Recension av Axkid Minikid

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

9/10
PRIS
6/10
LIVSLÄNGD
7/10
DESIGN
9/10
KVALITET
Innehållsförteckning

Köpguide

Axid Minikid är en bakåtvänd bilbarnstol som kan användas upp till att barnet är cirka 5 år (9-25kg). Stolen har fått bäst i test i flera tester och toppar försäljningslistorna.

Den är en av få stolar på marknaden som blivit PLUS-test godkänd, vilket är ett av de hårdaste testerna som finns i Sverige.

Nackstödet är höj- och sänkbart och det går att ställa in så att nackstödet anpassar sig automatiskt efter barnets storlek. Det finns fem olika lägen som går att ställa in manuellt beroende på hur man vill att ens barn ska sitta. Stolen har ett långt stödben och monteras med självspännande förankringsband.

Det första intrycket av denna stol är att den ser rymlig och bekväm ut. Stoppningen är tjock och barnet sitter stabilt och bekvämt även under en längre resa. Tyget är mjukt och då det är avtagbart och går att tvätta så är det inte världens grej om man skulle råka spilla. Avtagbart tyg är nästan nödvändigt om man ska kunna använda stolen under flera års tid.

Trots att stolen är ganska stor så tar den inte upp mycket plats i bilen, man får plats med både en till bilbarnstol och passagerare i baksätet utan problem. Stolens kanter är mjuka och sitter man bredvid så behöver man inte oroa sig för att det ska vara obekvämt.

axkid minikid

Det är nog fler än mig som många gånger bävat för att behöva sätta in en bilbarnstol utan ISO-fix, då det är ofta väldigt omständligt och svårt. Men Axkid Minikid är faktiskt mycket enkel att sätta in tack vare de speciella förankringsbanden.

Stolen saknar ordentliga handtag så det är lite svårt att förflytta den, men den är lätt att sätta fast och ta loss. Eftersom att detta inte är ett babyskydd utan en bilbarnstol gör det egentligen inte så mycket att den saknar handtag.

Det viktigaste för mig är att stolen är enkel att montera, då det kan vara mycket tidskrävande att sätta in och ta ur vissa bilbarnstolar. Att nackstödet ställs in automatisk tycker jag är en mycket bra funktion som gör att stolen känns trygg och säker. I och med att det ställs in efter barnets storlek så kan man vara säker på att det sitter i rätt höjd.

Axkid Minikid

De fem olika lägena är lätta att ställa in, dock kan man inte göra detta när barnet sitter fastspänt utan det får man göra vid monteringen. Det skulle vara bra om det gick att ändra stolens position under resan, om barnet t.ex. somnar.

Ett stort plus för denna stol är det mycket överkomliga priset. Många gånger måste man betala ett väldigt högt pris för att få en bra och säker produkt. Här har man faktiskt möjlighet att få en testvinnare till ett riktigt bra pris.

Att man dessutom kan använda stolen i flera år gör den ännu mer prisvärd. Allt som allt så är stolen praktiskt och har många smarta finesser som gör att den är lätt att använda.

Produktfakta

  • Mått: H62 x B44 x D56 cm 
  • Passar från: Nyfödd
  • Maxvikt: 25 kilo
  • Riktning: Bakåtvänd
  • Tvättbar klädsel: Ja

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

4 reaktioner på ”Recension av Axkid Minikid”

  1. ”Till skillnad från ett babyskydd så kan denna stol vara både bakåt- och framåtvänd. ”

    -Det är fel, stolen får endast användas bakåtvänd. Det säger man även i instruktionsvideon du länkar till.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals