Bästa badblöjan 2024 – En badbralla för de allra minsta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

När badblöjan lanserades var det inte utan att man jublade; äntligen skulle man kunna ta med den minsta på badhus, babysim, eller bada i poolen på greklandssemestern. Helt enkelt lite mer frihet för oss småbarnsföräldrar!

Att få plaska omkring i poolen med oss vuxna är något som är jättehärligt för babyn och som tränar barnets vattenvana, vilket är jätteviktigt.

Det finns flera olika modeller av badblöjor; vi har koncentrerat oss på dem som är i tyg och går att använda flera gånger.

Vi har testat tio badblöjor och har hittat våra favoriter: I premiumklassen föll valet på badbyxan Kuling Trend Badblöja. Den satt på plats jättebra samtidigt som den gav barnet full rörelsefrihet.

I mellanklassen tyckte vi att ImseVimse Badblöja var överlägset bäst och med bra materialval och design blev den även vår absoluta favorit. Vårt budgetval blev den alldeles utmärkta blöjan Swimpy Badblöja.

Vår bubblare föll på roliga badblöjan Charlie från LindbergLäs vidare för alla recensioner för att hitta ditt barns nya badblöja!

Premium: Kuling Trend Badblöja

Den sötaste badblöjan vi hade med i testet som såklart också var praktiskt och höll väldigt tätt mot läckage.

Dessutom har den solskyddsfaktor 50, vilket känns skönt att veta. Dragsko vid midja och lår gör att man får en perfekt passform för vilket barn som helst.

Fördelar

 • Verkar effektiv för att hålla tätt
 • Justerbar snörning för att anpassa storlek
 • SPF50

Nackdelar

 • Något sladdrig

Mellan: ImseVimse Badblöja

En badblöja som håller absolut tätt och fungerar väldigt bra att ha både på stranden och i bassängen. Den är också väldigt gullig med sitt krokodilmönster.

Byxan har en väldigt praktisk knäppning i sidan, som gör att den var lätt att ta på och framförallt av, när byxan var blöt.

Fördelar

 • Badblöja med tryckknappar i sidorna = enkel användning
 • Mjuka resår runt benen och midja
 • Håller tätt

Nackdelar

 • Något dyr

Budget: Swimpy Badblöja

En söt, helfärgad blöja som kan rekommenderas till alla, inte bara er på en budget. Resår vid midja och lår gör så att passformen blir bekväm samtidigt som den bidrar till en ultimat täthet - inga olyckor kommer hända med denna blöja inte!

Fördelar

 • Knytband för enkel justering av storlek
 • Håller tätt 
 • Lätta att röra sig i

Nackdelar

 • Inga direkta nackdelar

Special: Lindberg Charlie Badblöja

Den här produkten från Lindberg må se ut som ett par vanliga badshorts, men faktum är att det här är en liten specialare med inbygd badblöja under badshortsen. Med andra ord är det badblöja, fast själv blöjan sitter på insidan av shortsen – så smart och snyggt!

Utöver dess snygga design så är de även väldigt bekväma och smidiga att använda. Med knytbandet i midjan kan du enkelt justera passformen i takt med att barnet växer. Badblöjan på insidan håller tätt om olyckan är framme! Tål även maskintvätt.

Fördelar

 • Badshorts kombinerad med badblöja undertill
 • Tät och förhindrar läckage
 • Storlek och passform kan justeras med knytband

Nackdelar

 • Kan upplevas som något lösa/ fladdriga

Köpguide

Vad är en badblöja?

En badblöja är precis vad det låter som; en blöja som barnen kan använda när de badar. Det är det perfekta komplementet på stranden, i badhuset, eller i en pool utomhus.

Med andra ord är det en barnprodukt som alla föräldrar bör ha, speciellt om ni ofta besöker badhus eller om ni gillar att vara nere på stranden eller vid poolen när det är varmare ute. Att barnet inte kan hålla tätt hör ju till deras natur innan de lärt sig att själva gå på toa, så att ha en badblöja på dem är nästan ett måste för allas trevnad. 

Badblöjan är oftast tillverkad i polyester, polyamid och elastan, och tack vare dess täta material håller de tätt precis som en vanlig blöja, oavsett om barnet befinner sig på land eller i vatten. Dessutom har många badblöjor också UV-skydd, för att barnets hud fortfarande ska vara skyddat under hela tiden. 

Badblöjan kan alltså användas på barnet även vid tillfällen då det inte är i vattnet, vilket är perfekt för häng på stranden, vid poolen eller i badhuset.

Vem behöver en badblöja?

Jag skulle vilja påstå att badblöjor är något som alla föräldrar borde ha i sitt förråd av barnsaker, just för att det alltid är så mycket skönare att vara förberedd och ha bra saker för alla tillfällen. 

Det är ju rätt vanligt att man någon gång vill ta med barnet, och kanske dess större syskon eller kompisar, till en plats där vatten och lek förekommer, oavsett om det är till stranden, vid poolen eller i badhuset.

I badhus och i pooler är det i de flesta fall ett krav att barnen har speciella badblöjor på dig, i alla fall om de är i den åldern där de ännu inte börjat använda potta eller toalett. 

Du vill aldrig riskera att bajs kommer i poolen, så för allas respekt och välmående bör badblöjan alltid finnas med. Det samma gäller om ni ska gå på babysim.

Att barnet har möjlighet att följa med och bada är jätteviktigt för dess självständiga utveckling, och att bada med sin lilla bebis är ofta både väldigt roligt och mysigt. Även barnen brukar tycka att det är väldigt roligt, och det kan även stärka deras självkänsla genom att de ofta får vistas i vattnet. 

Under tiden som de får vara i vattnet lär de sig vattenvana, och du märker vilken frihetskänsla det ger dem att med mammas eller pappas hjälpa glida omkring i bassängen. Men för att de ska få göra det och för att det ska kännas trevligt för alla andra är det alltså väldigt smart att använda en badblöja. Badblöjan gör gott för alla när det gäller vistelse i vatten.

Varför använder man badblöja?

Badblöjan används istället för en vanlig blöja när barnet vistas i vattnet, just för att vanliga blöjor inte är gjorda för att vistas i vatten. Att barnet har på sig badblöja kan även i många fall vara ett krav för att barnet ska få bada, till exempel på badhus och i pooler.

Det känns också mycket tryggare och fräschare om barnet har på sig badblöjan när det vistas i eller nära vatten, både för dig som håller i barnet och för alla andra runt om.

Hur använder man badblöja?

Det är inte svårare att använda badblöja än vad det är att använda en vanlig badbyxa. Tack vare att de ofta har resår är det väldigt enkla och smidiga att bara dra på barnet när det är dags, så att du slipper lägga ner barnet på en bänk eller på marken för att knäppa på den.

Enkel att dra på barnet

Om ni tidigare testat så kallade ”dra-på-blöja” så är det precis som att använda en sådan, vilket är väldigt behagligt när barnet inte är så pigg på att ligga still. Antingen kan badblöjan dras på redan hemma innan ni tar er iväg, eller så kan den lika bra dras på direkt när ni kommit till badplatsen (men såklart innan ni låter barnet bada).

Köp rätt storlek

Resåren gör också att blöjan sitter fast ordentligt på barnet, men se till att köp rätt storlek. Det finns i flera olika storlekar beroende på hur gammalt ditt barn är. Resåren brukar hålla tätt, men för att den ska sitta så säkert och bekvämt som möjligt kan storleken göra skillnad.

Tvätta badblöjan som vanliga underkläder

Se till att tvätta badblöjan ordentligt så att allt smutsigt vatten och allt möjligt kiss och bajs kommer bort ordentligt, annars är det inte så fräscht att använda den igen.

Och kanske även att ni tar med en eller två torra badblöjor för ombyte. Annars är det inte mer komplicerat än så; trä på, låt barnet bada, trä av, tvätta, återanvänd.

Vad ska man tänka på när man köper badblöja?

Som tidigare nämnt så är storleken viktigt att tänka på, just för att passformen ska vara rätt. För trots att badblöjor ofta har resår som gör att blöjorna sitter på plats ordentligt så är det viktigt att blöjan är anpassad efter barnets storlek, annars ger inte resåren samma täta effekt. 

Beroende på vilken blöja du köper så kan storleken antingen anges som på vanliga kläder, medan storleken i andra blöjor anges i vikt. 

Det är viktigt att badblöjan varken är för stor eller för liten; en för stor blöja riskerar att åka av barnet, och så håller den inte lika tätt, medan en för liten blöja kan klämma och skava på barnet. Rätt storlek innebär att blöjan både sitter bekvämt, att den håller ordentligt tätt, och att den helt enkelt funkar som den ska. 

Ni bör också tänka på att köpa en badblöja i ett material som just ert barn tycker är skönt, trots att det sällan finns sådär jättemycket olika typer att välja mellan. Det är viktigt att blöjan inte på något sätt skaver mot barnets hud eller att den trycker för mycket, men den ska fortfarande sitta ordentligt. Därför kan till exempel ett extra mjukt material vara passande för känsliga barn.

Hur ofta byter man badblöja?

Att ni trär på och trär av badblöjan igen när barnet badat färdigt, och förslagsvis därefter byter till en ny blöja har vi redan gått igenom. Men, det är viktigt att byta om då barnet riskerar att bli nerkylt om ni inte byter blöja direkt när badet är klart.

Hur länge använder barn badblöja?

I regel ska barnen använda badblöja lika länge som de använder vanliga blöjor. Med andra ord går det inte riktigt att säga vid vilken exakta ålder ditt barn ska sluta använda badblöja, utan det beror på när ditt barn slutar använda vanliga blöjor.


Våra favoriter

Premium: Kuling Trend Badblöja

Den här är inte bara söt utan håller effektivt tätt och är samtidigt bekväm för barnet eftersom man kan anpassa snörningen till barnets storlek.

Den har resårsnörningar både i midja och ben, så man försiktigt kan anpassa storleken på den, detta uppskattades väldigt mycket av alla föräldrar.

Alla uppskattade också att badblöjan har en solskyddsfaktor på 50, vilket alla blöjor inte har. Den inbyggda blöjan har bra uppsugningsförmåga och den funkade jättebra på alla sätt.

Fördelar

 • Verkar effektiv för att hålla tätt
 • Justerbar snörning för att anpassa storlek
 • SPF50

Nackdelar

 • Något sladdrig

Mellan: ImseVimse Badbyxa

Den här badblöjan har tryckknappar i sidorna och var väldigt lätta att ta av och på, särskilt underlättar detta när byxan är är blöt.

Den har extra mjuka resår runt benen, vilket gör att de inte spänner åt någonstans - de här är de perfekta byxorna eftersom barnet kan leka utan att det spänner åt.

ImseVimse är ett svenskt företag som sedan 1988 satsat på tygblöjor av hög kvalitet och nu även på badkläder och andra plagg; och även dessa kommer i många fina utföranden.

Företaget är känt för sin höga kvalitet på produkterna och levererar sina grejer över hela världen.

Fördelar

 • Badblöja med tryckknappar i sidorna = enkel användning
 • Mjuka resår runt benen och midja
 • Håller tätt

Nackdelar

 • Något dyr

Budget: Swimpy Badblöja

Swimpys badblöja är ett superbra alternativ om man vill ha en enkel blöja i en fin färg till ett relativt lågt pris. Dessutom finns de i flera färger.

Midjan och låren är utrustade med resår som man kan knyta fast för att få en bra passform på vilken bebis som helst. Detta bidrar såklart med en bra täthet mot läckage.

Dessutom är de väldigt sköna att ha på sig och bebisarna har bra rörelsefrihet när de bär dem. Blöjan finns i flera storlekar och är väldigt prisvärd!

Fördelar

 • Knytband för enkel justering av storlek
 • Håller tätt 
 • Lätta att röra sig i

Nackdelar

 • Inga direkta nackdelar

Special: Lindberg Charlie Badblöja

Här har vi en specialare från Lindberg. När du först kollar på dessa shorts kan du bli lite förvirrad och tro att det bara är ett par vanliga badshorts, men faktum är att det under shortsen gömmer sig en badblöja. 

Själva “blöjan” sitter alltså på insidan under shortsen. Det möjliggör för mindre barn att använda ett par coola och snygga badshorts utan att du behöver ta några risker. 

Den coola modellen kan också i sig inspirera barnet till att vilja ta på sig plagget, vilket kan vara användbart om påklädnad ofta är ett problem. Med den här kan du istället locka barnet med att det kan se lika cool ut som de andra barnen, eller kanske som pappa? 

Modellen i sig må se lös ut, men med hjälp av de justerbara knytbanden kan du anpassa storlek efter behov så att både byxa och blöja sitt bra. Däremot behöver du aldrig oroa dig för att det ska läcka igenom med tanke på att blöjan är tät och förhindrar läckage. 

Vi vill slå ett slag för den här blöjan och dess speciella men snygga design, och det finns ingen tvekan om att barnet kommer trivas i dessa coola byxor. Alla barn kan känna sig trygga och bekväma i de här, utan ”en tråkig badblöja”. Den finns även i andra färger, och praktiskt nog går de alla att tvätta i maskinen!

Fördelar

 • Badshorts kombinerad med badblöja undertill
 • Tät och förhindrar läckage
 • Storlek och passform kan justeras med knytband

Nackdelar

 • Kan upplevas som något lösa/ fladdriga

Våra utmanare

Mini A Ture Badbyxa Gean

Här har vi något för den trendkänsliga! Badblöjan håller tätt som den ska på det barn som testade den här, men man får komma ihåg att den inte hade några justerbara detaljer.

Så det kan vara så att den inte passar så bra på ett annat barn och därmed kanske läcker. Modellen är dock löjligt snygg, så den är nästan oemotståndlig bara av det skälet.

Fördelar

 • Håller tätt
 • Mjuk resår i midjan
 • Mellanlager för extra säkerhet

Nackdelar

 • Saknar justerbara resår eller knytband i benen
 • Något bristfällig passform
 • Dyr

Badblöja Submarine

En jättesöt badblöja med små ubåtar på! Håller tätt som den ska tack vare justerbar dragsko kring lår och midja. Materialet är polyester som både är praktiskt och bekvämt.

Badblöjan kommer i tre olika storlekar, vilket vi uppskattade väldigt mycket. Ett väldigt prisvärt alternativ tyckte testpanelen.

Fördelar

 • Badblöja med dragsko
 • Justerbara knyten för individuell anpassning och form
 • Sitter bra och håller tätt

Nackdelar

 • Kan sitta något löst/skrynkligt
 • Dyr

Bambino Mio Badblöja

En liten bambinobyxa förgyller badstunden med sitt söta mönster. Finns i många gulliga utföranden. Den här var knepig att få att sitta rätt och gick inte att justera så bra.

Den läckte lite grann vid första provningen, men när man väl lärde sig hur den skulle sitta fungerade den som den skulle.

Fördelar

 • Snygg design och fina mönster
 • Sitter bra och håller tätt
 • Skönt material som inte skaver

Nackdelar

 • Saknar justering
 • Något svår att trä av och på
 • Svårt att hitta rätt passform

Skrutten Badblöja

Denna badblöja från Skrutten är otroligt söt med motiv på sälar. De är såklart även väldigt praktiska och förhindrar att olyckor händer.

Detta är tack vare dragskon som gör att man får en bra passform för just sitt barn vid midja och lår. Badblöjan är gjord i polyester och är ett riktigt bra köp!

Fördelar

 • Praktisk design för minskat läckage
 • Sitter bra och håller tätt
 • Dragsko vid ben och midja för justerbar passform

Nackdelar

 • Dyr

Lindberg Badblöja Freestyle

Precis som vår specialare är denna badblöja från Lindberg och är definitivt lika bra som den. Detta är dock en kortare modell. Dessa har inte en dragsko som många andra av blöjorna, men de har resår i midjan och låren för bra passform.

De är tillverkade av polyamid till 83% och resterande 17% är elastan.


Zunblock Badblöja

Precis som namnet antyder har dessa byxor ett UV-skydd på 50+. De är tillverkade i elastan och nylon - en kombination som gör dem bekväma samtidigt som de håller tätt för läckage.

Dessa badbyxor är dessutom Oeko Tex-certifierade. Priset är verkligen värt det, vi tycker även om denna lite större modell.


Reima badblöja Belize

Det aktningsvärda finska märket Reima har givetvis sin egna badblöja också! Den har ett smart resår i midjan och kring benen som vi inte sett på någon annan blöja och som fungerade jättebra, trots att vi trodde att den inte skulle göra det.

Den finns i flera färger. Som med alla Reimas modeller får man betala en extra slant, men man kan räkna med kvalitet som räcker flera år, plus att den har ett solskydd på 50+.


Swimpy Sealife Badblöja

En badbyxa med inbyggd blöja. Den finns i fyra storlekar och kan användas av barn på upp till två år, om man skulle behöva det (har man exempelvis ett handikappat barn, kan det vara nödvändigt).

Plagget är Oeko Tex-godkänt, vilket är en certifiering som garanterar att plagget inte innehåller några hälsofarliga ämnen. Swimpy har verkligen hakat på denna trend och du kan lita på att deras produkter håller den högsta standarden.

Designen är supersöt och den kommer även i ett annat utförande med snygga volanger. Tänk så söta ett par tvillingar skulle vara i dessa?


Produkter som utgått

Lindberg Ellis Shorts med Blöja

De här fick vara en bubblare tack vare dess coola utformning och design. Modellen finns också i grått. För den som vill ha ekologiska kläder är den här badblöjan inget: den är tillverkad i 83 procent polyamid.

Inget farligt material vad man vet och det är vanligt i plagg som det här, men som sagt för den väldigt strikta när det kommer till sådana här saker, kanske man vill välja en annan byxa. Men den fungerar jättebra, är helt tät, och väldigt funktionell.

Företaget Lindberg satsar på kvalitetskläder avsedda för vårt klimat. Med varma somrar och betydligt kallare vintrar, beroende på var man bor i vårt avlånga land, har vi behov av väldigt olika sorters kläder olika årstider.

Det har Lindberg tagit fasta på i sitt affärskoncept och designar högkvalitativa kläder för kallt väder, blöta höstar och vårar, samt varmare somrar.

De har otroligt snygga kläder och även när de gäller badblöjor har de verkligen lyckats!


Zoggs Justerbar Badblöja

Denna lilla badblöja passar bra för små bebisar som har åldern 3-24 månader. De har ett foder som är tillverkad i polyester med ett yttertyg som består av både polyamid och elastan.

De kan även tvättas i maskintvätt på 30 grader och kommer i två olika färgalternativ. Cirkapriset på 270 kronor känns dock lite mycket.


Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals