Recension: Mountain Buggy Mini – En klassisk joggingvagn i miniformat

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
9/10
DESIGN
8/10
KVALITET

Köpguide

Mountain Buggy har tagit fram en spännande trehjuling i miniformat. Vagnen har en framåtvänd sittdel och punkteringsfria däck som har hög komfort tack vare den integrerade luftkanalen i hjulen. Mountain Buggy Mini har fullt liggläge och har samma justeringssystem på ryggstödet som Mountain Buggys övriga barnvagnar. Överhuvudtaget är Mountain Buggys mission att leverera säkra, kvalitativa, och även snygga vagnar till den moderna småbarnsföräldern.

De som har krav på att vardagen ska fungera och som även vill inkludera barnen i sina egna intressen. Det kan vara en fråga om trekking, löpning, eller långa resor. Mountain Buggy har tagit fram en vagn som passar alla de här olika tillfällena. De har utvecklat vagnar för dig som vill löpträna och att vistas i skog och natur. Men de har heller inte glömt dig som är en riktig citymänniska eller dig som älskar att resa med din familj.

Sittdel och chassit

Mountain Buggy är ju kända för att lyckas med konststycket att göra vagnar i slimmade format som trots detta har riktigt rymliga sittdelar. Det här är en klassisk resevagn, så den största sitsen är den naturligtvis inte utrustad med, men väldigt stor för att vara just en hopfällbar minivagn är den trots allt. Vagnen klarar stora barn och har en maxvikt på 20 kg. Därför är den extra bra att ha med sig på resor eftersom den fungerar fint även för det större barnet att använda när det behövs.

Mountain Buggy Mini

Chassit på vagnen är av aluminium, vilket gör vagnen till en riktig lättviktare. Den väger endast 7,6 kg och den här kan du ta med dig i stort sett överallt. Men notera att vagnen för den sakens skull inte alls känns ranglig och ostadig. Nej, tvärtom! Känslan när du kör är att de stora hjulen ger en riktigt fin stadga till vagnen. Det främre hjulet är rörligt och det är detta som gör vagnen så perfekt att köra med i trånga utrymmen där du behöver vända eller manövrera snabbt. När du ska köra på utmanande underlag som grus, gräs, eller kullerstenar kan du fixera framhjulet för en stadigare körning.

Ihopfällning med en hand

Mountain Buggy kan fällas ihop med enhandsgrepp. Det görs via ett handtag under sitsen som du trycker in en knapp på och därefter drar i och då fälls vagnen ihop. Vagnen låses då automatiskt och den kan stå fritt efter ihopfällning och behöver inte lutas mot någon vägg. Det här är extra praktiskt när du är ute och reser.

Mountain Buggy Mini

Komfort och design

Fotstödets nedre del är av plast, vilket är utmärkt tåligt mot leriga, smutsiga skor och stövlar. Mountain Buggy har alltid haft två utgångspunkter i sitt tillverkade av vagnar. För det första komfort, och de andra är fokus på design. Mountain Buggys vagnar är väldigt snygga och många köper den enbart med tanke på utseendet. Men de testar sina vagnar rigoröst och man kan vara trygg med att man får en vagn som alltid håller högsta säkerhetsstandard och som är stabil och lättskött.

Mountain Buggy Mini

Till utseendet är Mountain Buggy Mini som en lätt, svävande liten farkost som omsluter barnet då det sitter i en skön kokong. Sittdelens bredd gör att den fungerar alldeles utmärkt med både overaller och filtar. Eftersom handtaget på den senaste modellen av Mountain Buggy Mini är ställbart fungerar det också bra att använda vagnen tillsammans med en ståbräda om barnet har äldre syskon. Det kan vara skönt särskilt när man är på resa eftersom det kan bli mycket promenerande. Då kan det äldre barnet ställa sig på ståbrädan en stund och vila benen lite.

Mountain Buggy Mini

Det här är som sagt en kompaktvagn, så att få in den i bagageutrymmet på bilen är inga som helst problem. Inte heller att checka in den på flyget. Den är nämligen väldigt lätt att hantera tack vare sin lätta vikt och sitt kompakta format. Eftersom den fäller ihop sig väldigt snabbt kan du köra med den ända till incheckningen. Detsamma gäller om du reser med tåg eller åker kommunalt. Bor du trångt och behöver ha vagnen stå inomhus ibland är det här en perfekt lösning. Vagnen får plats i små hissar och eftersom du kan fälla ihop den får den definitivt plats i de allra minsta sekelskifteshissarna också om det skulle behövas.

Ligginsats

Vagnen har inte någon tillhörande liggdel, då det här är en framåtvänd sittvagn som ska användas för det ändamålet också. Spädbarn bör vara vända mot föräldern och därför ska den här vagnen användas från tidigast 6 månader.

Handtaget

De nya modellerna på Mountain Buggy Mini har ett ställbart handtag och du kan justera höjden mellan 59 till 106 cm. Konstruktionen är i form av ett knäledshandtag och det är det överlägset bästa systemet för handtag. Handtaget har också en räfflad yta, vilket gör den stadig och bekvämt att hålla i.

Sele

Vagnen är utrustad med en fempunktssele som är skönt vadderad och bekväm för barnet. Selen går att ställa in både i axelhöjd och över magen.

Sufflett och regnskydd

En rolig detalj med suffletten är att den går att byta ut om du vill variera dig och skapa en ny fräsch look till vagnen. Suffletten har en praktisk tittlucka i mesh som både ombesörjer luftcirkulationen och är en praktisk lucka som du kan titta till barnet genom. Luckan har också ett lock som gör att du kan stänga igen den vid behov.

Mountain Buggy Mini

Korg under vagnen

Korgen är otroligt generös för att vara på en sån här liten vagn och den tar några kilo. De höga kanterna på den gör att det går bra att stuva in grejer i varukorgen utan att de trillar ut.

Nackdelar

Som resevagn finns det inte mycket att önska av en sådan här vagn. Ett stort plus är att vagnen är utrustad med ett bekvämt knäledshandtag som gör att flera vuxna kan köra vagnen oavsett längd. Vagnens fulla liggläge är en annan fin fördel. Däremot är inte fotstödet hopfällbart utan fixerat i 75 graders vinkel; så barnet sitter alltid med vinklade ben i vagnen.

Produktfakta

  • Mått ihopfälld: 77 x 58 x 25,5 cm 
  • Vikt: 7,6 kg
  • Maxvikt barn: 20 kg
  • Justerbar höjd handtag: 59–106 cm

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals