Billiga resevagnar – Fem smidiga vagnar under 700 kronor!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lekmer.se och  Pinkorblue.se

De flesta föräldrar behöver någon gång en resevagn. En praktisk och smidig vagn som passar perfekt för resan, helt enkelt. Eller så vill man kanske ha en smidig vagn under promenaderna.

Och då vill vi förstås ha så många smarta funktioner som möjligt, men samtidigt ska vagnen vara så lätt och smidig som möjligt, med en låg vikt och lätt att fälla ihop och fälla ut. Men finns det ens någon vagn som uppfyller alla dessa kriterier?

Ja, det gör det faktiskt! Men om man bara ska använda vagnen under någon enstaka resa så vill man förstås inte behöva spendera tusentals kronor heller – det har man kanske redan gjort på den barnvagn man använder till vardags.

Men faktum är att en resevagn inte alls behöver vara särskilt dyr. Tvärtom – oftast är de betydligt billigare än många andra vagnar. Och vi har dessutom hittat några som är extra billiga.

Vi har såklart sett till att dom uppfyller alla kriterier, som är praktiska och smarta men ändå smidiga och lätta att hantera, men som ändå är billiga.

Dock vill vi ändå tillägga att du förmodligen kommer att ha användning av en resevagn flera gånger än vad du tror. När ni inte är ute och reser kan den till exempel ligga redo i bilen – det tar ju inte mycket plats.

Eller kanske vill ni hellre lämna den vanliga vagnen i bilen, och kan då använda resevagnen hemma. Resevagnen passar helt enkelt utmärkt som extravagn, oavsett vart man väljer att ha den.

Hemma, i bilen, i sommarstugan, i husvagnen, hos mormor och morfar, eller någon annanstans. Och vi har hittat fem stycken billiga resevagnar som passar utmärkt såväl till resor som till vardags.

Oavsett om ni vill ha en så enkel vagn som möjligt, en med så mycket funktioner som möjligt, en med så låg vikt som möjligt, en som är så lätt som möjligt att fälla ihop eller en som är så billig som möjligt så kommer ni att hitta någon här. Hoppas att någon av dessa passar er perfekt, och lycka till i jakten på resevagn!

Billiga resevagnar under 700 kronor!

Carena Grinda Paraplysulky

Carena Grinda Paraplysulky

Den här lilla vagnen passar perfekt om man prioriterar smidighet och pris, men inte behöver så mycket funktioner – för här finns egentligen inga alls.

Den här vagnen har enbart sittläge och ingen sufflett, men den tar nästan ingen plats alls när den är uppfälld och har ett bärhandtag så att den lätt kan bäras när den är ihopfälld.

Den har en 5-punktssele och låsbara swivelhjul i fram, och framför allt så väger den bara 5 kilo. Den passar för barn från 6 månader och upp till 15 kilo, men med tanke på avsaknaden av sufflett och liggläge så passar den kanske bäst för lite äldre barn – åtminstone över ett år.

Det här är en stabil, säker, och lättkörd vagn som verkligen passar utmärkt på resan. Den tar otroligt lite plats, väger väldigt lite, och är lätt att bära. I stort sett den perfekta resevagnen, med andra ord. Det enda vi saknar här är just sufflett och liggläge.

Men om man inte behöver dessa saker är det här en utmärkt vagn. Och det går förmodligen inte att hitta en billigare vagn – den kostar vanligtvis cirka 400 kronor, men har man tur så  hittar man den till ett nedsatt pris också!


Safety 1st Peps Paraplyvagn med Sufflett

Safety 1st Peps Paraplyvagn med Sufflett

Den här vagnen påminner väldigt mycket om föregående. Vikten är densamma, den är smidig, tar lite plats, är lätt att köra, och så vidare. Här får man också nöja sig med ett sittläge, men däremot finns det sufflett.

Om man tyckte att föregående vagn var nästintill perfekt bortsett från avsaknaden av sufflett, då är det alltså denna som är den rätta!

Det finns egentligen inte så mycket mer att säga om denna vagn eftersom den är i princip exakt likadan som Carena Grinda – vikten är densamma, storleken är nästan exakt samma, den har 5-punktssele, passar från 6 månader och upp till 15 kilo och så vidare.

Men den här har alltså även en praktisk sufflett. Och även denna vagn finns för under 400 kronor, det exakta priset beror dock på vilken färg man väljer – den mörkblå är billigast och kostar endast 371 kronor.


Safety 1st Rainbow Sulky

Safety 1st Rainbow Sulky

Om du behöver lite mer än vad föregående två vagnar erbjuder, men ändå vill ha en smidig och lätt vagn, då kanske den här passar bra. Vikten skiljer inte allt för mycket – 6,6 kilo väger denna, och den tar också väldigt lite plats när den är ihopfälld.

Även denna vagn passar från 6 månader och upp till 15 kilo – och den här vagnen passar även för lite mindre barn, som är under ett år.

Det finns flera lägen på ryggstödet, och även flera lägen på fotstödet – perfekt om barnet somnar i vagnen. Här finns även sufflett med tittfönster, samt en ganska stor förvaringskorg under vagnen.

Den här vagnen är alltså nästan lika smidig och lätt som de två tidigare, men har ändå många praktiska funktioner. När det gäller priset så är denna en aning dyrare, förstås, ungefär 685 kronor närmare bestämt.


Beemoo Simple Travel Sulky

Beemoo Simple Travel Sulky

Här har vi en vagn som hamnar lite mellan den andra och tredje. Den här vagnen har sufflett, men inget liggläge utan endast sittläge. Den känns dock aningen mer stabil och robust än Peps och här finns lite mer – till exempel en förvaringskorg under vagnen.

När det gäller vikt, mått, och ålder är det ungefär detsamma även här. Vikten är omkring 5 kilo, den är alltså väldigt lätt. Storleksmässigt är den också ungefär som övriga, och tar väldigt lite plats ihopfälld.

Och även den här vagnen passar för barn från 6 månader och upp till 15 kilo, eller ungefär 3 år. Prislappen hamnar, precis som vagnen, någonstans i mitten – cirka 500 kronor.


Moweo Metro Paraplysulky

Moweo Metro Paraplysulky

Så har vi kommit fram till den sista, och även den dyraste, vagnen. Här får du allt och lite till – en sufflett i tre steg med såväl solskärm som tittfönster, en rymlig förvaringskorg under vagnen, justerbart ryggstöd med liggläge, reglerbart fotstöd, vadderat handtag, extra förvaring på baksidan utav vagnen, och en mugghållare.

Ja, här finns som sagt allt du behöver och ännu mer. Och trots alla smarta funktioner, och trots att vagnen känns såväl stabil och robust som bekväm att såväl sitta i som köra, så är den ändå smidig.

Den är lätt att fälla ihop och fälla ut, lätt att bära med sin låga vikt, lätt att köra, och tar lite plats ihopfälld. Ja, den är alltså i princip som föregående vagnar i övrigt, men med flera funktioner. Priset är som sagt lite högre än övriga – cirka 700 kronor kostar denna.

Den stora frågan är väl då; är den värd sitt pris, trots att den nästan är dubbelt så dyr som de billigaste? Ja, det vill jag påstå. Själva vagnen är definitivt värd priset – för det är ju trots allt ett lågt pris, även om den är dyrast av dessa vagnar.

Däremot är det svårt att svara på om det är mer värt att köpa den här än någon billigare, det beror ju helt på vad man behöver och vill ha.

Om man till exempel bara söker en lätt och smidig vagn, och inte ens behöver sufflett eller liggläge, då är det kanske mer värt att köpa en av de två första. Om man däremot behöver en vagn med flera funktioner, då är det förmodligen mer värt att betala några hundra extra för att få det.


Vad är skillnaden mellan resevagn och vanlig vagn?

Man kan säga att det är stor skillnad, men samtidigt ingen skillnad alls. Resevagnar är helt enkelt vagnar som passar bra på resan – det vill säga smidiga vagnar med låg vikt, som är lätta att fälla ihop och fälla ut och som tar lite plats.

De ska helt enkelt passa bra att ta med i bilen även om den är fullproppad med annan packning, eller på flygplanet om man ska ut och flyga.

Men utöver det finns det egentligen inga regler när det gäller vad som är en resevagn. Ofta är en resevagn en sulky eftersom sulkys är just smidiga och lätta, men det finns även andra modeller.

Vad ska man tänka på när man köper en resevagn?

Att köpa en som har det man behöver – varken mer eller mindre. Om du till exempel tror att sufflett kommer vara nödvändigt så bör du välja en vagn som har sufflett, men om du är säker på att liggläge inte kommer behövas så bör du välja en vagn med endast sittläge.

En vagn med få funktioner är nämligen smidigare och ofta lättare än en vagn med massa funktioner. Men välj inte bort funktioner du verkligen vill ha – risken är stor att du kommer att sakna dessa funktioner, och ångra dig.

Om du har möjlighet är det bra att kolla på vagnarna i en fysisk butik innan. Prova då att köra dem för att se hur lättkörda de är, testa att fälla ihop och fälla ut vagnen, och testa att bära den – både ihopfälld och utfälld.

Det är väldigt bra om du kan se vagnarna i verkligheten och bilda dig en uppfattning av dem. Utgå sedan från vad som är viktigt för dig.

Om vagnen till exempel är lätt men otymplig att bära får du fråga dig själv hur stor betydelse just det har, kommer du ofta bära den i trappor till exempel så är det en nackdel, men om du mest kommer att dra vagnen så spelar det ingen större roll – då är det viktigare att den är lättkörd.

Sammanfattning

En resevagn är ofta bland det viktigaste när man ska ut och resa – man vill ju förstås att det ska vara så smidigt som möjligt när man reser.

Och även om man egentligen bara söker en praktisk och smidig extravagn så kan resevagn vara ett bra alternativ – de är ofta relativt billiga, de är lätta och smidiga, men kan ändå ha bra funktioner.

Det bästa med resevagnar är att det finns olika sorter; de som fokuserar på smidighet, och de som kombinerar smidighet och funktionalitet.

Det är alltså lätt att hitta rätt vagn – oavsett om man bara bryr sig om vikten och att den är lätt att fälla ihop och fälla ut, eller om man behöver mycket mer än så men ändå vill ha en smidigare och lättare vagn.

Med andra ord, resevagnar är fantastiska vagnar. De är lätta, smidiga, och enkla att använda, men kan samtidigt vara smarta och ha många bra funktioner. Och dessutom kan de vara billiga också!

Att många resevagnar är billigare än vanliga vagnar är kanske ingen överraskning – men de kan faktiskt kosta så lite som några hundra. Vi har gett exempel på fem resevagnar i den prisklassen, alla under 700 kronor. Men trots det låga priset är de ändå otroligt smidiga och praktiska.

Så oavsett om du är på jakt efter en resevagn med så låg vikt som möjligt, eller en som är så enkel som möjligt att använda, eller en som kombinerar smidighet och funktionalitet, eller någon helt annan resevagn, så hoppas vi att detta har hjälpt dig att hitta rätt!

Missa inte vår artikel om de bästa resevagnarna.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals