Bästa julklapparna till pappan 2024 – Överraska rejält i år!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Hm, vad ska vi köpa till far i julklapp? Varesig det är till din make, din egen pappa, eller kanske din bror kan det vara en svår nöt att knäcka, om ni ursäktar en sådan liknelse så här i jultider, haha!

Skämt åsido, det är inte alltid så lätt att veta vad man ska hitta på särskilt när man har fullt upp med julstöket också, man hinner ju knappt tänka klart!

Och har dina barn blivit lite äldre blir det inte heller lättare med julklapparna. De har specifika önskemål och man måste oftast göra upp en budget för att se att det blir rättvist och att alla blir nöjda. Det är väldigt mycket att stå i med andra ord!

Men, här kommer jag och min trogna jury som räddarna i nöden! I det här testet har vi tagit fram tio julklappar som definitivt gör far glad. Vi har bemödat oss om att göra det så rättvist och bra som möjligt.

Premiumklassens vinnare är en riktigt höjdare. Det är inget mindre än en läsfåtölj! Furnhouse Fåtölj Dream är en alldeles underbar julklapp som du i smyg kan ha nytta av också. En skön läsfåtölj har hela familjen glädje av. En lyxig present för den som vill satsa på det.

I mellanklassen har vi faktiskt en omåttligt spännande julklapp! Den passar tekniknörden likaväl som den som är konstnärlig eller bara vill testa nya saker. Låt oss presentera Fotostudiosetet Studioset med Grön Fotobakgrund 3 Lampor och Reflektor.

Budgetvalet föll på bladvändaren Mannen Som Sökte Sin Skugga. Boken är den femte delen av Millenniumböckerna och funkar som julklapp till de flesta. Även de som inte läser normalt, intygar vi!

Vi hoppas att det kommer att göra det lite enklare för dig att hitta något som passar din man, sambo, eller varför inte din far eller bror.

Vi vet att du vill att klappen ska bli riktigt bra och en härlig överraskning, så vi i testpanelen har slagit våra kloka huvuden ihop och sammanställt en lista som är bred och där vi tror att det finns något för alla.

Intressen eller ekonomi: vad som än spelar in, häng med här och få en riktig fullträff i julklappsjakten!

Premium: Furnhouse Fåtölj Dream

Tänkte du ge en bra bok till din man i julklapp? Komplettera då med en fåtölj för den ultimata överraskningen! Den här är underbart skön och den kan man ta en härlig tupplur i när tillfälle ges, du också givetvis.

Det här är en investering det vet vi. Men för den som vill satsa det där lilla extra och kanske inte ger en stor mängd julklappar utan vill satsa på en rejälare är den här helt klart värd att titta på.   


Mellan: Studioset med Grön Fotobakgrund 3 Lampor och Reflektor

Sno inte den här av din sambo eller make sedan! Ett studioset för videoinspelning och fotografering som du kan ha hemma och som är enkel och smidig att packa undan.

Här kan du greenscreena och ni kan befinna er i rymden, ta familjeporträtt på toppen av Kilimanjaro, eller något ännu galnare.

Hur kommer det sig, undrar den som inte är bekant med ett green screen? Jo, det är så att just en green screen är det man använder i filmstudior när man i datorn vill montera dit en bakgrund från ett helt annat sammanhang. Visst låter det kul?


Budget: Mannen Som Sökte Sin Skugga

Har du en man som inte läser böcker? Var inte orolig, den här kommer han att sluka! De flesta känner till Millenniumböckerna vid  det här laget och den nya boken av författaren David Lagercrantz är gastkramande.

Ingen som ens har läst baksidan på den här boken klarar av att lägga den ifrån sig på ett par timmar. En fin julklapp som kanske verkar anspråkslös men som är mycket värd på andra sätt.


Special: VidaXL Biljardbord Trä Design

Hmm, vågar du…? Ge bort ett biljardbord i julklapp! Vill du överraska på allvar och vet att ni har plats i ert hem, så varför inte!

Biljard är superkul och något alla kan spela tillsammans. Och det blir säkert rätt snitsigt att få bjuda hem killarna på grabbkväll och kunna bjuda på några partier biljard.  

Varför ska du lita på oss?

Panelen har sammantaget varit gifta eller sambos i cirka 80 år! Vi har alla olika erfarenheter och bakgrund, men vet vad det innebär att våndas över idétorka när man ska köpa en julklapp till sin partner.

Så att stråla samman som vi gjorde, läsa recensioner, och fråga oss runt i forum online har varit väldigt effektivt för att få fram julklappar som passar alla möjliga olika typer av män.

Vem behöver köpa en julklapp till sin partner?

Ja, de flesta vill gärna ge något i julklapp till den man lever med. Om man förstås inte gjort en överenskommelse och bestämt att man inte ska ge något. Fast, ärligt talat, hur roligt är det? 

Vi försökte faktiskt en gång, jag och min man, men vi misslyckades båda två. Vi hade köpt en julklapp i smyg till varandra i alla fall!

Hur kom vi fram till vilka julklappar vi skulle testa?

Vi gjorde faktiskt en lite speciell omgång den här gången som inte bestod i så mycket prövande utan istället en massa, massa research. Vi, ett gäng på sju kvinnor, träffades tre gånger.

Den första gången diskuterade vi igenom den allmänna problematiken man kunde känna med att hitta på något roligt till en av dem som betyder mest i världen för en.

Vi spånade själva fram bra julklappstips genom att lista fram de julklappar vi gett som varit omtyckta genom åren. Inför nästa test hade vi alla ägnat en kväll åt att googla på julklappstips och tester. På så sätt fick vi fram några stycken riktigt roliga klappar.

När det tredje och sista mötet gick av stapeln hade vi alla letat runt i forum på nätet och diskuterat med andra mammor, sambor, och fruar vad de skulle ge sin partner som var sådär riktigt smart.

Jag har här i testet länkat till alla produkterna från onlinebutikerna buildor.se, vidaxl.se, bokus.com, babyland.se, och ellos.se.

Hur testade vi klapparna?

Den här gången blev det ju inga riktiga tester i den bemärkelsen, utan vi gjorde ju noggrann research och diskuterade ingående med andra online. Andra personer hade så att säga redan testat produkterna åt oss.

Vi letade bara fram dem och sammanställde dem här för att du ska kunna ta del av dem och köpa en riktigt fin julklapp till din partner.

Våra favoriter

Premium: Furnhouse Fåtölj Dream

En riktigt avkopplande och lyxig julklapp som far kan somna i på julafton! Den här kommer att göra dig populär hos maken, det är ett som är säkert.

Och kan du bara svälja stoltheten och rucka lite på dina principer när det gäller inredning är det här verkligen en fin gåva. Kanske kan många tycka att den är dyr, men man kan ju alltid vara fler på den. Gör en insamling i släkten, helt enkelt!

Den här fantastisk bekväma stolen från Furnhouse har en skön fotpall också. Nackstödet är justerbart och du blir bekvämt bakåtlutad i den. Den är tillverkad i äkta läder och finns i en färg; svart.

Den är rymlig att sitta i men inte så jätteskrymmande. Den är 83 centimeter på bredden, 83 centimeter på djupet, och 105 centimeter på höjden.

Den väger 28 kilo och sitthöjden är 45 centimeter och sittdjupet 50 centimeter. Kostar cirka 4400 kronor att köpa, men kommer ge nöje i många år framöver.


Mellan: Studioset med Grön Fotobakgrund 3 Lampor och Reflektor

Har din man ett fotointresse eller är intresserad av animering? Då är den här julklappen en garanterad hit och den kommer att bli stenkul för hela familjen!

Detta är ett inspelningsset med green screen och med den kan man göra inspelningar och lägga till andra bakgrunder i ett videoredigeringsprogram. Delarna i setet består av en grön bakgrund, tre lampor, och reflektorskärmar.

Belysningen är så kallade dagsljuslampor, vilket är precis som det låter. Lamporna har samma ljus som vanligt dagsljus. Det ger en extra bra och ett naturligt ljus på motivet.

Reflektorskärmarna använder du för att reflektera ljus och få en bra ljussättning med belysningen. En är i guld och en i silver; de skapar olika nyanser på motivet. För att få en vacker ton på exempelvis huden brukar man använda guldreflexorn.

En medföljande softbox som skapar en mjuk belysning kan man också montera på lamporna. En väska medföljer där du smidigt kan packa ner allt. Priset är inte alls omöjligt, det här setet kostar cirka 2700 kronor. 


Budget: Mannen Som Sökte Sin Skugga

Här kommer den femte delen av Millenniumböckerna och den är redan en succé! Även om din man inte läser speciellt mycket kommer han att bli betagen i den här. Det lovar vi.

Fem av oss hade faktiskt redan läst den eftersom vi är stenhårda fans. Så vi kan gå i god för att det här är en riktig bladvändare.

Din partner kommer garanterat att sitta nedsjunken i den här boken efter att alla barnen gått och lagt sig och julefriden infinner sig på riktigt.

Boken handlar givetvis om Lisbeth Salander. Den femte boken börjar med att hon avtjänar ett straff på kvinnofängelset Flodberga.

Hon gör allt för att undvika de andra fångarna och det tjafs som pågår dem emellan. Hon blir utmanad av en av gängledarna efter att hon försvarar en ung kvinna som trakasseras i cellen bredvid hennes.

Hon får via en person utifrån reda på att det finns dokument som förklarar mer om det tragiska hon varit med om i sin barndom. Hon ber sin vän Mikael Blomqvist om hjälp att göra några efterforskningar om saken.

Spänningen stiger och medan konstig information om hennes barndom kommer fram ska hon också hantera alla konflikter som sker bakom fängelsemurarna. Den här otroligt spännande boken kan du köpa på Bokus för cirka 195 kronor.


Special: VidaXL Biljardbord Trä Design

Ja, vad har vi här! En gudomligt rolig och udda julklapp som garanterat har ett överraskningsmoment i sig! Ett biljardbord passar kanske inte alla, så därför har vi lagt till den som en bubblare.

Det här är en klapp för den med gott om plats till att börja med. Är din brorsa singel kan han spara pengar genom att bjuda hem grabbarna istället för att gå på krogen.

Ja, det gäller ju naturligtvis om man är ett par också. Tänk att bjuda hem bästa kompisarna på häng och biljard en lördagkväll! 

Benen på det här biljardbordet är justerbara så ni kan justera bordet till den höjd som känns bekvämast. Det är ett väldigt robust bord som står stadigt på alla underlag.

Utseendet är klassiskt i trä och har bollkorgar i syntetmaterial. Hörnskydd följer med och även ett gummi för mer exakt studs.

Den här har fått otroligt bra recensioner på alla sajter den dykt upp på och vi kan garantera att du får ett biljardbord som kommer att hålla många år framöver. Cirkapris på 11.500 kronor.

Våra utmanare

Baby Art Print Frame Simple

Ge din man ett gudomligt minne från den härliga och ibland utmanande bebistiden! Den här ramen med en sida för print av er bebis fot eller hand är jättefin. Instruktioner ingår.

Leran är mjuk länge och du kan göra om din fot- eller handprint tills du är nöjd. Så lägger du ett foto av dem två i ramen, och så vips har du en kär julklapp för maken att ha på arbetet eller på nattduksbordet.


Stiga Hockeyspel

OK, varför inte bjuda på en riktigt nostalgitripp! Hur många gånger har du hört din kille tjata om hur kul det skulle vara med ett hockeyspel? Många, gissar jag.

Kanske har han hunnit skaffa ett redan, men om inte, är det bara att beställa hem en sådan här för det är den givna julklappen i så fall! Kostar cirka 1000 kronor. Det är mycket underhållning för pengarna!


Hans Rosling: Hur Jag Lärde Mig Förstå Världen

Nu vill jag ju inte generalisera, men är det inte så att män gillar biografier? Det tycker jag kan ses i bokhyllorna hos många och med min egen man är det definitivt så. Här har vi en för den bokintresserade.

Fantastiska Hans Rosling berättar om sitt spännande liv och karriär. Han, som började från absolut noll. På Bokus kostar den här cirka 200 kronor.


Växthus Bruka 6,2 M²

Har ni trädgård och är din partner dessutom en odlingsintresserad man? Då har vi den absolut ultimata julklappen för honom. Vilken överraskning detta kommer att bli, haha! Säkert ganska otippat att få ett växthus i julklapp!

Och det här snygga och stilrena växthuset passar i alla trädgårdar. Den är som en prydnad i sig. Växthuset har en bra takhöjd på 195 cm och är snyggt pulverlackad. Dörrarna glider friktionsfritt åt sidorna. Kostar cirka 5800 kronor, men det finns olika storlekar att välja mellan.


Produkter som utgått

Presentask CK One Edt/Deostick

Den mest kända unisexdoften som finns! CK one är en härligt syrlig men ändå manlig doft som är lätt och fungerar jättebra till vardags. Här har du en snygg presentbox med både parfym och deodorant.

En jättebra present för den som absolut inte kan komma på något. Det här har man alltid glädje av. Priset ligger på cirka 480 kronor på nätet.


Träningsbänk Hopfällbar

Superbra, lagom till nyårslöftet! Många vill börja träna regelbundet och med en sådan här julklapp finns ingen ursäkt längre! Eller för den som är van och gillar att träna många gånger i veckan.

Den här är perfekt för den frustrerade hemmapappan. Här kan han smita iväg till hobbyrummet eller garaget och köra ett pass.

Den här är ergonomisk och dessutom säker att använda tack vare säkerhetskolvar på skivstången. Och inte är den särskilt dyr heller! Kostar cirka 1600 kronor.

Frågor och svar

Vad är en bra julklapp till en pappa?

Det beror på vad pappan har för intressen. Ett presentset med parfym, deo, och duschtvål uppskattar de flesta pappor.

Om pappa gillar att hitta på roliga saker kan han antingen få ett presentkort på en upplevelse eller så kan man planera in en överraskning till honom – men inte berätta vad det är.

En korvgrill, bordsgrill, eller fritös passar bra om pappa gillar matlagning – eller en kokbok eller en prenumeration på mattidning.

En prenumeration passar förresten oavsett vad pappa gillar, kanske en prenumeration på en biltidning eller en tidning om vetenskap?

Hur mycket pengar ska man spendera på pappans julklappar?

Pappa blir förmodligen glad oavsett hur mycket man spenderar på hans julklapp, det är som sagt tanken som räknas. Varför inte låta barnen göra julklapparna själva? Då blir de extra speciella!

Finns det någonting för under 100 kronor som man kan köpa till pappan?

Absolut! Gillar pappa att läsa kan man till exempel köpa en pocketbok. En hamburgerpress passar pappan som gillar hamburgare.

En kopp med ett fint motiv, ett billigt spel, strumpor, t-shirt, ett smycke – eller ett fint inramat foto på hela familjen kanske - det går alltid hem, skulle jag påstå!

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals