Recension: Mountain Buggy Terrain – Joggingvagnen för den toppresterande föräldern

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

9/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
9/10
DESIGN
8/10
KVALITET

Köpguide

Mountain Buggy har i mångt och mycket satsat på olika typer av kompakt- och resevagnar. De vagnarna är inte avgjort de bästa att ta sig fram i terräng med, men Mountain Buggy har också tagit fram en terrängvagn för de föräldrar som älskar friluftsliv eller är regelbundna joggare. Med ett enkelt och snabbt enhandsgrepp fäller du ihop vagnen och den är redo att packas in i bilen eller enkelt lyftas ombord på bussen. Vagnen kan förvaras fristående och behöver inte luta mot något för att stå upprätt, vilket är perfekt om du åker kollektivt.

Hjulen

Vagnen är utrustad med lufthjul för bättre komfort för barnet och körupplevelse för den som kör vagnen. Framhjulet är svängbart, vilket gör att vagnen är väldigt lättmanövrerad och snabbsvängd. Behöver du mer stadga kan du låsa framhjulet och köra med den i fixerat läge. Tack vare att vagnen är lätt trots sin stabilitet är den lätt att köra över trottoarkanter.

Mountain Buggy Terrain

Kan användas från födseln

Vagnen i sig fungerar från det att barnet är ca 6 månader, men du kan köpa ett babyskydd eller en ligginsats till vagnen och på det sättet använda den från att barnet är nyfött. Du bör dock inte jogga med ett spädbarn eftersom det kan bli för skumpigt för ett så litet barn. Men från att barnet är ca 6 månader och uppåt brukar det inte vara några problem.

Mountain Buggy Terrain

Vagnen har flera lägen ända ner till plant läge att välja mellan. Fram på vagnen finns det en bygel som du också kan ta bort, vilket underlättar för det större barnet att ta sig i och ur vagnen. Vagnens fotstöd kan justeras för maximal komfort när barnet ska vila eller sova.

Funktioner

Som den är kan vagnen användas från det att ditt barn är 6 månader gammalt och upp till ungefär 5 års ålder. Ryggstödet kan fällas i flera lägen ner till plant liggläge och sätet är utrustat med en fempunktssele som ser till att ditt barn sitter säkert under hela resan.

Mountain Buggy Terrain

Frontbygeln är lätt att sätta fast och ta av, vilket gör det lätt för ditt barn att ta sig i och ur vagnen. Vagnens fotstöd kan justeras för att på ett bekvämt och smidigt sätt växa med ditt barn. I köpet ingår också en flaskhållare, vilket är praktiskt att förvara dryck i medan den konsumeras.

Hand- och fotbroms

Vagnen har både både fot- och handbroms. Handbromsen är perfekt för dig som rör på dig mycket och länge och särskilt i terräng och i joggingspåret. Det är praktiskt att kunna bromsa i backar när du är ute och springer. När du ska parkera som vanligt använder du helt enkelt fotbromsen.

Kompakt

Hopfälld är vagnen liten och kompakt och det är inga problem att få in den i bagageutrymmet på en bil. Den som vill ha en väldigt lättkörd cityvagn kan också med fördel välja den här. Den svänger snabbt och kan vända i trånga utrymmen utan problem.

Mountain Buggy Terrain

Trehjulingen fungerar bra i stan och är du en person som kanske bor i stan, men som ofta är ute i naturen eller löptränar är det här helt enkelt en vagn som har det mesta för dig. Att du sedan kan komplettera den för att göra den till ett komplett resesystem, så att du kan ha den redan från barnets födsel är naturligtvis definitivt ingen nackdel.

Ligginsats

Mountain Buggy har en ligginsats som passar flera modeller av deras barnvagnar, bland annat den här. För att använda den ställer du in sittdelen i fullt liggläge och placerar insatsen i vagnen. Det är enkelt och smidigt och modellen på liggdelen är en mjuklift. Den har en bottenplatta så att liggdelen känns stadig och rejäl när du lyfter den i de två handtagen på varje sida.

Mountain Buggy Terrain
Mountain Buggy Terrain

Handtaget

Handtaget är av knäledsmodell och det här är vår definitiva favorit och det absolut mest ergonomiska du kan ha på en barnvagn. Det passar alla i familjen oavsett längd på er och du kan också fälla in den när du exempelvis åker buss eller tunnelbana.

Sele

Vagnen är utrustad med en traditionell fempunktssele. Den är väl vadderad och justerbar i olika lägen på axlar och i midjan. Det går också att använda endast midjebältet när barnet blir större. Vagnens bygel bidrar till ytterligare skydd och trygghet och är något för barnet att hålla sig i.

Sufflett och regnskydd

Suffletten är av medelstorlek och har även en stor solkeps som gör att den skuggar extra bra när det är solsken i färdriktningen. På baksidan finns ett fönster som har en magnetisk stängningsfunktion och den stängs tyst och fint så att du lugnt kan använda den även när barnet sover. Du kan även köpa till ett extra solskydd/myggnät.

Mountain Buggy Terrain
Mountain Buggy Terrain

Det är jättepraktiskt att kunna titta till barnet utan att behöva böja dig fram över vagnen. På sidorna har suffletten en tittlucka som stängs med dragkedja. En av dessa är avsedd för en mobiltelefon och har hål där du kan trä igenom hörlurssladden. Mycket praktiskt, tyckte vi!

Korg under vagnen

Korgen under Mountain Buggy klarar hela imponerande 10 kg. Det är lätt att nå vagnen både från baksidan och från sidorna och den har dessutom ett överdrag i meshtyg som du kan stänga med en dragkedja. På det här sättet kan du packa vagnen riktigt full och samtidigt veta att ingenting faller ut hur lätt som helst.

Nackdelar

Nackdelen kan ligga i att den som vill ha en bra joggingvagn att använda vid löpning kan känna sig otrygg med en trehjuling. Vi kan dock intyga att det här är en vagn som man inte behöver vara rädd för tippar eller välter. Barnet kan även lugnt klättra upp i vagnen utan att den för den skull välter.

Produktfakta

  • Mått uppfälld: 63 x 114 cm 
  • Mått ihopfälld: 93 x 63 x 39 cm
  • Vikt: 12,9 kg
  • Längd handtag: 92,5-123,5 cm
  • Maxvikt på barn: 25 kg
  • Maxvikt varukorg: 10 kg

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals