Praktiska barnvagnstillbehör – Förenkla promenaden för både dig och ditt barn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Barnvagnstillbehör finns det många av och beroende på smak och tycke väljer vi alla olika till våra barns lilla mobila ”hus”. 

En sak som kanske inte hamnar under kategorin för just ”praktiskt” är barnvagnsmobiler, men det är ju inte ofta vi ser en barnvagn utan en mobil, eller hur? 

Det finns andra trevligheter att ha till barnvagnen också, som inte heller platsar under just det praktiska, såsom speciella små gosedjur som endast finns i vagnen med mera. 

Ett extra inredningsprojekt

Det är mysigt att man får inreda både ett babyrum och ett pyttelitet babyrum till iochmed vagnen, det tycker i alla fall jag! Det har alltid varit så kul att fixa med ungarnas rum och vagnar enligt mig och jag vet att det är många fler föräldrar därute som håller med! 

Man kan ta ut svängarna ordentligt i ett barnrum på ett annat sätt, för om man exempelvis målar en massa fina figurer på hela väggarna i barnrummet tröttnar man ju inte så snabbt som om man gör detsamma i vardagsrummet! 

Nåväl, nog om det, nu ska jag tala om praktiska tillbehör, så häng med nu! 

Regnskydd

Jag vet inte hur det är med er, men jag och mina barn älskar att vara ute tillsammans och leka i regnet! Jag vet att det är många som gärna stannar inne då och njuter av att gosa ihop sig i soffan istället, men för oss har det alltid varit lite av en favorit. 

Praktiska barnvagnstillbehör

Att ha regnskydd till barnvagnen, eller att ha bra och rejäla regnkläder och gummistövlar, är ju en nödvändighet om man vill kunna vara ute när det regnar så det har jag alltid sett till att prioritera bland inköpen. 

Bra regnskydd finns ju att få tag på till ett bra pris också, så det är kanon! 

Hjulskydd

Med hjulskydd kan man snabbt och smidigt hitta en lösning som gör att man slipper smutsa ner inne på golvet när man tar in barnvagnen och det är naturligtvis väldigt praktiskt och bra.

Det är också bra med hjulskydd när man ska ha barnvagnen i bilen, då det även där kan vara så att man ogärna smutsar ner i bagaget. 

Självklart är detta mer eller mindre viktigt beroende på hur man bor, men om man bor på ett sätt så att man tar in barnvagnen är det mycket bra med hjulskydd. 

Bor man i hus kan man ju förvara vagnen i garaget eller på altanen och då är det inte fullt lika viktigt med hjulskydd. 

Solskydd

Jag är själv väldigt känslig för solen så att se till att barnen alltid är bra skyddade mot strålarna är helt självklart! 

Jag har använt mig av olika typer av solskydd för barnvagnarna, men en av favoriterna är barnvagnsgardin då de är så praktiska. 

Att det finns sådana varianter som passar för vilken barnvagn som helst gör att det blir extra plus för denna typ av solskydd! 

Mugghållare

Det här med mugghållare för barnvagn känns väldigt ”millenium-beteende” och det är bra när allting designas för att passa ihop med den livsstil vi har idag.

Då vi ofta dricker kaffe, smoothie, eller liknande när vi är ute med barnvagnen är det toppen att man kan ha den i en mugghållare!  

Praktiska barnvagnstillbehör

Förr var det ju inte särskilt intressant med en mugghållare på en barnvagn eftersom de inte drack kaffe medan de var ute på det sättet som vi gör idag. 

Då satt de ner hemma och fikade, men att ta med sig kaffe ut var ju bara helt tokigt! Jag gillar att det är så vi lever idag, för det är himla mysigt att ta en kaffe när man är ute på promenad. 

Sittdyna

Det är vissa saker man inte ska hålla på att snåla med och sittdyna är en sådan sak. Jag vet att det är många som köpt mindre bra sittdynor och de har ju bara fått gå och köpa en bättre variant senare, så då tjänar man ju knappast på att spara in på det! 

Nej, köp en rejäl och bra i typ lammskinn så ska du se att ditt barn har det varmt och mysigt utan att behöva ha dåliga material i sin barnvagn. 

Man vill ju knappast ha dåliga material i sängen, eller hur? Då ska man inte heller ha det i barnvagnen, eftersom den fungerar som bebisens säng i hög grad. 

Insektsnät

Jag avskyr småkryp av alla de slag och när barnen är väldigt små kan man ju låta sina egna rädslor finnas i alla fall lite grann. 

När de blir äldre vill man ju knappast lägga över sina egna rädslor på dem, utan då vill man ju att de ska vara orädda och äventyrliga, eller hur? 

Med insektsnät är man säker på att bebisen i vagnen slipper få några otäcka bett och det är ju såklart viktigt! Man vill knappast utsätta sin lilla krabat för myggor och knott, utan det vill man ju gärna bespara dem! 

Praktiska barnvagnstillbehör

Reflex

Att ha reflex på barnvagnen är lika viktigt som att ha det på sina kläder och på barnens kläder sedan när de blir stora nog för att gå runt på egen hand. 

Beroende på årstid är det såklart på det viset att det är mer eller mindre viktigt att ha rejält stora reflexer och detsamma gäller ju lite beroende på vart man bor och vad för typ av promenader och liv man lever. 

Med reflexer är man tryggare och helst när det börjar bli mörkt ute, för under höst och vinter när det är mörkt tidigt är det ju så att reflexen behövs även innan det blir sen kväll.

Jag tror inte att det är någon av er som inte använder reflex till era barn och barnvagnar, men idag finns det himla smarta och snygga reflexer som gör att man både piffar lite och är trygg! 

Barnvagnslås

En sak som man faktiskt behöver, även om det känns lite sjukt, är barnvagnslås. Vad för typ av människor som stjäl en barnvagn vet jag inte, men det händer och då är det smart att ha ett lås. Köp ett för några hundralappar så att du är trygg! 

Slutord

Att sätta ovanstående tips i rörelse är viktigt, inte bara för ditt barn (dock är det ju mest för dem såklart), men kanske är du väldigt orolig om du är första gången mamma, och dessa åtgärder kan hjälpa med det så du kan slappna av - lite i alla fall.

Praktiska barnvagnstillbehör finns för en anledning, men det behöver inte vara tråkigt alls. Spendera lite tid på att hitta något du tycker är snyggt eller sött och gör säkerhet till något praktiskt och roligt!

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals