Bästa handvärmarna 2024 – En härligt varm ombonad för händerna i vinterrusket

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att ta en härlig promenad med sitt lilla mirakel i barnvagnen är alltid roligt oavsett vad för väder det är.

Under vinterhalvåret kan det dock uppstå obekvämligheter om man till exempel glömmer sina vantar hemma eller helt enkelt inte har tillräckligt varma vantar.

Då är det tur att man kan köpa handvärmare som man sätter direkt på barnvagnshandtaget som håller händerna varma under promenaden.

Man behöver heller inte ta av dem förens vädret blir varmare och behöver då aldrig oroa sig för att få kalla händer.

Det bästa är även att de flesta handvärmare är kompatibla med de flesta barnvagnar så om du måste byta barnvagn kan du använda samma handvärmare.

Som du kanske förstår så har vi gått loss på handvärmare, hela fjorton stycken, för att du ska kunna hitta din favorit i det stora utbudet som finns på marknaden idag.

Vår absoluta favorit blev premiumklassens vinnare Skip Hop Handvärmare som inte bara värmer dina händer utan också låter dig ha koll på din smartphone utan att ta ut händerna från din värmeplats.

Bozz Handvärmare tog hem vinsten i mellanklassen då den verkligen är en handvärmare av hög kvalité. Carena Valö Handvärmare blev vinnaren i budgetklassen.

Vi har en specialare med Stokke Stroller Winter Kit, som visserligen inte är för alla men som kommer värma både dig och din baby. Läs vidare för utförliga recensioner av alla handvärmare för att hitta din favorit.

Premium: Skip Hop Handvärmare

En storfavorit tack vare så många fantastiska egenskaper som bland annat inkluderar ett mjukt och skönt fleecefoder med ett yttermaterial som är både vind- och vattenavvisande.

Den populäraste egenskapen var såklart den smidiga och genomskinliga smartphonefickan som sitter mitt på handvärmaren som tillåter dig att alltid ha koll på dina meddelanden och samtal i vinterrusket.


Mellan: Bozz Handvärmare

Detta är verkligen en lyxig produkt i ordets rätta bemärkelse, men det som är så bra med denna är att den placeras i mellanprisklassen.

Handvärmaren har en insida i fleece som är otroligt mjukt och som riktigt värmer i den kalla kylan vintertid och den är superlätt att sätta på vilken barnvagn som helst.


Budget: Vinter & Bloom Handmuff Mini Dots

En söt handmuff som man fäster på handtaget på barnvagnen och det bästa är att den är kompatibel med alla barnvagnar så du behöver inte oroa dig för det.

Den har har en smart ficka med plats för det viktigaste och trots sitt budgetpris håller den en väldigt hög standard och kommer hålla dina händer varma och sköna under promenaden.


Special: Stokke Stroller Winter Kit

Ett väldigt lyxigt vintertkit som är kompatibelt med barnvagnar från Stokke. Mjuka och sköna handvärmare får man som är gjorda i fårskinn.

För barnet kommer en sufflett och vindskydd hålla varmt under promenaden och dessutom kommer man matcha handvärmaren med vagnens andra tillbehör.

Varför ska du lita på oss?

Inför detta test har jag tagit hjälp av 7 småbarnsfamiljer som alla har barn som fortfarande behöver en barnvagn. De har alla olika barnvagnar så vi har kunnat provat handvärmarna på olika sorters handtag.

I det svenska vinterklimatet var det även hur enkelt som helst att prova handvärmarna. Du kan lita på att vi har gjort ett utförligt test.

Vem behöver köpa en handvärmare?

Alla som har en liten bebis och använder en barnvagn varje dag. Vare sig det är om du behöver gå på en kort promenad för att trösta bebisen eller om du går på långpromenader, på ärenden, eller reser.

Även om du har vantar på dig är handvärmare den där extra lilla detaljen som kan göra utomhusbesöket ett nöje i vinterrusket. Det är även bra att alltid ha handvärmare på handtagen utifall man skulle glömma handskarna hemma när man har bråttom.

Hur kom vi fram till vilka handvärmare vi skulle testa?

Här gjorde vi som så ofta förut; vi gick runt till olika affärer för att kolla in utbudet och rådfråga personalen om vad som är populärast och vad kunder oftast frågar efter.

Sedan gjorde vi mycket research på internet för att komma fram till våra slutprodukter. Dessa hämtade vi från webbutiker som babyland.se, lekmer.se, bamba.se, och vidaxl.se.

Hur testade vi handvärmarna?

Varje familj fick testa två stycken handvärmare var i en vecka och som sedan roterades runt tills alla familjer hade provat alla fjorton handvärmare. På detta sättet kunde vi jämföra två stycken mot varandra samtidigt som vi kunde använda dem utförligt.

Vi har antecknat hur enkla de var att fästa på handtagen, hur effektiva de var på att hålla värmen, och om det fanns några andra fiffiga egenskaper, som fickor, som underlättade hela upplevelsen.

Våra favoriter

Premium: Skip Hop Handvärmare

Vi blev heeelt förälskade i denna handvärmare från Skip Hop för att den är helt enkelt perfekt. Inte bara värmer den optimalt, den har också andra fantastiska egenskaper.

Till och börja med är den gjord i föredragna material som är fria från ftalater. Den har ett fleecefoder som är otroligt mjukt och gör det så skönt för händerna på promenaden.

Vi älskade även att yttermaterialet är vatten- och vindavvisande så att man inte behöver oroa sig över att ta en promenad i regnet. Man kan sedan maskintvätta den i 40 grader och till och med torktumla den, men endast på en lägre temperatur.

De flesta tyckte dock att det bästa var den genomskinliga smartphonefickan som sitter mitt på handmuffen. Genom att ha den där kan man alltid se om man får ett meddelande eller ett telefonsamtal.

Det är även fiffigt att man kan ha hörlurssladdarna i telefonen tack vare en smart öppning. Många gillade att man fortfarande kunde prata i telefonen och hålla händerna varma samtidigt om man exempelvis fick ett brådskande samtal.

Sedan är det såklart underbart att handvärmaren är kompatibel med alla sorters barnvagnshandtag. Den kommer för ett cirkapris på 500 kronor, vilket vi tyckte var överkomligt eftersom man kan återanvända den under många år.


Mellan: Bozz Handvärmare

Handvärmaren från Bozz är minst lika bra som vår premiumfavorit och rekommenderas verkligen om du är på jakt efter en lite billigare variant av handvärmare.

Denna har ett foder av mysigt fleece som håller dina händer varma i vinterkylan. Den är enkel att fästa på barnvagnen med ett enda knapptryck.

Den snygga svarta färgen passar in överallt, men den kommer också i flera färgalternativ. Alla kommer för ett överkomligt cirkapris på 300 kronor.


Budget: Vinter & Bloom Handmuff Mini Dots

Den sötaste handvärmaren vi hade med i testet var definitivt denna handmuff från Vinter & Bloom med sitt fina motiv på prickar.

Det må vara en enkel design, men samtidigt så himla fint och stilrent. Den snygga designen förstärks även av fuskpälsen som följer längs kanten.

Fodret är av microfleece som kommer hålla händerna varma och det finns en smart ficka på handmuffens översida där man kan lägga saker som mobiltelefon och nycklar som man måste komma åt snabbt.

Vi tycker även om reflexdetaljerna som följer längs kantbanden så att man alltid syns i vintermörkret. Man fäster även handmuffen med hjälp av tryckknappar, vilket vi älskade eftersom den då är kompatibel med alla vagnar.


Special: Stokke Stroller Winter Kit

Här har du en specialare om du också satsar på att hålla din lilla baby varm i vagnen under vinterpromenaden. Det är helt kit som kommer hålla både mamma, pappa, och barn varma.

Själva handmuffen är tillverkad i fårskinn så den kommer definitivt hålla dig varm och även dessa kommer som två vantar man fäster på handtaget.

Sedan får man en sufflett och vindskydd som kommer värma barnet och hen kommer få en sådan mysig ombonad så promenaden kommer vara ett helt nöje. Man kan även välja mellan tre snygga färger.

Detta kit passar dock endast en del vagnar från Stokke så var säker på att det är kompatibelt med den vagn du har. Även det lyxiga priset på cirka 2600 kronor kanske inte är rättfärdigat av alla, men det håller en hög kvalité och man kan använda det i flera år.

Våra utmanare

Carena Valö Handvärmare

Även dessa handvärmare från Carena är verkligen ett bra budgetalternativ - om man inte gillar vår budgetfavorit - då de passar på alla sorters barnvagnar och kommer i fyra olika färger så man kommer definitivt hitta ett par som faller en i smaken.

Det är designen som gör att de är kompatibla med alla sorters vagnar eftersom de kommer som två vanliga vantar som enkelt kan fästas på alla handtag.

Vi tyckte att denna designen var smart eftersom de verkligen håller tätt mot all vind och rusk så man får behålla värmen i sina händer.


Bjällra of Sweden Handmuff

Om du är ute efter ett par stilsäkra och snygga handvärmare ska du definitivt kolla in dessa från Bjällra of Sweden som kommer i några olika utföranden. Även dessa kommer i form av två vantar man fäster på handtaget och passar därför alla barnvagnar.

Quiltat yttertyg i vattenavvisande material och ett innerfoder av fleece - alla material är dessutom Öko-Tex certifierade - kommer göra promenaden till ett helt nöje. Kan tvättas i maskin i 40 grader.


Bozz Handvärmare Melerad

Även denna handvärmare från Bozz har en mjukt fleecefoder och ett yttermaterial som är vattenavvisande. Den kan dessutom maskintvättas.

Den finns i ett snyggt grått färgalternativ om man inte vill ha den svarta. Cirkapriset på 300 kronor är mer än överkomligt då den passar alla olika barnvagnar.


Bozz Handvärmare Lammskinn

Detta är verkligen en lyxig handvärmare och precis som man kan förstå av namnet är den tillverkad i lammskinn. Materialet kommer hela vägen från Nya Zeeland och är Öko-Tex certifierat.

Lammskinnet omsluts av ett ytmaterial i nylon som både är vatten- och smutsavvisande. Den har en längd på 49 centimeter och en bredd på 23 centimeter och kan fästas på nästan alla barnvagnar.

Den kan till och med tvättas i 30 grader men tänk på att du måste använda ett speciellt shampoo och köra den på ett ullprogram.

Detta var definitivt den varmaste handvärmaren vi hade med i testet, inte bara för att den bestod av lammskinn, utan också för att hela handmuffen var kvalitativt sydd och inte släppte in någon kall luft, även i de lite ihållande vindarna.

En alldeles utmärkt handvärmare som kommer till ett lite lyxigare pris och som då kanske inte blir prisvärd för alla: cirka 950 kronor får man lägga ut för denna eller någon av de andra färgalternativen.

Vanliga frågor om handvärmare

Vad är en handvärmare?

En handvärmare sätter man fast på barnvagnens handtag och när man är ute och går med vagnen så har man händerna i den. Den värmer händerna under kalla vinterdagar.

Hur sätter man fast handvärmaren?

Det skiljer sig mellan olika modeller. Vissa sitter fast med kardborrband, andra knäpper man fast. De brukar oavsett vara lätta att sätta fast på handtaget och att ta bort.

Vad kostar en handvärmaren?

Vanligtvis ett par hundra, även om det också finns dyrare modeller.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals