olyckan skulle vara framme. Ett framåtvänt babyskydd kan leda till att barnet får nack- och skallskador. I bakåtvänt läge fördelas kraften över stolens yttre hölje som skyddar barnet som ett vadderat skal.

Eftersom det här är en vagn utan extra bling och finesser som gör att babyskydd måste byggas ut är den också smidig att förvara eftersom den tar lite plats. Den står väldigt stadigt och går att använda som en liten babysitter vid behov.

Enkel och snygg design

Man får absolut inte missta sig på att enkelheten i stolen skulle resultera i att den är mindre elegant eller väldesignad. Maxi Cosi vet att den moderna föräldern på språng inte bara förväntar sig högsta säkerhet och ergonomi, utan även vill omge sig med snygga föremål som passar deras egen smak och stil. Babyskyddet finns i flera färger, så att du kan välja en variant som passar dig bäst. Babyskyddets utseende är elegant och suffletten är inte lös eller sladdrig, utan snyggt spänd över stolen när den är utfälld.

Maxi Cosi CabrioFix

Maxi Cosis filosofi

Företagets utvecklare utgår från sina egna roller som föräldrar och vad de själva önskar sig av ett absolut säkert och även snyggt babyskydd. De är lyhörda för kundernas önskemål och upphör aldrig att utveckla sina produkter. De förstår att ditt största intresse som förälder är att vilja ta hand om det lilla nytillskottet i din familj. Maxi Cosi vill också hjälpa till att lösa livspusslet och underlätta för föräldrarna att leva ett smidigt vardagsliv med hjälp av deras ergonomiska och smarta barnsäkerhetsprodukter.

Handtaget

Handtaget är mycket ergonomiskt och när du bär barnet i babyskyddet så ligger det i perfekt bakåtlutat läge. Med en tryckknapp på vardera sidan handtaget justerar du det till utfällt läge eller placerar det bakom ryggstödet när du ska sätta fast det i bilen.

Sele

Selen på Maxi Cosi CabrioFix är en vadderad fempunktssele som är stabil och säker. Vadderingen kan tas bort tack vare kardborrefästen och du kan då tvätta dem vid behov om du vill. Något som är väldigt smidigt när du vill köra den i tvättmaskinen.

Maxi Cosi CabrioFix

Sufflett

Suffletten består av två paneler som spänns över stolen när du behöver extra solskydd till ditt barn. Suffletten flyttas tyst och smidigt, så du behöver inte oroa dig för att väcka barnet när du ska använda det. När suffletten skjuts bakåt blir den inte hängande utan fälls ihop utan att vara i vägen överhuvudtaget.

Nackdelar

På barnsäkerhetsprodukter som det här kan man lägga till finesser och detaljer i nästan hur stor utsträckning som helst. Detta har alltså Maxi Cosi valt bort för att få ett så prisvärd babyskydd som möjligt som gör att alla föräldrar kan satsa på att ha bästa säkerhet för sitt barn. Utgående från detta faktum kan vi faktiskt inte se några specifika nackdelar med det här babyskyddet. Det skulle möjligen vara att klädseln kunde vara lättare att ta av, så att det vore smidigare att tvätta tyget på babyskyddet oftare. Dock är alla avtagbara skydd väldigt lätta att ta loss och tvätta.

Produktfakta

  • Vikt: 3,5 kg 
  • Ålder på barn: 0-12 mån/13 kg
  • Bredd (Ytter): 25-44 cm
  • Höjd (Yttermått): 39 cm
  • Höjd m. handtag: 57 cm
  • Ryggstöd: 50 cm
  • Djup: 66 cm

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals