Recension av Stokke Tripp Trapp Stol

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

5/10
PRIS
10/10
LIVSLÄNGD
6/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Köpguide

Stokke Tripp Trapp Stol kom ut på marknaden redan år 1972 och den har sedan dess haft en självklar plats i många svenska familjers hem. Stolen har en tidlös design och dess smarta funktioner har gjort att den har blivit lite av en klassiker.

Grundidén är att stolen ska kunna vara med under många år och tillverkaren Stokke har satsat på att använda kvalitativa material som håller trots daglig användning.

Modellen finns i många olika färger och det går även att köpa till produkter för att utöka stolens användningsområden. Det är en mångsidig produkt som går att använda från att barnet kan sitta upp själv tills det att det är flera år gammalt. Det är egentligen bara en själv som sätter en begränsning på när man vill sluta använda stolen, då den är så pass välgjord att även vuxna kan använda den.

Multifunktionell

Det första intrycket av denna stol är att den är enkel att montera och att den känns stabil och säker att använda. För att flytta sitt- och fotplattan behöver man insexnyckel som man får med vid köpet och så länge man har den är det inga problem att flytta plattorna.

stokke-tripp-trapp-farger

Tack vare att stolens bakre ben är långa står stolen stadigt och den riskerar inte att tippa över. Barnet sitter bekvämt i stolen med möjlighet att ha fötterna på den lägre brädan, det ger ett ökat stöd för barnet som får en bättre sittställning.

Något som jag verkligen uppskattar med stolen är att barnet hamnar högt upp vilket gör att det blir roligt för barnet att sitta med vid bordet. Många barnstolar kan skapa ett avstånd mellan stolen och bordet, men så blir det alltså inte med Stokke Tripp Trapp stol, utan barnet kan vara delaktig vid matbordet vilket jag tycker är viktigt. Det är också en fördel att barnet kan klättra upp och ned själv från stolen, vilket jag som förälder uppskattar så att man slipper bära och lyfta.

stokke-tripp-trapp-pabyggnadssats

Stolen är gjord i trä och jag upplever att den är lätt att torka av och hålla ren. Det enda som möjligtvis kan saknas med denna stol är en mjuk sittkudde, vilket man dock kan köpa till separat. Stolen är ergonomisk men självklart kan det bli lite hårt för ett litet barn att sitta längre på den, så en sittkudde är att rekommendera.

Nackdelar

Om man ska nämna något negativt med denna produkt kan det vara att den inte är hopfällbar och att den är relativt tung, så den kan därför vara svår att förflytta och ta med sig om man ska resa bort. Priset på stolen är ganska högt om man jämför med många andra barnstolar på marknaden, men om man ser till hur pass länge man kan använda stolen är det en väl värd investering.

stokke-tripp-trapp-familj

Sammanfattning

Allt som allt är detta en praktisk barnstol som känns trygg att använda. Designen på stolen är ett stort plus och jag tycker att den är snygg och passar tillsammans med min övriga inredning i köket. Trots sitt höga pris är detta en produkt som jag verkligen kan rekommendera. För mig känns det självklart att använda Stokke Tripp Trapp stol i många år framöver då både jag och mina barn uppskattar den.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals