Tips på sådant du bara måste testa under graviditeten!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Vad tänker du när du ser den här rubriken? Att du ska ta ut svängarna ordentligt vad gäller det mesta? Hoppas det! 

Under graviditeten kan man nämligen se till att utnyttja läget. Det gjorde i alla fall jag. Båda gångerna! Skulle det bli fler små knoddar här hemma kan jag garantera er att jag skulle göra detsamma igen, så mycket är säkert! 

Tips som funkar

Så, vad finns det då för bra saker att ta vara på? Mina bästa tips är att man alltid kan pusta lite och se ut som att man mår dåligt så att man får gå före i alla typer av köer och att man alltid får sitta ner när man åker kollektivt. 

Detta är här hemma i Sverige, men när vi var på semester i Istanbul för ett tag sedan var det minsann andra regler som gällde! 

Där behandlas man som en gudinna och alla visar sympati och man får alltid ett bra bord på restaurangen, man får komma först i den superlånga kön till taxibilarna, gratis te, och leenden dagen lång. Det ni, man kanske skulle flytta dit under varje graviditet! 

Sympatikortet – det finns, så använd det! 

Jag har redan varit inne på hur man kan få en lättare tid medan man bär omkring på en annan människa och mycket av det har att göra med det som kallas ”the sympathy card”.

Här kan man i princip ta sig ur alla situationer bara för att man är gravid. Det funkar otroligt bra! De enda som inte behandlar dig annorlunda är barn, så glöm det! 

Alla andra är det dock fritt fram att spela lite spel med! Man har det ju inte jättekul när man är gravid, så det kan man förtjäna att få ha det lite kul med sina medmänniskor! 

Käka som om det (nästan) inte fanns någon morgondag 

Att vara gravid innebär att man kan få njuta lite mer av saker och ting (om man kan och inte mår för dåligt, vill säga). Under båda mina graviditeter har jag sett till att äta av allt det där som jag tycker om, men som inte blir av att jag äter i vanliga fall.

Tips pa sadant du bara maste prova under graviditeten

Det händer något med min kropp när jag är gravid och jag kan äta hur mycket glass, kakor, och annat som helst utan att det tar stopp. 

Det som är så tursamt är att de där extra kilona försvinner bort snabbt från mig, så jag slipper gå och kånka på en massa extra vikt bara för att jag klämde i mig snask medan jag var gravid. 

Såhär är det, enligt mig: idag är det så att många är väldigt duktiga när det kommer till motion, mat, och annat. 

Av denna anledning tycker jag att det är bra om man kan slappna av under graviditeten och bara njuta av att äta det man vill. Nu kan ju inte detta appliceras på alla, det förstår jag, men alla som är som jag kan göra såhär.

Vad menar jag då med det? Jo, jag menar alla som är som jag och äter hemlagad nyttig mat varje dag i veckan, motionerar, och dricker sparsamt med alkohol gott kan unna sig att go wild (lite iallafall) under graviditeten. 

Var stolt! 

Då har vi kommit till nästa steg och det handlar om att man ska vara stolt över sin kropp. Man ska alltid vara stolt över sin kropp, oavsett hur man ser ut och det värsta jag vet är kroppshets! 

Vi ser olika ut, men alla är lika fina på sitt sätt, så är det bara! Att klämma in sig i en bikini när man är gravid är lite svårt, men mitt tips är att göra det ändå! 

Tips pa sadant du bara maste prova under graviditeten

Det finns ingen härligare känsla än att vara i vatten när man är gravid, tycker jag, så jag brukar ta med mig bikinin till badhuset och simma lite, men mest bara njuta av att vara i poolen. 

Göm dig inte i stora kläder, utan se till att visa upp dig! Det är ju ändå ditt lilla barn därinne! 

En annan sak som gör att det är viktigt att visa upp sin gravidmage är att det redan finns så mycket konstiga tankar och idéer om våra kroppar, så det bästa är väl att visa att det är det mest naturliga i hela världen! 

Ta familj och partner till hjälp!

När man är gravid brukar det knappast vara svårt att få hjälp med saker och ting. Detta gäller både okända personer och dem du har i din närhet. 

Att få hjälp av väluppfostrade ynglingar som bär matkassarna utan att man bett om det kan göra en hel dag fin och att sedan komma hem och bli bortskämd på andra sätt gör att det blir ännu bättre! 

Alla behöver olika saker under sin graviditet då vi alla är olika och mår olika. En sak är dock säker och det är att man ofta behöver hjälp med vissa saker då magen är i vägen, eller för att man är helt utmattad. 

Jag brukar uppskatta att slippa just mataffärer då jag tycker att det är lite besvärligt att ta sig fram där med magen och det är ju inte varje gång en snäll ungdom hjälper till! 

Tips pa sadant du bara maste prova under graviditeten

Jag har tur som har både familj och man som hjälper till, så jag har haft enkla graviditeter tack vare dem. Hade jag varit tvungen att göra allting själv hade det genast varit värre. 

Jag vet att man är bortskämd och jag tänker ofta på hur det funkar för kvinnor som får göra allting själva och som har varken partner eller familj till hjälp. Dessa kvinnor är superhjältinnor, det är ett som är säkert! 

Säg ifrån!

Jag har sparat det viktigaste till sist och det är att du måste lära dig att säga ifrån när människor tar på din mage (hur sjukt är inte det?) och när de på andra sätt kommenterar din kropp. 

Det finns ingen som helst rimlighet i att okända personer tar på din kropp, så kom ihåg att bara för att du är gravid är du inte allmän egendom!

Ha en underbar graviditet

Jag hoppas verkligen att du kommer ha användning av ovanstående tips på sådant du bara måste testa under graviditeten. Kom ihåg att njuta av den hjälp du får och också av att vara gravid eftersom det inte är många gånger man är gravid i livet. 

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals