Så boar du för din bebis

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

När man ska börja boa finns det inga direkta svar på, utan det är upp till var och en att avgöra. Det är dock vanligt att man väntar tills efter RUL (rutinultraljud), då det för många är ett viktigt första ”bevis” på att det faktiskt ska bli tillökning i familjen.

Att det är upp till var och en att avgöra är, precis som med så mycket annat, en självklarhet då vissa är mer trygga och lugna under graviditeten medan andra är mer osäkra och oroliga.

Att känna att saker och ting är som de ska vara innan man börjar boa är för många viktigt psykologiskt och jag skulle rekommendera att ta det lite lugnt precis i början och vänta en bit in i graviditeten.

Hur som helst, detta är bara min rekommendation, naturligtvis ska ni göra det som känns bäst för er!

Alla boar olika

Vad man köper och fixar med i hemmet och vad som känns mest viktigt är även det väldigt individuellt.

Vissa går loss med renovering både av barnrum och av annat i hemmet innan bebisen kommer, medan andra mest köper lite kläder och leksaker, gosedjur, mysiga filtar med mera.

Är det så att det är den första bebisen i familjen behövs det betydligt mer shoppande då det ska köpas både barnvagn, spjälsäng, och massor av annat ”stort” och lite dyrare.

Sa boar du for din bebis

Är det istället så att det redan finns barn i familjen är det vanligt att man återanvänder mycket och då blir det mindre shopping av de stora och dyra sakerna.

Detta lämnar ett perfekt utrymme för den där roliga shoppingen där det är fokus på småsaker som gör att det blir extra trevligt och ”bebis-redo” där hemma. Om man är intresserad av kläder i allmänhet brukar det bli mycket av just den varan.

Även de mindre klädintresserade paren som väntar barn brukar ha svårt att hålla sig ifrån de små minikläderna och de pyttesmå skorna, för det är otroligt fina grejer man kan köpa idag och det finns ett aldrig sinande utbud.

Hur man lägger upp sitt boande rent tidsmässigt

Beroende på hur mycket ledighet du har precis innan det är förlossning har du mer eller mindre tid att gå runt i affärer, fixa till det hemma, och så vidare.

Har du mycket tid precis innan förlossningen blir det också ofta så att du lägger mycket tid på att boa precis innan.

Är det istället så att man inte har så mycket ledighet precis innan så blir boandet mer utspritt då man måste planera mer, eftersom man inte kommer att ha en massa veckor innan det är dags att sköta om allt som har att göra med att boa.

Idag är det mycket stress i samhället och de flesta mammor har karriärer idag jämfört med hur det var förr då en mamma kanske var hemmafru och kunde ha boandet mer som ett slags ”jobb”. Detta är ytterst ovanligt idag, därför gäller det att vi planerar innan!

Sa boar du for din bebis

Man vill inte stressa fram boandet, utan det ska ta sin tid. Det får absolut inte bli stressigt för då slutar det att fylla sin funktion. Att boa ska endast vara mysigt och det kan du se till att det blir genom att planera er tid.

Glöm inte bort att delegera! Bara för att du är den som är gravid betyder inte det att du är den enda som kan boa.

Ta hjälp från familj och vänner och boa tillsammans, för det blir väldigt trevligt med ett rum tapetserat av farmor, en säng målad av morfar, ett täcke virkat av moster och så vidare.

Tips på hur du boar

Det är så att det finns väldigt många saker som de flesta fixar med när det kommer till att boa för sin bebis.

Produkter som alla föräldrar ordnar med är kläder, sådant som man som mamma kommer att behöva, säng, barnvagn, bärsele, bärsjal, barnstol till bilen, och så vidare.

Att man sedan köper helt olika produkter är självklart eftersom vi har olika smak, men att vi alla köper denna typ av produkter när vi boar är gällande för alla.

Det här med att boa handlar inte bara om att det är mysigt, utan det handlar också om att vara förberedd inför bebisens födelse.

Att göra det fint i barnrummet har lika mycket att göra med boande som att packa BB-väskan och köpa amningsbehå.

Sa boar du for din bebis

Att ha blöjorna och skötbordet på plats kanske inte är lika kul som att ta hand om en massa fina små kläder och skor, men båda två har att göra med att boa hemmet.

När man tvättar alla kläder och lakan, filtar med mera känns det nog ändå som mest boat, tycker jag. Det är alltid lika mysigt med babysaker på tork i tvättstugan och mer boat än så blir det knappast!

Bara bebis i huvudet?

Ja, det är inte så konstigt! Först och främst har du en människa i magen och bara det är ju en stor sak, eller hur?

Att du tänker mycket på hur du vill att det ska vara och vad bebisen ska ha för saker, kläder med mera är allting annat än märkligt. Det är fullt normalt att vara helt upptagen av saker som har att göra med bebisen, så oroa dig inte för det!

Att planlöst strosa omkring i barnbutiker i timtal är någonting som de flesta gör och det är hög igenkänningsfaktor på det. Ta med dig personer i din närhet som delar ditt intresse, för då blir det som bäst.

Tvinga inte med dig exempelvis din partner eller din bästis om det är så att de tycker att det är lite halvtrist. Du ska vara omgärdad av personer som inser charmen med att boa, så välj rätt ”shopping-kumpaner”.

Säkert är det så att du är bra på en sak medan din partner är bra på annat. Kanske är det så att du är bra på att shoppa medan din partner är bättre på att bygga, måla, och tapetsera?

Dela då upp boandet så att var och en av er gör det som ni tycker är roligast och som ni är bäst på! Det viktigaste är att komma ihåg att ta det lugnt och inte stressa! Lycka till.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals