Bästa solglasögonen för barn 2024 – Den viktiga accessoaren

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Studier visar att barnets öga är mycket känsligare för solen och kan påverkas, om än senare i livet, mycket av det än vad vuxna kan. Deras ögon är inte fullt utvecklade och kan inte blockera ljuset lika bra som oss vuxna.

Ett barn spenderar också väldigt mycket tid utomhus och forskare säger att detta kan påverka deras syn senare i livet om de inte har skyddat sina ögon tillräckligt under de första åren.

Därför har vi testat solglasögon för barn! Det kan vara svårt att navigera sig i djungeln på marknaden idag och ännu svårare att förstå vilka funktioner glasögonen ska ha - mer om det i Frågor och svar längre ned i artikeln!

Vi har hittat riktigt snygga och funktionella solglasögon i barnstorlek för många olika åldrar. Vår absoluta favorit blev premiumvinnaren Ki ET LA JokaKi Solglasögon följt av Wo Am Solglasögon 4-6 år i mellanklassen.

Real Shades Solglasögon Wayfarer 4+ blev vinnaren i budgetklassen. För de lite äldre kidsen föreslår vi vår specialare Minibrilla Emanuel som har en lite mer vuxen design. Nedan hittar du dessa favoriter och några utmanare - solglasögonen för barn du bara måste investera i!

Premium: Ki ET LA JokaKi Solglasögon
1-2,5 År

Ett helt fantastiskt val för ditt barn som behöver solglasögon då de kommer utrustade med högsta möjliga UV-skydd på linserna och okrossbara bågar som barnet inte klämmer sig på.

Dessutom är de ekologiska, helt fria från BPA och ftalater, och det bästa - ur miljösynpunkt - är att de är helt återvinningsbara! Dessa är alltså ett solklart val för den miljömedvetne föräldern.

Fördelar

 • Praktiska
 • 100 % återvinningsbara

 • Har gått igenom Apotekets kvalitetskontroll

Nackdelar

 • Lite trist med svart design på solglasögon för barn

Mellan: Wo Am Solglasögon 4-6 år

Dessa solglasögon är kanonbra på alla sätt och vis. De är fina och praktiska samtidigt som de är både okrossbara och ekologiska. 

Solglasögonen från Wo Am  är perfekta för barn då de är så tåliga. De kan lekas med hur mycket som helst utan att du behöver oroa dig över att de går sönder. 

Fördelar

 • Gullig design
 • Tåliga

 • Ekologiska

Nackdelar

 • Kan kännas något plastiga

Budget: Real Shades Solglasögon Wayfarer 4+

Med Real Shades Solglasögon Wayfarer 4+ får du ett par brillor som både har schysst design och som skyddar barnets ögon på ett bra sätt - ett riktigt kap, med andra ord!

Priset är mycket bra och vi tycker dessa solglasögon ger mycket för pengarna. De är praktiska och bekväma, och då de är i svart passar de till vilken outfit som helst. 

Fördelar

 • UV -skydd 400 (filtrerar bort alla UV-strålar)
 • Kul med “vuxen” design på solglasögon till mindre barn

Nackdelar

 • Kan kännas lite för “fina” för lek 

Special: Minibrilla Emanuel

Vi är väldigt förtjusta i dessa solglasögon! Vi valde att ta med dem som bubblare av den enkla anledningen att de är så snygga. De ser ut som vilka svarta solglasögon med spegelglas som helst. Det är kul för barnet då de kan känna sig lite “vuxna” med dessa glajjor. 

Fördelar

 • Snygg och “vuxen” design

 • Bra pris

 • Perfekt för de äldre barnen

Nackdelar

 • Passar inte mindre barn


Köpguide – Bästa solglasögonen för barn

Varför ska barn använda solglasögon?

Som de flesta av oss redan vet så är barn mycket känsligare mot solens strålar. Något som däremot inte lika många tänker på är att även barnens ögon måste skyddas mot solens UV-strålar, det för att minska risken för olika typer av ögonproblem som kan uppstå i framtiden.

Att jobba i förebyggande syfte är det bästa du kan göra, framförallt när det gäller solen och dess skaderisk. 

Solglasögon för barn är alltså solglasögon som då är specifikt anpassade för barns extra känsliga ögon, så att du som förälder inte behöver oroa sig för att deras syn skadas i takt med att de vistas ute i solljuset. 

Eftersom barn också är väldigt mycket mindre än vuxna så är det nödvändigt med solglasögon i lite mindre storlekar, som också kan ha smarta funktioner som att de sitter åt runt huvudet för att inte trilla av. Solglasögon för barn kommer i många olika styrkor, storlekar, modeller och designer beroende på barnets ålder och dess behov. 

Så kort och gott bör solglasögon för barn användas för att skydda barnens ögon och syn, så att de inte skadas eller blir känsliga i förtid. Med solglasögon för barn kan du som förälder slappna av i vetskapen om att solens UV-ljus inte gör allt för stor skada.

Kom dock ihåg att det bästa solskyddet är heltäckande kläder och någon form av skyddande hatt i kombination med både solkräm och solglasögon. Solglasögonen i sig ger ingen 100 procentig garanti för att UV-strålarna inte kommer åt ögonen ändå, men det ger i alla fall mycket bättre skydd än om du inte har några alls. 

Vem behöver köpa solglasögon för barn?

Som sagt så är barnens ögon extra känsliga mot både ljus och solens UV-strålar, vilket innebär att du bör vara extra noggrann med att skydda dem. Ett par solglasögon för barn är specifikt anpassade för att sitta bra och för att ge ett ordentligt skydd mot UV-ljuset, något som alla barn bör ha.

I början kanske du tänker att solglasögon är en gullig och rolig accessoar som du som förälder vill ”smycka” sitt barn med - och så kanske det är i vissa fall - men faktum är att solglasögonen faktiskt gör betydligt mycket mer än att bara se söta ut. 

Såklart är inte solglasögon för barn lika avancerade och specialanpassade som många solglasögon för vuxna, där somliga till och med har olika styrkor och specifika funktioner just för ens egna behov. Men, solglasögon för barn ger ändå ett betydligt bättre skydd för barnens ögon och syn än vad det gör om du inte använder dem. 

Precis som för oss vuxna så utsätts barnen för ultravioletta strålar varje gång de vistas i solen, vilket är rätt ofta med tanke på att barn sällan tackar nej till att bada, att vara på stranden eller att leka utomhus. 

Skillnaden mellan vuxnas och barn ögon är att barnets öga faktiskt är sämre på att blockera solens UV-strålar på egen hand, till skillnad på hur de kan skydda när de hunnit utvecklas lite mer.

Vad betyder linskategorierna på solglasögonen?

Många kanske tror att linskategorierna på solglasögonen är mått på hur bra glaset skyddar mot solens strålar, men så är det faktiskt inte riktigt. Eller egentligen hör de två ihop på ett sätt, men det grundläggande syftet är alltså inte att visa hur bra solglasögonen skyddar. 

Ett mått på toning 

Linskategorierna är ett mått på hur tonade solglasögonen är, där en högre siffra innebär mörkare toning. Att dessa kategorier inte är ett mått på hur pass skyddande solglasögonen är beror på att samtliga kategorier, alltså både kategori 3 och 4, ger ett 100 procentigt skydd mot UV-strålarna. 

Det innebär alltså att du inte väljer solglasögon på om de är helt skyddande mot UV-strålar, utan att du väljer variant utefter vilken grad av toning du vill ha. Det du ska tänka på för att välja rätt toning är vart ditt barn ska använda solglasögonen, och hur mycket de kommer att behövas. 

Var ska solglasögonen användas?

Om ni vistas mycket på sjön, antingen med båt eller om ni till exempel har ett sommarställe vid vattnet, så är det bra att investera i ett par av kategori 4. Det samma gäller om du bor på en plats där de ofta snöar, eller på ett ställe där det ofta är mycket och stark sol – ju större exponering för ljus desto mörkare bör de vara. 

Att solglasögon med kategori 4 är bättre än de med kategori 3 i dessa situationer beror helt enkelt på att kategori 4 är mer tonade, och befinner du dig på platser där ytorna ofta reflekterar mycket sol och starkt ljus så är det nödvändigt med mer tonade linser. 

Om ni ska använda solglasögonen vid tillfällen som på promenader, eller om ni ska gå på en vandring så funkar solglasögon i kategori 3 hur bra som helst. 

Vad är det för skillnad på linsmaterialen?

Det viktigaste du ska tänka på när du väljer solglasögon till sitt barn är att välja en variant med linser som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. 

Skillnad på UVA och UVB

Som vi skrev ovan så är i princip alla solglasögon för barn 100 % skyddande mot solen, men ett hundraprocentigt skydd behöver faktiskt inte alltid innebära att de skyddar både på djupet och på ytan.

Skillnaden mellan UVA- och UVB-strålar är att UVA-strålarna går djupt in under huden och under ögonen. Denna strålning är alltså den som gör att vi blir bruna och att vi blir rynkiga. På samma sätt som det påverkar huden påverkar det ögonen, fast då genom att påverka vår syn. 

UVB-strålarna är de som jobbar lite mer på ytan, vilka alltså är de som gör att vi bränner oss, att vi får pigmenteringar, och att ens hud blir torr. Precis som på huden så påverkar UVB-strålarna våra ögon på ytan, och för mycket solexponering kan verkligen skada dem. 

Viktigt med skydd mot både UVA och UVB

Med andra ord vill du se till att solglasögonen skyddar mot både UVA och UVB. Alla linser har ett effektivt skydd mot strålarna så länge de är märkta med kategori 3 eller kategori 4. 

Däremot brukar man säga att linser tillverkade av polykarbonat är de bästa varianterna på grund av att de både ger ett bra skydd och är lättviktiga, samtidigt som de är slittåliga. 

Ta er tiden att hitta ett par ordentliga solglasögon till era barn, som skyddar mot solens UV-strålar. Välj en design och modell som ditt barn trivs med, och se till att toningen är i rätt nyans för de tillfällena då solglasögonen kommer till användning.


Våra favoriter

Premium: Ki ET LA JokaKi Solglasögon
1-2,5 År

Vill du ha ett par helt suveräna solglasögon som garanterat kommer skydda ditt barns ögon ska du satsa på dessa Jokaki solglasögon från Ki ET LA. De är inte bara bra för ditt barn, utan företaget slår även ett slag för miljön och dess hållbarhet!

Glasögonen är nämligen återvinningsbara - och det är inte bara bågen som är det, utan glasen också! Dessutom är glasögonen helt fria från ftalater och bisfenol, vilket är super eftersom barnet ändå ska använda glasögonen i ansiktet.

Det viktigaste är dock att solglasögonen för barn har UV-skydd, och det är självklart att dessa himmelska glasögon har det. Linsen på glasögonen ingår i kategori 4 på linser, vilket betyder att de har högst toning på glaset.

Dessutom är bågen tillverkad i ett enda stycke och har alltså inga skruvar eller liknande som barnet kan klämma sig på. Sedan är bågen också väldigt mjuk och lättvikt så den klämmer inte åt mot huden vid tinningen eller på näsan.

Bågens design bidrar också till att de inte kan gå sönder, vilket alltid är uppskattat av småbarnsföräldrar. Sedan är det ett stort plus att glasögonen är både CE-märkta och ekologiska. Solglasögonen finns i flera snygga färger.

Fördelar

 • Praktiska
 • 100 % återvinningsbara

 • Har gått igenom Apotekets kvalitetskontroll

Nackdelar

 • Lite trist med svart design på solglasögon för barn

Mellan: Wo Am Solglasögon 4-6 år

Favoritsolglasögonen från Wo Am är både fina och okrossbara. Dessa solglasögon kommer i läckra pastellfärger som du kan välja fritt mellan här. Solglasögonen är alla i fina färger, så det finns något för alla smaker. 

De mjuka skalmarna är särskilt anpassade för barn. Barnen kan dra, leka och böja i dem hur mycket som helst då materialet är mjukt och lätt. De är verkligen otroligt bra designade för sitt syfte då de inte trycker mot vare sig näsa, öron eller tinning. Du väljer själv hur mycket du spänner dem med remmen runt nacken. 

Att de även är ekologiska gör att du kan köpa solglasögonen med gott samvete. Vi gillar också det faktum att solglasögonen från Wo Am är återvinningsbara och BPA fria. De är bra både mot snöreflektioner och solstrålar och de har 100 % anti UVA och UVB.

Fördelar

 • Gullig design
 • Tåliga

 • Ekologiska

Nackdelar

 • Kan kännas något plastiga

Budget: Real Shades Solglasögon Wayfarer 4+

Vi tycker att Real Shades Solglasögon Wayfarer 4+ är ett riktigt kap då de är både prisvänliga, snygga och praktiska. Dessutom är de säkra för ditt barn att använda då de har 100 % UVA/UVB skydd

Dessa solbrillor är väldigt hållbara, så de passar bra för aktiva barn som vill springa runt och leka med ett par bra solglasögon vilandes på nästippen. Den professionella linsen är av polykarbonat, vilket är det bästa valet för personer som rör sig mycket. 

Solglasögonen är naturligtvis också CE-märkta. Detta betyder att materialet i glasögonen har testats och att de uppfyller kraven för att anses vara säkra att använda utan att skada ögonen. 

Det finns, som ni kan se, många olika anledningar till att vi valde dessa glajjor som budgetvinnare. Det var dock den coola designen som fick oss att få upp ögonen för dem från början. Du kan enkelt matcha med ditt barn då dessa glasögon är “vuxna” i sin stil. 

Fördelar

 • UV -skydd 400 (filtrerar bort alla UV-strålar)
 • Kul med “vuxen” design på solglasögon till mindre barn

Nackdelar

 • Kan kännas lite för “fina” för lek 

Special: Minibrilla Emanuel

Minibrilla är ett kul märke som har många fina solgalsögon för barn. Det kommer kanske inte som en överraskning då många av er säkert redan har koll på deras produkter. Vi är väldigt förtjusta i Minibrallas accessoarer!

Just dessa solglasögon tog vi med som en specialare eftersom de är så “vuxna” och snygga i sin design. Detta är helt enkelt solglasögon för de lite större barnen som vuxit ifrån småbarnsglasögon. 

Det är definitivt coolt med svarta solglasögon till coola barn som har spegelglas, så är det bara.  Testa dessa, eller så kan du spana in deras andra solglasögon här. Det bästa? Du kan faktiskt matcha med dina egna solglasögon då designen är så fin - hur kul? 

De har ett mycket bra pris då de ser lyxiga ut. Dessutom kommer din knodd att se oerhört cool ut med dessa på och du kan ju till och med matcha med dina egna solglasögon, om du vill! 

Fördelar

 • Snygg och “vuxen” design

 • Bra pris

 • Perfekt för de äldre barnen

Nackdelar

 • Passar inte mindre barn

Våra utmanare

Reima Sereno

Om du är ute efter ett par riktigt sportiga solglasögon till ditt barn så behöver du inte leta längre. Dessa brillor från Reima är så sportiga ett par solglasögon kan bli! 

Inte nog med att de är coola, de är även väldigt praktiska och trendiga - ett par solglasögon som har mycket att bjuda på, med andra ord. De passar perfekt för friluftsliv och stadsliv, så de kan användas oavsett vad ni hittar på i solen. 

Reima Sereno Solglasögon är gjorda i polypropen, de är polariserade och de har UV-skyddade linser. Ditt barn kommer att vara trygg och säker med dessa solglasögon på och det är naturligtvis det viktigaste, även om det är kul att de är snygga också. 

De finns även i rosa, om ditt barn föredrar det framför andra färger. 

Fördelar

 • Onesize
 • Sportiga och praktiska
 • Två olika färger att välja mellan

Nackdelar

 • En aning dyra

Republic Sportglasögon R100

Republic Sportglasögon R100 Vit är ett par coola solglasögon som verkligen gör skäl för sitt namn. De är både praktiska och snygga, så dessa brillor kommer att vara till stor nytta för ditt barn. 

De kommer med ett smart avtagbart nackband. Det är bara att ta av det vid de tillfällen du inte tycker att det behövs. Du får även med ett svettskydd och en putsduk. Dessutom får du med en extra kontaktlins

Materialet är TR90, vilket är mycket tåligt och gör att dessa solglasögon klarar av det mesta. 

De gummerade skalmarna och den justerbara näsbryggan ger en mycket bra passform, så de är bekväma att ha på sig. 

Fördelar

 • Rejäla och bekväma
 • Hardcase, svettskydd och putsduk medföljer

Nackdelar

 • Finns inte för de minsta (från 8 år och uppåt)

Ki ET LA Solglasögon 0-1 år

Här har vi ett par riktigt praktiska solglasögon som passar de allra minsta. Du kan enkelt fästa dem på ett sätt så att de inte åker runt i ansiktet på ditt barn och det är väldigt praktiskt

Glasögonen har mjuka skalmar, vilket gör att ditt barn kan leka med dem och böja dem utan att de går sönder. Du får med andra ord ett par solglasögon som är lämpade efter att passa just de minsta barnen. 

Att de är ekologiska är ytterligare ett stort plus och dessutom är det på det viset att solglasögonen är bra både mot solstrålar och snöreflektioner.  

Dessa solglasögon finns även i andra storlekar.

Fördelar

 • Ekologiska

 • Mjuka skalmar

 • 100 % UVA och UVB

Nackdelar

 • Mer funktionella än snygga

Stella McCartney Kids Half Moon Solglasögon Svart

Om du vill lyxa till det för ditt barn och köra på designer glajjor så är detta ett utmärkt val. De är stilrena och passar för vilken liten fashionista som helst! De är inte bara fina att titta på, utan de skyddar bra mot solen - allt i ett, alltså! 

Stella McCartney Kids Half Moon Solglasögon Svart har filterkategori 3, vilket är bra (4 är den högsta). De släpper alltså igenom mycket ljus. De är även CE-märkta, vilket innebär att de uppfyller de krav på säkerhet, hälsa och miljöskydd de ska. 

De har “Stella McCartney”- märket på sidorna. 

Fördelar

 • Lyxiga
 • Snygg design från Stella McCartney

Nackdelar

 • Lite opraktiska

Solglasögon Katten Jansson 1-3 år

Ni som har barn som gillar Bamse vet säkert redan att Apoteket har en hel serie med Bamseprodukter. Katten Jansson är ofta poppis bland kidsen och nu kan du köpa något så kul som solglasögon med detta tema! Just dessa solglasögon är särskilt designade för att passa de allra minsta, vilket innebär att de passar barn mellan 1-3 år

Den mjuka bågen kan anpassas efter huvudets storlek och den sitter väl på plats. Du behöver inte oroa dig för att de ska glida av barnets huvud, utan när de väl är på plats sitter de där de ska sitta. 

Ett par roliga och praktiska solglasögon för alla barn som tycker om katter i allmänhet och Katten Jansson i synnerhet. 

Fördelar

 • Kul tema

 • Bra pris

 • Mjuk båge

Nackdelar

 • Ingen höjdare om ditt barn inte diggar Katten Jansson

Polarn O. Pyret Solglasögon

Med dessa solbrillor får du unika polariserade glas som blockerar störande och irriterande bländande reflexer. Detta gör att de blir säkra för ditt barn att använda då de har hög optisk kvalitet. 

De skyddar mot skadliga UV-strålar och överensstämmer med EU-direktiv. Det är med andra ord ett par solglasögon som är både coola, snyggt designade och som är trygga och säkra för ditt barn att använda. 

Polarn O. Pyret Solglasögon kommer med en förvaringspåse och den kan du sedan använda som putsduk - hur smart? Vi gillar det väldigt mycket! 

Fördelar

 • Passar för barn i åldern 2-6 år
 • Snygg logga på skalmen

 • Tåliga och i hög kvalitet

Nackdelar

 • Saknar elastiskt band

Haga Eyewear Florida

Dessa solglasögon säljs bland annat på Apoteket och det innebär att de har genomgått Apotekets kvalitetskontroll. Det är alltid en bra säkerhet, oavsett om det handlar om hudvård, vitaminer eller som i det här fallet - solglasögon.

De ligger mycket bra i pris, så det blir inga stora hål i plånboken. En sak som är extra bra med just dessa solglasögon är att de är antinickelbehandlade, så det ger vi ett extra plus för. 

Solglasögonen skyddar bra mot UVA- och UVB-strålar, så du kan känna dig säker när ditt barn har dessa på. 

Fördelar

 • Snygg design med färgat glas

 • Bra pris

 • Antinickelbehandlade

Nackdelar

 • Från 11 år så inget för de mindre barnen

Hatley Fancy Flamingos

Om du gillar kitschiga flamingos så vill du säkert att dina kids ska ha dessa roliga solglasögon - de är blå och turkosa med rosa flamingos - ett par riktigt snygga glajjor, alltså! 

Det är väldigt hög kvalitet på solglasögon från Hatley och så även i detta fall. De är särskilt bra för aktiva barn då de är slitstarka och tåliga. Du behöver alltså inte oroa dig över att ditt barn ska tappa dem i tid och otid. Även om det sker så kommer de inte att gå sönder i första taget. 

De har 100 % UV-skydd och dess lättviktsdesign gör dem mycket bekväma och behagliga att använda. Detta kommer att bli en favorit både för ditt barn och för dig!

Hatley har även solglasögon i annan design samt fina barnkläder. Du hittar dem bland annat här

Fördelar

 • Rolig design
 • Bra pris

 • Lättviktsdesign

Nackdelar

 • Endast för barn 3 år och uppåt

Produkter som utgått

Polaroid Solglasögon PLD 8015/N, Gold/Blue 6-12 år

Dessa snyggingar från Polaroid är ett bra val för dig som vill ge ditt barn ett par coola solglasögon. De är både snygga och bekväma, praktiska och funktionella. Ett par solglasögon med allt ditt barn kan önska sig, men andra ord!

Det är coolt att de är i metall istället för i plast. Det gör att de känns lite mer “riktiga” än de vanliga glasögonen för barn. De blir tveklöst en succé för de större barnen och trots att de är moderna och mer vuxna än barnsliga så sitter de fast bra även om det är mycket action.

Fördelar

 • Cool design

 • Kul med blått och metall

 • Tåliga

Nackdelar

 • Högt pris jämfört med många andra solglasögon för barn
 • Passar bara de större barnen


Name It Solglasögon Morning Glory One Size

Dessa rosa solglasögon är kul för alla barn som tycker om eller är besatta av rosa. Det brukar vara lite antingen eller vad gäller just färger bland barn, så dessa är perfekta för alla som tycker att just rosa är den bästa färgen.

De har UV-skydd och en mycket bra passform - det är helt enkelt ett par riktigt bra solglasögon för barn. Om du vill ta dig en titt på andra fina saker från Name It så hittar du det bland annat här

Fördelar

 • Mycket bra pris

 • Fin design

Nackdelar

 • Passar inte barn som inte gillar rosa

Geggamoja Solglasögon

Ett par väldans snygga solglasögon från Geggamoja och med dessa kommer du vara säker på att ditt barn kommer vara stilfull samtidigt som hens ögon skyddas från solen med 100% skydd från UV-strålar på linserna.

Det vi tycker bäst om med dessa är att de inte innehåller någon form av ftalater, BPA, tungmetaller, bly, eller skadliga kemikalier. Solglasögonen för barn kan användas av ettåringen likväl som sexåringen.


Hatley Solglasögon

Här har vi ett par glasögon i lättviktskategorin, men trots det är de väldigt slittåliga och skyddar såklart bra. Vi hittar såklart ett UV-skydd på linserna som är tillverkat i glasmaterialet polykarbonat.

Gillar ditt barn att ha kulörta färger och mönster i sin outfit är det definitivt dessa du ska ha då de kommer i en underbar rosa färg med mönstrade bågar - coolt och roligt! Glasögonen har ett bra pris också!


Haga Eyewear Solglasögon 5-8 År

Vi är stolta över att kunna presentera ett så pass bra solglasögonpar i budgetklassen. De kanske inte ser mycket ut för världen och kanske inte har lika många funktioner som vår mellanklassvinnare, men oj, vad vi gillade de här glasögonen.

Det viktigaste är att de har ett UV-skydd på linserna, vilket de har av högsta standard och dessa är även kategori 3, vilket menas att de tonade linserna hanterar stark solstrålning bra.

Trots det låga priset är de otroligt hållbara, det märkte vi i somras när de provades flitigt. De slängdes på golvet av våra barn, tappades under vilda lekar, och blev begravda i sanden på stranden utan att gå sönder.

Man får dock vara försiktig faktiskt när det kommer till solglasögon så att de inte får för många repor eftersom man inte vill att linserna ska förlora sin funktion. Hur som helst är dessa glasögon från Haga Eyewear extremt tåliga.

De är utvecklade att passa barn som är mellan 5 och 8 år och de finns i några olika utföranden och färger. Ungefär en hundring får du lägga ut för dessa väldigt prisvärda - och tåliga - solglasögon.


Swimpy Solglasögon

Här har vi ett par effektiva solglasögon för de allra minsta iochmed att de kommer med ett kardborreband som kan justeras för en bra passform för de flesta huvuden. Detta ser såklart också till att glasögonen sitter kvar på ansiktet.

Vi tyckte att de var enkla att använda och smidiga att sätta på och ta av barnet tack vare det smidiga kardborrebandet. Dessutom verkar barnen som provat verkligen gilla dom.

Linserna är tillverkade i polykarbonat som tål att slitas på och de har även UV-skydd. Glasögonen kan användas tills att barnet är runt 3 år och kostar cirka 130 kronor - en bra investering med andra ord!


Geggamoja Solglasögon Gul

Ett till par solglasögon från Geggamoja, denna gång i en färgglad gul tappning och en lite mer stekare-stil, haha! Även dessa är fria från ftalater, BPA, skadliga kemikalier, tungmetaller, och bly.

Glasen är av polykarbonat och har ett UV 400-skydd, vilket betyder att de är skyddade upp till 100%. De är även CE-märkta och finns i några olika färger. De kostar ungefär 130 kronor.


Swiss Eye Junior Solglasögon

Har du ett lite äldre barn som är cirka 4 år ska du investera i dessa solglasögon från Swiss Eye som är tillverkade specifikt för mindre barn. Trots det har de en lika cool design som föräldrarnas glasögon.

De passar till och med att använda ända tills man är tonåring eftersom de är utvecklade på ett sätt som passar olika ansiktsformer. Även här hittar vi såklart UV-skydd på linserna som är av högsta kvalité.

Solglasögonen väger lite så att de ska vara enkla och bekväma för barnet att bära och med i köpet får man en microfibertrasa man kan rengöra glasögonen med - och gör det helst bara med trasan så håller glasögonen längre.

Solglasögonen för barn kommer också i två olika färgalternativ så att barnet kan matcha just sin stil. Ett par kostar ungefär 400 kronor, vilket vi kan medge känns lite mycket, men då håller de faktiskt också hög kvalité och håller länge.


Name It Solglasögon Wild Orchid

Vår specialare är ett par extremt söta solisar för barn mellan 1 och 5 år där bågarna är hjärtformade - och så himla bedårande! Med dessa kommer ditt barn verkligen bli en cool fashionista!

De är dock inte bara snygga, de är funktionella också. Linserna har UV-skydd, så dessa kan du köpa för deras praktikalitet som för dess söthet. Trots att de är tillverkade i plast är de väldigt tåliga.

Den lätta och färgglada designen tillför även att de passar vilken outfit som helst. Och de är dessutom väldigt prisvärda, cirka 90 kronor får du betala för dessa.


Polarn O. Pyret Solglasögon Enfärgade Baby

Vill du ha ett par stilsäkra, men lite retro solglasögon till din bebis ska du definitivt investera i dessa från Polarn O. Pyret. Den har en väldigt diskret gammaldags modell, tycker vi, som är populärt igen med vuxna solglasögon också.

De är också funktionella såklart med UV-skydd på linserna och har även tillverkats med polariserande glas som ska vara ännu bättre på att hindra de skadliga strålarna från att nå barnets ögon.

Som namnet antyder passar just dessa för bebisen och tills hen är runt 2 år, men de har också en modell för större barn. Båda kostar ungefär 250 kronor.


Null Solglasögon Barn Pilot

Här har vi de klassiska pilotglasögonen i barnstorlek och har du likadana är dessa ett måste så ni kan matcha! Dessa är otroligt söta men har också en funktion med sina UV-skyddande linser.

Glasögonen har en universal passform och passar därför många ansiktsformer utan att skava eller på något sätt vara besvärliga. De kostar cirka 280 kronor.


Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals