Bästa barnvagnsmobilen 2024 – Rogivande underhållning för din lilla bebis

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Den riktigt lilla bebisen som är nyfödd upp till några månader brukar ha stor glädje av att få titta på någon rolig sak hängande på suffletten i barnvagnen. Barnets syn utvecklas med tiden och i början ser barnet suddigt och kan inte fokusera på längre håll.

Men något som är så pass nära som en barnvagnsmobil är precis lagom avstånd för att barnet ska se det, uppfatta färgerna, och ha något att klura på. Det kan ha en rogivande effekt och en avkopplande inverkan på barnet.

De flesta barnvagnsmobiler är lätta att plocka bort om du vill det och du kan alltid välja mellan att ha den på eller ta bort den så att du kan ha ögonkontakt med bebisen.

När barnen blivit lite äldre brukar barnvagnsmobilen bli en populär leksak att hålla i när man åker barnvagn. Den klassiska barnvagnsmobilen består av ett gummiband tvärs över suffletten med en rad roliga små figurer på.

Men det finns också andra typer av barnvagnsmobiler, till exempel sådana som är en enda liten pryl som hänger och som kanske är en speldosa också eller prasslar när bebisen känner på den.

Har du en bebis som inte gillar att åka vagn kan faktiskt en barnvagnsmobil hjälpa den att känna sig tryggare i barnvagnen.

Har du en bebis som skriker oavbrutet när den ligger i vagn, så skulle jag föreslå att först ta en paus från vagnen helt och hållet och bära barnet i bärsele eller bärsjal ett tag.

Det är faktiskt ett väldigt praktiskt sätt att ha barn med sig och oftast är de mycket nöjda med att åka i den, så trygga och lugna som de blir av mammans eller pappans hjärtslag.

När bebisen har fått en liten paus från barnvagnen provar man på nytt. Men den här gången har ni utrustat suffletten med en riktigt rolig, dinglande mobil som barnet kan ligga och titta på under färden.

Tänk på att placera bebisen i vagnen när det är dags för barnet att sova och när den är riktigt proppmätt. Då brukar det i de flesta fall fungerar alldeles utmärkt.

Så i dagens test har vi alltså gått loss på barnvagnsmobiler! Det har hänt en del sen vi själva var bebisar och det finns numera jättehärliga barnvagnsmobiler av olika slag på marknaden.

Det är bara att botanisera och leta fram den som du tycker är snyggast och roligast. Och som du tror att din bebis kommer att vara road av, givetvis!

Premiumklassens stolta pristagare blev Nature Zoo Barnvagnsmobil och i mellanklassen placerade vi Rätt Start Vagnsleksak. Budget-barnvagnsmobilen vi tog med i det här testet är alldeles fantastisk och den heter Babblarna Baby Barnvagnsleksak Bobbo.

En specialare har vi alltid med och idag föll valet på Playgro Barnvagnshänge. Missa inte de andra fantastiska alternativen längre ned i artikeln om du är på jakt efter barnvagnsmobilen för just dig och din bebis!

Premium: Nature Zoo Barnvagnsmobil

Det här är den perfekta lilla presenten till din bebis eller till någon vän som är nybliven förälder. De handgjorda små djuren gör både bebisar och vuxna på gott humör.

Dessutom vet du som förälder att det här är en helt giftfri produkt eftersom bambutextilen den är tillverkad av är ekologisk och därmed helt giftfri. En förnämlig produkt som dessutom är oerhört gullig och välsignad.


Mellan: Rätt Start Vagnsleksak Elephant Marbles

En elefant med små gulliga kulor på ett band, vad mer kan man begära? Svenska företaget Rätt Start har tagit fram den här underbara barnvagnsmobilen och den är perfekt att sätta på barnvagnen för att låta den nyfödda lilla bebisen ha något roligt att titta på när den åker bil och barnvagn.


Budget: Babblarna Baby Barnvagnsleksak Bobbo

Vår budgetkompis Babblaren Bobbo är en älskvärd och färggrann liten kompis som gör alla i sin omgivning på gott humör. Bobbo är helt svensktillverkad och ekologisk.

Han blir en härlig färgklick i vilken barnvagn som helst och är världens bästa tidsfördriv där han guppar ovanför bebisens ansikte.


Special: Playgro Barnvagnshänge

Barnvagnsmobilen från Playgro är en färgstark barnvagnsleksak i klassisk design. Den har starka och roliga färger och har dessutom en inbyggd skallra, vilket naturligtvis blir särskilt roligt för det lilla barnet.

Playgro är ett väletablerat australiensiskt företag som tillverkar högkvalitativa produkter för våra minsta. Och deras barnvagnsmobil kommer varken att göra dig eller bebisen besviken för det här är en otroligt gullig och rolig grej att hänga i barnvagnen.

Varför ska du lita på oss?

Det här testet har provats på de riktiga experterna, nämligen bebisarna själva! I en facebookgrupp för småbarnsföräldrar efterlyste vi frivilliga till det här testet och fick kontakt med några mammor och pappor.

De var väldigt entusiastiska och ville gärna testa barnvagnsmobilerna. De har noggrant dokumenterat sina erfarenheter och redogjort för materialkvalitet och prisbild.

Vem behöver en barnvagnsmobil?

Alla som har en bebis i en barnvagn eller i ett babyskydd har stor glädje av en eller ett par olika barnvagnsmobiler som barnet kan titta på och leka med.

Hur kom vi fram till vilka barnvagnsmobiler vi skulle testa?

Vi tog fram de populäraste produkterna på några av de största nätsajterna för barnprylar. Vi utgick från recensioner och popularitet på sajterna.

Detta gav oss en bra bild av vad konsumenterna föredrog och på basen av det kunde vi bestämma vilka barnvagnsmobiler vi tyckte var värda att testa. Barnvagnsmobilerna hämtades hem från lekmer.se.

Hur testade vi barnvagnsmobilerna?

Varje barnvagnsmobil testades hos en familj under en månads tid. Därefter redogjordes resultaten; vi sammanställde dessa här och vi kunde på så sätt placera barnvagnsmobilerna i sina respektive kategorier.

Våra favoriter

Premium: Nature Zoo Barnvagnsmobil

Den här fantastiska, handstickade barnvagnsmobilen blev en stor favorit hos oss. Nature Zoo är företaget som gör handgjorda ekologiska barnleksaker i bambutextil och bomull.

De är speciellt framtagna för att främja barnets finmotorik och den mjuka texturen på föremålen inbjuder verkligen till att utforska dem både med händer och mun.

Alla deras produkter är vansinnigt söta och det gäller inte minst den här barnvagnsmobilen. Den består av tre söta djur — dom kommer i olika utföranden och färger.

Mellan dem går ett pärlband av små virkade kulor och längst ut på barnvagnsmobilen finns praktiska träknoppar att fästa den med. Produkten tål också maskintvätt i 30 grader.


Mellan: Rätt Start Vagnsleksak Elephant Marbles

Vi blir alltid lika glada varje gång vi får presentera svenska kvalitetsvarumärken. Rätt Start har funnits på marknaden i flera decennier och tillverkat pedagogiska och ergonomiska barnprodukter för att göra livet både lättare och roligare. Både för oss föräldrar och för barnen.

Här har vi en supermysig barnvagnsmobil i form av en elefant. Den hänger i ett snöre med två fästen som gör att du enkelt kan spänna fast den i suffletten. Längs bandet hänger ett härligt pärlband med grå och vita tygbollar.

Det är ett alldeles lagom och mysigt föremål att ligga och titta på under barnvagnspromenaden. Ett stort plus för att den går att tvätta i 40 grader. Måttet på hela bandet är 36 cm.


Budget: Babblarna Baby Barnvagnsleksak Bobbo

Och det blir ännu mera svensk bland favoriterna här i testet. Babblarna är uppfunna av det svenska förlaget Hatten som startats för att främja språkutvecklingen hos små barn.

Här vill man hjälpa till att förbättra barnets utveckling både hemma och på förskolan och göra det till ett spännande och lekfullt äventyr.

Därför har man tagit fram figurerna Babblarna och det är gänget Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Doddo, och Diddi som är det färgglada gäng som roar och lär barnen en massa nytt.

Här är iallafall Bobbo från Babblarna för att göra ditt barns sällskap i vagnen. Du kan hänga upp honom i suffletten och ditt barn har en härligt knallröd liten filur att prata med på promenaden.

Produkten är givetvis CE-märkt och har den säkerhetsstandard som gäller i Sverige och Europa. Det betyder barnsäkra ögon och nos, fastsydda detaljer och sömmar. Produkten är även ekologisk.

Och den här lilla filuren får du för endast cirka 70 kronor! De andra Babblarna kommer såklart också som barnvagnsmobiler, välj någon av dem om de är din favorit!


Special: Playgro Barnvagnshänge

Playgro har en klassisk liten barnvagnsmobil som passar för den allra minsta bebisen, men som garanterat också kommer att intressera det äldre barnet.

Mobilen har flera olika figurer hängandes från snöret och stimulerar alltså även barnets hörselutveckling då det finns massvis med ljud att utforska. Den funkar också bra att ta med för att fästa på babyskyddet under bilresan. Eller varför inte ovanför spjälsängen?

Men framförallt på barnvagnspromenaden kan den här göra stor nytta och bidra med en massa underhållning till den lilla bebisen. Den har en praktisk och enkel klämma som du kan fästa barnvagnsmobilen med.

Produkten har starka färger, vilket är extra tilltalande för små barn. Dessutom är figurerna i olika material, alla såklart passande för småbarn, så det finns mycket att känna och klämma på också.

Våra utmanare

Skip Hop Barnvagnsleksak

Skip Hop har tillverkat en rolig liten barnvagnsmobil i form av söta djur. När barnet drar i den understa delen som faktiskt också är en bitring börjar hela figuren att skaka. Och den finns i massvis av olika utföranden.

Det här är en leksak som stimulerar och aktiverar barnets alla sinnen. Materialet är helt fri från PVC, ftalater, och BPA. Du hänger enkelt upp den i suffletten med den tillhörande ringen.


Geggamoja Mini Doddi

Geggamoja är kända för att ha så otroligt söta och väldesignade grejer och deras lilla kanin är rolig och mjuk att leka med i barnvagnen.

Du fäster den på suffletten med en klämma och det blir den perfekta barnvagnsmobilen som senare kan bli ett härligt litet kramdjur när barnet blivit större.

Kaninen är givetvis CE-märkt och den är  stoppad med återvunnen polyestervadd. Priset ligger på cirka 175 kronor. Barnvagnsmobilen finns även i ett annat färgalternativ.


Skip Hop Silver Lining Barnvagnsleksak Moln

Ett mjukt moln är svårt att motstå för de flesta av oss! Skip Hops barnvagnsmobil vibrerar och skakar när barnet drar i handtaget på molnet. Och som om det inte vore nog, så är den både trasslig och pipig.

Den stimulerar således barnens alla sinnen. Den är säker att använda för nyfödda barn och uppåt i åldrarna. Den är fri från både PVC och ftalater. Det söta molnet kostar ungefär 160 kronor.

Vanliga frågor om barnvagnsmobiler

Jag har hört att det inte är bra att använda barnvagnsmobil på barnvagnen eftersom det hindrar barnet att se ut. Stämmer det?

Riktigt små bebisar ser inte så långt i vilket fall som helst. Barnets syn är nämligen något som utvecklas allteftersom veckorna går. Att ha en liten härlig färgklick i synfältet kan ha en lugnande inverkan på barnet och få det att lättare komma till ro.

Den gungande leksaken som så vänligt tittar ner på barnet skapar trygghet och stimulans. Dagens barnvagnsmobiler är alltid lätta att ta bort om man vill ha koll på bebisen.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals