Recension: Britax Two Way – Bilbarnstolen med lång användningstid

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

9/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
7/10
DESIGN
8/10
KVALITET

Jakten på den perfekta bilbarnstolen är inte alltid så enkel. Man vill ha en stol som är säker först och främst, men även bekväm. Sedan finns det förstås en hel del annat på önskelistan; att den kan användas länge, att den är lätt att flytta mellan olika bilar, eller kanske att ryggstödet går att justera.

Oavsett vilka önskemål man har så kan det kännas omöjligt att hitta en som uppfyller alla krav, och om man skulle lyckas hitta en som gör det så kostar den förmodligen många tusenlappar. Eller?

Nej, det finns faktiskt bilbarnstolar som uppfyller alla grundkrav och även många andra önskemål. Britax Two Way är en av dem.

Här får du många bra funktioner och en väldigt bra bilbarnstol, till ett lågt pris. När man väljer bilbarnstol är det förstås viktigt att hitta den som passar just er och era behov, och framför allt ert barn.

Därför ska vi nu presentera Britax Two Way lite närmare, så att ni kan avgöra om detta är rätt bilbarnstol för er eller om ni behöver leta vidare.

Köpguide

Britax Two Way är betydligt billigare än många andra bilbarnstolar, det är faktiskt en av de billigaste. Detta trots att märket är relativt välkänt, åtminstone bland föräldrar. Detta gör kanske att man blir osäker på produkten och misstänker att den kanske inte är så bra.

Men faktum är att detta faktiskt är en bra bilbarnstol. Precis som alla stolar så finns det såväl fördelar som nackdelar, men allt som allt är det en mycket bra och otroligt prisvärd bilbarnstol – och framför allt säker.

Britax Two Way
Britax Two Way

Lång användningstid

Vart ska vi börja? Bland det bästa med denna stol är den långa användningstiden – från 9 månader till 6 år. Detta tack vare, precis som namnet antyder, eftersom den går att använda både bakåt och framåt.

Men en stor fördel är att ryggstödet är långt, vilket gör att barnet kan sitta bakåtvänd länge. Selen kan ställas in i olika höjder vartefter barnet växer, vilket också är praktiskt.

Och när vi ändå är inne på det som är praktiskt så kan vi fortsätta; ryggstödet kan lutas, vilket är perfekt för såväl mindre barn som lite större, om de somnar. Klädseln är avtagbar och kan tvättas i maskin.

Stolen väger inte särskilt mycket och är smidig att flytta till andra bilar, om man skulle behöva det. Den kan monteras på flera olika sätt, även med 2-punktsbälte, vilket gör att den passar i de flesta bilarna.

Britax Two Way
Britax Two Way

En säker bilbarnstol

Det viktigaste att tänka på när man köper bilbarnstol är att den ska vara säker, förstås. Utöver det är det bra att ta reda på hur stolen ska monteras eftersom en del bilbarnstolar bara kan monteras på ett sätt – kolla alltså upp innan att stolen går att montera i eran bil.

Utöver det handlar det mest om att hitta den stol som passar bäst för just er, och era behov. Fundera över vad du tycker är viktigt, och hur viktigt det är. Skriv gärna ned det som är allra viktigast, och utgå sedan från det när ni kollar runt.

Britax Two Way passar för dig som vill kunna använda samma bilbarnstol länge, även när det är dags för barnet att sitta framåtvänd. Den passar även bra om man ibland behöver flytta över stolen till en annan bil.

Kanske inte om det görs dagligen, då den kan vara lite knepig att montera, men någon gång ibland. Den är lätt och smidigt och kan även monteras på flera olika sätt, vilket gör den enkel att flytta och använda i olika bilar.

Och även om stolen kan användas från 9 månader så passar den kanske allra bäst för lite större barn, men självklart passar den även för mindre.

Fördelar

 • Kan användas väldigt länge, vilket är väldigt praktiskt, då man slipper köpa en ny stol när barnet ska sitta framåtvänd
 • Mycket billigare än många andra bilbarnstolar
 • Lång rygg, vilket gör att barnet kan sitta bakåtvänd länge
 • Väger inte särskilt mycket och är lätt att flytta mellan olika bilar
 • Mycket stabil i bakåtvänt läge
 • Flexibel montering, kan till exempel fästas med 2-punktsbälte, vilket inte alla stolar kan
 • Flera lutningslägen som gör det bekvämt även om barnet somnar i bilen
 • Avtagbar klädsel, perfekt om (eller rättare sagt när) den behöver tvättas. Och klädseln kan dessutom tvättas i tvättmaskinen

Nackdelar

 • Även om stolen går att använda från 9 månader så passar den inte särskilt bra för mindre barn, eftersom den är så pass öppen
 • Kan vara svår att montera, speciellt i framsätet
 • En del barn tycker att den är obekväm, den är till exempel hård och en del får ont i rumpan av att sitta på den
 • Kan kännas något ostadig framåtvänd, och behöva spännas åt ofta

Produktfakta

 • Bredd: 47 cm 
 • Höjd72 cm
 • Djup50 cm
 • Vikt: 10,1 kg
 • Minsta vikt: 9 kg
 • Maxvikt25 kg
 • Ålder9 månader–6 år
 • RiktningFramåtvänd, bakåtvänd
 • Tillgängliga färgerSvart, vit, grå, röd
 • FunktionerTvättbar klädsel, justerbart ryggstöd, bärhandtag
 • FästanordningIsofixfäste (inbyggt), Isofix basfäste, 3-Punktsbälte, 2-Punktsbälte

Sammanfattning

Britax Two Way ger mycket bilbarnstol för pengarna. Trots att Britax är ett välkänt märke så ligger denna bilbarnstol i en lägre prisklass. Men låt dig inte luras av priset. Britax Two Way har många bra funktioner och stora fördelar.

Den kan till exempel användas väldigt länge – från 9 månader till 6 år. Och den kan användas både bakåtvänd och framåtvänd. Konstruktionen gör att den passar allra bäst för lite större barn, även om den kan användas från 9 kilo.

Ryggstödet går att justera och luta, vilket är perfekt för mindre barn, men även för lite större barn när de somnar. Stolen är rymlig, och har ett högt ryggstöd, vilket gör att barnet kan sitta bakåtvänd länge.

Britax Two Way uppfyller grundläggande säkerhetskrav, vilket förstås är det allra viktigaste när man väljer bilbarnstol – att den är säker.

Dock sitter barnet allra säkrast bakåtvänd, och därför är det ett stort plus att denna stol har ett högt ryggstöd som gör det möjligt att låta barnet sitta bakåtvänd länge.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals